ענית לי על הרבה שאלות! תודה עזרת לי מאד!גיגלתי קצת.
תואר אקוויוולנטי הוא תואר שניתן במוסדות הכשרה שונים, ולהבדיל מתואר אקדמאי, הוא מאפשר לקבל שכר, אבל לא להתקדם לתארים אחרים.
ממה שהבנתי זה מזכיראת תעודות ההוראה של כאלה שעשו 'חוצים' ולא בגרויות, שהתואר שלהן תקף רק בתוך החינוך העצמאי ואין להן אפשרות להשתמש בו כדי להתקדם.
ליקטתי כמה קטעים מפורום ייעוץ לימודים:
מה זה תואר אקוויוולנטי? במה הוא שונה מתואר אקדמאי? ולמה המחיר הוא שווה אם לא מקבלים את אותה התמורה?
כיום, פחות ופחות מוסדות לימוד מציעים תואר אקוויוולנטי והמטרה היא לסגור לחלוטין את המסלול היות והוא תואם לתואר הראשון רק מבחינת השכר ולא מבחינת שום דבר אחר.
- תואר אקויולנטי ותואר אקדמי
שלום רחלי,
תואר אקויולנטי אינו משקף זכות לתואר אקדמי אך הוא נחשב שווה ערך אליו מבחינת השכר המתקבל. תואר אקויולנטי מוענק בד"כ ע"י מוסדות לימוד שאינם רשאים להעניק תארים אקדמאים ולכן התואר המתקבל מיועד לצורכי שכר בלבד.
לשאלה מדוע הוא עולה אותו דבר מעט קשה לי לענות היות ואנחנו לא משוייכים למוסד לימודים מסויים או מייצגים את מוסדות ההשכלה הגבוהה בארץ....
אם את מעוניינת לבחור בין השניים אין ספר בכלל שאת צריכה ללכת וללמוד תואר ראשון ולהוציא תעודת הוראה.
בעבר הציעו את התואר במגוון מוסדות לימוד אך היום הוא פשוט לא רלוונטי ומשרד החינוך מעדיף לא לקלוט עובדים עם תואר מסוג זה ושולח אותם לבצע השלמות והסבות לתואר ותעודות הוראה.
ההבדל בין תואר אקוויוולנטי לתואר אקדמי הוא שתואר אקוויוולנטי מיועד לצורכי שכר בלבד הוא אינו תואר אקדמי ולכן לא מאפשר המשך לימודים אקדמיים לתארים מתקדמים.
חשוב שתדעי כי יש לא מעט אקדמאים בעלי תואר ראשון לפחות בשוק העבודה כמורים, מה שיכול להיות בעייתי. התארים האקוויוולנטיים ילכו וייעלמו עם הזמן לטובת האקדמיים, לכן אולי כדאי שתשקיעי עוד קצת בתואר אקדמי.
המרת תואר אקוויוולנטי לתואר אקדמי
שלום,
מכיוון שתואר אקוויוולנטי הוא תואר לצורך דרוג שכר, לא אמורה להיות בעיה עם תואר שני אקוויוולנטי. אך כדי להיות בטוחה, אני מציעה שתפני למפקחת שלך לברור העניין.
יש אפשרות להמיר את התארים לתארים אקדמיים, אינני יודעת אם תוכלי לעשות זאת יחד עבור שני התארים, אך הדבר אפשרי לכל תואר בנפרד.
יש מספר מכללות ואוניברסיטאות ארץ בהן ניתן ללמוד להמרה של התואר האקוויוולנטי לתואר אקדמי, תוכלי לקבל את הפרטים על המכללות מאנשי השירות של האתר.
לאחר שתסיימי ללמוד את התואר האקדמי פני לאגף ההשתלמויות במשרד החינוך ובררי איך את יכולה ליהנות מהשעות הללו שהשלמת. ההשלמה כוללת קורסים אקדמיים שהם חובה על-מנת לעמוד בתנאי תואר ראשון.
בהצלחה!
תוכלי לעזור לי גם ?ענית לי על הרבה שאלות! תודה עזרת לי מאד!
ולעוז לתמורה?שימו לב!
תואר אקוולנטי לא קביל לאופק חדש
לא ממש נכון במשרד החינוך זה מוכר לאופק אבל לא כל המנהלות אוהבות את זהשימו לב!
תואר אקוולנטי לא קביל לאופק חדש
השאלה אם את עובדת תחת החינוך העצמאי או תחת משרד החינוך מי שתחת משרד החינוך ישר אקוולנטי לא נחשבלא ממש נכון במשרד החינוך זה מוכר לאופק אבל לא כל המנהלות אוהבות את זה
אני נכנסתי השנה לאופק חדש עם תואר אקווילנטי
רוב מוסדות החינוך המיוחד החרדיים נמצאים ישר תחת משרד החינוך וזה לא קבילאני מתלבטת אם שווה לי לעשות תואר אקווילנטי,
גם בלי קשר לאופק חדש,
כי לדוגמא במוסד שאני עובדת עכשיו זה לא קביל.
מענין אותי עד כמה זה מתקבל במוסדות חנ"מ חרדיים, ובאיזה...
אני עובדת במשרד החינוך ויש לי חברות נוספות שעובדות במשרד ההשאלה אם את עובדת תחת החינוך העצמאי או תחת משרד החינוך מי שתחת משרד החינוך ישר אקוולנטי לא נחשב
כנ"ל.לא ממש נכון במשרד החינוך זה מוכר לאופק אבל לא כל המנהלות אוהבות את זה
אני נכנסתי השנה לאופק חדש עם תואר אקווילנטי
כנ"לאני עובדת במשרד החינוך ויש לי חברות נוספות שעובדות במשרד ה
אבל יודעת שבמשרד החינוך יש מנהלים שעושים פרצופים על זה...
אין כזו חיה!!מישהי כאן המירה אקוויולנטי באקדמי?
היכן ואיך? כמה זה דורש וכמה זה עולה?
אשמח לכל מידע בעניין.
בנוות ישראל הוכרו מס' קורסים מהאקוילנטי.אין כזו חיה!!
צריך ללמוד מחדש
רוב מוסדות החינוך המיוחד החרדיים נמצאים ישר תחת משרד החינוך וזה לא קביל
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: