דיון שמה קצוץ - אשכול הקציצות הגדול

ברכה ברלב

משתמש רשום
לממהרות לעבודה: אני בד"כ מכינה 2 קילו, שוטחת את העיסה בעובי 2- 3 ס"מ. בתבנית אפיה, אופה, כשהמסגרת אפויה אני חותכת לריבועים בערך 3*3, ממשיכה לאפות עד שנראה טוב, מקררת מקפיאה כשבין כל שכבה לשכבה שמה ניילון או נייר אפיה, חימום בהתאם לרעיונות המצויים ברוטב, או בתנור וכשאין זמן (מה שקורה הרבה)זורקת לסיר יחד עם האורז, אחרי שהוא רותח.
 

saralulu

משתמש מקצוען
אני ממש אשמח למתכון טוב לקציצות הודו מטוגנות ועסיסיות!
תודה רבה!!!
ואם אפשר מתכון מדויק...
 

saralulu

משתמש מקצוען
וד״א אני ממליצה על של הקר בלבד!
של חב׳ אחרות זה ממש לא מוצלח :( לא ניסיתי את כל החברות אבל כן ניסיתי כמה וראיתי שאין כמו הקר, טחון בלי תוספות!
 

MIRIBZ00

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
בלת"ק מתכון לאניני טעם!!! מיוחד ביותר-לעל האש...
1/2 קג' בשר בקר
1 בצל קצוץ
פלפל לבן
כמון
פלפל שחור
מלח
1/3 כוס מים
ביצה
פרורי לחם-לפי העין..
כוסברה-לא חובה
מערבבת הכל, מניחה במקרר לפחות 20 דק'..
יוצרת קציצות שטוחות, אני עושה אותם עם קורצן שיראו אותו הדבר.
מניחה על המנגל (חשמלי) מכסה מעל בתבנית אפיה חד"פ -זה מקצר את זמן האפיה, מכניס אדים ושומר על פריכות.
אחרי שצד אחד מוכן הופכים ל2 דקות שישחים גם בצד השני.
הטעם כ"כ עדין ומיוחד, שילוב מנצח!
בהצלחה
 

saralulu

משתמש מקצוען
תאמת שנזכרתי שיש לי את המתכון הזה, בעז״ה אנסה ואשתף אתכן בל״נ איך יצא.
 

saralulu

משתמש מקצוען
תאמת שנזכרתי שיש לי את המתכון הזה, בעז״ה אנסה ואשתף אתכן בל״נ איך יצא.
מעדכנת שהכנתי ויצא מאד מלוח!!!
כפית מלח זה המון לכמות הזו, בפעם הבאה אנסה חצי כפית.
מתכון ממש קל להכנה ומהיר!
 

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
זו עוד צורה לקציצות בשריות, - לשים אותם מעל קיש:

 

riki18

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מתכון שבתי שהמצאתי לא מזמן על בסיס קיים.
בטטה משדרגת כל תבשיל והריח - מדהים.

רכיבים:
למצע ורוטב:
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות.
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות גדולות/פרוסות דקות.
3 שיני שום פרוסות.
2-3 כפות שמן קנולה
מלח ופלפל לבן
2-3 כפות סילאן
1/3 כפית אגוז מוסקט טחון
1/4 כפית זנגוויל טחון.


לתערובת הקציצות:
1 ק"ג בשר טחון מופשר
1. בצל גדול מאד / שניים בינוניים
1/2 חבילת כוסברה או פטרוזיליה
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה.
מלח ופלפל
1/2 כוס (חד"פ פלסטיק)- פירורי לחם
-1/2 כוס שמן (אפשר גם 1/3 כוס).


מכינים את הרוטב:
1. שמים בסיר את הבצל והשמן ומאדים עד לשקיפות של הבצל.
2. מוסיפים את השום והבטטות ומאדים כ-2 דקות נוספות.
בינתיים מכינים את הקציצות:
3. מניחים בקערה את כל חומרי התערובת ולשים כחצי דקה. מכינים קציצות קטנות.
4. מוסיפים לסיר את התבלינים והמים ומערבבים בעדינות. מביאים לרתיחה.
5. מניחים בנוזל הרותח את הקציצות ומכסים את הסיר ל-5 דקות
6. בודקים שהקציצות שינו את צבען החיצוני, מערסלים את הסיר בזהירות ומוודאים ושהן מכוסות בנוזל עד למחצית מגבהן (אם לא מוסיפים מים).
7. מניחים את המכסה באלכסון ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות או עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם.
מקפיצה ושואלת:
כמה מים שמים ברוטב בשלב הראשוני?
ואת תערובת הקציצות- יהיה טוב לטחון את כל הרכיבים במעבד מזון? כולל הבצל?
כך אני עושה בד"כ עם קציצות הודו

והבקר הקפוא עוד יותר קשה מהודו לערבוב ידני

תודה!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כמה מים שמים ברוטב בשלב הראשוני?
בגובה שמשערים שיכסה את הירקות והקציצות ב90%
את תערובת הקציצות- יהיה טוב לטחון את כל הרכיבים במעבד מזון? כולל הבצל?
כך אני עושה בד"כ עם קציצות הודו
אני לא יודעת איך מגיב בשר בקר לטחינה במעבד מזון. יתכן שזה פחות טוב עבורו.
 

riki18

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
בגובה שמשערים שיכסה את הירקות והקציצות ב90%

אני לא יודעת איך מגיב בשר בקר לטחינה במעבד מזון. יתכן שזה פחות טוב עבורו.
תודה שירה
יצא מעולה, תיבול משובח!
ה'ציבור' התלהב מאד!
 

מגנום

משתמש סופר מקצוען
קציצות הודו שילדים קטנים מאוד אוהבים
1 ק"ג הודו או עוף טחון
10 כפות קמח מצה
3 ביצים
4 בצלים
הכנה
מטגנים את כל הבצל
מכינים רוטב:
מאדים קוביות מבצל אחד, מוסיפים מלח פלפל רסק עגבניות ומים ומרתיחים.
מכינים את העיסה
מוסיפים להודו 3 בצל מטוגן קמח מצה, מלח, ביצים, מערבבים יוצרים כדורים ומכניסים לרוטב.
מבשלים כשעה וחצי על אש בינונית.
 

מגנום

משתמש סופר מקצוען
כדורי בשר שהילדים אצלנו אוהבים
לאדות טבעות בצל בשמן זית
להוסיף רצועות פלפלים אדום וירוק.
אחרי שמתרכך מוסיפים 2 קופסאות רסק עגבניות ומים ותבלינים:
גבישי שום, מלח, כף דבש, מיץ מלימון אחד, אורגנו.
ומרתיחים.
לבשר:
1 ק"ג בשר טחון, גבישי שום, מלח.
מערבבים יוצרים כדורים ומכניסים לרוטב. מרתיחים
ומבשלים כ20 דקות על אש נמוכה (מכוסה).
 

מגנום

משתמש סופר מקצוען
וקציצות בקר מטוגנות הכי טעימות שיש (טוב גם כי הן נוסטלגיות, אכלנו עם חרדל יאממ)
החומרים:
פרוסת חלה מושרית במים, פירורי לחם לטיגון
2 שיני שום כתוש
1 בצל מגורד
2 ביצים טרופות
פלפל שחור
1 קג בשר טחון
ההכנה:
ללוש את כל החומרים, להוסיף מעט מים שתהיה עיסה רכה ואחידה
ליצור קציצות גדולות
לטבול בפירורי לחם מ2 הצדדים
לטגן בשמן רותח במחבת מחוממת עד שנהיה צבע טוב ולהפוך לצד השני
לכסות ולהקטין את האש כ10 דקות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה