מתפרק לאט בגוף ונותן השפעה לטווח זמן ארוךLA - משהו יודע?
ומסתיים בבוםמתפרק לאט בגוף ונותן השפעה לטווח זמן ארוך
בד"כ 8 שעות
תסתכלי בעלון של שניהם מה התופעות לוואי, אז תביני.מה ההבדל הגדול בין קנאביס למתילפאנידט?
מה הרווח של לעזוב את המתילפאנידט לטובת הקנאביס?
שניהם נחשבים נוירוטיים.
לא מצליחה להבין את ההיגיון.
סקירת הקוקריין, שכללה מחקרים קצרי טווח, לא מצאה עדויות לעלייה בשיעור של תופעות לוואי מסכנות חיים, ואולם מחקרים שבהם נערך מעקב ממושך אחר הילדים העלו ממצאים מדאיגים, וככל שתקופת המעקב הייתה ארוכה יותר, כך הממצאים היו מדאיגים יותר.מה ההבדל הגדול בין קנאביס למתילפאנידט?
מה הרווח של לעזוב את המתילפאנידט לטובת הקנאביס?
שניהם נחשבים נוירוטיים.
לא מצליחה להבין את ההיגיון.
סקירת הקוקריין, שכללה מחקרים קצרי טווח, לא מצאה עדויות לעלייה בשיעור של תופעות לוואי מסכנות חיים, ואולם מחקרים שבהם נערך מעקב ממושך אחר הילדים העלו ממצאים מדאיגים, וככל שתקופת המעקב הייתה ארוכה יותר, כך הממצאים היו מדאיגים יותר.
כך לדוגמה, מחקר שנערך ב־2007 ועקב במשך 2.3 שנים אחר ילדים הנוטלים תרופות ADHD, מצא סיכון מוגבר קטן, של 1.2%, לאירועי לב וכלי דם. אלא שמחקר שעקב אחר 714,258 ילדים במשך 9.5 שנים בממוצע מצא שהשימוש בתרופות אלה עלול להכפיל את הסיכון לאירועי לב.
המחקר, שפורסם ב־2014 בכתב העת Journal of Child and Adolescent Psychopharmacology, מצא שהסיכון של הילדים שאובחנו כבעלי קשב וריכוז וטופלו בתרופות מעוררות ללקות באירועי לב וכלי דם, בהם בעיקר הפרעות קצב, יתר לחץ דם, מחלות לב וכלי דם ומחלות כלי דם במוח, היה גבוה פי שניים לעומת אלה שלא נטלו תרופות אלה.
יתר על כן, החוקרים מצאו שהקשר בין נטילת התרופות המעוררות ובין אירועי לב וכלי דם היה תלוי מינון. הילדים שטופלו במינונים גבוהים של התרופות (יותר מ־30 מיליגרם מתילפנידאט) היו בסיכון גבוה פי 2.24 לאירוע לב או כלי דם, בעוד שאלה שטופלו במינונים קטנים יותר (פחות מ־15 מיליגרם), היו בסיכון גבוה פי 1.43 לאירוע כזה. "תרופות ממריצות בהחלט יכולות לגרום לתופעת לוואי מסוכנת, המתבטאת לא רק בדופק מהיר אלא בהפרעת קצב שעלולה להיות קטלנית", מאשר פרופ' שרייבר.
ואכן, מתברר שכבר ב־2005 דיווח ה־FDA על 19 מקרים של מוות פתאומי בצעירים שטופלו בתרופות ADHD ועל 26 מקרים של אירוע לב וכלי דם, בהם שבץ מוחי וקצב לב מהיר. בנוסף, נמצא שלתרופות האלה יש אפקט אדרנרגי (הדומה לזה של אדרנלין), שעלול להוביל לעלייה מתונה אך משמעותית בלחץ הדם ובדופק.
בעקבות זאת הורה ה־FDA ב־2006 על התוויית נגד במתן תרופות מעוררות למי שנמצא בסיכון למחלות לב וכלי דם, וב־2008 פרסם האיגוד האמריקאי לקרדיולוגיה (AHA) קווים מנחים הממליצים לבצע, פרט לבדיקה גופנית ובדיקת היסטוריה משפחתית לאירועי לב וכלי דם, גם בדיקת אק"ג לפני תחילת הטיפול ב־ADHD ולהמשיך לבצע בדיקות אק"ג במהלך הטיפול בתרופה.
אז איך בעצם ממשיכים מכאן? מסקנת החוקרים בסקירת הקוקריין הייתה שנחוצים בדחיפות מחקרי מעקב גדולים, איכותיים וארוכי טווח. כדי להתגבר על ההטיה הנובעת מכך שתופעות הלוואי המוכרות של תרופות ה־ADHD עלולות לחשוף את הקבוצה שאליה השתייכו הנחקרים, מציעים החוקרים לתכנן מחקרים שישוו את התרופה עם פלצבו שייצר תופעות לוואי דומות לאלה של התרופה עצמה אך לא יכיל שום מרכיב פעיל אחר.
אבל עד שהמחקרים האלה ייצאו לפועל, ועד שתוצאותיהם יפורסמו, מה אמורים לעשות מיליוני ההורים שילדיהם אובחנו כבעלי ADHD? כיצד הם אמורים להחליט על המשך התהליך הטיפולי? ההחלטה הזאת, מן הסתם, אישית מאוד ותלויה בהשקפת עולמם של ההורים. בכל מקרה, לפני שאתם מקבלים אותה, כדאי שתדעו את העובדות.
הכותבת היא בעלת דוקטורט (.Phd) בתקשורת בריאות וחוקרת באוניברסיטת חיפה
אל תסתכלי על האתר ועל הכותבת, תסתכלי על המקורות שהיא מביאה.אתה מעתיק כאן גבב של שטויות של אתר מפוקפק עם המצאות לרוב וכלום באותו סגנון על הסכנות של ריטלין... (שהרופאים לא מצאו ולא ראו, וגם לא באוניברסיטת חיפה!!)
לפחות תן גם מקור, שהציבור יכול להתרשם https://netinfo.live/category/adhd/
שיבינו את רמת המקציעות של הכתבה!!
ושל :הכותבת היא בעלת דוקטורט (.Phd) בתקשורת בריאות וחוקרת באוניברסיטת חיפה
שכנראה לא היה ולא נברא!!
אני כן מסתכל- כי אני מכיר את האתר הזו כבר 5 שנים לפחות- וכתוב שם רק שטויות.אל תסתכלי על האתר ועל הכותבת, תסתכלי על המקורות שהיא מביאה.
ואני לא התכוונתי להגיד לא לקחת ריטלין, יש מצבים שצריך, אבל אם יש תחליף טבעי זה וודאי עדיף מאשר משהו כימי עם תופעות לוואי ידועים ולא ידועים.
אני לא ראיתי את זה באתר הזה, ראיתי את זה בוויינטאני כן מסתכל- כי אני מכיר את האתר הזו כבר 5 שנים לפחות- וכתוב שם רק שטויות.
שום מקור שם לא אמין, המון שטויות.
אני למדתי באוניברסיטה כמה שנים, ואני יודע מה מחקר מה גבב של מילים, (גם אני כדאי לכתוב עבודות סמינריוניות כתבתי כאלו מאמרים.)
אני גם נגד ריטלין בברז, ולתת לכל קושי לימודי!!
אבל הכתבה שהבאת לא שווה ציטוט!!!
ממתי לא נותנים תרופה שיש לו תופעות לוואי? אם אין ברירה לוקחים סיכון.@אזור טרופי קסום ושקט מעניין ....
הריטלין היא תרופה שקיימת כבר 70 שנה ונותנים אותה כל הזמן
רק אותו פרופסור (או שהוא לא ...) יודע על התופעות לוואי האלה וכל הרופאים (במשך 70 שנה !!) לא יודעים ונותנים ?!
נקודה למחשבה ...
אין כמעט תרופה בלי תופעות לוואי חמורות אפשריות. גם לנסיעה ברכב יש תופעות לוואי ועדיין נוסעים.אז זה לא שאין ברירה
אלא זה האופציה הראשונה ! אם צריך תרופה
אם היה לזה תופעות לוואי חמורות כפי שהגדרת את זה, אז לא היו נתונים את זה בתור אופציה הראשונה והקלה ביותר
זה נכון כשאין תחליף טבעיתקראו את העלון של אקמול ולא תקחו יותר וכן שאר התרופות. רופא טוב יודע להתאים מינון מתאים. הורה שאינו נותן ריטלין לילד שצריך, הרבה תוארים שליליים אפשר לכתוב עליו. ועתיד ליתן את הדין על דמו ועל דם זרעו. בעיות התנהגותיות שיווצרו אצלו יעברו בודאי גם לדור הבא. תסתכלו מסביבכם ותראו.
ואכן אין תחליף לריטאלין!!זה נכון כשאין תחליף טבעי
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: