תאונה תאונה

נופש.

משתמש רשום
אני עם שנה וחצי רישיון, הבוקר יצאתי עם רכבי ברוורס מחניה, כ20 שניות לפני שהתחלתי את הרוורס, הסתכלתי לכל הצדדים, וראיתי שהכל מאחורי ריק,
ועשיתי רוורס, והתנגשתי ברכב מאזדה 5 2007 שפתאום נכנס לחניה כמה שניות קודם, לדבריו 15 שניות הוא עמד שם, ועשיתי לו בור קטן בפח הקדמי (מתחת הפנס השמאלי הקדמי), בעל הרכב חרדי, רכבי ניזוק גם, והטמבון האחורי שלי נשבר,
הוא טוען שאני אשם, א. שלא הסתכלתי אחורה/במראה תוך כדי הרוורס. ב. שעשיתי את הרוורס מידי מהר, כך שהוא לא הספיק לצפור לי/לברוח.
אני טוען שהוא אשם, כי הוא רואה רכב נוסע רוורס עם אור לבן, מה אתה נעמד מאחוריו?, לגבי המהירות, כל עוד שזה לא מעל המהירות המותרת, אני לא מחוייב לעשות רוורס במהירות של 5 קמ"ש, ומותר לי גם 20 קמ"ש וגם 30.
מי צודק?
לשנינו אין מצלמת רכב, ואין תמונות מהתאונה, כי לא היה לנו מצלמות, רק החלפנו פרטים.
בנוסף, הוא רוצה שאביא לו את המספר של הביטוח צד ג' שלי, והוא מוכן להביא גם את שלו, כדי שיוכל לדווח לביטוח על תאונה, למרות שביקשתי ממנו לא לעשות כך, כיון שזה יעלה לי את מחיר הביטוח כשארצה לחדש אותו, לדבריו, כל עוד זה רק דיווח לביטוח, ולא גביית כסף מהביטוח אין לזה משמעות, וזה לא יגרום לעליית מחיר הביטוח בהמשך, הוא צודק?
האם שווה לי גם לתבוע את הביטוח שלו?
הוא רוצה שנלך לפחח ברוממה ביחד (כמדומני משהו בשם ש.ע. מ. פחחות), ונקבל הצעת מחיר כמה יעלה לו לתקן את זה, מישהו מכיר את הפחחות הזו, אם הוא אמין?
ובאופן כללי, מה כדאי לעשות במצב כזה?
תודה גדולה מראש לכל העונים.

וויינער יואל

משתמש מקצוען
כ20 שניות לפני שהתחלתי את הרוורס, הסתכלתי לכל הצדדים, וראיתי שהכל מאחורי ריק,
ב"ה שאין לי נסיון עם תאונות מעין אלו, אבל לפחות ללמוד לעתיד, צריך לדעת, ש20 שניות זה מאד הרבה זמן, מנסיוני ועוד הרבה נהגים אחרים, לפעמים גם בשנייה אחת או שתיים יכול הולך רגל ל"צנוח" משומקום, או ל"צמוח" איזה רכב, [והנהג חושב לעצמו, אה........... מה........., מאיפה צמח לי הדבר הזה פה].
המורה נהיגה שלי היה אומר לי: תמיד כשאתה נוהג תחשוב שמשהו או מישהו נפל מהירח מעליך ויכול ליפול לפניך
וגם פה תקף הכלל "לא רואים לא נוסעים", צריך להסתכל כשנוסעים ולא לפני שנוסעים.
וזה גם אומר, שהאשם זה אתה ולא הוא, אולי הוא טיפש אבל צודק.

לגבי הפרמיה של הביטוח, הם בודקים רק אם היו תביעות כספיות בתאונות, אבל אם הוא לא רוצה לתבוע כספים אז למה הוא רוצה לדווח?​

נופש.

משתמש רשום
לגבי הפרמיה של הביטוח, הם בודקים רק אם היו תביעות כספיות בתאונות, אבל אם הוא לא רוצה לתבוע כספים אז למה הוא רוצה לדווח?
לא ברור לי, הוא טוען כדי שאני לא אוכל לברוח לו... למרות שאין לי שום כוונה כזו,
הוא רוצה להגיש תביעה כספית, ובסוף לא לגבות אותה.

לואיזה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

וזה גם אומר, שהאשם זה אתה ולא הוא​
נכון

לגבי הפרמיה של הביטוח, הם בודקים רק אם היו תביעות כספיות בתאונות, אבל אם הוא לא רוצה לתבוע כספים אז למה הוא רוצה לדווח?​
ברור שהוא רוצה. הוא לא יתקן את הרכב על חשבונו בזמן ש @נופש. הוא האשם.

צור1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
פרסום וקופי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
עריכה תורנית
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
אני טוען שהוא אשם, כי הוא רואה רכב נוסע רוורס עם אור לבן, מה אתה נעמד מאחוריו?, לגבי המהירות, כל עוד שזה לא מעל המהירות המותרת, אני לא מחוייב לעשות רוורס במהירות של 5 קמ"ש, ומותר לי גם 20 קמ"ש וגם 30.
מי צודק?
סליחה על הבוטות אבל זה שטויות
זכותו לעמוד מאחריך ואתה תצטרך להמתין
אם לא נגרם לו נזק גדול זכותך לבקש ממנו לא להפיל ביטוח אלא לתקן (מישהו אמר לי פעם עד 700 לא להפעיל ביטוח)
ותתפלל שהכסף יהיה לך לכפרה

זמני בעולם

משתמש מקצוען
אם אתה אומר שהסתכלת באותו רגע זה משהו אחר, אבל עשרים שניות זה נצח כמו שאמר @וויינער יואל ואין לזה כל הצדקה. אני לא בא לתת מוסר ח"ו, כולנו טועים והכל טוב. אבל א"א לומר שאתה לא אשם.
עוד נתון שעשוי לשפוך אור, לאיפה עשית את הרוורס? לתוך כביש מחוץ לחניה? למה הוא עמד שם? כל זה יכול להוסיף ראיות לכאן ולכאן.
אם שניכם יראי שמים הייתי ממליץ ללכת לרב ולגמור את הסיפור כמו בני תורה. מניסיון.

צור1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
פרסום וקופי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
עריכה תורנית
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
אם שניכם יראי שמים הייתי ממליץ ללכת לרב ולגמור את הסיפור כמו בני תורה. מניסיון.
הכי טוב
מומלץ רב עם רשיון, כבר הייתי בבי"ד בערעור של פסק של דיין שלא נהג מעולם ולא היה לו מושג בדיני תעבורה
בבי"ד השני (מור זקני היה דיין שם) הוא הפך את הפסק

זמני בעולם

משתמש מקצוען
הכי טוב
מומלץ רב עם רשיון, כבר הייתי בבי"ד בערעור של פסק של דיין שלא נהג מעולם ולא היה לו מושג בדיני תעבורה
או רב עם רשיון
או רב עם נסיון
אתה לא מצפה שבן אדם ילך לבית דין בשביל גט רק לרב גרוש ולבית דיןם של ירושות רק לרב יתום ולבית דין של גיור רק לרב גר ולבית דין של שכנים רק לרב ששר שוכן עד. אבל לא נסטה מהנושא....

נופש.

משתמש רשום
אני הצעתי לו ללכת או לדין תורה, או לרב שהוא יקבע, הוא אומר שהוא רוצה בית משפט, ולדעתו זה מותר... אמרתי לו שאם אני ציית דינא ורוצה ללכת לדין תורה איפה שהוא יחליט אין שום היתר.
את הרוורס עשיתי בתוך החניה.
לדעתי זה לא היה יותר מ10 שניות מהסתכלות אחרונה.
זה כנראה פחות מ700 ש"ח, ובכל זאת הוא מתעקש לפנות לביטוח, ואחרי זה שאני ישלם במקום הביטוח, לא ברור לי למה.

זמני בעולם

משתמש מקצוען
אני הצעתי לו ללכת או לדין תורה, או לרב שהוא יקבע, הוא אומר שהוא רוצה בית משפט, ולדעתו זה מותר... אמרתי לו שאם אני ציית דינא ורוצה ללכת לדין תורה איפה שהוא יחליט אין שום היתר.
את הרוורס עשיתי בתוך החניה.
לדעתי זה לא היה יותר מ10 שניות מהסתכלות אחרונה.
זה כנראה פחות מ700 ש"ח, ובכל זאת הוא מתעקש לפנות לביטוח, ואחרי זה שאני ישלם במקום הביטוח, לא ברור לי למה.
אתה יכול לתבוע אותו לדין תורה. אין זכות לפנות לערכאות סתם כך. (כמדומה לי, אני לא רב. עדיין)

צור1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
פרסום וקופי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
עריכה תורנית
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
תזכיר לו מה מרן כתב
3מרים יד בתורת משה

בת עשרים

משתמש צעיר
D

Deleted member 107321

אורח
הכי טוב
לא צריך רב עם רשיון, כמו שלא צריך שכל רב שמתעסק עם דיני דירות יהיה לו דירה.
צריך רב מומחה לעניין.

צור1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
פרסום וקופי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
עריכה תורנית
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
@לא ככל הגויים @זמני בעולם
אני אבהיר את דברי שהייתי בטוח שמובנים מאליהם
ע"פ ההלכה כל דיני נזק ברכבים כפופים לחוק (מסיבה פשוטה אם מישהו נכנס לכיכר שהיה מישהו בתוך הכיכר ומישהו התפרץ לבפנים ולא שמר על זכות קדימה, או מישהו התפרץ לצומת בלי להסתכל, הוא אשם ולכן חייב מבחינה הלכתית)
ולכן צריך רב דיין שמבין את החקים אמנם בד"כ דיני התעבורה הם מסובכים ומי שיש לו רשיון יודע אותם ללא מומחיות
כבר נוכחתי בדיונים שהזמנתי עו"ד מסוים שסבי עובד איתו כדי לתת חוו"ד מקצועית ואח"כ ניתן הדין
אגב גם כל דיני זכויות עובדים כפופים לחוק ע"פ דין תורה
וכמו שנאמר הכל כמנהג המדינה

היו היה

משתמש פעיל
סתם בשביל שתידע אם הפגיעה אצלו מקדימה ואצלך מאחורה
במקרה והוא ילך למשפט הוא יצטרך להוכיח (כמובן רק אם תכחיש שעשית רוורס)
כך שבאיום למשפט ידך על העליונה

D

Deleted member 107321

אורח
סתם בשביל שתידע אם הפגיעה אצלו מקדימה ואצלך מאחורה
במקרה והוא ילך למשפט הוא יצטרך להוכיח (כמובן רק אם תכחיש שעשית רוורס)
כך שבאיום למשפט ידך על העליונה
מקור?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה