דיון שמה קצוץ - אשכול הקציצות הגדול

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
בעקבות דיון באשכול שכן, בו התגלו הבדלי גישות ביחס לאמצעי הגיבוש של מסת הקציצות,
ועקב היות צאצאי אוהבי קציצות מושבעים, כך שאני יכולה לדחוף לקציצות בלב שלם כל מה שלא יהינו לאכול בקונסטלציה אחרת זולת הקציץ, חשבתי לפתוח כאן אשכול לריכוז מתכוני קציצות שווים וטובים.
נשמח אם תצרפו לכאן את מתכוני הקציצות הטובים שלכן.
אל תחסוכנה בטיפים, אל תסתרנה גיוון מקורי או רעיון פרוע. הטעמנ ה אותנו ממיטב הקציצות שלכן.
 

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לא ראיתי את האשכול המדובר.
בכל אופן זה המתכון המנצח אותו אני עושה שנים, הוא מצויין על האש וגם בתנור או על פלנצ'ה.
תטעמו לא תפסיקו לאכול.

- 500 גר' בשר טחון [עדיף פעמים, חוץ מעל האש שמומלץ יותר פעם אחת]
- בצל בינוני קצוץ דק
- חופן כוסברה קצוצה, אפשר להפחית או להוסיף לפי הטעם.
- כפית פפריקה מתוקה
- כפית פלפל שחור
- כפית כמון
- כפית ראס אל חנות
- מלח לפי הטעם

- ללוש היטב במשך כמה דקות
[רק ככה החלבונים נקשרים והקציצה נשארת אחידה ושלמה, אין צורך בביצה, בפירורי לחם, או כל דבר אחר]
- לכדרר לקציצות ולצלות על האש בתנור או על הפלנצ'ה עד כמה שאתם אוהבים.

בתאבון.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מתכון שפרסמתי פה כמה וכמה פעמים אבל למען הסדר הטוב מעתיקה לפה.

לקח לי זמן להגיע למתכון המדויק. לדעתי הוא המוצלח ביתר בתחום הקציצות.
הקציצות נאפות לקבלת צבע וקרום ומתבשלות לקבלת עסיסיות.
מילה על עשבי התיבול: אני משתמשת בפטרוזיליה ובזיליקום, אפשר להמיר בפטרוזיליה בלבד אבל הבזיליקום מוסיף מאוד.

קציצות בקר מושלמות:

2 בצלים בינוניים
4 שיני שום כתושות
קילו בשר טחון פעמיים (צוואר + צלעות)
2 שליש חבילת פטרוזיליה קצוצה
שליש חבילת בזיליקום קצוצה
4 ביצים
כוס פירורי לחם טריים - טחונים היטב.
3/4 כף תבלין לעל האש
כף רוטב ברביקיו
כף רוטב איקאה לקציצות (ניתן להחליף בכף נוספת של ברביקיו או להשמיט)
קורט קינמון

מטגנים את הבצל הקצוץ להזהבה, כשמוכן מוסיפים את השום הכתוב וממשיכים לטגן מספר שניות. זהירות שהשום לא ישרף.
מערבבים היטב את כל החומרים.
צרים קציצות ואופים בתנור עד שמזהיב.

מבשלים 15 דק' ברוטב עגבניות שאוהבים,
או ברוטב הבא:
מטגנים רצועות בצל להזהבה,
מוסיפים את הקציצות, כפית תבלין גריל בשר, מעט רוטב ברביקיו וכף קורנפלור מוממסת במים.
מוסיפים מים חמים לכיסוי ומבשלים 15 דק' על אש נמוכה.

בזמנים של חגיגות אני יוצרת קציצות וצולה אותן על הפלנצה.
נחטף בשניות בתוך פיתות עם סלט, טחינה וציפס.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ה-מתכון שלי לקציצות שכבר פרסמתי פה בעבר. וכל כך למה?
כי הן קלות הכנה- מערבבים בקערה אחת ואופים רבע שעה.
כי הן חביבות הילדים
כי הן מעולות בהקפאה.
כי הן מקבלות באהבה כל מיני תוספות.
כי הן פשוט טעימות, רכות ועסיסיות.


לתערובת הקציצות:

1 ק"ג בשר בקר טחון מופשר ומנוקז מנוזלים -רצוי מאד טחון פעמיים.
בצל גדול מאד / שניים בינוניים
צרור כוסברה/ פטרוזיליה
3/4 כוס (חד"פ פלסטיק)- פירורי לחם
1/2 כוס שמן .
כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל לבן
כף פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כמון

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בשתי שכבות של נייר אפייה.
2. מרסקים במעבד מזון בסכין הרגילה את הבצל הכוסברה עד דק (כמעט מחית). סוחטים מנוזלים.
אם אין מעבד מזון מרסקים את הבצל בפומפיה וקוצצים דק מאד את הכוסברה.
3. מניחים בקערה את הבצל והכוסברה עם שאר הרכיבים ולשים היטב לפחות דקה וחצי. פעולה זו קושרת את סיבי החלבון בבשר ומייצבת את הקציצות.
4. מגלגלים קציצות בגודל בינוני ומשטחים.
5. מניחים בתבנית האפייה ואופים למשך כ20-25 דקות. הופכים פעם אחת באמצע האפייה.
הקציצות אמורות להשחים מעט.

הצעות הגשה:
לצד אורז/פירה וירקות
או בפיתה עם חומוס/טחינה וסלט.

הערות:
1. כיון שזמני האפייה ועוצמתה משתנים מתנור לתנור רצוי לבדוק לאחר 15 דקות אחת מן הקציצות ולוודא שהיא נאפתה די צרכה.
2. הקציצות אמורות להגיר הרבה נוזלים ומעט שמן וזה בסדר גמור.
3. הקציצות מתובלות מאד כיון שהן ללא רוטב.
4. לתוספת פיקנטיות ניתן גם להוסיף שן שום כתושה אם כי ילדים פחות מחבבים את הטעם.
5. הקציצות נשמרות מצוין בהקפאה לשבוע (וייתכן אף יותר. לא ניסיתי).
6. רוצים ללא גלוטן/לחם? ניתן להוסיף לתערובת בטטה מגורדת דק מאד. שדרוג טעים מאד.
7. רוצים לדחוף ירקות לילדים על הדרך? הוסיפו בטטה וקישוא מגורדים דק. מוצלח מאד.
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
ה-מתכון שלי לקציצות שכבר פרסמתי פה בעבר. וכל כך למה?
כי הן קלות הכנה- מערבבים בקערה אחת ואופים רבע שעה.
כי הן חביבות הילדים
כי הן מעולות בהקפאה.
כי הן מקבלות באהבה כל מיני תוספות.
כי הן פשוט טעימות, רכות ועסיסיות.


לתערובת הקציצות:

1 ק"ג בשר בקר טחון מופשר ומנוקז מנוזלים -רצוי מאד טחון פעמיים.
בצל גדול מאד / שניים בינוניים
צרור כוסברה/ פטרוזיליה
3/4 כוס (חד"פ פלסטיק)- פירורי לחם
1/2 כוס שמן .
כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל לבן
כף פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כמון

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בשתי שכבות של נייר אפייה.
2. מרסקים במעבד מזון בסכין הרגילה את הבצל הכוסברה עד דק (כמעט מחית).
אם אין מעבד מזון מרסקים את הבצל בפומפיה וקוצצים דק מאד את הכוסברה.
3. מניחים בקערה את הבצל והכוסברה עם שאר הרכיבים ולשים היטב לפחות דקה וחצי. פעולה זו קושרת את סיבי החלבון בבשר ומייצבת את הקציצות.
4. מגלגלים קציצות בגודל בינוני ומשטחים.
5. מניחים בתבנית האפייה ואופים למשך כ20-25 דקות. הופכים פעם אחת באמצע האפייה.
הקציצות אמורות להשחים מעט.

הצעות הגשה:
לצד אורז/פירה וירקות
או בפיתה עם חומוס/טחינה וסלט.

הערות:
1. כיון שזמני האפייה ועוצמתה משתנים מתנור לתנור רצוי לבדוק לאחר 15 דקות אחת מן הקציצות ולוודא שהיא נאפתה די צרכה.
2. הקציצות אמורות להגיר הרבה נוזלים ומעט שמן וזה בסדר גמור.
3. הקציצות מתובלות מאד כיון שהן ללא רוטב.
4. לתוספת פיקנטיות ניתן גם להוסיף שן שום כתושה אם כי ילדים פחות מחבבים את הטעם.
5. הקציצות נשמרות מצוין בהקפאה לשבוע (וייתכן אף יותר. לא ניסיתי).
6. רוצים ללא גלוטן/לחם? ניתן להוסיף לתערובת בטטה מגורדת דק מאד. שדרוג טעים מאד.
7. רוצים לדחוף ירקות לילדים על הדרך? הוסיפו בטטה וקישוא מגורדים דק. מוצלח מאד.
שירה הקציצות שלך מעולות ממש!! מנסיון ;) תודה !!
 

דפה

משתמש מקצוען
זה המתכון שהכי הולך אצלנו:
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מתכון שבתי שהמצאתי לא מזמן על בסיס קיים.
בטטה משדרגת כל תבשיל והריח - מדהים.

רכיבים:
למצע ורוטב:
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות.
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות גדולות/פרוסות דקות.
3 שיני שום פרוסות.
2-3 כפות שמן קנולה
מלח ופלפל לבן
2-3 כפות סילאן
1/3 כפית אגוז מוסקט טחון
1/4 כפית זנגוויל טחון.


לתערובת הקציצות:
1 ק"ג בשר טחון מופשר
1. בצל גדול מאד / שניים בינוניים
1/2 חבילת כוסברה או פטרוזיליה
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה.
מלח ופלפל
1/2 כוס (חד"פ פלסטיק)- פירורי לחם
-1/2 כוס שמן (אפשר גם 1/3 כוס).


מכינים את הרוטב:
1. שמים בסיר את הבצל והשמן ומאדים עד לשקיפות של הבצל.
2. מוסיפים את השום והבטטות ומאדים כ-2 דקות נוספות.
בינתיים מכינים את הקציצות:
3. מניחים בקערה את כל חומרי התערובת ולשים כחצי דקה. מכינים קציצות קטנות.
4. מוסיפים לסיר את התבלינים והמים ומערבבים בעדינות. מביאים לרתיחה.
5. מניחים בנוזל הרותח את הקציצות ומכסים את הסיר ל-5 דקות
6. בודקים שהקציצות שינו את צבען החיצוני, מערסלים את הסיר בזהירות ומוודאים ושהן מכוסות בנוזל עד למחצית מגבהן (אם לא מוסיפים מים).
7. מניחים את המכסה באלכסון ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות או עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אקדים ואשתף- בקציצות אני שמה לרב ירקות מבושלים מהמרק
זה מוסיף טעם ומקצר תהליכים מאוד..

אצבעות עוף מצופות
500 גרם עוף טחון
1 בצל קצוץ ומטוגן
2 גזרים מבושלים
1/2 בטטה מבושלת
1 ביצה
מלח, פלפל שחור, שום גבישי, כמון
פירורי לחם בהירים או קמח מצה (1/2 כוס בערך).

לשים את העיסה לקבלת עיסה די יציבה אבל ממש לא קשה

מכינים בצלחת שטוחה פירורי לחם מוזהבים

מחממים מחבת עם שמן
יוצרים קציצות צרות וארוכות (2/6 ס"מ)
מגלגלים כל קציצה בפירורי לחם
ומטגנים משני הצדדים בחם בינוני.

זה יוצא פריך וטעיםםםם!
אפשר להגיש ככה
אפשר עם רוטב ברבקיו או קטשופ - לילדים
 

חנה תהילה

משתמש מקצוען
יש את המתכון של @hbecker שהפך למתכון הדגל בבית שלנו
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים

לא אני

משתמש סופר מקצוען
מחפשת מתכון לקציצות הודו טובות - אפשרי בשילוב עוף..
תודה!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מחפשת מתכון לקציצות הודו טובות - אפשרי בשילוב עוף..
תודה!
כמדומני שיש ל @java מתכון טוב באמתחתה.
(לי יש רק לעוף. לא יוצא לי להשתמש בהודו).
וכמה תגובות מעלייך יש את של העני.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
כמדומני שיש ל @java מתכון טוב באמתחתה.
(לי יש רק לעוף. לא יוצא לי להשתמש בהודו).
וכמה תגובות מעלייך יש את של העני.
אישית מכינה רק בקר,
אבל כשהקטנה שלי אהבה - הייתי מכינה לה קציצות מהודו והמון המון ירקות.
אני חושבת שזה אמור להיות טעים למי שאוהב הודו.
@לא אני , עדכני אותי אם את מעוניינת.
 

לא אני

משתמש סופר מקצוען
אישית מכינה רק בקר,
אבל כשהקטנה שלי אהבה - הייתי מכינה לה קציצות מהודו והמון המון ירקות.
אני חושבת שזה אמור להיות טעים למי שאוהב הודו.
@לא אני , עדכני אותי אם את מעוניינת.
אני נאמנה לאחיות טיפת חלב שציוו עלי שווארמה הודו נקבה.
אין לי מושג אם ואיך טעים ואפשרי מבחינתי לערבב עם עוף/בקר טחון.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני נאמנה לאחיות טיפת חלב שציוו עלי שווארמה הודו נקבה.
אין לי מושג אם ואיך טעים ואפשרי מבחינתי לערבב עם עוף/בקר טחון.
זה בשביל הילד?
א״כ הוא ממש יאהב.
אני הייתי מערבבת חצי קילו הודו עם 4-5 ירקות מגוררים במעבד מזון (בצל, גזר, קישוא, בטטה, אפשר רק חלק), 2 ביצים, בערך כוס פירורי לחם טריים - להוסיף עד למרקם יציב, כף פפריקה.
מכדררת כדורים קטנים וזורקת למים מבעבעים.
2-4 יחידות זו ארוחה מלאה שכוללת חלבון, פחמימה וירק.

(אגב, יש לי בבית עוד כמה וכמה קציצות כאלו שהילדה כבר מסרבת לאכול. אשמח לשמוע אם יש למישהו רעיון לאן למסור אותם, בירושלים.)
 

יעכנא בוימלגרין

משתמש מקצוען
זה המתכון שהכי הולך אצלנו:
גם אצלנו
רק את הקציצות האלו אוכלים פה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה