התייעצות שכנים אחרי שיפוצים

מצב
הנושא נעול.

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
לא לתת פרחים.
אותי זה מרגיז.
לפעמים צריך להוציא כסף [כמובן: בצורה סבירה] לטובת השכנים.
מאוד מכעיס מישהו שהשקיע מאות אלפי ש"ח וכאשר הוא מגיע לשכנים הוא מביא להם עוגה...
אדם הוציא לעצמו מאות אלפי ש"ח והשכנים צריכים להתווכח איתו על 5000 ש"ח ...
מכיר הרבה אנשים שמאוד מקפידים על שכנים שעשו להם עוולות.
אבל מה הם יכולים לעשות ? ללכת לדין תורה ? לא לכולם יש כוח לזה.
ודיני תורה זה נושא ארוך בפני עצמו.

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
כשמדובר על שכנים שהם אנשים טובים עם תקשורת זורמת, בד"כ מאד עוזר להכיר בקושי של מי שמולך. להכיר זה ההתייחסות, האכפתיות, התחושה שהם לא מובנים מאליהם בכך שהם סובלים בדומיה, שמישהו רואה אותם. העצות שנתנו כאן בשביל זה מאד נכונות (עדכונים, מתנות, תשלום ועד בית לתקופה זו)
הנקודה היא שלפעמים זה עולה כסף כדי להקל על השכנים.
כן עולה כסף!
לא עוגה! כסף!
יעלה לך עוד 5000 ש"ח, בתוספת לחצי מיליון.
זה לא נורא...

מרדכי זהב

משתמש פעיל
יפה
רק אם תוכל לתת רעיונות שהיית מיישם בעצמך..
אשתף, לא שיפצתי, אבל עברתי בדיוק מה שכתב המשתמש "שמחה וחיוך" [הגיב אתמול ג ב21:43]. אני סבלתי משיפוצים שלא עמדו בשעות שסוכמו וגם הייתי צריך לשתף את המשפץ שיהיה שיפוץ בזמנים שאמר שלא יהיה כדברי הקבלן שהמשפץ לא קובע שעות וימים, ואצלי גם היה אלי זילזול מיצד הפועלים, וגם לא יכולתי לעבוד בעבודות שעבדתי בבית, ולכן עברתי דירה. והנזקים הבריאותיים אני משלם עד היום.
ולמשפץ היה כסף אבל כפי שכבר כתבו כאן חלק בתגובות "המשפץ התחמק לפני ואחרי", וכמובן שם פיצוחים ליד הדלת והחזרתי אותם ליד דלת ביתו. ("נעתרות נשיקות שונא".)
הדוגמה שכתב "שמחה וחיוך" הייתה בדיוק אצלי, קיר דק בין יחידות דיור, ולהיות בחוץ עם ילדים בקור ובגשם.
והמשפץ ישן בצהרים שינה עמוקה, ניסיתי לצלצל אליו לקיים ממעמקים קראתיך, אבל הוא העמיק עוד יותר. וגם שם היה מדובר בקונגו ועוד, כולל ב9 בערב, וימי שישי בחורף ב3.
(ניסיתי לברר אצל שאר השכנים מעל ומתחת האם קיבלו פיצוי, והשיבו שלא כי הוא לא חשב עליהם אלא רק על עצמו.)
אם אצטרך בעתיד לשפץ, אדבר ואשתף, ואברר טוב אצל כל שכן על השעות והימים, ואכתוב כמה מודעות לפני וגם באמצע, ו[כנראה] לא אשפץ בערבי שבת וחג. ואברר טוב אצל עובדים מי יכול מ9 עד 2, ואפצה בזמן השיפוץ ולאחריו. 👈שיפוץ לא יכול לשנות את המידות הטובות ובוודאי לא להשחיתם, אזכור לפני שיזכרו אותי היטב לכל החיים.
👈ואם יהיה אצלי בבניין מטפלת או מבוגרים, כמובן שלא אשפץ כלל ואעבור דירה. 🖐לא רוצה לשלם מחירים כבדים! וספק אם פעם ימחלו.
מי שמשפץ כנראה או בטוח שלא מבין מה עובר על תינוק/ת ומבוגר/ת ברעש.

כשהעזנו להתלונן אמרה השכנה המשפצת, אגב, מורה דגולה וצדיקה בבית יעקב: "ברוכים הבאים לחיים"
שלחו פס עוגה בסוף.
השפלה.

כך זה אחרי שמגיע הכסף ורוצים עוד, הכסף מדבר, בעל המאה בעל הדעה, וזו מציאות מרה שחוזרת חלילה על המשפץ שמתחמק. כך שמעתי ממשפצים שונים שמתחרטים.....

מרדכי זהב

משתמש פעיל
כשהעזנו להתלונן אמרה השכנה המשפצת, אגב, מורה דגולה וצדיקה בבית יעקב: "ברוכים הבאים לחיים"
שלחו פס עוגה בסוף.
ההשפלה.
כך זה אחרי שמגיע הכסף ורוצים עוד, הכסף מדבר, בעל המאה בעל הדעה, וזו מציאות מרה שחוזרת חלילה על המתחמק. כך שמעתי ממשפצים שונים.....

AVIG1000

משתמש פעיל
כן עולה כסף!
לא עוגה! כסף!
זה לא נורא...
כל מילה נכונה
ושווה להשקיע בזה
ולעשות את זה עם לב כי אנשים מרגישים
שלוות נפש ובין אדם לחברו שווה הרבה יותר מבית משופץ ועמידה על הזכויות (בסגנון: כולם בונים וככה זה, שיתמודדו)

שמחה וחיוך

משתמש רשום
לא לתת פרחים.
אותי זה מרגיז.
מאוד מכעיס מישהו שהשקיע מאות אלפי ש"ח וכאשר הוא מגיע לשכנים הוא מביא להם עוגה...
כן עולה כסף!
לא עוגה! כסף!
זה לא נורא...
כל מילה נכונה
ושווה להשקיע בזה
ולעשות את זה עם לב כי אנשים מרגישים
שלוות נפש ובין אדם לחברו שווה הרבה יותר מבית משופץ ועמידה על הזכויות (בסגנון: כולם בונים וככה זה, שיתמודדו)
ניסיתי להראות את התגובות לחבר שבחר ב3 אלו שציטטתי
והגיב לי ברגש ובגרון מעט חנוק "אני שיפצתי וכך נהגתי, כנראה אני לא יחידי שחושב כמו אחרים על האחרים הם השכנים שמגיע להם פיצוי רב על כל יום ושעה, ועד היום הם זוכרים אותי לטובה, ונהגתי בעצות כמו שכתב גם מרדכי זהב בשם חבר".
בבניין בו אני גר יש 16 דיירים. והכנתי מראש יותר מ50.000 אלף שח לפיצוים, וזה כלל את המגשים בערבי שבת ואת התשלומים החודשים לוועד הבית.
להישאר עם יחס טוב ושם טוב זה שווה יותר מ100.000, זו הרגשה טובה לתמיד, כי אם אני משפץ אני אמור להישאר עוד זמן רב.
ב/ קורא מזדמן שמבין את השכנים הסובלים כמו שהבנתי את הצורך לשפץ.

ניק 196

משתמש מקצוען
4. רצוי לברר אצל השכנים האם מישהו מהם התחיל חלילה לקחת תרופה, כדור הרגעה וכדו' או טיפול רפואי ולהשתתף איתו, וזה מראה על איכפתיות.
רצתי ליישם את זה, הלכתי לשכן שלי שאלתי אותו האם הוא התחיל לקחת איזה כדור הרגעה או משהו, הוא לא הבין מאיפה נפלתי עליו. אז אמרתי לו שקראתי בפרוג שאם משפצים צריך לשאול את השכנים האם הם התחילו לקחת כדורי הרגעה או טיפול רפואי אחר.
כתשובה הוא שאל אותי חזרה האם אני רוצה שהוא ימליץ לי על טיפול פסיכולוגי.
ברחתי.

בהומור כמובן, כי אני לא משפץ עכשיו. אבל אם הייתי משפץ אולי הייתי שואל באמת.

מציאותי

משתמש פעיל
בבניין בו אני גר יש 16 דיירים. והכנתי מראש יותר מ50.000 אלף שח לפיצוים,
מוגזם לכל הדעות!
לא צריך להגזים כמובן להתחשב בשכנים ולעמוד בהסכמים, מכאן ועד ל50 אלש זו הפרזה..
כל שיפוץ תמיד יעצבן את השכנים סביב , לומשנה מה יעשו,
גם אם יעבדו רק בשעות רגילות תמיד תהיה את היולדת או מי שעובד מהבית שיפריע לו גם השעות הרגילות.
א"א לא לשפץ בגלל זה...

אין מתנות חינם

משתמש מקצוען
מוגזם לכל הדעות!
לא צריך להגזים כמובן להתחשב בשכנים ולעמוד בהסכמים, מכאן ועד ל50 אלש זו הפרזה..
כל שיפוץ תמיד יעצבן את השכנים סביב , לומשנה מה יעשו,
גם אם יעבדו רק בשעות רגילות תמיד תהיה את היולדת או מי שעובד מהבית שיפריע לו גם השעות הרגילות.
א"א לא לשפץ בגלל זה...
תשימו לב להבדל בין תשלום על נזקים שנעשו לבין פיצוי
אדם שעובד מהבית ועקב הרעש והקדיחות לא יכול לעבוד במשך חודש או יותר, לדעתי הגיוני לשלם לו עמדת עבודה / מחסן למשרד לתקופה הזו.
נזקים בבניין, נזקים של רטיבויות, תשלום חשמל גבוה עקב השבתה של קולטים ודודי שמש וכד' זה דברים שהם בסיס. השכנים לא אמורים לשאת בעלויות בגלל שהשכן החליט לבנות או לשפץ.
פיצוי - זה כבר נושא אחר.

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
תשימו לב להבדל בין תשלום על נזקים שנעשו לבין פיצוי
אדם שעובד מהבית ועקב הרעש והקדיחות לא יכול לעבוד במשך חודש או יותר, לדעתי הגיוני לשלם לו עמדת עבודה / מחסן למשרד לתקופה הזו.
נזקים בבניין, נזקים של רטיבויות, תשלום חשמל גבוה עקב השבתה של קולטים ודודי שמש וכד' זה דברים שהם בסיס. השכנים לא אמורים לשאת בעלויות בגלל שהשכן החליט לבנות או לשפץ.
פיצוי - זה כבר נושא אחר.
מדהים לראות איך מתנהגים אנשים שהם בעצם הגונים.
איזה סברות מטופשות הם אומרים, רק לא לשלם קצת...
ישנם דברים שאולי אתה לא ממש חייב, אבל ראוי מאוד.
כמו שכתבו בגמרא
לא חרבה ירושלים אלא על שדנו בה דין תורה... שהעמידו דיניהם על דין תורה, ולא עבדו לפנים משורת הדין.
מי שמסתפק האם וכמה, ראוי שילך לשאול רב/דיין האם ראוי שישלם.
וההנחה השגויה שאם אף אחד לא מתלונן אז כולם מוחלים, היא ממש לא נכונה.
צריך להבין ולהרגיש
כל השכנים 'לא אמורים להפסיד בגלל שאתה בא לך לבנות ובמיוחד אם זה עוד יחידה [שכלל לא ברור שיש לך זכות לבות בלי לשלם].

AVIG1000

משתמש פעיל
ייתכן שלפי שורת הדין לא חייבים לפצות ולנסות לשמח,
אבל דיברתי על שינוי גישה , לא בסתירה שמותר לבנות ובאמת כולם משפצים כל אחד בתורו!
פשוט לראות שיש כאן עוד מישהו. שחשוב לו, שמפריע לו, שרוצה שלא ייקחו אותו בתור אבן בבניין אלא בתור אדם בוחר.
מדהים לראות עד כמה שכנים שלא סופרים אותם, משתדלים להראות את עצמם עד שלא תהיה לך ברירה אלא לראות אותם.

אנטוריום

משתמש מקצוען
כל מילה נוספת מיותרת!
זה לא שאלה כמה לפצות או איך לפצות
זה לא שאלה של זכות לשפץ וזה אפילו לא שאלה מה הנזק שנגרם בדיוק ובאיזה שעות אפשר לקדוח
פשוט
פשוט לראות שיש כאן עוד מישהו.

גימפעל

משתמש מקצוען
לא לתת פרחים.
אותי זה מרגיז.
גם בלי הפיצוי לשכנים הוא משועבד לגמרי לבנק,
אז לחייב אותו בעוד חובות,
האם לשכן צר העין יערב לו לישון בנחת כשיקבל פיצוי כספי שהוא יודע שהשכן שלו לווה זאת ונהיה בעל חוב בגללו ?

מבריק הפלא

משתמש סופר מעניין
טרי טרי מהבוקר.
השכנים (קיר סמוך) משפצים שיפוץ פנימי.
אני אחרי ניתוח לא מתוכנן ויוצא תכלס שאני לא מצליחה לנוח הגלל רעש.
השכנה נכנסה אלי אתמול ושאלה אם יש לה מה לעזור לי, והיה מונח על הספה הרמה של כביסות לקיפול.
עכשיו היא דפקה ובאה לקפל את ההערמה.
בנוסף לפני כחצי שעה הם פגעו בטעות בברז של המים כ-10 דקות אח"כ דפיקות בדלת והם מחלקים שישיות מים לשכנים.
ואל תחשבו אם כמובן יצאו מהבית והם גרים כרגע ביחידה אחרת.
אבל הם פה כדי לראות...

נפטון

משתמש מקצוען
לא מדובר כאן על עשרות אלפי ש''ח.
בדר''כ זה כמה אלפים בודדים
שבטלים ברוב בעלויות השיפוץ שעשית.

הרי על אדריכלית לא וויתרת
על החלפת ריצוף חדש לא וויתרת,
על דלת פלדלת עם כל השיכלולים לא שכחת
את החדר שינה גם החלפת כבר,

אז בדיוק את ה-5,000 ש''ח הללו
זה כבר הקש שישבור את גב הגמל?..
שום אלף לא בטל בעלויות השיפוץ.
לשיפוץ מגיעים עם מינוס וכל שקל מחושב.

על אדריכלות לא ויתרתי כי אני לא אדריכל - אבל לקחתי אדריכלית זולה במיוחד וויתרתי לחלוטין על מעצבת פנים.
החלפת ריצוף חדש - ויתרתי
על דלת פלדלת ויתרתי
לא החלפתי מעבר להכרח

וכשסיימנו לגייס את כל הגמח"ים וואחרי שקבלנו הנחה מהקבלן שסופסופ התאים על השקל לתקציב, ובדיוק כשהתחלנו את ההחזרים החודשיים המנופחים
או אז הגיע השכן וביקש את חלקו משום ש:
אז בדיוק את ה-5,000 ש''ח הללו
זה כבר הקש שישבור את גב הגמל?..

נפטון

משתמש מקצוען
כאחד שגר בבניין שכולם שיפצו חוץ מאיתנו (לא במקביל! מכירים? אחד מסיים הבא מתחיל...) וכעת גר בבנין שאני היחיד ששיפצתי....

העולם מתחלק לשחור לבן ואפור

יש אנשים רעים - לא יעזור טלפון/תשורה צנועה, את הפיצוחים הם כנראה יזרקו לפח.
יש אנשים טובים - יודו לכם על הטלפון/תשורה צנועה, ותשמעו מהם עוד פעם כמה הם שמחים בשבילכם.
ויש ממוצעים - שישמחו לראות שלא שכחתם שהם סבלו, וגם אם יחלוף להם מחשבה בראש "מה זה צלחת פיצוחים לעומת מה שסבלנו" הם עדין ישמחו.

הן בצד המשפץ והן בצד השכנים

וכדרכו של עולם רוב האנשים ממוצעים

אם אתם חיים בבניין עם אנשים טובים (לא אלו שמפרגנים מולכם ומגדפים מאחורי הגב) זכיתם.

יוסיK

משתמש מקצוען
נראה לי אפשר לסכם את הדיון בצורה הזו

מדריך למשפץ:

א. לבנות בצורה ובכמות הגיונית.

ב. להשתדל להתחשב בשעות מנוחה ובמקרים של שכנים עם מוגבלות ספציפית שגורמת לסבל מהבניה.

ג. להשתדל לעדכן את השכנים בתהליך, מה אמור לקרות מתי יהיה יותר רעש.

ד. לסכם עם הקבלן על ניקיון, זהירות ברכוש המשותף, שעות עבודה סבירות ועמידה בכללי בטיחות ולראות שהוא עומד בזה.

ה. להיות זמין וקשוב לבעיות העולות מהבניה.

ו. לזכור שהבניין היה שקט שלם [פחות או יותר] נקי [כנ"ל] ומי שמשנה ידו על התחתונה.

בקיצור, להיות מענטש.

מדריך לשכנים:

א. להיות ברורים עם הבונה, מה באמת חשוב לכם שהוא יעשה או לא יעשה.

ב. להיות חכמים, לא להתנות תנאים שאין היתכנות לעמוד בהם.

ג. קרתה תקלה/נזק/רעש בלתי נסבל/לכלוך משמעותי? קחו נשימה שימו את עצמכם במקום של הבונה לרגע, עם כל הטרדות והכאב ראש שהוא עובר, אחרי זה תתקשרו להעיר לבקש בצורה מכובדת, זה יתקבל הרבה יותר טוב מבחינתו, אם המטרה שלכם שהעניין יטופל, ככה יש יותר סיכויים.

ד. לזכור שהיום הוא בונה מחר מישהו אחר, אולי כשאזכה בלוטו גם אני ישפץ, זה דרך העולם.

ה. כאב הלב ועוגמת הנפש כתוצאה מכעס על שכנים, הרבה פעמים צורכים יותר אנרגיה מלנקות או לתקן במקומם.

בקיצור, גם להיות מענטש.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  50  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה