עיין בבית שמואל נראה לי אהע''ז סי' קכ"ט שמביא שם את כל השמות ואיך לכתוב אותם וכ' על השם שמחה בונים שהשם בונים מקורו מבן אוני של בנימין ולכן הוסיפו לו את השמחה שיהיה שמחמי יודע מה מקור השם "שמחה בונים"?
עיין בבית שמואל נראה לי אהע''ז סי' קכ"ט שמביא שם את כל השמות ואיך לכתוב אותם וכ' על השם שמחה בונים שהשם בונים מקורו מבן אוני של בנימין ולכן הוסיפו לו את השמחה שיהיה שמחמי יודע מה מקור השם "שמחה בונים"?
אף אחד לא כתב- ז'וז'ו
לסבתא שלי קראו רוחמה (יותר נכון רחמה..) לא יודעת אם זה מרוקאי....
מרדוש/ מרדושה עם סגול בש'. זה ה"תרגום" של מרדכי.מה עם מרדוש?
וואו הצלת לנו את הכבוד!!!!!!!!חוץ מ-2 השמות האחרונים שציינת - השאר ממש, אבל ממש לא שמות מרוקאיים.
התכוונת אולי שמות ערביים.
ואז?מזכיר לי שראיתי סיפור על מגורשי ספרד בשם מוישלה ויענקי....
הלל "אם הבנים שמחה" ותקראו את זה במבטא חסידי
דליה? אני הכרתי דדה (בניקוד סגול ב-2 הדלתי"ם) והוא היה גברדדה(דליה)
כבר ציינתי לעילעיין בבית שמואל נראה לי אהע''ז סי' קכ"ט שמביא שם את כל השמות ואיך לכתוב אותם וכ' על השם שמחה בונים שהשם בונים מקורו מבן אוני של בנימין ולכן הוסיפו לו את השמחה שיהיה שמח
כמה אחיות היו לבנימין ולמה קראו לו כך? - הרב ברוך רוזנבלום בקטע מדהים על משמעות השמות
כמה אחיות היו לבנימין ולמה קראו לו כך? - הרב ברוך רוזנבלום בקטע מדהים על משמעות השמותwww.youtube.com
ולפי"ז מהיום תתחילו לקרוא לבת בשם "שמחה בנות" או מדויק יותר "שמחה בונוי'ס" (הוא"ו הראשונה בשורוק והאחרונה בחולם)
א. ממש ממש לא נכון. כלומר, נכון שהיו קצת ספרדים שהתערבבו עם יהודי אשכנז, אבל רובם גלו לארצות המזרח (מרוקו, אלג'יר, טורקיה, ועוד) או למקומות מסוימים באירופה (יון, איטליה, הולנד) ששם הקימו קהילות ספרדיות עצמאיות.ואז?
ספרד, הם ברובם אשכנזים.
ספרדים זה מעדות המזרח...
חחואז?
ספרד, הם ברובם אשכנזים.
ספרדים זה מעדות המזרח...
ואז?
ספרד, הם ברובם אשכנזים.
ספרדים זה מעדות המזרח...
הטעות הרווחת היא בגלל שהחסידים בדורות האחרונים נבדלו מהליטאים ונקראו בשם "נוסח ספרד" כי הנוסח די נצמד לרבנו האר"י כמנהג הספרדים עדות המזרח. אבל באמת אין להם כל כך קשר לספרדים - קרי, עדות מזרח.חח
קצת ידיעת היסטוריה לא תזיק...
היהודים בספרד היו ספרדים.
הם דיברו בלאדינו ולא ביידיש (או בערבית בזמניה העתיקים יותר של ספרד)
הם התפללו בנוסח הספרדי
הם קראו בתורה בהגייה ספרדית, מתוך ספרי תורה הכתובים בכתב ספרדי
הם נהגו הלכות כמו הרמב"ם, הרי"ף, הרמב"ן, הרשב"א והרא"ש - מאורי ספרד, שעד היום יהודי ספרד הולכים לאורם.
בקיצור, הסיכוי שנמצא שם יענקל'ה או געפילטע פיש שואף לאפס.
יהודי ספרד לא רק דברו בלאדינו, הם המציאו את הלאדינו, (למי שלא יודע לאדינו זה ספרדית בניב יהודי...)חח
קצת ידיעת היסטוריה לא תזיק...
היהודים בספרד היו ספרדים.
הם דיברו בלאדינו ולא ביידיש (ואפילו דיברו בערבית בחלקים מספרד)
רק הערה קטנה, הרא"ש היה אשכנזי גמור ופסקיו התקבלו אצל האשכנזים ומסיבות מסוימות גם אצל המרוקאים, אבל ממש לא אצל כל הספרדים.הם התפללו בנוסח הספרדי
הם קראו בתורה בהגייה ספרדית, מתוך ספרי תורה הכתובים בכתב ספרדי
הם נהגו הלכות כמו הרמב"ם, הרי"ף, הרמב"ן, הרשב"א והרא"ש - מאורי ספרד, שעד היום יהודי ספרד הולכים לאורם.
בקיצור, הסיכוי שנמצא שם יענקל'ה או געפילטע פיש שואף לאפס.
הרא"ש אכן היה חכם אשכנזי שהגיע לספרד, והשפיע על ההלכה הספרדית,רק הערה קטנה, הרא"ש היה אשכנזי גמור ופסקיו התקבלו אצל האשכנזים ומסיבות מסוימות גם אצל המרוקאים, אבל ממש לא אצל כל הספרדים.
פחימה?אני זקוק לצורך כתיבת סיפור שמות של מרוקאים/יות, יש לכם להביא לי?
אני מתכוין לשמות פרטיים כמו משה...
הפוך,מי נפגע?
אם יש סרט שאחד השחקנים בשם חיה, אני אמורה להפגע?
וואלא יש לי מידי הרבה הערות על התגובות
אמת. אחד מעמודי ההוראה עליהם נשענת פסיקתו של מרן השו"ע היא הרא"ש על אף שהיה אשכנזי..הרא"ש אכן היה חכם אשכנזי שהגיע לספרד, והשפיע על ההלכה הספרדית,
אבל לא פחות מכך גם הושפע ממנה.
חיבורו על התלמוד, 'פסקי הרא"ש', משלב בתוכו את חיבורו של הרי"ף ומביא בו דעות רבות של חכמי ספרד לצד חכמי אשכנז.
הוא נחשב אחד משלושת עמודי ההוראה הספרדית - השולחן ערוך.
זה שם משפחהפחימה?
לא נעים לי לומר אולי בגלל שאת לא מרוקאיתאבל לא מכיר בן אדם שקוראים לו פחימה בשם פרטי.בהחלט לא רק שם משפחה.
ואני לא מרוקאית...
תסתכל/י שוב על התגובות שליהפוך,
זו מחמאה למרוקאים!!
למה להסתכל על זה ככה??
זה תסתכלי,תסתכל/י
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: