מידע שימושי תחליף טבעי לריטלין

זהבוש

משתמש מקצוען
בשבועיים אפשר להבחין האם סוג הריטלין פחות או יותר תואם לילד: האם יש תופעות לוואי יוצאות דופן כמו: מצמוץ יתר, ערנות/פסיביות יתר וכד'
לגבי ההצלחה של הריטלין אם אכן היה שווה לתת זה אפשר לראות בכמה חודשים ואפשר גם לפני...

אזור טרופי קסום ושקט

משתמש צעיר
המשתמש נחסם
אם היה תחליף שבאמת היה מועיל, הממציא היה עשיר כקורח.
אין באמת תחליף לריטלין.
וזה גם לא כל כך נורא. אפשר להתמודד עם תופעות הלוואי.
אני לא יודע אם יש תחליף שעוזר כמו ריטלין באותם אחוזים, אבל הראיה שאתה כותב זה לא ראיה, כי כיון שהרופאים רק ממליצים על ריטלין ולא על דבר אחר אז רוב אנשים לא יודעים מזה.

חנה4

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
דוקא יש לי להמליץ למשהו להרגעה.
בת 4.5 שלי מאוד היפרית, אבל עדיין קטנה בשביל לבדוק את השימוש בריטלין.
אז ניסינו כמה דברים טבעיים שלא עזרו (כמו אומגה 3 ועוד)
עד שהמוכרת של חנות "גיזונטר" בירושלים המליצה לנו מנסיונה
לתת את המוצר הבא:
פיקסולין של חברת ננו טבע
זה עולה 100 ש"ח מספיק ל3 חדשים בערך.
ולמרות שאני ממש לא מאמינה בכאלו דברים, לא היה לי ברירה אלא להסכים עם בעלי שזה אכן עוזר,
ורואה במוחש שהילדה נרגעת אחרי שמקבלת מזה 5 שפריצים.

ממליצה לנסות.

Chan

משתמש פעיל
לכל מצדדי הריטלין, שאלה:
איך אתם נותנים את זה לילד? בגיל קטן הילדים לא מצליחים לבלוע....אני מתייאשת מראש כשאני חושבת על המלחמה הזו בכל יום ):

זושא כץ

משתמש מקצוען
לכל מצדדי הריטלין, שאלה:
איך אתם נותנים את זה לילד? בגיל קטן הילדים לא מצליחים לבלוע....אני מתייאשת מראש כשאני חושבת על המלחמה הזו בכל יום ):
הבנתי שיש סוג שזה מגיע בקפסולה פותחים את זה ושמים את האבקה על כפית גבינה וכד' אין לזה טעם מר וכד'

לבן

משתמש סופר מקצוען
לפני שאנחנו נותנים לבננו ריטלין, אנחנו רוצים לנסות משהו טבעי. השאלה היא אם יש משהו טבעי שיעיל.
אציין רק שהרופאים חלוקים בדעתם אם הוא צריך ריטלין או לא, כך שהמצב שלו יחסית בסדר. אבל משיחה עם הצוות החינוכי מסתבר שראשו של הילד לא ממש בכיתה (גם אנחנו רואים את זה) וחבל מאוד, כי זה מוריד לו את הבטחון העצמי. לכן אנחנו כן רוצים לעזור לו, ורוצים לשמוע המלצות. תודה מראש לכל עזרה בנושא.

לאיזה רופאים פניתם? מה הבעיות בהתנהגות של הילד? אלו ציונים הוא מוציא? ראה נוירולוג? פסיכולוג או מאבחן טוב? עבר מוקסו? בדקתם מבחינה מערכתית מה קורה בבית ומה בכיתה?
ילד שהראש שלו לא בכיתה- יכול לסבול מאלף ואחת בעיות לפני קשב וריכוז.
(שמיעה /ראיה/ תחושתיות/כפייתות/ מחוננות שמביאה לשיעמום/פגיעה מילד או איש צוות/ בעיות חברתיות)
בן כמה הילד? אולי הוא לא בשל? אולי קטן מדי לגיל? אולי חכם מדי ומשעמם לו? בבית הוא מרוכז ומתנהג כשורה?

ריטלין לא אמור לגרום להורדת הביטחון העצמי אצל הילד יותר מלקיחת ווטימין סי, והוא יעיל פי כמה וכמה מכל התחליפים- במקרה שאכן זקוקים לו.

אם אתמם מתמידים ב...(לא מתחזק לי להגדיר: עיקשות) לא לקחת ריטלין- חשוב לפנות לטיפול CBT כדי להקנות לילד אסטרטגיות התנהגות.

• תודה
Reactions: 2OR

אזור טרופי קסום ושקט

משתמש צעיר
המשתמש נחסם
לפני שאנחנו נותנים לבננו ריטלין, אנחנו רוצים לנסות משהו טבעי. השאלה היא אם יש משהו טבעי שיעיל.
אציין רק שהרופאים חלוקים בדעתם אם הוא צריך ריטלין או לא, כך שהמצב שלו יחסית בסדר. אבל משיחה עם הצוות החינוכי מסתבר שראשו של הילד לא ממש בכיתה (גם אנחנו רואים את זה) וחבל מאוד, כי זה מוריד לו את הבטחון העצמי. לכן אנחנו כן רוצים לעזור לו, ורוצים לשמוע המלצות. תודה מראש לכל עזרה בנושא.
שמן cbd, אפשר להשיג בלי רשיון, אם את מעונינת אכתוב לך בפרטי היכן משיגים

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
רק כותבת לידיעת הקהל כאן ששמן CBD הוא שמן קנאביס
אפשר להשיג בלי רשיון. יש ברשת חברה שמוכרת עם משלוחים עד הבית.
אבל בשורה תחתונה זה קנאביס.

תעשו עם זה מה שאתן רוצות.
לא מחווה דעה..
רק הרגשתי צורך להדגיש.

ששל

משתמש מקצוען
שמן קנאביס מיועד להתפרצויות, לא לריכוז!!!!!!!
יש תרופה יחסית חדשה בסל הבריאות- "אטנט". היא יותר טבעית מריטלין ובלי תופעות לוואי.
היא יקרה מאד למשרד הבריאות ולכן קופות החולים לא משחררות....
שמעתי על מישהי שביקשה מהנוירולוג כל שבועיים מרשם לתרופה אחרת בטענה של תופעות לוואי ואח"כ- כשלא נותרה בררה נתן לה מרשם ל"אטנט" אולי שווה לנסות?

שמרלינג

משתמש מקצוען
לכל מצדדי הריטלין, שאלה:
הבנתי שיש סוג שזה מגיע בקפסולה פותחים את זה ושמים את האבקה על כפית גבינה וכד' אין לזה טעם מר וכד'
לא כל סוג מותר לפרק ולא כל סוג מותר לשים בגבינה , מומלץ לקרוא כתבות של אלכסנדר מושקוביץ , כמדומני מכון הביננו , הוא מומחה גדול בנושא וערך טבלה , למי שיש גישה , נשמח שיעלו זאת

שמרלינג

משתמש מקצוען
לאיזה רופאים פניתם? מה הבעיות בהתנהגות של הילד? אלו ציונים הוא מוציא? ראה נוירולוג? פסיכולוג או מאבחן טוב? עבר מוקסו? בדקתם מבחינה מערכתית מה קורה בבית ומה בכיתה?
ילד שהראש שלו לא בכיתה- יכול לסבול מאלף ואחת בעיות לפני קשב וריכוז.
(שמיעה /ראיה/ תחושתיות/כפייתות/ מחוננות שמביאה לשיעמום/פגיעה מילד או איש צוות/ בעיות חברתיות)
בן כמה הילד? אולי הוא לא בשל? אולי קטן מדי לגיל? אולי חכם מדי ומשעמם לו? בבית הוא מרוכז ומתנהג כשורה?

ריטלין לא אמור לגרום להורדת הביטחון העצמי אצל הילד יותר מלקיחת ווטימין סי, והוא יעיל פי כמה וכמה מכל התחליפים- במקרה שאכן זקוקים לו.

אם אתמם מתמידים ב...(לא מתחזק לי להגדיר: עיקשות) לא לקחת ריטלין- חשוב לפנות לטיפול CBT כדי להקנות לילד אסטרטגיות התנהגות.
בזבוב זמן, ובנתיים הילד יעשה את כל השטויות שבעולם, וההורים מבלי להתכוון את כל הטעויות, ואז כבר קשה לתקן,

שמרלינג

משתמש מקצוען
לכל מצדדי הריטלין, שאלה:
סוגים מסוימיים מותר לרסק, ניתן לרכוש בכל בית מרקחת ב-15 שקלים בערך כותש כדורים.

אזור טרופי קסום ושקט

משתמש צעיר
המשתמש נחסם
שמן קנאביס מיועד להתפרצויות, לא לריכוז!!!!!!!
יש תרופה יחסית חדשה בסל הבריאות- "אטנט". היא יותר טבעית מריטלין ובלי תופעות לוואי.
היא יקרה מאד למשרד הבריאות ולכן קופות החולים לא משחררות....
שמעתי על מישהי שביקשה מהנוירולוג כל שבועיים מרשם לתרופה אחרת בטענה של תופעות לוואי ואח"כ- כשלא נותרה בררה נתן לה מרשם ל"אטנט" אולי שווה לנסות?
קנאביס לטיפול בהפרעות קשב וריכוז
צוות המחקר הגרמני, בראשותה של המדענית והפסיכיאטרית ד”ר אווה מילז (Eva Milz), בחן 30 מטופלים מבוגרים בגילאי 21 ל-51 (28 גברים ושתי נשים), שאובחנו במהלך חייהם כלוקים בהפרעת קשב וריכוז (ADHD) בדרגות שונות.

ד”ר אווה מילז – פסיכיאטרית ומדענית חוקרת
כל 30 המטופלים במחקר התנסו קודם לכן בתרופות הסטנדרטיות המוצעות על ידי משרד הבריאות הגרמני, כמו גם הישראלי, לטיפול בהפרעות קשב וריכוז. בין שאר התרופות שנבדקו ניתן למצוא שמות מוכרים כמו ‘ריטלין‘, ‘קונצרטה‘ ועוד.

לאחר שכלל התרופות הסטנדרטיות כשלו, המטופלים קיבלו היתר רפואי מהממשלה לצרוך קנאביס כטיפול חלופי.

במהלך המחקר בחנו החוקרים את ההסטוריה הרפואית של המטופלים, את שלבי הטיפול הכושלים בהם התנסו בעבר וכן את השתפרות מצבם הכללי לאחר תחילת הטיפול בקנאביס.

קנאביס – תחליף לריטלין
על פי תוצאות המחקר, טיפול רפואי המבוסס על צריכת קנאביס מסייע בהפחתה משמעותית בהשפעות התופעה, וכן בשיפור יכולת הריכוז ואיכות השינה של המטופלים לאורך זמן.

8 מהמטופלים המשיכו להשתמש בתרופות מרשם לטיפול בתופעות, ושילבו עמן את הטיפול בקנאביס, אך 22 מהמטופלים שעברו לטיפול בקנאביס בלבד, דיווחו על שיפור משמעותי באיכות חייהם הכללית והפסיקו לחלוטין עם נטילת התרופות.

Cannabis_ADHD-500x260.jpg

קנאביס או ריטלין?
בכל 22 המקרים הקנאביס היווה תחליף לכל תרופות המרשם כולל לתרופות מבוססות מתילפנידאט, שהוא החומר הפעיל העיקרי ב’ריטלין’ ו-‘קונצרטה’.

“קנאביס מטפל ב-ADHD על ידי הגברת זמינות הדופאמין בגוף,” כתבו החוקרים בסיכום המחקר. “כך נוצר אפקט יעיל ודומה לזה הקיים בתרופות מבוססות מתילפנידאט כגון ‘ריטלין’, אך באמצעות מנגון אחר שלא מחייב התערבות בתהליך ייצור הדופאמין באופן כימי.”

אזור טרופי קסום ושקט

משתמש צעיר
המשתמש נחסם
רק כותבת לידיעת הקהל כאן ששמן CBD הוא שמן קנאביס
אפשר להשיג בלי רשיון. יש ברשת חברה שמוכרת עם משלוחים עד הבית.
אבל בשורה תחתונה זה קנאביס.

תעשו עם זה מה שאתן רוצות.
לא מחווה דעה..
רק הרגשתי צורך להדגיש.
ומה הבעיה בקנאביס? תסתכלי על רשימת התופעות לוואי של קנאביס, ותשווי את זה לרשימה של תופעות לוואי של כל תרופה בעולם שתרצי, אגב cbd הוא לא החומר הממסטל.

החברה שאת מדברת עליו זה מאוד מדולל וחלש, יש חברה יותר טובה מזה.

אזור טרופי קסום ושקט

משתמש צעיר
המשתמש נחסם

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה