נעים להכיר
אני השכן הרע שכל כך הרבה תקפו אותו כאן.
כן, אני שיפצתי והיה רעש לשכנים ולכלוך ובלגן וזה התמשך יותר ממה שתכננתי וכמו שכתבו השתדלתי שלא יראו אותי וגם כשהגעתי חניתי במרחק של כמה בניינים כדי שלא ישימו לב שאני נמצא.
אבל זה לא התחיל ככה, כשלקחתי קבלן סיכמתי אתו שהדבר הכי חשוב לי זה שלא נפריע לשכנים, כמעט כל השכנים בבניין הם אנשים מבוגרים [דירה להשקעה בפריפריה] וממש רציתי להיות פיר איתם.
אז סיכמנו שלא מתחילים לפני 7 בבוקר ולא מסיימים אחרי 4 וקדיחות וחציבות לסיים לפני 2 עד כמה שאפשר ולנקות אבק מהחדר מדרגות כדי שלא יחליקו ושטיפה כל סוף שבוע ובמקרה הצורך גם באמצע השבוע, אין להשאיר חומרי בנין במעברים וכו' וכו'.
אבל מה, בקידוח הראשון, 3 שכנים כבר היו אצלי בבית, תקדח בשק, לא עכשיו ולא אח"כ לא השבוע ולא שבוע הבא, לא נקי כן בלגן מה זה ערבים ולמה רעש כזה כאילו כל הבניין נופל.
אז ניסיתי להיות עוד יותר טוב והסברתי שזה 3 ימים של רעש עד שיגמרו את החציבות של האינסטלציה והחשמל [סיכמנו מראש שמרכזים את החציבות כדי שיהיה פחות הפרעה] לא הייתה מינימום הבנה מהצד השני, אז שיגעתי את הקבלן ומצאתי את עצמי עולה ויורד מפייס את השכנים מתחנן לקבלן ותכלס העבודה לא התקדמה מספיק והשכנים בכ"ז היו עצבניים.
אחרי כמה ימים הקבלן אמר לי, שלום ידידי, לא להתראות, מה? הופתעתי, אז הוא הסביר לי שככה הוא לא עובד וגם אף קבלן לא יעבוד איתי, אז הוא פשוט מעדיף שלא נתראה, לך הביתה ואל תחזור , אם יש תלונות אני כאן, נראה אותם עושים לי מה שהם עושים לך.
הייתה לי ברירה? הלכתי, השיפוץ המשיך, הוא גם נגמר, מה עם השכנים? לא יודע לא רוצה לפגוש אותם, אני יודע שעשיתי את המקסימום להיות איתם טוב, הם פשוט לא נתנו לי.
בקיצור, כששכן רוצה לבנות, אתם יכולים להתנות איתו מה שאתם רוצים אבל תדעו מראש שאם מתנים דברים שאי אפשר לעמוד בהם, עם כל הרצון הטוב של השכן הם לא יקרו , הוא יאלץ להיעלם ולהשאיר את הזירה לקבלן, גם אתם וגם הוא יפסידו מזה.
אין מציאות של עבודה בין 08:30 ל 15:00 .אין אפשרות לבנות בשקט
אין אפשרות בבניין של 24 דיירים לא לבנות כשיש שכנה אחרי לידה
אין אפשרות לבנות בלי ללכלך
אין אפשרות לבנות בלי שיגרמו נזקים
כן אפשרי להשתדל לא להרעיש בשעות מנוחה
כן אפשרי לתקן נזקים
לנקות להתחשב
רק תתנו את האפשרות, תפרגנו ואל תדרשו את מה שאי אפשר
השכנים שלכם לא יצטרכו לברוח, יוכלו להישאר איתכם ולעשות גם עבורכם את המקסימום.
נ.ב. אני לא מכחיש שיש אנשים שמראש לא מתחשבים שדורכים על הזולת הזכירו כאן כאלו שחרגו מהסכמת שכנים ועוד דוגמאות שהם קשות ונוראיות, רק באתי לעורר על מציאות שבה לפעמים דוחפים אנשים למקום לא טוב שהם מאוד השתדלו להימנע ממנו.