תוהה לעצמי....

מצב
הנושא נעול.

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
סיפור שקרה בעיר שלנו (ביתר עילית) לפני כמה שנים:
באחד החיידרים התברר שמספר ילדים בכיתה ג נפגעו ע"י 2 תלמידים מכיתה ז.
זה קרה במהלך חונכות, בתוככי החיידר - הצמידו תלמידים בוגרים לצעירים לצורך סיוע בלימודים.
אחרי שחקרו התברר שאותם שני בחורים תפסו טרמפ בתוך העיר, לקח אותם אדם חרדי ועשה מה שעשה.
הפגיעה לצערנו התגלגלה הלאה.

עוד סיפור, מכירה את המשפחה באופן אישי:
2 אחים שנפגעו מ"רב" אליו נשלחו לצורך שיעורים פרטיים. ו"באופן מפתיע" נוצר אתו קשר מאוד קרוב, היו מגיעים לעזור לו בכל מיני דברים בבית - לבנות סוכה וכד'. כשאחיהם הקטן גדל ונשלח גם הוא ללמוד אצל אותו רב הם החליטו לא לשתוק והפרשה התפוצצה. כולל משטרה, מעצר, משפט.

מצד שני - סיפור, שממחיש כמה תושיה ואומץ הם חשובים במקרים כאלה (שלא נדע):
חברה שלי סיפרה שהבן שלה (כמעט 14) וחבר נוסף באותו גיל הגיעו לטבול במקווה.
*הבן שלה מאוד גבוה, בעל מבנה גוף רחב, ונראה לפחות 3 שנים יותר מגילו.
שני הילדים הבחינו בגבר\בחור שמנסה לגשת לילד אחר במקווה ולהטרידו. והתנפלו עליו במכות! ב"ה - הצליחו למנוע את הפגיעה.

צחור

משתמש מקצוען
נכתב ע"י ariels;2427292:
סיפור שקרה בעיר שלנו (ביתר עילית) לפני כמה שנים:
חברה שלי סיפרה שהבן שלה (כמעט 14) וחבר נוסף באותו גיל הגיעו לטבול במקווה.

ההההה מקום לפגיעות...
חיכיתי שמישהי תביא דוגמא:eek:

RacheliM

משתמש סופר מקצוען
הו פספסתי פה כמה עמודים...:eek:

נכתב ע"י מה הענינים;2423705:
הכי מענין באשכול הזה, זה הכותרת.
חברות, למה אתן מפריעות לרחלי לתהות לעצמה? ככה חינכו אתכן?

;) ככה זה כשתוהים בקולי קולות....
אני דוקא שמחה, לא חשבתי שלבוא ולכתוב את המחשבות שלי יזיז למישהו,אולי רק ירגיז ציבור מסוים.
אבל מסתבר שזה היה לתועלת לפחות לכמה אנשים...אז יצא טוב.

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אולי לפתוח קבוצת תמיכה לאמהות מבולבלות וחשדניות בטירוף בעקבות האשכול בפרוג??
יש כאן אמא שיצאה עם תחושת שפיות מהאשכולות האלה?

המסקנה היחידה שלי מהאשכולות האלה זה להכניס את הילדים שלי לכספת ולהוציא אותם ביום חופתם, אחרת אין מקום שהוא לא מסוכן, וזה מטריף את הדעת.

הוי, תפילות תפילות תפילות!

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י bbr;2427465:

המסקנה היחידה שלי מהאשכולות האלה זה להכניס את הילדים שלי לכספת ולהוציא אותם ביום חופתם, אחרת אין מקום שהוא לא מסוכן, וזה מטריף את הדעת.

על זה כתבתי באחת ההודעות הראשונות כאן: איזון, רבותי, איזון!
(תפילות זו בכל מקרה ההתחלה, האמצע והסוף)

Batshe✔a

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
תגידו, מה, כולם נפגעים?
אולי גם אני נפגעתי ואני לא יודעת?!

RacheliM

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י bbr;2427465:

אם זו המסקנה שלך מצבנו טוב.
יש כאלה שהגיעו למסקנה שעדיף לא להביא ילדים לעולם כ"כ אכזר...

וברצינות,
לא צריך לצאת מפרופורציה.
רק להיות עם מודעות לנושא,לא להדחיק כי 'זה מביך ולא נעים'.
וללמד את הילדים מה שצריך.

חושם

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י בת שבע פ;2427490:
תגידו, מה, כולם נפגעים?
אולי גם אני נפגעתי ואני לא יודעת?!

לא כולם אבל בערך 1 מ-5 בטווח הרחב של המושג פגיעה

(הטווח הרחב הכוונה שלא רק מעשה בפועל אלא גם היחשפות לדברים שלא אמורים להיחשף אליהם תמונות ודיבורים וכו')

ולמי שכתב שצריך שאלת רב אם להסגיר למשטרה אדם שבוודאות פוגע בילדים
על כגון דא אמרו חז"ל: הנשאל מגונה, והשואל שופך דמים

(חז"ל אמרו את זה על חילול שבת בפיקוח נפש אבל גם שם ראיתי אנשים ששואלים גם בדברים שברור שצריך לנסוע לבית חולים כמו למשל יולדת)

בלרינה

משתמש רשום
אני תוהה ...
אם מי שפתחה את האשכול חשבה שזה יהיה כ"כ סוחף....
:):):):):)

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י bbr;2427465:

אני!
בעבר אשכולות כאלה עשו לי רע מאד, זה היה לפני שהייתי אמא, ולפעמים חשבתי לעצמי איך איך מגדלים ילדים בדור כל כך מפחיד?
אבל כנראה עם הילד שנולד באו עוד כמה דברים
וכעת האשכולות האלה עושים לי טוב מאד!
אני מוצאת את עצמי לאט לאט עונה לעצמי על השאלה: איך מחנכים ילדים לשמור על עצמם.
מחלקת לעצמי מה בתחום האחריות שלי (לא, לא לשים את הילדון בצמר גפן רך עד ליום חתונתו) ומאיפה המקום שבו רק התחזקות באמונה ובתפילות כי רק ד' באמת שומר לנו על הילדים.
והתשובות לשאלות שהטרידו אותי זמן רב מביאות מרגוע לנפשי ב"ה.
לא נפתרו לי כל הקושיות, והם לא יפתרו עד שאסיים לחתן את כל ילדי ומקווה שגם ילדי ישתפו אותי בדילמות כאלה ואחרות עם נכדי.

יבורכו האשכולות האלה.

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י wald;2427621:
אני!
בעבר אשכולות כאלה עשו לי רע מאד, זה היה לפני שהייתי אמא, ולפעמים חשבתי לעצמי איך איך מגדלים ילדים בדור כל כך מפחיד?
אבל כנראה עם הילד שנולד באו עוד כמה דברים
וכעת האשכולות האלה עושים לי טוב מאד!
אני מוצאת את עצמי לאט לאט עונה לעצמי על השאלה: איך מחנכים ילדים לשמור על עצמם.
מחלקת לעצמי מה בתחום האחריות שלי (לא, לא לשים את הילדון בצמר גפן רך עד ליום חתונתו) ומאיפה המקום שבו רק התחזקות באמונה ובתפילות כי רק ד' באמת שומר לנו על הילדים.
והתשובות לשאלות שהטרידו אותי זמן רב מביאות מרגוע לנפשי ב"ה.
לא נפתרו לי כל הקושיות, והם לא יפתרו עד שאסיים לחתן את כל ילדי ומקווה שגם ילדי ישתפו אותי בדילמות כאלה ואחרות עם נכדי.

יבורכו האשכולות האלה.

את יודעת למה יצאת שפויה?
כי יש לך ילד בן 9 חודשים!!!!!!
אני בתהליך חזק במשך שנים של התחזקות באמונה, וידיעה ברורה מי מנהל את העולם וכו' וכו'
אבל יש לי בית עם ילדים במגוון גילאים, ואם אני קוראת את אחת ההודעות למעלה (או באשכול הסמוך, אני כבר לא מחזיקה ראש) ורשום שם תסמינים של זיהוי ילד שנפגע, מתחילים לרוץ בראש סרטים שה' ירחם, ואז אני זזה מהמחשב ומתחזקת באמונה שהילדים הם לא שלי, אלא פקדונות של הקב"ה והוא זה שמנהל את העולם ושומר עליהם ומתכנן את מהלך חייהם. ניגשת שוב למחשב, קוראת עוד כמה הודעות, מתבלבלת שוב, איפה בדיוק עובר החוט הדק של התפקיד שלי בשמירה על הילדים, זזה שוב מהמחשב, ואומרת לעצמי: עשיתי השתדלות, שוחחתי איתם בפתיחות, לימדתי אותם איך להתגונן, ואני משתדלת להיות עירנית. חוזרת שוב לפרוג, ומתבלבלת לחלוטין, ואז הילד מאחר בכמה דקות הביתה כי הוא צריך להחליף עם חברים כוסות נייר והראש והלב שלי כבר לא במקום...

אני אישה עם דעות מאוד ברורות בהרבה תחומים, אבל הנושא הזה מבלבל לחלוטין, אני ראיתי כמה כאלה שנפגעו פגיעה חמורה ואיך זה הרס להם את החיים, וזה מכניס לאיזושהי חרדה...

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י בלרינה;2427524:
אני תוהה ...
אם מי שפתחה את האשכול חשבה שזה יהיה כ"כ סוחף....
:):):):):)
יש איזשהו יצר שמפעיל כאן את האשכול...

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י bbr;2427679:
את יודעת למה יצאת שפויה?
כי יש לך ילד בן 9 חודשים!!!!!!
אני בתהליך חזק במשך שנים של התחזקות באמונה, וידיעה ברורה מי מנהל את העולם וכו' וכו'
אבל יש לי בית עם ילדים במגוון גילאים, ואם אני קוראת את אחת ההודעות למעלה (או באשכול הסמוך, אני כבר לא מחזיקה ראש) ורשום שם תסמינים של זיהוי ילד שנפגע, מתחילים לרוץ בראש סרטים שה' ירחם, ואז אני זזה מהמחשב ומתחזקת באמונה שהילדים הם לא שלי, אלא פקדונות של הקב"ה והוא זה שמנהל את העולם ושומר עליהם ומתכנן את מהלך חייהם. ניגשת שוב למחשב, קוראת עוד כמה הודעות, מתבלבלת שוב, איפה בדיוק עובר החוט הדק של התפקיד שלי בשמירה על הילדים, זזה שוב מהמחשב, ואומרת לעצמי: עשיתי השתדלות, שוחחתי איתם בפתיחות, לימדתי אותם איך להתגונן, ואני משתדלת להיות עירנית. חוזרת שוב לפרוג, ומתבלבלת לחלוטין, ואז הילד מאחר בכמה דקות הביתה כי הוא צריך להחליף עם חברים כוסות נייר והראש והלב שלי כבר לא במקום...

אני אישה עם דעות מאוד ברורות בהרבה תחומים, אבל הנושא הזה מבלבל לחלוטין, אני ראיתי כמה כאלה שנפגעו פגיעה חמורה ואיך זה הרס להם את החיים, וזה מכניס לאיזושהי חרדה...

את צודקת לגמרי.
אבל ההכנה שלי לעתיד היא חשובה מאד.
לא שאם היו שואלים אותי מראש הייתי מעודדת פתיחה של כזה אשכול - ממש לא.
אבל אם כבר נפתח, באופן אישי אני מפיקה תועלת רבה.
כואב ומצער לי בשבילך לשמוע את הבלבול שזה עושה לך. ואחרי שהסברת כזה טוב אני גם מבינה את זה מאד.

רק מה? לפעמים יש דברים שבשעת מעשה מבלבלים, מוצפת מודעות ויש ערבוב פנימי, אבל הנה, את רואה שבין לבין את מצליחה להרגיע את עצמך, ד' יעזור והאשכול הזה במוקדם או במאוחר ישקע, ואז תוכלי להרגע יותר לעומק. עד לאשכול הבא בנושא........
במקומך במקרים כאלה אני מפסיקה את העדכונים לנושא ולא פותחת עוד.... אההההההמ משתדלת..........

נני5

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י bbr;2427465:

מי הבטיח לך שאחרי שיתחתנו הם חסיני-פגיעה??
היה סיפור ידוע עם מישהו בב"ב שפגע בהמון נשים חסידיות... - ומדובר בנשואות!!

אז בדיוק כמו שאמרת: תפילות!

תמיד בשמחה!!

משתמש מקצוען
נכתב ע"י נני5;2427708:
מי הבטיח לך שאחרי שיתחתנו הם חסיני-פגיעה??
היה סיפור ידוע עם מישהו בב"ב שפגע בהמון נשים חסידיות... - ומדובר בנשואות!!

אז בדיוק כמו שאמרת: תפילות!
עדיין לא הבנתי זה לא עולה לי על הדעת!
מדובר באיש זר? קרוב משפחה? איש מוכר?.....
אולי מישהו יכול להסביר לי איך זה קורה
(אפשר אפי' באישי)

רבקה111

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י יחשבאף;2426515:
אחרי שהורדתי את כל החומר שהעלו בקישור על תכנית ללימוד מוגנות לילדים הראיתי אותה לבעלי והוא שאל שאלה מאוד פשוטה: האם ישנם רבנים העומדים מאחורי כל התכנית הזו, עברו עליה ומאשרים אותה?
בעולם הישיבות הגישה היא שלא מדברים על נושאים כאלה כדי לא לעורר יצרים ומחשבות אצל בחורים ורק מטפלים בכל מקרה ספציפי לגופו.
.

אני לא יודע איפה בעלך למד אבל בגלל הגישה הזאת בעולם הישיבות
אין לבחורים למי לגשת ולדבר

קרן אורה

משתמש צעיר
מי שבאמת רוצה יש לו,
יש את לב שומע ועוד רבים וטובים,
תפסיקו להאשים את כל העולם,
אתם לא יותר חכמים וצדיקים מהם.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה