איש אחד הלך
משתמש סופר מקצוען
מה הכוונה מכוערים?ושמות מכוערים, מפריעים לקריאה?
מה הכוונה מכוערים?ושמות מכוערים, מפריעים לקריאה?
האמת, אני חושבת שזה אינדיבידואלי.ושמות מכוערים, מפריעים לקריאה?
אני יודעת... מקווה לא להעליב פה אף אחד...מה הכוונה מכוערים?
אז בעצם השאלה היא-"האם שם שאני לא אוהבת מפריע לקריאה".אני יודעת... מקווה לא להעליב פה אף אחד...
גבריאל, מישאל, אורלי, אלונה...
לא יודעת אם מכוערים, אבל אני לא אוהבת אותם...
נשאל את זה ככה -אז בעצם השאלה היא-"האם שם שאני לא אוהבת מפריע לקריאה".
אני לא חושב שאם את לא אוהבת את השם אז זה יפריע לי לקרוא.
יש מצב שזה יצרום קצת נראה לי.נשאל את זה ככה -
אם אתה לא אוהב שם מסויים ויש אותו, זה יפריע לך?
דווקא שם חמוד. אימצתי אותומישאל
בסופו של דבר 'יפה' ו'מכוער' זה עניין של טעם. את, בתור סופרת, תבחרי שמות שנעים וזורם לך לכתוב עליהם ולהתחבר לדמויות שנושאות אותם. כשאת מחוברת לשם (וזה כבר לא קשור אם הוא יפה או לא), לא אמור להפריע לך מה הקורא חושב עליו. לא לטעמו? אז לא.ושמות מכוערים, מפריעים לקריאה?
צריך להתחבר, אבל צריך גם להתחשב בקוראים, לגוון.בסופו של דבר 'יפה' ו'מכוער' זה עניין של טעם. את, בתור סופרת, תבחרי שמות שנעים וזורם לך לכתוב עליהם ולהתחבר לדמויות שנושאות אותם. כשאת מחוברת לשם (וזה כבר לא קשור אם הוא יפה או לא), לא אמור להפריע לך מה הקורא חושב עליו. לא לטעמו? אז לא.
וכמו שכבר כתבו פה- עלילה טובה, יוצרת סיפור מעניין ומושך לקריאה. לא שמות יפים. או במילים אחרות: חווית הקריאה אינה מושפעת מהשמות. (למעט מקרים יוצאי דופן)
לכן באמת לא כדאי לבחור שמות כמו נפצוציהו או משהו כזה...צריך להתחבר, אבל צריך גם להתחשב בקוראים, לגוון.
תודה שחסכת ליסך הכל אם שמים שמות סבירים אנשים יסתדרו כמעט תמיד
חחחבנוסף שם שנראה שהמחברת קשקשה כמה אותיות במקלדת וזה מה שיצא זה די מרגיז, כי אף פעם לא בטוח שקראת נכון...
ולפעמים מרגיש כמו כיתה א' בספר הראשון ללא ניקוד..
אחרי הכל דמות בספר זה משהו שאמורים להתחבר אליו לא לשבור שיניים ולנחש איך קוראים לו.
סיימת אותו?חחח
דווקא התחלתי פעם לכתוב ספר בסגנון שדורש שמות מוזרים...
כל הכבוד להן...מה עשיתי?
שלחתי מייל לחברות עם דרישה לכתוב אות, וככה בניתי שמות...
איזה סגנון דורש שמות מוזרים עד כדי כך?חחח
דווקא התחלתי פעם לכתוב ספר בסגנון שדורש שמות מוזרים...
מה עשיתי?
שלחתי מייל לחברות עם דרישה לכתוב אות, וככה בניתי שמות...
חחח, אני בערך בעמ' הראשוןסיימת אותו?
אמתכל הכבוד להן...
זה לא מדוייק:איזה סגנון דורש שמות מוזרים עד כדי כך?
לא חושבת שזה קשור. אם הדמות היא דמות אהובה אז גם לשם כבר יש קונוטצינ חיובית, גם אם לכתחילה לא אהבתי.נשאל את זה ככה -
אם אתה לא אוהב שם מסויים ויש אותו, זה יפריע לך?
נכון מאוד.לא חושבת שזה קשור. אם הדמות היא דמות אהובה אז גם לשם כבר יש קונוטצינ חיובית, גם אם לכתחילה לא אהבתי.
אני חושבת שצריך גיוון. גם שמות קלאסיים, כי אין בעולם רק שמות מוזרים, וגם שמות פחות שכיחים אבל גם לא נדירים. כמו יפה, שפרה, יוכבד וכו'. כמובן תלוי במגזר שכותבים עליו.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: