אני רוצה ללמוד תואר טיפולי מצד אחד זה מעניין אותי ומצד שני זה 3 שנים ותוך כדי צריך גם לעבוד וגם ללמוד, זה דורש..
השאלה אם המאמץ שווה את הכסף? והאם כדאי ללמוד את זה אחרי כמה שנות וותק בהוראה, או שלא קריטי?
מניסיון של מסלול כזה, זה באמת דורש ולא פשוט- אפילו יותר ממה שחשבתי בהתחלה.
היה תהליך משמעותי ומיוחד, הלימודים מעניינים וחשובים, החכמתי ונהניתי ברוב השיעורים והרגשתי החמצה עם כל חלק שפספסתי.
אבל יש גם תהליך אישי ורגשי שעוברים לאורך הלימודים, וזה עשוי לגרום לטלטלה ולקושי- גם למי שיש לו מודעות גבוהה.
גם המחיר הכלכלי והמשפחתי לא קל ועלי אישית, זה העיק ממש. היה לי לא פשוט לנסות לתמרן בין השילוב של בית- לימודים- עבודה.
חושבת שרק מי שהרצון הזה בוער בו- יגיע בסוף למסלול כזה ויוכל לעמוד בו. לא בטוחה שהרווח הכלכלי שאולי יגדל יותר בעתיד מספיק משמעותי כדי להיות הסיבה היחידה לבחירה כזו.
מבחינת הוותק בהוראה, הרעיון הוא שחשוב מאד להכיר ולהתנסות בעבודה עם מגוון אנשים כדי לפתוח את הראש ואת הלב. וותק בהוראה יכול לעזור בזה, אבל גם תפקידים אחרים שיש בהם השקה עם אנשים, עם צדדים מגוונים בחיים ועם מורכבויות- יכולים לתרום לזה. מבחינה מעשית, יכול להיות שיש מוסדות לימודים שדורשים תנאי סף של עבודה חינוכית, אז צריך לבדוק את זה מול המקום עצמו.
בהצלחה !