קורונה שכר המורים...

מיכל ב'

כתבת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי

סימי

משתמש מקצוען
וואו, אני מורה, היה לי ממש שווה לקרוא את האשכול

חשבתי שאני עובדת במשרה שוחקת סביב השעון שלא מסתיימת כשנשמע הצלצול(טלפונים כל ערב , אסיפות, מערכים, דוחות ) ומשכורת מינימום...
אנשים פה כותבים לי שאני עובדת קצת שעות ומרוויחה 15,000 יש!

חשבתי שהמנהלת הודיעה לי שלשום שיצאנו עכשיו לחופשה ללא תשלום ולמרות זאת אני צריכה להכין מערכי שיעור לשלוח לתלמידים לעמוד אתם בקשר ולהיות זמינה 24/6 (בעצם כמו תמיד....)
מסתבר מהנאמר פה שאני יושבת על כוס קפה ומקבלת את כל הכסף ביד....

התלבטתי אם להרשם עכשיו לעוד השתלמות ולהשלים גמולים... אם עשרות אלפי השקלים האלה יצדיקו את עצמם מתישהו....
אבל הי! כותבים לי פה שאני לא צריכה לשלם על הלימודים מקבלת סבסוד! רצה להירשם!

חשבתי שאני יודעת הכי טוב מכולם מה כתוב בתלוש המשכורת שלי ושל הרבה ההרבה מעמיתותיי למקצוע שעובדות בלי תקנים, בעמותות שונות וכו'(והן רבות כל כך!)
מסתבר שיש פה כאלה שיודעים יותר טוב כי דודה... וסבתא... ואמא... ואחיינית.....

אני מבקשת סליחה! רק 0פה התוודעתי שהמשכורת המנופחת שלי יצאת מהכיס שלכם! מצטערת ....מבינה את כל הכעס וההתלהמות... תשאירו פרטי בנק שאני אדע למי להעביר את כל אלפי השקלים האלה...

אז תודה לכולם בהתחלה כעסתי מאד! ונפגעתי מאד! לא רואה פה עוד אשכול שבו מעלים לשולחן הניתוחים את המקצוע שלכם וכמה אתם מנצלים וכמה אתם לא עובדים מספיק קשה.....וכמה.....

אבל אז הבנתי בעצם בזכותכם איזו עבודה מהחלומות יש לי! בנוסף לתחושות הסיפוק האדירה מהמקצוע והאהבה לילדים (באמת!) איזה תנאים! רצה להראות למנהלת שלי את כל העובדות שציינתם!

תודה!

והמלצה קטנה שלי
יש כל כך הרבה ומכללות וסמינרים ללימודי הוראה רוצו לשם בהמוניכם כי כמו כמו שכתבתם אין כמו להיות עובדי הוראה! ואין כמו התקופה הנוכחית שנפלה עלינו עכשיו בשביל ההתנסות הזו עם הילדים שלכם....
את כותבת נפלא! נהניתי לקרוא...
מחכה מאד למשכורת הבאה. אולי היא תתעדכן...

בחן ובחסד

משתמש מקצוען
את רוצה לדון או סתם להתנצח? כי עניתי על הכל ובפרט הדגשתי את התנאים הסוציאליים.
ולאשה חרדית זה מאד חשוב.

קראתי את הכל בעיון ואין לי שום עניין להתנצח.
עדיין לא מצאתי תשובה לסתירה בין 2 חלקי ההודעה.
בתור אחת שבעבר, עסקתי גם בתחום של תכנות וגם בתחום של הוראה, אני לא חושבת שאני צריכה להתבייש בבחירות מושכלות שעשיתי אותן תוך שיקול הצרכים ותנאי החיים הנוכחיים שלי. בפירוש, חלק חשוב בהחלטה שלי להתמקד בהוראה היו השעות הקצרות והחופשים הלא קצרים (וכן, גם התנאים הסוציאליים והשכר שאמור להנתן באופן גלובלי)
אבל ממה שאני רואה מסביבי קשה להמשיך להתמיד בעבודה כזו אם מסתכלים רק על התנאים הטכניים, מורה אמור להיות זקוק לעוד כ"כ הרבה תכונות וכישורים בשביל לעשות את העבודה כמו שצריך ולהנות בעבודה.
יכולה אף לציין שיש לי בשנה האחרונה מחשבות על שינוי כיוון למרות שאני ב"ה אוהבת מאד את עבודתי בגלל השחיקה הקיימת.
בכל מקצוע שבעז"ה אבחר, אצטרך לבדוק מהם התנאים הקיימים ולעשות את הבחירה האישית שלי עם כל המכלול המשותף, חושבת שלבוא בטענות על מגזר עובדים אחר יהיה לא יעיל ואפילו לא הוגן.
בהצלחה רבה לכולנו- העובדות בכל מגוון העבודות ושתהיה לנו פרנסה בקלות ובשפע בעזרתו יתברך !

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עדיין לא מצאתי תשובה לסתירה בין 2 חלקי ההודעה.
אין סתירה.
למקצועות כמו תכנות או ראיית חשבון יש הילת יוקרה אצל הבחורים ולא תמיד בצדק.
הם חושבים על השכר לשעה ולא מבינים שלנשים חרדיות יש תקרת שכר אחרת ושתנאים סוציאליים נורמליים שמתאימים לאמהות יש רק למורים ועובדי מדינה והן הדבר לגבי חופשים.
אני לא חושבת שאני צריכה להתבייש בבחירות מושכלות שעשיתי אותן תוך שיקול הצרכים ותנאי החיים הנוכחיים שלי
מישהו אמר שאת צריכה? מישהו הזכיר את זה פה?
ה' נתן לנו בחירה חופשית והיא כוללת גם בחירת מקצוע.
חושבת שלבוא בטענות על מגזר עובדים אחר יהיה לא יעיל ואפילו לא הוגן.
חושבת שלהוציא את דברי מהקשרם ולהכניס לי מילים שלא אמרתי לפה זה לא הוגן עוד יותר.
טענתי שחזרה ונשנתה פה היא שיש לפצות את כל עובדי המשק שיוצאים לחל"ת ולא רק את המורים.
ואם זה כרוך בכך שכולנו כולל המורים נקבל פיצוי חלקי אז זה עדיף על פני המציאות שבה מורים מקבלים פיצוי מלא ועצמאים מקבלים אפס ושכירים מקבלים 70% בתנאי שיצאו לחל"ת של שלושים יום.
טענתי השניה היתה שאל להם למורים להטיף מוסר ולהרביץ אמונה בעובדים ועצמאים בשעת צערם כשהם מבוטחים לעניין השכר.

בחן ובחסד

משתמש מקצוען
טענתי שחזרה ונשנתה פה היא שיש לפצות את כל עובדי המשק שיוצאים לחל"ת ולא רק את המורים.
ואם זה כרוך בכך שכולנו כולל המורים נקבל פיצוי חלקי אז זה עדיף על פני המציאות שבה מורים מקבלים פיצוי מלא ועצמאים מקבלים אפס ושכירים מקבלים 70% בתנאי שיצאו לחל"ת של שלושים יום.
טענתי השניה היתה שאל להם למורים להטיף מוסר ולהרביץ אמונה בעובדים ועצמאים בשעת צערם כשהם מבוטחים לעניין השכר.

אני מסכימה חלקית עם הטענה הראשונה ובמאת האחוזים עם הטענה השניה.
לגבי הפיצוי, כתבו כבר קודם (ואני יודעת ממקור מוסמך) שכספי המשכורות למורים יוצאים מתקציב יעודי ובשביל פיצויים לשאר עובדי המשק צריך לעשות שינוי הגדרה וייעוד.
כך שגם אם המורים יקבלו את משכורתם כרגיל וגם אם המשכורת תיפגע, אין לזה השפעה ישירה על כלל העובדים במשק.
מאחלת לך ולי לכל העובדים האחרים שנצליח לקבל את הפיצויים המגיעים לנו ולחגוג את פסח בבריאות ובשמחה !

MACHAK

משתמש מקצוען
זה בטוח נכון.

רוצה לסייג את זה שחלק (בהדגשה על חלק) מההודעות היו התגוננות מפני הטחות והשמצות לא יפות. ושהרבה מהמורות החרדיות עומדות במצב זהה לעובדים אחרים בחל"ת ועדיין מושמצות בדברים שלא קשורים לענין כמו "המשכורת שלך היא מהכיס שלי ואת חופשת." או "המורות לא עושות כלום בשביל משכורות גבוהות."
ובתגובות המורות ראיתי נסיון לענות על הטענות של אתן חופשות יותר מחצי שנה ושכרכן מהטובים במשק.

מעבר לכך הדיון צודק רק שהוא נעשה איכשהוא כמו טענה לאנשים הלא נכונים קרי המורות דכאן שאין להן שום השפעה על שכרן לטוב ולמוטב ורובן לא חברות בהסתדרות.

rew3020

משתמש מקצוען
לא חושב שיש לאנשים בעיה לפרגן לקבוצה זו או אחרת בגין תנאי עבודה וכו'.
העניין הוא שבדר"כ נתינת הבכורה לקבוצה זו או אחרת אינה עומדת לעצמה אלא באה על חשבון קבוצות יותר חלשות.
וזה בהחלט מקומם.
דבר נוסף שבדר"כ יש שני צדדים למטבע, צרכים של המורים בצד אחד והצרכים של ההורים בצד השני, ו'משום מה' המטבע תמיד אל תמיד, נופל על צד מסויים בלבד.
עד כאן באופן כללי.

לגוף העניין של הקורונה, אני דווקא חושב שיש למדינה קצת בעיה שלא לשלם להם.
המדינה היא המעסיקה שלהם והיא זו שהחליטה להוציא אותם לחופשה.
איזה זכות יש לה לא לשלם להם?

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
רוצה לסייג את זה שחלק (בהדגשה על חלק) מההודעות היו התגוננות מפני הטחות והשמצות לא יפות. ושהרבה מהמורות החרדיות עומדות במצב זהה לעובדים אחרים בחל"ת ועדיין מושמצות בדברים שלא קשורים לענין כמו "המשכורת שלך היא מהכיס שלי ואת חופשת." או "המורות לא עושות כלום בשביל משכורות גבוהות."
ועל כן אני אמרתי עוד כשהתחילה הסערה, באשכול הקודם שננעל,
שאל להן למורות להכניס את עצמן לפיות של העובדים האחרים.
את מקבלת משכורת וגם ימי הערכות לפסח?
יופי לך.
את לא צריכה להופיע בכל אשכול, לנמק ולהצטדק שאת לא אשמה.
(את = מורה כלשהי, לא את ספציפית)
למשוך אש בפורום שרובו אובד עיצות בין חל"ת לבין עבודה בבית עם ילדים, ואח"כ להתבכיין שתמיד תוקפים אותך,
זה לא מעשה חכם.
והמשכיל בעת ההיא ידום.

ידידים

משתמש פעיל
ידוע לי על הרבה מורות שמוכנות להחליף את השכר שיקבלו מלא בחודש זה מכיס שאר עובדי המשק תמורת 70% מהשכר של אלו שיצאו לחל"ת מהביטוח הלאומי על חשבון כולנו...

אוהבת אמנות

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
וואו, אני מורה, היה לי ממש שווה לקרוא את האשכול

חשבתי שאני עובדת במשרה שוחקת סביב השעון שלא מסתיימת כשנשמע הצלצול(טלפונים כל ערב , אסיפות, מערכים, דוחות ) ומשכורת מינימום...
אנשים פה כותבים לי שאני עובדת קצת שעות ומרוויחה 15,000 יש!

חשבתי שהמנהלת הודיעה לי שלשום שיצאנו עכשיו לחופשה ללא תשלום ולמרות זאת אני צריכה להכין מערכי שיעור לשלוח לתלמידים לעמוד אתם בקשר ולהיות זמינה 24/6 (בעצם כמו תמיד....)
מסתבר מהנאמר פה שאני יושבת על כוס קפה ומקבלת את כל הכסף ביד....

התלבטתי אם להרשם עכשיו לעוד השתלמות ולהשלים גמולים... אם עשרות אלפי השקלים האלה יצדיקו את עצמם מתישהו....
אבל הי! כותבים לי פה שאני לא צריכה לשלם על הלימודים מקבלת סבסוד! רצה להירשם!

חשבתי שאני יודעת הכי טוב מכולם מה כתוב בתלוש המשכורת שלי ושל הרבה ההרבה מעמיתותיי למקצוע שעובדות בלי תקנים, בעמותות שונות וכו'(והן רבות כל כך!)
מסתבר שיש פה כאלה שיודעים יותר טוב כי דודה... וסבתא... ואמא... ואחיינית.....

אני מבקשת סליחה! רק 0פה התוודעתי שהמשכורת המנופחת שלי יצאת מהכיס שלכם! מצטערת ....מבינה את כל הכעס וההתלהמות... תשאירו פרטי בנק שאני אדע למי להעביר את כל אלפי השקלים האלה...

אז תודה לכולם בהתחלה כעסתי מאד! ונפגעתי מאד! לא רואה פה עוד אשכול שבו מעלים לשולחן הניתוחים את המקצוע שלכם וכמה אתם מנצלים וכמה אתם לא עובדים מספיק קשה.....וכמה.....

אבל אז הבנתי בעצם בזכותכם איזו עבודה מהחלומות יש לי! בנוסף לתחושות הסיפוק האדירה מהמקצוע והאהבה לילדים (באמת!) איזה תנאים! רצה להראות למנהלת שלי את כל העובדות שציינתם!

תודה!

והמלצה קטנה שלי
יש כל כך הרבה ומכללות וסמינרים ללימודי הוראה רוצו לשם בהמוניכם כי כמו כמו שכתבתם אין כמו להיות עובדי הוראה! ואין כמו התקופה הנוכחית שנפלה עלינו עכשיו בשביל ההתנסות הזו עם הילדים שלכם....
כל מילה!!!

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
ידוע לי על הרבה מורות שמוכנות להחליף את השכר שיקבלו מלא בחודש זה מכיס שאר עובדי המשק תמורת 70% מהשכר של אלו שיצאו לחל"ת מהביטוח הלאומי על חשבון כולנו...
אם הן כל כך מוכנות,
אז שתשלמנה ישירות את הפער לנשים שמקבלות 70%, במקום להתחלף איתן.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
שתתחלפנה איתנו גם בהיקף השעות, מספר ימי החופש ואני אשמח גם לקבל את הקה"ש כל שבע שנים.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
לצערי הפער הוא בדרך כלל {לא תמיד}. הפוך....
יש תקרה לאבטלה, מלבד האחוזים.
והיא לא מאוד גבוהה.

ובין חותמות האבטלה יש לא מעט המרוויחות שכר מינימום או קצת יותר.

MACHAK

משתמש מקצוען
[
אם הן כל כך מוכנות,
אז שתשלמנה ישירות את הפער לנשים שמקבלות 70%, במקום להתחלף איתן.

ושוב את חוזרת להתחלה בו את מתלוננת על שכר המורות . אני מרגישה בהודעותייך שאת כועסת על שכר המורות.
בעוד שאני בטענותי ניסיתי לענות על טענות לא נכונות. ולא סתמתי את הפה לאף אחת.
אמרתי ואני אחזור שוב הרבה מציבור המורות נפגע לא פחות מאחרים וגם זכה להשמצות ולהודעות שלא נכתבו בשפה יפה.

נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
[

ושוב את חוזרת להתחלה בו את מתלוננת על שכר המורות ומאשימה אותן שאת משלמת להם מכספך. אני מרגישה בהודעותייך שאת כועסת על שכר המורות.
בעוד שאני בטענותי ניסיתי לענות על טענות לא נכונות. ולא סתמתי את הפה לאף אחת.
אמרתי ואני אחזור שוב הרבה מציבור המורות נפגע לא פחות מאחרים וגם זכה להשמצות ולהודעות שלא נכתבו בשפה יפה.
לא.
היא כועסת על כך שבמקום לשתוק כששכירים ועצמאים כואבים ודאוגים מורים ממליצים לנו לעבוד על מידת הקנאה או להתחלף איתם.
ואל תגידי שזה רק חלק קטן מהתגובות. תציצי בשני העמודים האחרונים ותראי.
קוראים לזה דמגוגיה שגובלת באטימות.
והיא לא כתבה בשום מקום שזה על חשבוננו.
אם כי באופן עקיף מגזר שמקבל יותר גורם למגזרים אחרים לקבל פחות. מתמטיקה פשוטה.
ולא. אני לא שוכחת שהיו פה גם ניקיות מורות שכתבו בטעם מבלי לרדת לפסים אישיים, מבלי להטיף ומבלי לכתוב נתונים מספריים חסרי שחר.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה