התייעצות תגידו, שתיית קולה שווה למים?

Love Yourself

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
זה עניין של הרגל, בתור אחת שמים עשו לה בחילה, שאף גרמה להקאה - בסוף אחרי הרבה מאמץ (בעיקר פסיכולוגי...:)) נגמלתי, ואני לא מבינה מה לא אהבתי במים...
ניסיתי להתרגל תקופה ארוכה
ואני שותה במקרי חרום כשאין לי משהו אחר
אנחנו אנשים שונים והגוף שלנו מגיב שונה

Love Yourself

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
זה ממש לא נכון.
עצוב שאנשים מביעים דעה בנחרצות על משהו שהם לא באמת יודעים.

תקראו את הקישור שהבאתי, זה אמור להיות פתוח בכל החסימות.
הקולה אולי לא מייבשת נוראות את הבן אדם
אבל קולה או כל שתייה מוגזת אחרת כן גורמת לשתות פחות ולכן זה מאוד לא מומלץ

מאיר למברגר

משתמש פעיל
עריכה תורנית
זה כבר נשמע יותר הגיוני
מתוצאות החיפוש בגוגל עולה, שהסיפור שם היה שאירעה דליפה של חומצה מלחית הקשורה למערכת השפכים של המפעל (ולא קשורה כלל לייצור), ובטעות ניטרלו את זה בסודה קאוסטית בריכוז של ‎100%, נוצרה ריאקציה, ובפיצוץ נהרג כבאי.
יפה לראות איך סיפור מתנפח, בהתחלה כבאי נהרג מטיפול לא נכון בחומר כימי הקשור לשפכים של מפעל קוקה קולה, ומשם, פועל נפל לתוך מיכל חומצה, ומשם הוא נפל לתוך מיכל של קולה וגם לא נשאר ממנו כלום, אבל כלום !!!
אני לא מתכוון חלילה לכותבים הנכבדים שכתבו את מה שהם שמעו, אלא לכולנו

נערך לאחרונה ב:

מוטי A

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
שמעתי 2 דברים שאם תקראו בודאי תחשבו פעמיים
1. מישהוא שם שן שלו בתוך כוס קולה ולמחרת בבוקר היא פשוט לא היתה (התמוססה לה)
2. פועל של קולה נפל מסכן לתוך אחת המיכליות החמודות של הקולה ולא נשאר ממנו כלום. (אמיתי)
.......

big smile

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מה שאני כתבתי זה משהו אחר, ולא נראה שהיה בקוקה קולה,
לפחות לא בארץ.

ללושקה

משתמש מקצוען
ניסיתי להתרגל תקופה ארוכה
ואני שותה במקרי חרום כשאין לי משהו אחר
אנחנו אנשים שונים והגוף שלנו מגיב שונה
אני יודעת שאת לא מסכימה איתי אבל זה נטו עניין של מה שאנחנו חושבים.
תתחילי עם מים קרים בלבד (שלרוב הם טעימים יותר, או גרסה אחרת של מים שלא מרתיעה אותך) בבקבוק וכל פעם תשתי כמה טיפות עד שכמות המים תגדל לאט לאט.
לא מתכוונת להיכנס לוויכוח, רק חושבת שאם אני הצלחתי אז כולם יכולים...

שב נא הסופר

משתמש מקצוען
.......
(לא קראתי כי זה חסום לי)
וגם אם נניח שאכן שן נמסה לגמרי בקולה, זה דוקא אם תשים בכוס שן מתה.
אבל שכחתם שבתוך הפה יש מערכת ניקוי - רוק, שהחומצות שלו מפרקות את הקולה שנדבקה בשינים, ככה שאין מצב שהשן תימס, מ-קסימום יגרד קצת את השן - וגם זה רק אולי ורק אחרי שתייה מרובה ורק ורק ורק..

Love Yourself

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
אני יודעת שאת לא מסכימה איתי אבל זה נטו עניין של מה שאנחנו חושבים.
תתחילי עם מים קרים בלבד (שלרוב הם טעימים יותר, או גרסה אחרת של מים שלא מרתיעה אותך) בבקבוק וכל פעם תשתי כמה טיפות עד שכמות המים תגדל לאט לאט.
לא מתכוונת להיכנס לוויכוח, רק חושבת שאם אני הצלחתי אז כולם יכולים...
טוב בואי נסכים על לא להסכים
רק אומר שעברתי הרבה בשביל להתרגל למים

חיולה

משתמש מקצוען
סתם למי שכתב פה שקולה יעילה לכאבי בטן וכד'
סודה עושה את אותה פעולה רק בהבדל אחד- אין בה כמות גדולה כ"כ של סוכר

ולכל אלו שרוצים להמשיך לשתות קולה עם מצפון שקט
אז כן הפריכו את העבודה ששן נמסה בתוך כוס קולה או שאפשר ודווקא אפילו יותר טוב לשתות קולה ושות' כשצמאים
על דבר אחד בינינו אין חולק!
והוא-
קולה מפוצצת בסוכר! ואת התוצאות ל"ע רואים היום כשאנשים בגילאים צעירים ממש חוטפים סוכרת סוג 2 (לסוכרת נעורים אין כל קשר לצריכת סוכר מוגברת) ואין לתאר את הכאב ואת הסבל.

סוכרת ל"ע זוהי מחלה קשה שמערבת כמעט כל איבר אפשרי בגוף. וגורם מספר 3 לתמותה. אז אם אתם רוצים להנות מסוכר עוד שנים רבות, כדאי להפחית את צריכת הסוכר ולפחות במשקאות ממותקים כדוגמת קולה שבכוס אחת יכול להיות כ-8 ואף יותר כפות סוכר שזו כמות עצומה!!!

מוטי A

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
(לא קראתי כי זה חסום לי)
וגם אם נניח שאכן שן נמסה לגמרי בקולה, זה דוקא אם תשים בכוס שן מתה.
אבל שכחתם שבתוך הפה יש מערכת ניקוי - רוק, שהחומצות שלו מפרקות את הקולה שנדבקה בשינים, ככה שאין מצב שהשן תימס, מ-קסימום יגרד קצת את השן - וגם זה רק אולי ורק אחרי שתייה מרובה ורק ורק ורק..

האם קולה ממיסה שיניים?

1 בספטמבר, 2009
שאל את המומחה

הטענה שקוקה קולה ממיסה שיניים היא עוד אחת מהאגדות האורבניות הנפוצות.
המקור לאגדה הזאת אינו ברור בוודאות, אך היא מוזכרת בספרו של פרדריק אלן משנת 1994 על קוקה-קולה: "הנוסחה הסודית (Secret Formula).
על פי המתואר בספר, בסתיו של שנת 1950 הופיע פרופ' קלייב מ' מקיי (Clive M. McCay) מאוניברסיטת קורנל בפני ועדה קרואה של בית המחוקקים של ארה"ב והעיד שהסוכר בקולה גורם לחורים בשיניים. כמו כן הוסיף שהחומצה הזרחתית, שמצויה בקולה בכמויות קטנות מאוד, היא חומר מסוכן ותיאר איך שן שתוכנס לכוס קולה תתרכך ולבסוף תימס בתוך יומיים.
הכימאי הראשי של חברת קוקה-קולה באותה תקופה, אורוויל מאי (Orville May), ענה אז שכמות החומצה הזרחתית בקולה היא 0.55 אחוז, כמחצית משיעור החומצה במיצים של פרות הדר (1.09 אחוז). כמו כן טען שמקיי התעלם מהתגובה סותרת החומצה שגורם הרוק.
cola.jpg

התמונה נלקחה מוויקיפדיה

ה"היגיון" העומד מאחורי הטענה הוא שהקולה חומצית, אך אותו דבר נכון גם למיץ תפוזים ולמיץ לימון. אילו הקולה באמת הייתה חומצה כל כך חזקה, די היה בכמה שנים של שתיית קולה עד שלא היו נשארות לנו בכלל שיניים בפה. כמו כן, רק תחשבו איזה נזקים היינו גורמים לוושט ולקיבה כל פעם שהיינו שותים קולה.
למעשה, עוצמת החומצה וריכוזה במשקאות הללו נמוכים יחסית. אין ספק שבהינתן מספיק זמן, החומצה בקולה אכן יכולה לגרום נזק לשיניים, אך מדובר בתקופה ארוכה מאוד.
מעבר לכך, יש כאמור עוד המון מוצרי מזון ומשקאות המכילים חומרים מסוכנים בפוטנציה, שאם ניתן להם די זמן לבוא במגע עם רקמות הגוף, יגרמו בהכרח לנזק.
מה שבאמת גורם נזק מיידי הרבה יותר בקולה ובמשקאות מסוגה הוא הסוכר. הסוכר הזה הוא מקור האנרגיה של החיידקים בפה, והחיידקים האלה פולטים כתוצאת לוואי של פעילותם חומצה לקטית שעוצמתה רבה, כמו גם חומצות נוספות שמעלות את רמת החומציות בפה. רמת חומציות גבוהה בפה לאורך זמן היא הדבר העיקרי שפוגע בשיניים ויכולה לגרום חורים ועששת.
asheshet.jpg

עששת קשה (התמונה נלקחה מוויקיפדיה)

לסיום, אני יכול לתת הפעם הוכחה גם מניסיוני האישי. לפני שנים, מתוך סקרנות, הנחתי שתי שיניים בבקבוק חצי ליטר של קוקה קולה וסגרתי אותו היטב. תוך כמה שבועות השיניים שינו את צבען, בדומה לכתמי קפה או ניקוטין המופיעים על השיניים אחרי שימוש מתמשך, הן בהחלט לא התמוססו.
בשלב זה הניסוי נפסק, כנראה מאחר שהמנקה זרקה את הבקבוק, לכן לא הספקתי להעריך את החוזק המכני שלהן. עם זאת, מבחינה חיצונית, אחרי יותר מחודש לא היה כל שינוי בצורת השיניים או בגודלן.
ד"ר מאיר ברק
המחלקה לביולוגיה מבנית
מכון ויצמן למדע

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה