דיון שמה קצוץ - אשכול הקציצות הגדול

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מתכון שפרסמתי פה כמה וכמה פעמים אבל למען הסדר הטוב מעתיקה לפה.
ממליצה עליו ממש,
מאז ש @java העלתה אותו פעם זה נהפך למתכון הקבוע שלי.
והכי כיף שכולם שואלים מה הרכיב הסודי והטעים הזה שהופך אותם לוואו!
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
קציצות של ניקי
מכינה כמעט כל שבוע
בתנור בטעם מטוגן.......
תכפילו ותשלשו כמויות-נחטף!!

2\1 ק''ג הודו \עוף טחון
1 ביצה
כף שטוחה חרדל-לא לוותר!!
הרבה פטרוזיליה -אפשר תבלין יבש
כף וחצי מיונז\שמן
בצל גדול קצוץ דקיקקקקקקקקק
3-4 כפות פרורי לחם
כף אבקת מרק
פלפל שחור

ליצור קציצות ולשים בתבנית על נייר אפיה משומן

לערבב היטב ולהשהות כ-שעה
200 מעלות מחומם מראש 35 דקות
 

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בורה שכמותי, שו הדא פלנצ'ה?
סוג של משטח מתכת מפוספס או חלק שמניחים אותו על הגז או בתנור ועליו צולים נתחי בשר דגים וכד'

פלנצה-יציקה-דו-צדדית-1.jpg
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יש למישהו מתכון שווה ממש לבסיס של רסק עגבניות- בדגש על מותאם לילדים?
אני רוצה להכין קציצות בשר ברסק עגבניות למשפחה עם ילדים קטנים,
שאוהבים את המתכון הפשוט והטעים.
אני כ"כ רגילה להוסיף רטבים, עשבי תיבול וכאלה,
שאשמח לקבל מתכון הכי פשוט בעולם- אבל כזה שגם להורים יהיה נחמד לאכול.

יש?
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יש למישהו מתכון שווה ממש לבסיס של רסק עגבניות- בדגש על מותאם לילדים?
אני רוצה להכין קציצות בשר ברסק עגבניות למשפחה עם ילדים קטנים,
שאוהבים את המתכון הפשוט והטעים.
אני כ"כ רגילה להוסיף רטבים, עשבי תיבול וכאלה,
שאשמח לקבל מתכון הכי פשוט בעולם- אבל כזה שגם להורים יהיה נחמד לאכול.

יש?
כתבתי פה https://www.prog.co.il/threads/ארוחת-צהריים-שכולם-אוהבים.427266/page-2#post-6427707
שני מתכונים טובים.
השני מביניהם, אולי לא מאד פשוט אבל אצלי כל הילדים אוהבים (אפילו היותר מפונקים....)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יש למישהו מתכון שווה ממש לבסיס של רסק עגבניות- בדגש על מותאם לילדים?
אני רוצה להכין קציצות בשר ברסק עגבניות למשפחה עם ילדים קטנים,
שאוהבים את המתכון הפשוט והטעים.
אני כ"כ רגילה להוסיף רטבים, עשבי תיבול וכאלה,
שאשמח לקבל מתכון הכי פשוט בעולם- אבל כזה שגם להורים יהיה נחמד לאכול.

יש?
יש. אבל על בסיס עגבניות מרוסקות ומעט רסק.
הילדים אוהבים אותו מאד.
 

אבידובי

משתמש מקצוען
יש לי מתכון מושלם לקציצות בשר, אפשר לבשל ברוטב- טעים מאד לילדים עם ספגטי, או שאפשר לטגן בקצת שמן משני הצדדים- קל ומהיר, את אותו מתכון אני עושה גם לעראיס- ממלאה ברבעי פיתות, טובלת בשמן זית ומטגנת במחבת יבשה, מגישה עם צ'יפס.
חב' בשר טחון
2 ביצים
1/2 כוס פרורי לחם
3 כפות קטשופ
כפית חרדל
מלח
פפריקה מרוקאית
פפריקה מתוקה
גריל בשר
אבקת בצל
המתכון גמיש- תמיד אפשר להוסיף\ להוריד ביצה ובהתאם להוסיף\ להפחית בפרורי לחם.
מאז שקניתי תבלין לקציצות אני לא מתבלת בכלל אלא שמה רק תבלין לקציצות ומלח ויוצא מושלם!!
רוטב אדום לקציצות
לטגן בצל קצוץ
להוסיף 250 גר' רסק
להוסיף 2 כוסות מים חמים
לתבל- מלח, קצת פלפל, פפריקה מתוקה
להרתיח, להוסיף את הקציצות ולבשל כ-50 דקות
(אפשר לא מכוסה ואז הרוטב מסמיך)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כשיש לכם זמן, סבלנות ורצון להרפתקה במטבח נסו את אלו:

נראות פשוטות אבל טעימות עד אין קץ.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ואם יורשה לי שוב להמליץ על מתכון שלי אז הנה, לא תתחרטו :
 

חיפושית:)

משתמש מקצוען
יוצרי ai
ה-מתכון שלי לקציצות שכבר פרסמתי פה בעבר. וכל כך למה?
כי הן קלות הכנה- מערבבים בקערה אחת ואופים רבע שעה.
כי הן חביבות הילדים
כי הן מעולות בהקפאה.
כי הן מקבלות באהבה כל מיני תוספות.
כי הן פשוט טעימות, רכות ועסיסיות.


לתערובת הקציצות:

1 ק"ג בשר בקר טחון מופשר ומנוקז מנוזלים -רצוי מאד טחון פעמיים.
בצל גדול מאד / שניים בינוניים
צרור כוסברה/ פטרוזיליה
3/4 כוס (חד"פ פלסטיק)- פירורי לחם
1/2 כוס שמן .
כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל לבן
כף פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כמון

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בשתי שכבות של נייר אפייה.
2. מרסקים במעבד מזון בסכין הרגילה את הבצל הכוסברה עד דק (כמעט מחית). סוחטים מנוזלים.
אם אין מעבד מזון מרסקים את הבצל בפומפיה וקוצצים דק מאד את הכוסברה.
3. מניחים בקערה את הבצל והכוסברה עם שאר הרכיבים ולשים היטב לפחות דקה וחצי. פעולה זו קושרת את סיבי החלבון בבשר ומייצבת את הקציצות.
4. מגלגלים קציצות בגודל בינוני ומשטחים.
5. מניחים בתבנית האפייה ואופים למשך כ20-25 דקות. הופכים פעם אחת באמצע האפייה.
הקציצות אמורות להשחים מעט.

הצעות הגשה:
לצד אורז/פירה וירקות
או בפיתה עם חומוס/טחינה וסלט.

הערות:
1. כיון שזמני האפייה ועוצמתה משתנים מתנור לתנור רצוי לבדוק לאחר 15 דקות אחת מן הקציצות ולוודא שהיא נאפתה די צרכה.
2. הקציצות אמורות להגיר הרבה נוזלים ומעט שמן וזה בסדר גמור.
3. הקציצות מתובלות מאד כיון שהן ללא רוטב.
4. לתוספת פיקנטיות ניתן גם להוסיף שן שום כתושה אם כי ילדים פחות מחבבים את הטעם.
5. הקציצות נשמרות מצוין בהקפאה לשבוע (וייתכן אף יותר. לא ניסיתי).
6. רוצים ללא גלוטן/לחם? ניתן להוסיף לתערובת בטטה מגורדת דק מאד. שדרוג טעים מאד.
7. רוצים לדחוף ירקות לילדים על הדרך? הוסיפו בטטה וקישוא מגורדים דק. מוצלח מאד.
@shira bira סליחה על ההקפצה מהעבר הרחוק :)
חיפשתי מתכון לחג בבוקר, (ביום חול אני יותר משתמשת בעוף\הודו טחון) כי בא לי גוון מהחמין, וקציצות כאלה אפשר לחמם בלי בעיה...
התלהבתי שזה בתנור...
אבל מפחיד אותי שהבשר לא מספיק מתבשל ב25 דקות.
זה בטוח בסדר?
 

saralulu

משתמש מקצוען
שמעתי שהודו טחון בריא יותר מעוף טחון וגם מתקבל יותר עסיסי, האם לבשלניות שכאן יש מה לומר? האם יש עניין לשלב עם עוף טחון או שטעים ובריא להשתמש בהודו הטחון בלי עוף טחון?
ועל הדרך אשמח לגוון במתכונים טובים!
תודה רבה :)
 

riki18

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
שמעתי שהודו טחון בריא יותר מעוף טחון וגם מתקבל יותר עסיסי, האם לבשלניות שכאן יש מה לומר? האם יש עניין לשלב עם עוף טחון או שטעים ובריא להשתמש בהודו הטחון בלי עוף טחון?
ועל הדרך אשמח לגוון במתכונים טובים!
תודה רבה :)
אני אוהבת הודו יותר מעוף
אישית ראיתי שהודו יותר עסיסי, עוף יותר יבש
אני קונה חבילות טחונות קפואות של גלאט עוף ובמוצרים האלו כך הרגשתי. אולי אם טוחנים לבד זה אחרת.

לדוגמא- יש לי מתכון אחד של קציצות אפויות
תמיד הכנתי מהודו ויצא עסיסי ברמות
(אני אף פעם לא מטגנת)
ופעם אחת הכנתי אותו מעוף טחון ויצא ממש יבששש ומאכזב, לא התקרב לתוצאה הקבועה. לא היה שינוי במתכון..


ולפי מה שידוע לי- הודו יותר בריא מעוף.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira סליחה על ההקפצה מהעבר הרחוק :)
חיפשתי מתכון לחג בבוקר, (ביום חול אני יותר משתמשת בעוף\הודו טחון) כי בא לי גוון מהחמין, וקציצות כאלה אפשר לחמם בלי בעיה...
התלהבתי שזה בתנור...
אבל מפחיד אותי שהבשר לא מספיק מתבשל ב25 דקות.
זה בטוח בסדר?
בפורום זה כל הקפצה רצויה :)
לגבי עוף או הודו הם מתבשלים יותר מהר מבקר בחום כזה אבל אני לא בטוחה שמומלץ להחליף כי הם גם יבשים יותר.
 

חיפושית:)

משתמש מקצוען
יוצרי ai
בפורום זה כל הקפצה רצויה :)
לגבי עוף או הודו הם מתבשלים יותר מהר מבקר בחום כזה אבל אני לא בטוחה שמומלץ להחליף כי הם גם יבשים יותר.
עוף והודו זה בסדר עשיתי כמה פעמים בתנור עם מתכונים אחרים.
הפעם אני מתכננת לעשות עם בקר שאותו אף פעם לא אפיתי... והפחיד אותי שזה מעט מידי
אולי לא הייתי מובנת :)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עוף והודו זה בסדר עשיתי כמה פעמים בתנור עם מתכונים אחרים.
הפעם אני מתכננת לעשות עם בקר שאותו אף פעם לא אפיתי... והפחיד אותי שזה מעט מידי
אולי לא הייתי מובנת :)
גמני חששתי בהתחלה אבל כיון שהקציצות שטוחות נראה שהן נאפות מהר יותר. זה גם חום גבוה למדי וגם נאפה על תבנית תנור שהיא מוליכת חום מעולה.
כמובן שאחרי 20 דקות כדאי לחתוך אחת ולבחון.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה