עוגות/עוגיות תבחרו לנו עוגה לשבת...! מתכון + התנצלות...

פטיפורית

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אז קודם כל - ההתנצלות.
מכיון שאני מכירה יותר את כללי המטבח והאפיה ופחות את כללי הפורום ... ;) :p
האשכול שהתפרסם בכותרת הזו "תבחרו לנו עוגה לשבת ...!" - נמחק מכיון שלא עמד בכללי פרוג. :( :eek:

ולכן אין לי אפשרות לדעת סופית לאיזו עוגה היתה את הדרישה המרובה ביותר.
אבל לפי התודות שלכן אתמול בערב - העוגה שהיתה הכי מבוקשת זו היתה העוגה הזו -
עוגה (5).jpg

אז הנה המתכון -
עוגת טורט צבעונית
לטורט:

5 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1.5 כף שמן
1 כוס קמח

לטורט קפה- כף קפה (עדיף מומס במעט מים)
לטורט שוקו - כף קקאו

ההכנה:
מקציפים חלבונים וכשהקצף יציב מוסיפים סוכר וחלמונים.
מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השמן והקמח.
שוטחים בתבנית אפיה עם נייר אפיה משומן
ואופים בחום בינוני כ- 8-10 דקות עד שנראה טוב.
מכינים שוב אותה בלילה ומוסיפים כף קפה. ואופים.
ושוב אותה בלילה ומוסיפים כף קקאו. ואופים.
טיפ : אפשר להכין את הבלילה כפול ואז לחלק ל-3. אחד להשאיר כך, לשני להוסיף קפה ולשלישי להוסיף קקאו.
(בשיטה זו לא תמיד יוצא אחיד, וגם במיקסר רגיל לא נכנס הכמות כפול 3. אני מכינה 2 כמויות בפעם אחת ומחלקת ל-2 ועוד כמות נוספת.)
לקרם :
400 גרם מרגרינה (מתנצלת, הרבה ביקשו ללא מרגרינה, אבל זה המתכון...!)
3 ביצים שלמות
מעט רום / תמצית וניל
כף נס קפה
3 כפות קקאו
1.5 כוסות סוכר
1 כף ליקר
ההכנה :
לעבד הכל במעבד מזון (כ- 15 דק') עד שמתקבל קרם חלק לגמרי.
ההרכבה :
טיפ :
אם נוצרו לטורטים שוליים גבוהים יותר מגובה הטורט - כדאי "לגלח" את השוליים בקו ישר עם הטורט כדי שלא יהיו "הרים וגבעות" בפרוסות הצדדיות.
מפרידים את הטורט החומה מנייר האפיה ומחזירים לנייר (כדי שהפרוסות תצאנה יותר בקלות),
שופכים 1/3 מכמות הקרם ובעזרת ספטולה מחליקים לשכבה ישרה וחלקה.
מעל שכבת הקרם מניחים את הטורט קפה בצורה הפוכה,
שופכים 1/3 מכמות הקרם ומורחים כנ"ל.
מעל שכבת הקרם מניחים את הטורט הלבן בצורה הפוכה,
שופכים את הקרם הנותר ומורחים כנ"ל, הפעם בהקפדה יתירה שיצא חלק....
מלמעלה מפזרים קרוקנט בוטנים / אגוזים.
טיפ: בקרוקנט יש הרבה פירורים קטנים שכשהם נדבקים זה הורס את היופי. ולכן כדאי מאד לסנן את הקרוקנט במסננת לפני הקישוט.

בהצלחה רבה
ובתאבון !!!
ושבת שלום ומבורך!!!


וכמובן - מחכה לשיתוף שלכן אחרי ההכנה איך יצא ...!

וכן, אם תרצו עוד מתכון לעוגת כושי שהעליתי כבר בעבר כאן בפורום באשכול אחר , קישור לאשכול
עוגת כושי.jpg
עוגת כושי1.jpg
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
תודה.
נשמע ממש מוצלח.
ננסה בהזדמנות
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
קודם כל העוגה יצאה לך מהממת, וההכנה כמו שכתבת אותה נראית באמת פשוטה.
אבל באמת את מכינה עוגה אחת מ18 ביצים
4.5 כוסות סוכר
ו2 חבילות מרגרינה?
 

פטיפורית

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אם העוגה שלכם כבר מוכנה ועדיין במקפיא מחכה לחיתוך....
שכחתי לכתוב טיפ נוסף לחיתוך אסטטי ומושלם -
אחרי כל חיתוך מומלץ מאד לשטוף את הסכין או לנקות עם מטלית רטובה וכך אין פירורים שנדבקים בחיתוך הבא...

בעז"ה בשבוע הבא אעלה לכאן שדרוג קטן לעוגה הזאת שיוצר הבדל משמעותי,
מתאים מאד לבארים ולמשלוחי מנות .
אז תמשיכו לעקוב שלא תפספסו...
והעיקר שתהנו !!!
שבת שלום !
 

ראויה לשבח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
@פטיפורית
אני באמצע להכין את הקרם ומשום מה זה נשאר בלי לזוז,
אמור להיות עוד נוזלים אולי?
או שהיה צריך להמיס את המרגרינה?
 

פטיפורית

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
@פטיפורית
אני באמצע להכין את הקרם ומשום מה זה נשאר בלי לזוז,
אמור להיות עוד נוזלים אולי?
או שהיה צריך להמיס את המרגרינה?
סליחה שהתגובה מגיעה רק עכשיו.... אבל כדי שלא תתקעי בפעם הבאה.
אם שמת את כל המוצרים שהיה כתוב במתכון - לא אמור להיות חסר נוזלים.
לפעמים המרגרינה מידי קשה מהמקרר או סתם בגלל מזג האויר - אז אני ממיסה אותה קודם קצת במיקרוגל ואז הקרם נהיה יותר בקלות.
ואם לא - פשוט להמשיך לערבב במעבד מזון עד שנהיה טוב. לפעמים זה לוקח גם רבע שעה... (אני עושה בהפסקות כדי לא להעמיס מידי על המעבד מזון)
הרבה הצלחה !!!
 

ראויה לשבח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סליחה שהתגובה מגיעה רק עכשיו.... אבל כדי שלא תתקעי בפעם הבאה.
אם שמת את כל המוצרים שהיה כתוב במתכון - לא אמור להיות חסר נוזלים.
לפעמים המרגרינה מידי קשה מהמקרר או סתם בגלל מזג האויר - אז אני ממיסה אותה קודם קצת במיקרוגל ואז הקרם נהיה יותר בקלות.
ואם לא - פשוט להמשיך לערבב במעבד מזון עד שנהיה טוב. לפעמים זה לוקח גם רבע שעה... (אני עושה בהפסקות כדי לא להעמיס מידי על המעבד מזון)
הרבה הצלחה !!!
בסוף הוספתי קצת מים.
יצאה עוגה מושלמת, ממש כמו בתמונות.
והעיקר בעלי התלהב ונהנה מהרעיון של השכבות בצבעים..
מה שכן,
הפחתתי מהסוכר- בכל טורט שמתי 0.5 כוס סוכר- ובקרם 4\3 כוס.
מרגרינה- שמתי משמן קוקוס
ליקר- לא היה לי, אז שמתי יין.
תודה רבה על המתכון, אשמח לעוד!!!
 

אסתי קלוגר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תודה על התגובה המהירה יש לי עוד שאלה מקווה שאחרונה
באיזה גודל תבנית את משתמשת?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כה

א לְדָוִד אֵלֶיךָ יְהוָה נַפְשִׁי אֶשָּׂא:ב אֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:ג גַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:ד דְּרָכֶיךָ יְהוָה הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ה הַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:ו זְכֹר רַחֲמֶיךָ יְהוָה וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:ז חַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יְהוָה:ח טוֹב וְיָשָׁר יְהוָה עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:ט יַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:י כָּל אָרְחוֹת יְהוָה חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יא לְמַעַן שִׁמְךָ יְהוָה וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יב מִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יְהוָה יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יג נַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:יד סוֹד יְהוָה לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טו עֵינַי תָּמִיד אֶל יְהוָה כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טז פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יז צָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יח רְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יט רְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כ שָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כא תֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כב פְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

פלינדרום • אתגר 52

לוח מודעות

למעלה