כיוון שיש רבים שהציעו לפרסם את שם החנות, ראיתי לנכון להעיר את תשומת ליבכם להלכות לשון הרע.
זה שיש מישהו שמתנהג בצורה מבישה, לא מתיר לנו לעבור על ההלכה.
אם יש מישהו שחושב שמותר לספר את שם החנות שיואיל בטובו להביא מקורות להנ"ל.
עולם הפוך ראיתי. אתה מגן על העושק???
אתה מכיר את הפרק הראשון בספר ישעיהו???
כמה נקודות:
יצא לי להחזיר בגדים ללידר. כן, החנות הזאת שהסחורה שלה פשטנית ולגמרי לא יקרה. קרה לי שבגד נפרם. תמיד, אבל תמיד!!! המתנתי שלא יהיו לקוחות בסביבה, הסברתי את הבעיה כולל ציון העובדה שאבין גם אם לא אקבל פיצוי.
לא קרה שלא נתנו לי פיצוי הוגן (הוגן לזמן ולמחיר הבגד.)
כנ"ל - החזרתי בגד לקידישיק. קבלו את הבגד ונתנו לי זיכוי בלי שום בעיות.
אולי, אולי-אולי זה גם תלוי בצורה בה נגשים למי שנמצא מעבר לקופה? נקודה למחשבה.
נקודה שניה:
אם בעלי חנות מתכחשים לנזקים שנוצרים בבגדים שהם מוכרים - כדאי כן לגשת כמה קונות ביחד ולהתלונן - כל אחת - על הבגד. קודם כל - אין יותר טענה של 'אף אחת לא התלוננה ואת הראשונה'. שיתמודדו בזמן אמת עם יותר מאחת. (וכמובן, בכבוד ולא בצעקות.)
דבר שני - פתאום הפגם אינו סוד, הוא גלוי ליותר מאישה אחת. ואם לפחות שתיים יודעות וניגשות להתלונן - בטוח יש שלישית שעוד לא ניגשה.
נקודה שלישית:
מישהו מוכן לעמת את רפאל וואהל עם הנתון העצוב הזה?
פה בארץ יש תרבות של בהילות על הכסף. בוסים - נותנים שכר מינימום ודורשים תפוקה של 120% לפחות. מוצרים שמוכרים בחנות - באיכות פח. שירות של אנשי מקצוע - מזעזע. נכון שזה לא כולם, אבל התופעה קיימת.
אני רוצה לפרנס אנשים משלנו. רוצה מאד! הלואי וכל הכסף שלנו יסתובב רק בתוך הציבור שלנו, אבל איך אפשר לשמור על הכסף בתוכנו, כשיש אנשים שכשהם רואים כסף הם מאבדים את כל האנושיות?