מידע שימושי תחליף טבעי לריטלין

אוריאל דיין

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי

נתקלתי בשאלה הזאת, אז אם אנשים שואלים אז אוכל לשתף אתכם במקרה שלנו: יש ליד ילד בן תשע שסובל מהפרעת קשב וריכוז נוירולוגית adhd (מאובחן) לקח ריטלין תקופה וזה גרם לו לתופעות לוואי קשות במיוחד.
לאחר המלצה של הרב ברנר מגבעת שאול, התחלתי לתת לבן שלי את המוצר פיקסולין של חברת ננוטבע. אני חייב לציין שבהתחלה הוא די התנגד כי הטעם ממש מר, אבל ניסיתי בכל זאת להקפיד ולתת לו באופן קבוע ולהעביר את הטעם המר על ידי שתיה מתוקה.
בימים הראשונים, אני לא שמתי לב לשום שינוי לפחות בבית. אבל שבוע לאחר מכן, קיבלתי טלפון מהמלמד ששאל האם הילד חזר לקחת ריטלין. מכיוון שהוא יושב רגוע בכיתה.
שאלתי אותו ממתי הוא התחיל לראות שינוי והוא אמר שמתחילת השבוע כלומר שזה השפיע ממש מהיום הראשון. כיום, הילד שלי לוקח את המוצר הזה כבר ארבע החודשים, הוא התרגל לטעם וזה עוזר לו להתרכז.
אפשר לקנות את המוצר בגאולה אצל חנות שנקראת טבע מלאכי

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נתקלתי בשאלה הזאת, אז אם אנשים שואלים אז אוכל לשתף אתכם במקרה שלנו: יש ליד ילד בן תשע שסובל מהפרעת קשב וריכוז נוירולוגית adhd (מאובחן) לקח ריטלין תקופה וזה גרם לו לתופעות לוואי קשות במיוחד.
לאחר המלצה של הרב ברנר מגבעת שאול, התחלתי לתת לבן שלי את המוצר פיקסולין של חברת ננוטבע. אני חייב לציין שבהתחלה הוא די התנגד כי הטעם ממש מר, אבל ניסיתי בכל זאת להקפיד ולתת לו באופן קבוע ולהעביר את הטעם המר על ידי שתיה מתוקה.
בימים הראשונים, אני לא שמתי לב לשום שינוי לפחות בבית. אבל שבוע לאחר מכן, קיבלתי טלפון מהמלמד ששאל האם הילד חזר לקחת ריטלין. מכיוון שהוא יושב רגוע בכיתה.
שאלתי אותו ממתי הוא התחיל לראות שינוי והוא אמר שמתחילת השבוע כלומר שזה השפיע ממש מהיום הראשון. כיום, הילד שלי לוקח את המוצר הזה כבר ארבע החודשים, הוא התרגל לטעם וזה עוזר לו להתרכז.
פעם אחרונה שהייתי שם לא היה להם. הבנתי שהם הפסיקו לשווק לחנויות ומשווקים ישירות ללקוח. מתקשרים, משטירים הודעה והם חוזרים אלייך וכל פעם שנגמר מזמינים אצלם חדש

אוריאל דיין

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
כן נכון אתה צודק.
אני הייתי קונה לפני זה מזמורה אורגני בגבעת שאול שלהם תמיד היה את המוצר. שבוע שעבר נכנסתי לחנות הזאת במקרה כדי לקנות פרוביוטיקה וראיתי את זה על המדף. שאלתי את המוכר והוא אמר שהם לא מוכרים יותר ישירות ללקוחות ומעכשיו יש רק בחנויות.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
לכל ההורים המסורים שמתעניינים כל כך בנושא,
אני רוצה רק להעיר שטיפול בקשב לא מתחיל ולא נגמר בטיפול התרופתי.
אימון לקשב הוא אחד הדברים שממש עוזרים, (וגם רפוי בעיסוק יכול לעזור - ולזה אפילו יש סבסוד קופ"ח בגיל הרך).
אין לי מניות אצל שום מטפל :)
זה רק מידע שלא מספיק נפוץ ולכן ראיתי לנכון לכתוב אותו כאן..

GRAFI

משתמש מקצוען
התחלתי לתת לבן שלי את המוצר פיקסולין של חברת ננוטבע. אני חייב לציין שבהתחלה הוא די התנגד כי הטעם ממש מר, אבל ניסיתי בכל זאת להקפיד ולתת לו באופן קבוע ולהעביר את הטעם המר על ידי שתיה מתוקה.

הפיקסולין מר נורא, אנחנו גם מנסים עכשיו - עם איזה שתיה לקחתם את זה
ואני לא רואה שום שיפור :(
השאלה אם שווה העינוי הזה ואם כדאי לחכות עוד קצת ....

אוריאל דיין

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
נכון. הטעם שלו פשוט מזעזע.
אבל אז כשדיברתי איתם הם הדריכו אותי איך להשתמש במוצר:
הדבר הראשון שהם אמרו, לא למהול אותו במים אלא להתיז ישירות לחלל הפה. לאחר מכן, אפשר לשתות משהו מתוק כדי להעביר את הטעם.
דבר נוסף שלדעתי מאד חשוב, הם אמרו שלפעמים מינון שלא מותאם עבור הילד לא משפיע כמו שצריך, לכן חשוב למצוא את המינון המתאים בשבילו.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
לאחר ניסוי של נתינת אטנט לילד שהשפיע חלקית בלבד, הומלץ ע"י הרופא לנסות פוקלין, מי שניסה את התרופה הנ"ל אשמח שישתף איך זה.
כמו"כ בלאומית מסבסדים אותה רק ב50 אחוז וזה יוצא 240 לחודש לאחר הנחה, מישהויודע אם במכבי זה יוצא זול יותר??

מכירה כמה שעברו לפוקולין.

1. עלו במשקל והשלימו את פערי הגדילה שנצברו עם תרופות אחרות.
2. כאלו שסבלו מחרדות או מדכדוך - כנ"ל עבר לחלוטין. פשוט ילדים עליזים ולא כבויים.
3. לא נותן 100% אלא רק 90%. וזה מעולה. כי הילדים נשארים במצב טבעי - קל להם יותר לגייס את עצמם. והם מצליחים. ומתקדמים. מצד שני התחושה היא פשוט טבעית. ולא איזה משהו שמשתלט עליך ומעביר אותך למוד של סלואו מושן.

אוריאל דיין

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
פוקולין היא למעשה ריטלין, רק עם תופעות לוואי קצת יותר עדינות.
אני חושב לא בכל קופת חולים נותנים פוקולין, נראה לי שרק בקופת חולים כללית וגם לא בהשתתפות מלאה.
מה שכן שמעתי, שזה עדיין לא מנטרל את תופעת ה'דאון' בסיום השימוש ולכן בהרבה מצבים הילד עדיין נשאר מדוכדך.

יהושע בן רבקה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
עריכה והפקת סרטים
עברתי על האשכול לא ראיתי מי שהמליץ על "ריכוזית" שהיא די מפורסמת וטבעית לגמרי וללא תופעות לוואי ונמכרת בבתי המרקחת.

בא יבוא

משתמש מקצוען
ידוע לי על משפ' ששני הבנים בחיידר היו צריכים ריטלין אך האמא צמחונית ובשו"פ לא הסכימה לכך, גמרו איך שהוא את החיידר התחילו יש"ק ובזמן קצר יצאו לרחוב, כיום שניהם מחללי שבת ר"ל ושאר מראין בישין שהאם הייתה מעדיפה ש...,
גזור ושמור - לא פעם אחת אלא מאות אלפי פעמים. כנגד כל אותם נשמות אומללות. אתם מכירים מקרה אחד, אבל כמוהו יש לאלפים.

יהושע בן רבקה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
עריכה והפקת סרטים
גזור ושמור - לא פעם אחת אלא מאות אלפי פעמים. כנגד כל אותם נשמות אומללות.
בקיצור, כל אותם נשמות אומללות (פורקי עול) ההורים אשמים, בגלל שהם לא נתנו להם ריטלין... פעם האשמה הייתה על המשגיחים בישיבות ועל הצוות, אח"כ זה עבר לחברים, והיום זה הגיע להורים. נראה מה השלב הבא, מי יהיה האשם על כל אותם נערים. בכל אופן עליהם וודאי שאין כל טענה... יפה!

א. איזראעל

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
בקיצור, כל אותם נשמות אומללות (פורקי עול) ההורים אשמים, בגלל שהם לא נתנו להם ריטלין... פעם האשמה הייתה על המשגיחים בישיבות ועל הצוות, אח"כ זה עבר לחברים, והיום זה הגיע להורים. נראה מה השלב הבא, מי יהיה האשם על כל אותם נערים. בכל אופן עליהם וודאי שאין כל טענה... יפה!
ההודעה הזו היא קלאסיקה של הוצאת דברים מהקשרם.
ברור לכל אחד שאחריות האדם הם על המעשים שלו ואף אחד לא יוכל לבוא לפני בית דין של מעלה ולטעון שיצא בשאלה כי ההורים או המלמדים או החברים...
אבל אין ספק שיש מועדים יותר ויש מועדים פחות.
ילד שרע לו בחיידר וקשה לו בישיבה, ילד שמוצא את עצמו בתחתית הסולם החברתי במגזר החרדי, טבעי שהוא צובר כעסים, ועד כמה שזה כואב, הגיוני שינסה למצוא את עצמו במקום אחר.
אף אחד לא מאשים, זו סיבה ותוצאה ותו לא.

יהושע בן רבקה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
עריכה והפקת סרטים
ההודעה הזו היא קלאסיקה של הוצאת דברים מהקשרם.
ברור לכל אחד שאחריות האדם הם על המעשים שלו ואף אחד לא יוכל לבוא לפני בית דין של מעלה ולטעון שיצא בשאלה כי ההורים או המלמדים או החברים...
אבל אין ספק שיש מועדים יותר ויש מועדים פחות.
ילד שרע לו בחיידר וקשה לו בישיבה, ילד שמוצא את עצמו בתחתית הסולם החברתי במגזר החרדי, טבעי שהוא צובר כעסים, ועד כמה שזה כואב, הגיוני שינסה למצוא את עצמו במקום אחר.
אף אחד לא מאשים, זו סיבה ותוצאה ותו לא.
מה שההודעה הזו מנסה לומר, היא אכן קלאסיקה של הוצאת דברים מהקשרם, ולנסות לפרשנם אחרי שנאמרו. אך בכל אופן תודה מגיע לכם

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מה שכן שמעתי, שזה עדיין לא מנטרל את תופעת ה'דאון' בסיום השימוש ולכן בהרבה מצבים הילד עדיין נשאר מדוכדך.
אתה מתכוון לריבאונד?
ומי שמדוכדך - בכל סוג. כדאי מאד להחליף סוג. אין סיבה להשאיר ילדים מדוכדכים.
דכדוך מעיגד על סוג לא מתאים. או מינון לא מתאים.

מעבר לדמגוגיה והוצאת הדברים שבתגובה זאת.
נעשו מחקרים על אחוזי קש"ר בין הנושרים (בכל המגזרים, כולל בהדרדרות לפשע, המתכרויות וכד')
נמצא מתאם מובהק.

הדיבור כאן הוא לא מי אשם על מה שהיה.
אלא בהווה. לקחת אחריות נוכחית על הילדים. ואם אתם לא נותנים ריטלין - וזכותכם המלאה.
שימו לב שהילד מקבל את כל צרכיו בדרך אחרת. שטוב לו בחברה, שהוא מסופק, שהוא מצליח ויש לו מוטיווציה.
או שלפחות תעבירו אותו למסלול שתואם את כישוריו ואין צורך שיהיו בו דבוקים לכסא 10 שעות ביום.

יהושע בן רבקה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
עריכה והפקת סרטים
דמגוגיה והוצאת הדברים שבתגובה זאת
אני לא יכול להתעמת עם "מנהל", אבל לו יורשה לי הייתי רוצה להבין איך אפשר לקרוא לזה 'דמגוגיה', כשאני שואל האם ההורים האלה אשמים, כשבהודעה שציטטתי כתוב "שההורים לא רצו להביא לילד ריטלין, והיום הם מחללי שבת, ומישהו מוסיף על זה "מאות אלפי פעמים". מה שייך אחרי זה דמגוגיה ופרשנות והוצאת דברים?
תסלחו לי אבל לא הייתי רוצה להמשיך, כי אני מכבד את זכותכם לחשוב במתכונת שלכם.

חושב123

משתמש פעיל
עברתי על האשכול לא ראיתי מי שהמליץ על "ריכוזית" שהיא די מפורסמת וטבעית לגמרי וללא תופעות לוואי ונמכרת בבתי המרקחת.
שמעתי על כמה מקרים שניסו לתת דברים טבעיים לקשב וריכוז במקום תרופות, מכולם שמעתי שהתוצאה בשטח אפס אחד גדול.
נ.ב. גם כבר שמעתי על כאלו שניסו נוירופידבק לקשב וריכוז ולא רק שלא עזר, משתי אנשים שמעתי חשש שזה גם גרם נזק, הנושא בבדיקה טכשיהיו לי תוצאות ברורות אאעדכן

מיתרי הלב

משתמש רשום
שתי עובדות מנסיוני על 'תחליף' לריטאלין:
א) בדרך כלל עוזר רק לילדים 'הגבוליים' ולא הילדים שאובחנו באופן ודאי כסובלים מהפרעת קשב.
ב) לאחר בערך חודש צריך תחליף לתחליף כי הגוף מתרגל לתרופה ומעכל אותה כסוג של מזון ( כי זה טבעי).

הלברשטם

משתמש רשום
יש לי שלושה ילדים שהיו מטופלים בריטלין.

לפני שנה וחצי סיפר לי מכר מארה"ב על נפלאותיו של שמן הסיבידי.

כספקן כרוני, הטלתי ספק בסיפוריו המפליאים, אך נעתרתי לו לנסות את השמן על ילדיי.

כמובן שלא לפני שעשיתי חריש עמוק על הענין. תעשו גם אתם. תגגלו על זה. יש טונות של מידע ועדויות ברשת.

כיום שלושתן לוקחים שמן סיבידי. ללא תופעות לוואי.

אם אתם חוששים מהמילה הנוראה "קנאביס".

תירגעו, השמן הזה והמיצוי שלו הוא לא ממסטל, אינו נחשב סם, ברוב מדינות המערב. והוא מאושר ומומלץ על ידי כל גורמי הרפואה בעולם.

כמובן שהרשויות ישראל עדיין לא הבינו את זה. ולכן הענין של השמן הסיבידי שקשה להשיג אותו בארץ, וגם המחיר שלו די יקר.

אני מביא מארה"ב דרך מכרים בקבוקים של השמן הנ"ל. ומוכר למי שצריך.

שמן סיבידי היה המוצר הנמכר ביותר בארה"ב ב2018. הוא הפך לטרנד, מחקרי שוק הוכיחו ששוק התרופות הקונבציונליות ירד בכל מדינה שהסיבידי הגיעה אליה.

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
ואני שמעתי ממומחית ללקויות למידה, שעובדת בהרבה מסגרות לימוד עם ילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז, שהיא מודדת את השפעת הריטלין רק אחרי תקופת זמן של חצי שנה.

מבחינתה לפני כן, אי אפשר לבדוק באמת את רמת היעילות של הריטלין,

לוקח זמן עד שהילד מסתגל לתרופה, לוקח זמן עד שמגיעים למינון הנכון והמדוייק של התרופה, לוקח זמן עד שהוא נכנס לעניינים בכתה, ולכן חובה לאפשר לפחות חצי שנה כדי לקבוע את היעילות/אי היעילות של הריטלין.

וחצי שנה הרעבס והילדים בכיתה בסבל מתמשך.
תהיו שם, לכו להיות זבוב על הקיר בכיתה בה יש ילד ADHD שאינו מטופל, ואח"כ נדבר. זהו סבל, סבל רב צדדי.

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
לכל מצדדי הריטלין, שאלה:
איך אתם נותנים את זה לילד? בגיל קטן הילדים לא מצליחים לבלוע....אני מתייאשת מראש כשאני חושבת על המלחמה הזו בכל יום ):

שום מלחמה. תהליך.
בהתחלה קונים שקדי מרק ומתאמנים עליהם, אח"כ הבליעה הופכת לאוטומט.
במישור הנפשי- הסברה נכונה, הרבה עידוד, שיתוף פעולה מלא מצד החיידר, פתקי עידוד וכו'.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה