תואר אקווילנטי

כנפיים

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
גיגלתי קצת.
תואר אקוויוולנטי הוא תואר שניתן במוסדות הכשרה שונים, ולהבדיל מתואר אקדמאי, הוא מאפשר לקבל שכר, אבל לא להתקדם לתארים אחרים.

ממה שהבנתי זה מזכיראת תעודות ההוראה של כאלה שעשו 'חוצים' ולא בגרויות, שהתואר שלהן תקף רק בתוך החינוך העצמאי ואין להן אפשרות להשתמש בו כדי להתקדם.

ליקטתי כמה קטעים מפורום ייעוץ לימודים:
מה זה תואר אקוויוולנטי? במה הוא שונה מתואר אקדמאי? ולמה המחיר הוא שווה אם לא מקבלים את אותה התמורה?
  • תואר אקויולנטי ותואר אקדמי
    שלום רחלי,

תואר אקויולנטי אינו משקף זכות לתואר אקדמי אך הוא נחשב שווה ערך אליו מבחינת השכר המתקבל. תואר אקויולנטי מוענק בד"כ ע"י מוסדות לימוד שאינם רשאים להעניק תארים אקדמאים ולכן התואר המתקבל מיועד לצורכי שכר בלבד.
    לשאלה מדוע הוא עולה אותו דבר מעט קשה לי לענות היות ואנחנו לא משוייכים למוסד לימודים מסויים או מייצגים את מוסדות ההשכלה הגבוהה בארץ....
כיום, פחות ופחות מוסדות לימוד מציעים תואר אקוויוולנטי והמטרה היא לסגור לחלוטין את המסלול היות והוא תואם לתואר הראשון רק מבחינת השכר ולא מבחינת שום דבר אחר.
אם את מעוניינת לבחור בין השניים אין ספר בכלל שאת צריכה ללכת וללמוד תואר ראשון ולהוציא תעודת הוראה.
בעבר הציעו את התואר במגוון מוסדות לימוד אך היום הוא פשוט לא רלוונטי ומשרד החינוך מעדיף לא לקלוט עובדים עם תואר מסוג זה ושולח אותם לבצע השלמות והסבות לתואר ותעודות הוראה.

ההבדל בין תואר אקוויוולנטי לתואר אקדמי הוא שתואר אקוויוולנטי מיועד לצורכי שכר בלבד הוא אינו תואר אקדמי ולכן לא מאפשר המשך לימודים אקדמיים לתארים מתקדמים.

חשוב שתדעי כי יש לא מעט אקדמאים בעלי תואר ראשון לפחות בשוק העבודה כמורים, מה שיכול להיות בעייתי. התארים האקוויוולנטיים ילכו וייעלמו עם הזמן לטובת האקדמיים, לכן אולי כדאי שתשקיעי עוד קצת בתואר אקדמי.

המרת תואר אקוויוולנטי לתואר אקדמי
שלום,

מכיוון שתואר אקוויוולנטי הוא תואר לצורך דרוג שכר, לא אמורה להיות בעיה עם תואר שני אקוויוולנטי. אך כדי להיות בטוחה, אני מציעה שתפני למפקחת שלך לברור העניין.

יש אפשרות להמיר את התארים לתארים אקדמיים, אינני יודעת אם תוכלי לעשות זאת יחד עבור שני התארים, אך הדבר אפשרי לכל תואר בנפרד.

יש מספר מכללות ואוניברסיטאות ארץ בהן ניתן ללמוד להמרה של התואר האקוויוולנטי לתואר אקדמי, תוכלי לקבל את הפרטים על המכללות מאנשי השירות של האתר.

לאחר שתסיימי ללמוד את התואר האקדמי פני לאגף ההשתלמויות במשרד החינוך ובררי איך את יכולה ליהנות מהשעות הללו שהשלמת. ההשלמה כוללת קורסים אקדמיים שהם חובה על-מנת לעמוד בתנאי תואר ראשון.

בהצלחה!

פטרוזיליה

משתמש פעיל
גיגלתי קצת.
תואר אקוויוולנטי הוא תואר שניתן במוסדות הכשרה שונים, ולהבדיל מתואר אקדמאי, הוא מאפשר לקבל שכר, אבל לא להתקדם לתארים אחרים.

ממה שהבנתי זה מזכיראת תעודות ההוראה של כאלה שעשו 'חוצים' ולא בגרויות, שהתואר שלהן תקף רק בתוך החינוך העצמאי ואין להן אפשרות להשתמש בו כדי להתקדם.

ליקטתי כמה קטעים מפורום ייעוץ לימודים:
מה זה תואר אקוויוולנטי? במה הוא שונה מתואר אקדמאי? ולמה המחיר הוא שווה אם לא מקבלים את אותה התמורה?
  • תואר אקויולנטי ותואר אקדמי
    שלום רחלי,

תואר אקויולנטי אינו משקף זכות לתואר אקדמי אך הוא נחשב שווה ערך אליו מבחינת השכר המתקבל. תואר אקויולנטי מוענק בד"כ ע"י מוסדות לימוד שאינם רשאים להעניק תארים אקדמאים ולכן התואר המתקבל מיועד לצורכי שכר בלבד.
    לשאלה מדוע הוא עולה אותו דבר מעט קשה לי לענות היות ואנחנו לא משוייכים למוסד לימודים מסויים או מייצגים את מוסדות ההשכלה הגבוהה בארץ....
כיום, פחות ופחות מוסדות לימוד מציעים תואר אקוויוולנטי והמטרה היא לסגור לחלוטין את המסלול היות והוא תואם לתואר הראשון רק מבחינת השכר ולא מבחינת שום דבר אחר.
אם את מעוניינת לבחור בין השניים אין ספר בכלל שאת צריכה ללכת וללמוד תואר ראשון ולהוציא תעודת הוראה.
בעבר הציעו את התואר במגוון מוסדות לימוד אך היום הוא פשוט לא רלוונטי ומשרד החינוך מעדיף לא לקלוט עובדים עם תואר מסוג זה ושולח אותם לבצע השלמות והסבות לתואר ותעודות הוראה.

ההבדל בין תואר אקוויוולנטי לתואר אקדמי הוא שתואר אקוויוולנטי מיועד לצורכי שכר בלבד הוא אינו תואר אקדמי ולכן לא מאפשר המשך לימודים אקדמיים לתארים מתקדמים.

חשוב שתדעי כי יש לא מעט אקדמאים בעלי תואר ראשון לפחות בשוק העבודה כמורים, מה שיכול להיות בעייתי. התארים האקוויוולנטיים ילכו וייעלמו עם הזמן לטובת האקדמיים, לכן אולי כדאי שתשקיעי עוד קצת בתואר אקדמי.

המרת תואר אקוויוולנטי לתואר אקדמי
שלום,

מכיוון שתואר אקוויוולנטי הוא תואר לצורך דרוג שכר, לא אמורה להיות בעיה עם תואר שני אקוויוולנטי. אך כדי להיות בטוחה, אני מציעה שתפני למפקחת שלך לברור העניין.

יש אפשרות להמיר את התארים לתארים אקדמיים, אינני יודעת אם תוכלי לעשות זאת יחד עבור שני התארים, אך הדבר אפשרי לכל תואר בנפרד.

יש מספר מכללות ואוניברסיטאות ארץ בהן ניתן ללמוד להמרה של התואר האקוויוולנטי לתואר אקדמי, תוכלי לקבל את הפרטים על המכללות מאנשי השירות של האתר.

לאחר שתסיימי ללמוד את התואר האקדמי פני לאגף ההשתלמויות במשרד החינוך ובררי איך את יכולה ליהנות מהשעות הללו שהשלמת. ההשלמה כוללת קורסים אקדמיים שהם חובה על-מנת לעמוד בתנאי תואר ראשון.

בהצלחה!
ענית לי על הרבה שאלות! תודה עזרת לי מאד!

פיחוש

משתמש חדש
שמעתי שאחרי שאני עושה ba אני כבר לא יכולה לקבל
החזר על הלימודים ממשרד החינוך,
האם זה נכון?

אחוזה בהר

משתמש מקצוען
לא ממש נכון במשרד החינוך זה מוכר לאופק אבל לא כל המנהלות אוהבות את זה:mad:
אני נכנסתי השנה לאופק חדש עם תואר אקווילנטי
השאלה אם את עובדת תחת החינוך העצמאי או תחת משרד החינוך מי שתחת משרד החינוך ישר אקוולנטי לא נחשב

פיחוש

משתמש חדש
אני מתלבטת אם שווה לי לעשות תואר אקווילנטי,
גם בלי קשר לאופק חדש,
כי לדוגמא במוסד שאני עובדת עכשיו זה לא קביל.
מענין אותי עד כמה זה מתקבל במוסדות חנ"מ חרדיים, ובאיזה...

אחוזה בהר

משתמש מקצוען
אני מתלבטת אם שווה לי לעשות תואר אקווילנטי,
גם בלי קשר לאופק חדש,
כי לדוגמא במוסד שאני עובדת עכשיו זה לא קביל.
מענין אותי עד כמה זה מתקבל במוסדות חנ"מ חרדיים, ובאיזה...
רוב מוסדות החינוך המיוחד החרדיים נמצאים ישר תחת משרד החינוך וזה לא קביל

פייגי לוי

משתמש רשום
מישהי כאן המירה אקוויולנטי באקדמי?
היכן ואיך? כמה זה דורש וכמה זה עולה?
אשמח לכל מידע בעניין.

מתא

משתמש פעיל
השאלה אם את עובדת תחת החינוך העצמאי או תחת משרד החינוך מי שתחת משרד החינוך ישר אקוולנטי לא נחשב
אני עובדת במשרד החינוך ויש לי חברות נוספות שעובדות במשרד ה
אבל יודעת שבמשרד החינוך יש מנהלים שעושים פרצופים על זה...

גלינג

משתמש סופר מקצוען
לא ממש נכון במשרד החינוך זה מוכר לאופק אבל לא כל המנהלות אוהבות את זה:mad:
אני נכנסתי השנה לאופק חדש עם תואר אקווילנטי
כנ"ל.
(הבעיה העיקרית היא פיקוח עוד לפני הנהלה. אבל עובר)

כוח עזר

משתמש מקצוען
אשמח לדעת-
בי. אי בחינוך העצמאי נחשב כאקווילנטי מבחינת שכר או שבחינוך העצמאי לא מחשיבים תואר בי. אי לתוספת שכר?
די דחוף לי...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה