קורונה שכר המורים...

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אכן.
אבל אם הויכוח עדיין מתנהל, משמע יש פרטנר שסובל בדיוק מאותה בעיה...
אגב לא היה פה ויכוח בעמודים האחרונים על חל"ת בגין הקורונה אלא דיון כללי על התנאים הסוציאליים של מגזר זה לעומת מגזרים אחרים.
יובהר: אין לי עניין להתנצח ולהוכיח שהמורים לכאורה חיים על חשבוננו.
בתור בת לשני אנשי חינוך ותיקים ומסורים ואם לילדים שזכו למורים נהדרים רוב הזמן אני יודעת שיש אנשי חינוך מסורים וטובים.
יש לי עניין להביא לידיעתם שהתנאים הסוציאליים (לא שכר לשעה) הם יוצאי דופן לעומת המגזר הפרטי.
(אמא שלי היקרה נדהמת כל שנה לגלות שלא משולמת לי מחלה מהיום הראשון, שכל יום חופש בבין הזמנים הוא על חשבוני ושאין לי קה"ש).
יש לי עניין להביא לידיעתם שהכיס ממנו משולם תקציב המדינה הוא אחד ויחיד וכאשר מגזר אחד משולם באופן מלא על אבטלה זה בהכרח יתקיים על חשבון מגזרי עובדים אחרים.
וזו ורק זו הסיבה לתסכול שחשים שאר עובדי המגזר הפרטי וגם העצמאים בימים אלו כאשר אין מענה ופיצוי כספי למי שיוצא לחל"ת למשך של פחות משלושים יום.
תגובות מצד מורים שמאשימות בקנאה וצרות עין לא רק שאינן רלוונטיות ולא שייכות לדיון אלא מכעיסות ועושות למגזר זה שירות דוב.

לא כמו כולם

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אגב לא היה פה ויכוח בעמודים האחרונים על חל"ת בגין הקורונה אלא דיון כללי על התנאים הסוציאליים של מגזר זה לעומת מגזרים אחרים.
בתור בת לשני אנשי חינוך מסורים ואם לילדים שזכו למורים נהדרים רוב הזמן אני יודעת שיש אנשי חינוך מסורים וטובים.
יש לי עניין להביא לידיעתם שהתנאים הסוציאליים (לא שכר לשעה) הם יוצאי דופן לעומת המגזר הפרטי וכן את הסיבה לתסכול שחשים שאר עובדי המגזר הפרטי בימים אלו כאשר אין מענה למי שיוצא לחל"ת למשך של פחות משלושים יום.
תגובות מצד מורים שמאשימות בקנאה וצרות עין לא רק שאינן רלוונטיות אלא מכעיסות ועושות למגזר זה שירות דוב.
שירה, כל מילה!!

נאמנת

משתמש מקצוען
בתור בת לשני אנשי חינוך ותיקים ומסורים ואם לילדים שזכו למורים נהדרים רוב הזמן אני יודעת שיש אנשי חינוך מסורים וטובים.
יש לי עניין להביא לידיעתם שהתנאים הסוציאליים (לא שכר לשעה) הם יוצאי דופן לעומת המגזר הפרטי.
(אמא שלי היקרה נדהמת כל שנה לגלות שלא משולמת לי מחלה מהיום הראשון ושכל יום חופש בבין הזמנים הוא על חשבוני ושאין לי קה"ש).
יש לי עניין להביא לידיעתם שהכיס ממנו משולם תקציב המדינה הוא אחד ויחיד וכאשר מגזר אחד משולם באופן מלא על אבטלה זה בהכרח יתקיים על חשבון מגזרי עובדים אחרים.
וזו ורק זו הסיבה לתסכול שחשים שאר עובדי המגזר הפרטי וגם העצמאים בימים אלו כאשר אין מענה ופיצוי כספי למי שיוצא לחל"ת למשך של פחות משלושים יום.
תגובות מצד מורים שמאשימות בקנאה וצרות עין לא רק שאינן רלוונטיות ולא שייכות לדיון אלא מכעיסות ועושות למגזר זה שירות דוב.
כל מילה פנינה.

big smile

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אותו הדבר גננות, רק שלמקצוע שלהן עדיין יותר קל להיכנס.
מדברת כמובן על גגנות בעיריה.

פרפר סגול

משתמש מקצוען
יש החזרים על שכר לימוד.
מורות לא היו לומדות קורסים ותארים אם זה לא היה משתלם להן כלכלית מהשקל הראשון.
באמת?
אני עבדתי שנים בבעלות פרטית ועשיתי את התואר שלי בלי החזר.
ולכל המתעצבנים בעם:
הוראה זה תואר, לא קורס.
אני מחפשת עוד מקצועות של תואר ראשון שמרויחים בהם כך.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
באמת?
ולכל המתעצבנים בעם:
הוראה זה תואר, לא קורס.
בבעלות פרטית החוקים דרקוניים. זה ידוע.
תואר איננו קורס. גם ידוע.
במוסדות חינוך מתוקנים משולם החזר על שכר הלימוד לתואר לפחות בחלקו.
על קורסים משולמים גמולים וכן על שעות ריכוז.
השכר עולה בהתאם לותק בהוראה.
במגזר הפרטי זה לא עובד כך. זה תלוי בשיקולו של המעסיק ויש תקרה. הוא לא עולה לאורך ימים ושנים.
בעלי תואר בראיית חשבון מרויחים שכר מינימום במשך חלק מהסטאז' לפחות.
ודבר אחד המורים שוכחים: היקף שעות העבודה שלהם קטן משמעותית מול משרה מלאה במגזר הפרטי.
תבדקו את השכר לשעה בהשוואה למגזר הפרטי.
והכי חשוב: תבינו שבאף מגזר פרט להוראה אין 100 ימי חופש בתשלום, אין קרן השתלמות אוטומטית ואין שנת שבתון.

אילה אחת

משתמש מקצוען
באמת?
ולכל המתעצבנים בעם:
הוראה זה תואר, לא קורס.
זאת הנקודה, את עובדת בבעלות פרטית ולכן תנאי העבודה שלך נושקים לרצפה

פרפר סגול

משתמש מקצוען
היקף שעות העבודה שלהם קטן משמעותית מול משרה מלאה.
מתנגדת!
אני מכינה שיעורים
בודקת מבחנים
משוחחת עם הורים
הולכת לאספות הורים
הולכת לאספות מורים
משתתפת בהשתלמויות חובה
משתתפת בטיולים ומסיבות ביה"ס
על כל אלו לא מופיעה אפילו שעה אחת בתלוש.

מה שכן, אין לי ספק שאחוז המורות האיכותיות במגזר החרדי ילך וירד.
אני רואה זאת כבר כעת, בעלות המוחות המבריקים לא לומדות הוראה.
ולמרבה הפלא- פתאום מנהלות צריכות לחפש מ"מ.

פרפר סגול

משתמש מקצוען
זאת הנקודה, את עובדת בבעלות פרטית ולכן תנאי העבודה שלך נושקים לרצפה
וכמה כאלו יש?
היום אני בחינוה"ע ותאמיני לי שהם לא מפספסים הזדמנות לעשוק אותנו.
(מידי חודש בחודשו אני מפרישה סכום נכבד לטובת קרן כלשהי, וזו רק דוגמא)

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מתנגדת!
אני מכינה שיעורים
בודקת מבחנים
משוחחת עם הורים
הולכת לאספות הורים
הולכת לאספות מורים
משתתפת בהשתלמויות חובה
משתתפת בטיולים ומסיבות ביה"ס
על כל אלו לא מופיעה אפילו שעה אחת בתלוש.
תצרפי את השעות האלו ועדיין השכר לשעה יהיה סביר מול המגזר הפרטי.
תחשבי בכסף את שווי ההטבות הסוצאיליות ותצרפי גם אותו להשוואה כי אצלנו הן לא קיימות. יוק!

והעובדה שיש פחות ופחות מורות בציבור החרדי היא כי המוסדות החרדיים לא כפופים למשרד החינוך וחלקם לא מקיימים את דיני העבודה כנדרש וד"ל.
וגם בשל העובדה שבשידוכים ירדה קרנו של המקצוע. (מה לעשות שכל הבחורים מחפשים מקצוע רווחי?).

שפריצרית

משתמש מקצוען
וגם בשל העובדה שבשידוכים ירדה קרנו של המקצוע. (מה לעשות שכל הבחורים מחפשים מקצוע רווחי?).
אוי נו.
הרב המוחץ עדיין לומדות הוראה.
אלו לימודים חיוניים מאד שמכשירים את הרפרנטיות והמזכירות של הדור הבא....

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אז לפי זה, אנחנו מקבלות שכר סביר
סביר פלוס בהשוואה למגזר הפרטי.
ולא עושקות את הציבור?
זה לא הוגן להכניס לי מילים לפה שלא אמרתי.

כל אשר אמרתי הוא שמצב שבו המורים מפוצים במאה אחוז על היעדרם בימים אלו כששאר עובדי המשק מפוצים חלקית או לא מפוצים בכלל הוא מצב לא הגון.
אנחנו מנהלים פה דיון ענייני. תשאירו אותו כך.

פרפר סגול

משתמש מקצוען
ה לא הוגן להכניס לי מילים לפה שלא אמרתי.
ח"ו, שירה
זה לא מה שאת אמרת.
זה מתגובות קודמות שהיו כאן.

כששאר עובדי המשק מפוצים חלקית או לא מפוצים בכלל הוא מצב לא הגון.
לא הגון זו הגדרה מעודנת.
אין לי מושג איך אנשים עומדים לעבור את התקופה הקרובה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה