תיכנסו לכאן אולי זה יהיה הפיתרון למצוקת הדיור החרדי

מצב
הנושא נעול.

לחיות באושר

משתמש צעיר
מעניין שחדרה לא עלתה כאן בשום קונסטלציה.
יש שם קהילה ליטאית גדולה (לא של בוגרי הישיבה. קהילה יותר ותיקה שלא קשורה בכלל), מוסדות קיימים, יותר קרוב למרכז מכל מה שהוצע פה, ןמחירים זולים עד מצחיקים...
בשנה האחרונה הם התחילו לטפס מאד, כמו כל מקום. ועדיין...
כמה עולה שם דירה באזורים היותר חרדיים של הקהילה האשכנזית?
[אפי' באזורי העולים]

שמעון גוטליב

משתמש מקצוען
מחירי הדירות עולים ועולים זה לא סוד
כולנו נרויח אם נתארגן קבוצה ונקנה ביחד איפה שהדירות זולות יחסית באיזור המרכז ונחרד את המקום
זה יכול להיות בצורה שנקנה ואחר כמה שנים שיהיו מספיק רוכשים נעבור ביחד
אשמח שמי שמעניין אותו הרעיון יכתוב על מה הוא מתעקש ועל מה הוא מוכן לוותר כדי שיהיה בזול
זה צריך להיות מקום לא חרדי
להיות הראשון שמצטרף אני לא יכול כי יש לי דירה
אבל צריך הלכה למעשה
מי רוצה מי מצטרף

evi03

משתמש מקצוען
פרויקט שני

להלן פרטים נוספים על הקבוצה בחריש.

העיר חריש:
חריש היא עיר חדשה שתוכננה במקור עבור הציבור החרדי, אך עקב בעיה משפטית ההצעות של הציבור החרדי למכרזים נפסלו, וכך היא הפכה לעיר מעורבת.
יש בה חילונים, מסורתיים, דתיים, ולאחרונה גם כמה מאות משפחות חרדיות, מהציבור הליטאי והספרדי, ועוד כמה עשרות משפחות מחסידי תולדות אהרן.
מוסדות הלימוד מתפתחים בקצב מואץ, ועכשיו הוקם בעיר כולל של עשרות אברכים כן ירבו.
המשפחות החרדיות מתגוררות בשכונות מעורבות, בדיוק כמו בקרית יובל בירושלים בפרדס כץ בבני ברק ובהדר בחיפה, ההבדל הוא שבחריש מדובר בדירות חדשות ובעיר יפה ומטופחת.
העיר ממוקמת סמוך לחדרה, על כביש 6 עם תחבורה נוחה לכל הארץ, והיא מתפתחת בקצב מואץ.
השבוע הכריזה שרת הפנים על המועצה המקומית חריש כעיר.

מחירי הדירות בחריש:
מחירי הדירות בחריש נמצאים כל הזמן במגמת עליה גבוהה, מאז הקמתה ועד היום.
מחירי הדירות בעיר עלו בהדרגה, עם התפתחות היישוב הקטן חריש והפיכתו לעיר בישראל.
עדיין מחירי הדירות בה זולים יותר מחדרה הסמוכה, ועם ההתפתחות חריש סביר להניח שהמחירים בה יהיו דומים לחדרה.
גורם נוסף שמיתן עד היום את עליית המחירים בחריש, הוא היצע גדול של דירות בבנייה, כיום הפרויקטים החדשים כמעט ונגמרו, והשוק בחריש לא יהיה מוצף יותר בדירות חדשות, והכלל הפשוט בכל העולם של היצע קטן וביקוש גבוה לדירות בעיר, יעבוד גם בחריש, והמחירים יעלו בהתאם.
וכמו בכל מקום יש פער גדול בין מחיר דירה על הנייר בפרויקט חדש, לבין מחירה לאחר האכלוס.
שימו לב!
לא מדובר בפרוייקט שני אלא באותו פרויקט ופשוט מתווך מחתים אנשים שלא מכרים את חריש על דמי תיווך ואז
רוכשים מחברת אילה אגם
ולכן מי שחס על כספו שיפנה ישירות לאילה אגם ולא ישלם תיווך

דינדושה

משתמש מקצוען
1.5 M ל3 חדרים ניתן למצוא גם בבני ברק בפרדס כץ
לעוד שנתיים אצל שיינפלד

אומנם דירה של 70 מטר בערך
אבל אחרי הכל זה בבני ברק​
לא מאמינה שזה 70
אני ביררתי אצל שיינפלד על דירה של בקושי 60, 3 חדרים לעוד שנתיים
ב1,480,000 ש"ח
זה הפרויקט ברחוב השניים?

מדיה ואתרים

בניה , עריכה ועיצוב
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
בלת"ק
ואוו זה רעיון !
היוזם של ארגון "ערבים" שיזם פרויקטים נוספים אגב , כמו אופטיקת "ערבים", ויש לו עוד פרויקטים בדרך
סיפר לי שהמסר שהוא רוצה לצעוק לעולם זה לכו בכוח הרבים ,ביחד ננצח הכל , יש לנו כוח חזק כציבור , בכוח הזה אנחנו יכולים לדאוג להרבה בעיות שלנו בכוחות עצמנו ללא עזרת אחרים ,( ... אולי תגייסו אותו לתמונה )
זה יכול להיות דבר ענק אם באמת נהיה כמות ענקית של כאלף משפחות ויותר
שזה משכנע מאוד , זה ברור ! , וכמובן נסדר משכנתא ותנאים נוחים , גם לבקש מבנק משכנתא לתאגיד זה כבר סיפור אחר , הם יכולים יותר להתחשב
אבל
1. לדעתי צריך ללכת על אזור המרכז יותר , לא על פריפריה בוודאי שלא מקומות נידחים ממש , יהיה קשה מאוד להשיג כמות גדולה של אנשים , ורצון מצדם , בשעה שהרבה מסוגלים (עדיין ;)) לקנות דירה בפריפריה
אבל ערים כמו בית שמש , אחסמך , אלעד וכ'.. זה משהו שיכול לסחוף וזו לגמרי יכולה להיות בשורה !
2. לפנות לראשי ישיבות לקבל את הסכמתם, עידודם וברכתם ולהקים קהילה של "חברון" וכ'.. יש סחף כשהולכים יחד !
3. ללכת לאזורים מתחרדים או פחות ברורים מה יהיה עתידם אם אנחנו מספיק משפחות זה ודאי לא מה שישנה לנו
4. לקבל ברכה של גדולי הדור
5. להתחיל קהל יעד מוגדר - בדיור זה חשוב להרבה לצערנו ...
6. יהיו עיתונים שיסכימו לפרסם זאת חינם לדעתי אם זו יוזמה לטובת הכלל ללא מתרות רווח
7. אז תהיו רציניים הציבור צריך את זה , וזה חייב לקרות !

נערך לאחרונה ב:

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
לא מאמינה שזה 70
אני ביררתי אצל שיינפלד על דירה של בקושי 60, 3 חדרים לעוד שנתיים
ב1,480,000 ש"ח
זה הפרויקט ברחוב השניים?
אני הבנתי שיש דירות יותר גדולות

קרוב ל70 מטר

בכל אופן מחיר זול יחסית למיקום לדעתי

מדיה ואתרים

בניה , עריכה ועיצוב
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
מה עם רמלה - לוד ??
סופר במרכז יש תשתית חרדית תחבורה תעסוקה ה-כ-ל !!!!!
רק שהאוכלוסיה במחילה לא משהו
אנשים לא יכלו על זה = אוכלוסייה ערבית

נערך לאחרונה ב:

מדיה ואתרים

בניה , עריכה ועיצוב
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L

מולטי תקשורת

יעוץ
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
שימו לב!
לא מדובר בפרוייקט שני אלא באותו פרויקט ופשוט מתווך מחתים אנשים שלא מכרים את חריש על דמי תיווך ואז
רוכשים מחברת אילה אגם
ולכן מי שחס על כספו שיפנה ישירות לאילה אגם ולא ישלם תיווך
מידיעה?

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
הענין הוא המרכז
רמלוד היא עיר קרובה שהמחירים בה
הם אזור 1.4 אפילו פחות
זה כמו לחשוב על העיר הישנה בבית שמש
אז העיר הישנה של אחיסמך
היו שהציעו קרית מלאכי
היא קצת יותר רחוקה
אבל עדין קרובה
שכונת 'אחיסמך' מנותקת מלוד הישנה על ידי כביש 40 הבינעירוני. זה כמו פרדס כץ ובני ברק. רק אחרי שכל בני ברק התחרדה לחלוטין - התחילו הסנוניות הראשונות לעבור לפרדס כץ. אבל קודם כל צריך שאחיסמך עצמה תתחרד לגמרי, דבר שקשה לראות בעתיד.

הענין הוא המרכז
רמלוד היא עיר קרובה שהמחירים בה
הם אזור 1.4 אפילו פחות
זה כמו לחשוב על העיר הישנה בבית שמש
אז העיר הישנה של אחיסמך
היו שהציעו קרית מלאכי
היא קצת יותר רחוקה
אבל עדין קרובה
איך הגעת ל1.4
אני מכיר אישית דירות ברמלה במחירים של 850-900 אל''ש
אני באמת לא מבין למה לא מחרדים את העיר הזאת. עיר במרכז הארץ ודירות במחירים שפויים לגמרי!!!
אהה..ערבים..
אבל גם בחיפה ובירושלים ובעוד הרבה ערים יש ערבים ולצערינו ראינו שאם ה' לא ישמר עיר אז גם באלעד וב''ב הימ''ש גם יכולים להגיע
ולפני 20 שנה אף אחד לא רצה לגור בביתר כי זה מוקף בערבים
המסקנה שלי היא :שככל שמצוקת הדיור גודלת ומחריפה אנשים מוותרים יותר על נוחות ועל בטיחות וכו'
רק שלוקח זמן לאנשים לקלוט שאפשר לגור בעיר מעורבת או בפריפריה ועד שכבר משלימים עם זה בנתיים המחירים עולים ועולים .והחכם עיניו בראשו ומיד שעיר מתחילה להתחרד הוא קונה דירה בזול ולא מחכה וחושב עד שהמחירים כבר גבוהים

יענקי יעקבוביץ

משתמש צעיר
אני לא מבין מה חסר בחריש יש כבר קהילות ענקיות של מאות רבות של בני תורה, מדובר בעיר חדשה מהניילונים כך שיש בה הרבה יותר איכות חיים מכל מקום אחר כמו רמלה וקרית מלאכי שסליחה שאני אומר אבל מדובר במקומות ממש לא נחמדים הן מצד הסגנון שגרים שם והן מצד שהכל ישן מאידך בחריש יש בכל חור גינות גדולות ומרווחות וכמובן המון משפחות של חרדים למהדרין ממש שכבר גרים בעיר, יש למעלה מ30 כוללים בעיר יש כ6 או7 חיידרים, בקיצור המקום הכי אטרקטיבי לחרדי שמחפש לשלם מחיר סביר ולחיות בצורה נורמלית, וע"ז אמרו גם אויל מחריש חכם יחשב.....

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  26  פעמים

לוח מודעות

למעלה