תאונה תאונה

חיים של תורה

משתמש מקצוען
@נופש. היקר
דבר ראשון תהיה רגוע על התאונה, העולם אומר שנהג מפסיק להיות נהג חדש כשהוא עושה את התאונה הראשונה שלו.

את הנושא בררתי הרבה פעמים עקב ביטוח רכב של חבר שהיה רשום על שמי, וכמה תאונות שקרו עם השנים שאני הייתי צריך לברר את החוק ולדבר עם החברת ביטוח, וגם בגלל שגם אני (כמה חודשים אחרי שקבלתי רשיון) נכנסתי בטעות ברברס במישהי וגרמתי לה נזק קטנטן שהיא בחוצפתה הצליחה להוציא דו"ח שמאות על 11,500 ש"ח, ומאז אני בררתי את הנושא הרבה.

כמה כללים פשוטים:
א. החוק אומר שמי שנוסע הוא זה שאשם ולא משנה מה עשה לפני זה הנהג השני, זה החוק בצורה יבשה ואין שום אפשרות לפרש אותו אחרת (דברתי עם כמה עו"ד), ולכן כל הנתונים שכתבת לא כל כך רלוונטיים, אם הוא לא נסע בפועל בשעה שאתה עשית רברס אז החוק עומד לצידו.
ב. באמת 10-15 שניות זה הרבה, ואפילו שניה אחת זה הרבה, צריך לדעת שאסור חוקית הלכתית ומוסרית לנסוע רגע אחד ללא הסתכלות על כל הצדדים הרלוונטיים, (לא שזה משנה את העובדה אבל סתם בשביל הידיעה).
ג. כל עוד אין לו תיעוד מרגע התאונה (ולפי ההתנהלות כנראה שאין לו), אז אתה יכול להכחיש הכל, ולהכריח אותו להסכים עם הסדר התשלום שלך, (אלא אם כן הוא מקליט אותך בטלפון מודה שנכנסת בו ואז זה כבר מסובך), ולכן אתה יכול לדרוש ממנו שיבוא איתך למוסך רגיל ולקבל הצעת מחיר (רק תיזהר כל הזמן לא להוציא מהפה שלך שעשית את התאונה).
ד. הצדק אתו שהוא לא רוצה לנסוע לעטרות, המקום מסוכן יחסית, ובעיקרון אתה צריך ללכת למוסך רגיל במקום שהוא גר.
ה. בכל ביטוח (לנהג חדש) יש השתתפות עצמית, והוא עומד על 1,500-2,000 ש"ח, ולכן תמיד בפחות מזה (וגם בקצת יותר) לא כדאי לערב את הביטוח.
ה. המוסך שהזכרת מוכר כמוסך אמין, רק כדאי לך לשלוח תמונות לעוד מוסך, רק כדי לוודא שהוא לא עשה קנוניא עם בעל המוסך.
ן. לגבי הבלמים שלו, זה שטויות במיץ עגבניות, הבלמים נמצאים ליד הגלגלים מלמטה ואין שום סיכוי שפגעת בהם, ובפרט לפי טענתו שהוא כלל לא נסע בשעת מעשה, אז הוא כלל לא השתמש עם הבלמים (אלא אם כן הוא טוען אחרת ואז כל הסיפור נהפך לחובתו).
ז. אי אפשר לדעת כמה זה יעלה כל עוד שלא רואים את התמונות, אבל אם זה רק פגיעה בטמבון כמו שכתבת אז באיזור 700 ש"ח.
ח. והכי חשוב כל עוד הוא לא מגיע איתך להסדר אל תתעסק איתו כלל ועיקר, וק"ו שלא להביא את פרטי הביטוח שלך, אין שום סיבה בעולם שבן אדם יפנה לביטוח אם הוא לא הולך לתבוע אותם.
ט. כמובן שאתה מגיע אתו להסדר רק אחרי שאתה מחתים אותו שלא עשית לו שום נזק, ולפחות שיחתום לך ששלמת לו הכל ושהוא לא הולך לתבוע את הביטוח.

היה לי סיפור עם חבר (גם נהג חדש) שגם קרתה לו תאונה קטנטנה והבן אדם כשהוא ראה שהוא נהג חדש ניסה לתבוע אותו באלפי ש"ח, וייעצתי לחבר שאם הבן אדם לא מוכן להגיע להסדר שיכחיש הכל, ובאמת בהתחלה ההוא איים שיפנה לבית משפט וכו', וחבר שלי אמר לו שהוא יכול לפנות למי שהוא רוצה והוא לא מכיר אותו כלל, ואחרי שבועיים הבן אדם ירד מהעץ, והלך כמו ילד טוב למוסך רגיל שגבה על זה כמה מאות ש"ח בלבד.

בהצלחה רבה

RUSI10

משתמש מקצוען
נכון, אבל חובת ההוכחה על הנהג מאחורה.
אם אין לו מצלמות יהיה לו קשה להוכיח את זה בלי הודאה מ @נופש.
לא ברוורס.
ברוורס תמיד הנהג שעשה רוורס אשם (אא"כ יצליח להוכיח אחרת).
לפי חוק - לא נוסעים אחורה בלי להסתכל במראות, או שממש להסתובב עם הגוף ולהתבונן דרך השמשה האחורית, ובנסיעה מאד איטית.

אבל שימי להב!!!!! נס שפגעת בפח של רכב ולא בבן אדם!!!!!!!!

אסתריקה הלר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
@נופש. לא באה לומר מי אשם ומי לא, וממש יכול להיות שהוא נסע תוך כדי שכבר היית ברוורס והוא סתם אומר שעמד שם, וזה ממש אשמתו.

אף פעם לא לעשות רוורס בלי להסתכל. בעשר שניות יכולים עשר ילדים לקפוץ מאחוריך, אישה זקנה עם עגלה, וגם רכב יכול לחלוף. אז ב"ה שהכל היה נזק לרכבים בלבד.
וגם בתור הולכת רגל יצא לי לא פעם לצאת מהסופר ליד הבית (שמשום מה אין מעבר למדרכה אלא אחרי כמה רכבים חונים), וכבר כמה פעמים בדיוק כשעברתי מאחורי רכב חונה הוא התחיל לנסוע. זה קורה להרבה אנשים, אבל זה לא אומר שזו לא סכנת חיים בכל פעם...

ולגבי המהירות לא יודעת מה אומר החוק- אל תיקח סיכון, זה יכול לעלות ביוקר.

שה' ישמור צאתך ובואך, ובעז"ה לעולם לא תהיה בתאונות נוספות.

וסליחה אם אני נשמעת קשוחה מיד (אני מחלימה משברים בגב וכשרכב כמעט מתנגש בי אני אפילו לא יכולה לרוץ, פורח לי הלב)

צור1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
פרסום וקופי
עימוד ספרים
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
עריכה תורנית
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
סתם תדע לך שאתה יכול לתת לו את פרטי הביטוח שלך, ושיגבה מהם,
וזה לא יוריד לך מהעבר הביטוחי שלך, ככה התחדש לי עכשיו, שעד נזק של 5000 ש"ח לא קורה כלום לעבר הביטוחי שלך
גם אני שמעתי מזה
הבעיה היא שלא נראה לי שזה לא נרשם היכן שהוא בעבר הביטוחי

חיים של תורה

משתמש מקצוען
השתתפות עצמית זה לכל נהג או רק לנהג חדש?
השתתפות עצמית - זה תוי אם רשו ביטול.
אם אין ביטול- אז לנהג חדש ההשתתפות היא גבוהה יותר.
כמובן זה חייב להיות רשום בפוליסה
למיטב ידיעתי לנהג חדש אין אפשרות לעשות ביטול השתתפות עצמית.

שניאור רובינשטיין

משתמש מקצוען
אם אתם כבר מדברים בו על תאונות של נהג חדש
אני עדיין נהג חדש, ומספר החודשים לאחר שהוצאתי את הרישיון נכנסתי ברכב מאחורה באופן רציני,
הרכב שנהגתי היה שייך לחברת השכרה ואת עיקר הנזק מהתאונה הרכב שנהגתי ספג (כריות אויר שיצאו, כל החלק הקדמי נמעך ועוד....), ב"ה אני יצאתי ללא פגע. אך כיוון שהנזק היה גדול הפעלתי ביטוח
ומעניין אותי לדעת אם אני קונה אוטו בכמה אחוזים תתייקר הפרמיית ביטוח שלי, והאם זה לכל החיים אני יצטרך לשלם אותה

נופש.

משתמש רשום
הסכמתי לשלם לו ולתקן את הנזק,
הוא רוצה חידוש כללי לרכב... כמובן שלא הסכמתי.
הוא שלח לי כעת חברה לביטוח, שמאיימת עלי להגיש נגדי תביעה בבית משפט לתביעות קטנות.
לא מבין איך הם יכולים? הרי אין להם שום תיעוד, ובכלל מה זה קשור אליהם? הרי הוא אמר לי שאין לו ביטוח מקיף?

חיים של תורה

משתמש מקצוען
אני עדיין נהג חדש, ומספר החודשים לאחר שהוצאתי את הרישיון נכנסתי ברכב מאחורה באופן רציני,
הרכב שנהגתי היה שייך לחברת השכרה ואת עיקר הנזק מהתאונה הרכב שנהגתי ספג (כריות אויר שיצאו, כל החלק הקדמי נמעך ועוד....), ב"ה אני יצאתי ללא פגע. אך כיוון שהנזק היה גדול הפעלתי ביטוח
ומעניין אותי לדעת אם אני קונה אוטו בכמה אחוזים תתייקר הפרמיית ביטוח שלי, והאם זה לכל החיים אני יצטרך לשלם אותה
מסתכלים רק על 3 שנים אחרונות כמו שכתב @וויינער יואל , ובכלל צריך לדעת שלא תמיד זה מייקר את הפרמיה, אני מכיר כמה חברות שלא מייקרות את הפרמיה אחרי תביעת צד ג' אלא רק אחרי תביעת המבוטח.

אבל מה שמאוד חשוב לדעת ולדעתי זה הכי מעצבן בכל הסיפור, שאם נהג חדש עבר עבירת תנועה כלשהו עם נקודות, כשהוא גומר את השנתיים הראשונות, הוא מתחיל שוב להיות נהג חדש לעוד שנתיים תמימות, כמו אחד שהוציא אתמול רשיון.
מה שצריך לעשות (קודם כל לא לעבור עבירת תנועה), שאם זה קורה אחרי תחילת השנה השניה, כדאי לערער ביום האחרון שניתן לערעור (90 יום), ואז בקשה להישפט, ועד שיבוא יום המשפט כבר יעבור שנתיים מהנהג החדש, וככה כל קנס שתקבלו לא יגרום לכם להישאר נהג חדש.

יהודי חשוב

משתמש פעיל
לא חושב שתאונה מחברת השכרה מייקרת בכלל..
זה לא הפוליסה שלך ולא נרשם עליך

נופש.

משתמש רשום
כנראה הוא עשה לי מתיחה...
בררתי, וחברת ביטוח לא יכולה לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות...
כנראה שאשתו, או בת משפחתו עובדת בחברת ביטוח 'רובי', והתקשרה מהטלפון של החברה לנסות להלחיץ אותי.
היא הייתה נשמעת מאוד לא משופשפת ולא בטוחה בעצמה...

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
למה שלא אתם תתבעו אותו?
תפתחו לו תיק בבית דין ותתבעו שהוא הזיק לכם
מי אמר מי נדפק במי?
אולי כשהוא נכנס לחניה הוא נתקע בכם?

שיבין שלא עומד מולו פראייר

אמא לשלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
רק מבהירה אם הנזק לא עולה על דמי השתתפות עצמית חברת הביטוח בוודאי ידחה את התביעה . אז אין לכם מה לפחד עם הנזק עומד על 700 ש''ח כי זה פחות מההשתתפות העצמית וכשאין תביעה אין שום משמעות לדיווח לחברת הביטוח.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה