תוכנת FL Studio (פרוטי לופס)

שמקור

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
יש לך 2 אפשרוית אחד פשוטה אבל פחות איכותית והשניה מסובכת יותר אבל איכותית יותר צירפתי וידאו (אין לו שמע בטעות, אבל אני מקוה שזה מובן) בו אני תחילה עושה את האפשרות הפשוטה ואח"כ את המורכבת יותר.
הבנתי ממש תודה!
רק שאלה קטנה באפשרות המורכבת מה העניין להכניס כמה קבצים במקום לפרוש אחד על כל המקלדת

דוד רוט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
מה זה לימיטר?
ואיפה אפשר להגדיר את זה באף אל
לימיטר באופן פשוט זה בעצם קומפרסור אבל עם ratio מאוד גבוה (אפי' 10:1 נחשב ל limiter)
מה שאומר שיחס הדחיסה של הקומפרסור כ"כ חזק עד שהוא "משטח" את הערוץ ומביא אותו למצב של כמעט חוסר דינמיות.
זה בד"כ לא נשמע טבעי, אז מובן למה זה משמש בעיקר למוסיקה אלקטורונית וברוק, אבל עושים בזה שימוש בהרבה ז'אנרים של מוסיקה אם כי לא כ"כ במוסיקה חסידית...
מכשיר או פלאגין Limter בד"כ יעשה עבודה עם 20:1 ratio שזה יחס שלכל הדעות נחשב limiting
אבל דחיסה מוחלטת שגורמת לאות להישאר ללא טווח דינמי נמצאת באזור ה 60:1 ratio.
עוד שינוי בפרמטרים של הקומפרסור כדי שיקרא Limiter יהיה שימוש בזמני Release ו Attack קצרים בגלל רמת הדחיסה.

בקיצור אפשר לומר ש Limiter הוא קומפרסור אבל מאוד קיצוני.

בFL Studio יש 2 פלאגינים שיכולים לשמש כ Limter ,
Fruity Limter ו Maximus אבל בשניהם (חוץ מזה שהם משמשים כמו קופרסור רגיל) יש הרבה אופציות שקשורות לקומפרסורים כמו noise gate ו de esser.
אני חושב שיש פרוט עליהם במדריכים (הרביעי מתעכב, בעז"ה...) אבל אם תשאל משהוא ספציפי אני אשמח לענות!

דוד רוט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
מה העניין להכניס כמה קבצים במקום לפרוש אחד על כל המקלדת

פעם שאלת את עצמך "אם הגיטרה והצ'לו מנגנים את אותו תו למה הם לא נשמעים אותו דבר?"

אם לא, זה או בגלל שידעת את התשובה, או בגלל שלא ידעת שצליל הוא בעצם גל של רעידה של המולקולת באויר (או במים) בתדירות מסוימת, ידועה.
למשל: C5 = 523.2Hz תמיד, מכל מקור צליל, לא משנה אם זה גיטרה, כינור או צ'לו.
ואולי גם את זה ידעת אבל עדיין לא שאלת....

אז באמת למה יש הבדל?

לכל צליל יש את התדירות המרכזית שלו (Fundamental) כנזכר, וצלילים נלווים שנקראים אוברטונים, הצלילים האלה הם עוד סדרות של רעידות בתדירויות שונות בעוצמה יותר נמוכה, והם יוצרים את הגוון (Timbre) של הצליל.
למרות שגם האוברטונים באים בסדר הרמוני קבוע ביחס ל Fundamental, כל כלי יוצר את האוברטונים ביחס של ווליום (dB) אחר ביניהם וזה מה שמפיע על הגוון.

זה לא רק הבדל בין כלים, אלא גם בין המיתרים בגיטרה או כלים אחרים, גם כלי מיתר וכלי נשיפה (במיוחד אלה שבנויים עם אורכי צינורות שונים כמו קרן יער וכדו')
נסה לנגן את התו E בגיטרה על המיתר השני בבית החמישי ותשווה את הצליל שלו למיתר הראשון פתוח (שזה E באותה אוקטבה), יש הבדל, ולהבדל הזה קוראים Timbre.

לכן כשדוגמים כלי עדיף לדגום כל תו בנפרד או לפחות כל מיתר בנפרד. כמו כן, עדיף לדגום סוגים שונים של touch*, כיון שפריטה או נגינה או נשיפה בעוצמות שונות, ברוב הכלים, משנות את היחס בין האוברטונים.

*אם שמת לב בוידאו, שמתי להדגמה שתי דגימות על אותם תוים, זו הדרך ב DirectWave להכניס דגימות תואמות ל touch

יהודה ספרא

משתמש צעיר
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
שלום,
קניתי כבל מידי usb ואני רוצה לחבר את האורגן למחשב
הורדתי כבר עשרות דרייברים וכלום לא עובד שום תוכנה לא קולטת את האורגן
יכול ליהיות שצריך כרטיס קול? או משהו אחר? או שפיספסתי איזה פרט... מי שיוכל לעזור לי בבקשה, אני עובד עם פרוטי לופס (fl studio 20) זה המוצר:
מידי.png

דוד רוט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
יכול ליהיות שצריך כרטיס קול? או משהו אחר? או שפיספסתי איזה פרט... מי שיוכל לעזור לי בבקשה,
לכאורה הכבל שקנית מתאים, אבל השאלה איזה אורגן יש לך ואם התרנת את הדריוור המקורי והמעודכן שלו (תמיד יש באתר החברה).
אני משתמש בקורג PA600 ובכבל כמו של מדפסת.

יהודה ספרא

משתמש צעיר
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
כבל של מדפסת בלי כבל מידי?
אבל בכ''מ אשמח אם תוכל להעלות את הדרייבר המעודכן (yamaha psr s710)
אני לא הצלחתי למצוא את הדרייבר המדוייק....

דוד רוט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
אשמח אם תוכל להעלות את הדרייבר המעודכן
בקישור המצורף יש את הדריוורים המעודכנים, במיוחד USB-MIDI Driver V3.1.4 for Win 10/8.1/8/7 ב32 או 64bit תלוי במחשב.
נראה לי שהMEGAEnhancer V2.0.0 for Windows 10/8.1/8/7 זה תוכנה עם דריוור אוניברסלי אז תנסה את זה אם הUSB-MIDI Drive לא עובד.

https://asia-latinamerica-mea.yamah...arranger_workstations/psr-s750/downloads.html

אם זה לא נפתח אני יעלה.

יהודה ספרא

משתמש צעיר
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
תודה רבה
עם איזה תוכנה מומלץ לעבוד עם האורגן?

דוד רוט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עם איזה תוכנה מומלץ לעבוד עם האורגן
אתה מתכוון אם עדיף cubase או fl studio? זה לא משנה השאלה מה נוח לך לכל תוכנה יש ממשק אחר.
מה התוכנה הזאת עושה בעצם
אין לי מושג...אני לא מתעסק כ"כ עם ימאאה. אני מאמין שהיא עוזרת לנהל את החיבור של האורגן למחשב, אולי את האורגן עצמו דרך המחשב, או משהו כזה.

שמקור

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
רציתי לשאול אם אני רוצה תחושה בסאונד של שירה קרובה אני רוצה להרגיש את הקול יותר קרוב מהעיבוד

דוד רוט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
רציתי לשאול אם אני רוצה תחושה בסאונד של שירה קרובה אני רוצה להרגיש את הקול יותר קרוב מהעיבוד

אוקי, כמה אלמנטים משפיעים:
  1. הקלטה, ככול שהזמר יותר קרוב למיקרופון בהקלטה שומעים יותר את הנשימות ואלמנטים שגורמים לתחושה קרובה.
  2. ווליום, במיקס כשרוצים ל"לשים את הכלים" במקומות שלהם דבר ראשון משתמשים בשינוי עוצמה (כמובן יחסי, בתוך המיקס) כדי "לקרב" או "להרחיק" כלים מנקודת השמיעה של המאזין
  3. קומפרסיה, מצד אחד, קומפרסור מנמיך את האות (שזה בניגוד לכלל הקודם). מצד שני, קומפרסיה חזקה מקטינה את הטווח הדינאמי וגורמת לנשימות וכו' להישמע יותר חזק (ביחס לקול עצמו) אבל תמיד אפשר לפצות על הווליום שמפסידים בקומפרסיה אם ע"י ה gain out של הקומפרסור ואם ע"י הפייד הראשי של הערוץ.
  4. ריוובר, חוץ מזה שהריוורב נותן "מחמם" את הקול בכך שהוא מוסיף לו נפח ואוברטונים, הוא גם נותן לנו אינפורמציה על גודל וסוג המרחב שבו הוקלט (או שבו רצה הממקסס שנחשוב שהוקלט....) האודיו ובנוסף לכל אלה הוא גם יגלה לנו כמה קרוב היה הזמר-במקרה הזה, למיקרופון. בריוורב שהוא מדמה הידהוד אקוסטי יש בד"כ שליטה על סוגי ההחזרים השונים (שזה עניין להרצאה אחרת) אחד מהם הוא ה Early Reflections (בעברית - החזרים מוקדמים) בלי לסבך מדובר בגלי הקול שחוזרים בפעם הראשונה ממשטחי החדר אל המאזין לפני שהם מתערבלים זה בזה ויוצרים Reverberation שזה הצליל העיקרי של הריוורב. ככול שהחדר יותר קטן וככל המקור הצליל יותר קרוב הם יקדימו לחזור וישעמו ברורים יותר. מה שאומר - יותר Early Reflections יותר קרוב/סגור/אינטימי. רק צריך להשתמש במינון שלא ישמע כמו הקלטה בחדר לא מטופל אקוסטית....
אני מצרף סידרה של שלושה פלאגינם חינמים :
BLOCKFISH - קומפרסור
de-esser - SPITFISH - מיועד לחיתוך תדרים שורקים (ש',ז',ס',צ',פ'.)
FLORORFISH - אקספנדר ו noise gate
בBLOCKFISH יש כמה כיוונים שמגיעים איתו (בחלון הפלאגין בצד ימין למעלה- Presets) אחד מהם שנקרא Close - Up vocals די עושה את העבודה בתחום רק צריך להכניס את ההקלטה בווליום גבוהה (לעשות Normalize או משהו) ....אני משאיר לכם את ההפתעה..נסו!

קבצים מצורפים

• the_fish_fillets_v1_1.zip
    KB 893.9 · צפיות: 63

נתנאל 1

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
שלום,
קניתי כבל מידי usb ואני רוצה לחבר את האורגן למחשב
הורדתי כבר עשרות דרייברים וכלום לא עובד שום תוכנה לא קולטת את האורגן
יכול ליהיות שצריך כרטיס קול? או משהו אחר? או שפיספסתי איזה פרט... מי שיוכל לעזור לי בבקשה, אני עובד עם פרוטי לופס (fl studio 20) זה המוצר: צפה בקובץ המצורף 422798
דרך אגב, גם בדברים כאלה אבל אפילו במדפסת שרוצים לחבר למחשב ושהמחשב יזהה אותה
אחרי שאתה מחבר את ההתקן והמחשב לא מזהה, אפשר פשוט להיכנס לעדכונים של ווינדוס וללחוץ שיחפש עדכונים ולתת למחשב להתקין אותם
המון בעיות נפתרות בזה, גם בנושא כרטיסי קול וכו'

Studio Bit

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
היי לכם אני רואה שיש הרבה שמתקשים לחבר מידי לאורגן אשמח אם מישו יכול להעלות מדריך מפורט איך לחבר. אני לא הצלחתי לחבר את האורגן דרך הקבל מדפסת אלא דרך הכרטיס קול שלי ורציתי לשאול איך אני יכול לקבל אפקט אמיתי של נגינה כי זה מנגן לי ללא טאצ' ועיכוב קטן אני לא מדבר על אפקטים אלא על הנגינה עצמה שתהיה יותר חיה תודה רבה לכולם

שי יצחק

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
היי לכם אני רואה שיש הרבה שמתקשים לחבר מידי לאורגן אשמח אם מישו יכול להעלות מדריך מפורט איך לחבר. אני לא הצלחתי לחבר את האורגן דרך הקבל מדפסת אלא דרך הכרטיס קול שלי ורציתי לשאול איך אני יכול לקבל אפקט אמיתי של נגינה כי זה מנגן לי ללא טאצ' ועיכוב קטן אני לא מדבר על אפקטים אלא על הנגינה עצמה שתהיה יותר חיה תודה רבה לכולם
איזה אורגן?

Studio Bit

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
PA600[/QUOTE
בעקבות המדריכים פה התחלתי לעבוד עם פרוטי לופס תוכנה פשוטה ונוחה.. רציתי לשאול היות והלחנתי שיר ואני רוצה שיהיה פתיח עם גיטרה חשמלית האם יש אפשרות שאני יקבל במידי גיטרה איכותית ומקצועית עם כל הפצ'יפקעס? כי חיפשתי בתוכנה ולא מצאתי פלאגין נורמלי לגיטרה תודה רבה
מדברים פה הרבה על עבודה עם אודיו אני חושב שמפספסים את הקטע החשוב שהתוכנה עשויה בשביל בניית מוזיקה אלקטרונית ולא על קטעי אודיו שלענ''ד קיובס או פרוטי לופס מיועדים לזה

Studio Bit

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
מדברים פה הרבה על עבודה עם אודיו אני חושב שמפספסים את הקטע החשוב שהתוכנה עשויה בשביל בניית מוזיקה אלקטרונית ולא על קטעי אודיו שלענ''ד קיובס או פרוטי לופס מיועדים לזה
בעקבות המדריכים פה התחלתי לעבוד עם פרוטי לופס תוכנה פשוטה ונוחה.. רציתי לשאול היות והלחנתי שיר ואני רוצה שיהיה פתיח עם גיטרה חשמלית האם יש אפשרות שאני יקבל במידי גיטרה איכותית ומקצועית עם כל הפצ'יפקעס? כי חיפשתי בתוכנה ולא מצאתי פלאגין נורמלי לגיטרה תודה רבה[/QUOTE]

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה