פרווה שיתוף- ארוחת ערב מפנקת---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אוי זה כל כך ככההה
אני תמיד מרגישה הזויית תבל. מסיימת להכין מארזים מושקעים, איכותיים, מפנקים. שולחת ויורדת מורעבת לקנות לעצמי פיתה פלאפל מוזנח :cool: :eek:
לגמרי
ואף אחד לא חושב אולי פעם לפנק אותך אפילו במשהו קטן כי "ממש מגוחך שאביא לך משהו כזה..."
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
לגמרי
ואף אחד לא חושב אולי פעם לפנק אותך אפילו במשהו קטן כי "ממש מגוחך שאביא לך משהו כזה..."
האמת שאני לא ממש אוהבת שמביאים לי משהו ביתי...
זה נראה לי כאילו יותר מדי בר השגה...
משהוא קנוי שאי אפשר להכין באמצעים ביתיים יותר יפנק אותי...
 

ליצ'י

משתמש מקצוען
לגמרי
ואף אחד לא חושב אולי פעם לפנק אותך אפילו במשהו קטן כי "ממש מגוחך שאביא לך משהו כזה..."
וואו, את משלנו:) מתסכל בטירוף. ההרגשה הזו שאני מפנקת את כל העולם ואותי אין במה לפנק, כביכול. תמיד תמיד כשמישהו כבר מביא משהו זה עם אלף התנצלויות בנוסח ''טובב, זה לא מתחיל להגיע לרמה שלך... אבל זה מה שאנחנו יכולים בלה בלה''.... באמת!! מישהו ציפה שתכינו לי דברים ברמה שאני מכינה??? אני מכינה כי זה התחום שאני טובה בו, וזה גם תחום העיסוק שלי, ואין לי שום צורך/רצון/ציפיה שתתמחו בדיוק במה שאני מתמחה. אני כל כך נהנית ומעריכה כל דבר קטן באמת בלי שום השוואה. אוף. זאת נקודה כואבת.
 

ליצ'י

משתמש מקצוען
האמת שאני לא ממש אוהבת שמביאים לי משהו ביתי...
זה נראה לי כאילו יותר מדי בר השגה...
משהוא קנוי שאי אפשר להכין באמצעים ביתיים יותר יפנק אותי...
זה מעניין.... מבחינתי משהו ביתי הוא הרבה פחות בר השגה ממשהו קנוי. יש היום הרבה יותר ערך לתוצרת ביתית מושקעת מאשר לאוכל קנוי או ''כמו בחנות''. אבל בטוח שיש באמת כאלה שזה יותר עושה להם את זה.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
זה מעניין.... מבחינתי משהו ביתי הוא הרבה פחות בר השגה ממשהו קנוי. יש היום הרבה יותר ערך לתוצרת ביתית מושקעת מאשר לאוכל קנוי או ''כמו בחנות''. אבל בטוח שיש באמת כאלה שזה יותר עושה להם את זה.
לאאא
וודאי שאני סוגדת לאוכל ביתי, ומשקיעה בכך נתח רציני מהיומיום שלי...
אני חושבת שלא עוברים כמה ימים בלי שאתנסה במתכון חדש...
אני מתכוונת, שהרבה פחות אני מפרגנת לעצמי לקנות ולכן זה כביכול אינו בר השגה, וכתבתי שאני מדברת על דברים שאין ביכולת ביתית להכין ואתן לך דוגמאות

מעדני חלב למיניהם

גבינות למיניהם (מוצרלה צפתית וכד')

ארטיקים טובים כמו ג'ויה ומגנום (נכון שאני מכינה גלידות וכד', אבל זה משהו קצת שונה)

שוקולדים שויצרייים

יש וופלים של לואקר מדהימים אם את מכירה

וופל בלגי טוב שלא מצאתי עדיין איך להכין אותו באיכות כמו בחנות

רביולי (שלא דומה לביתי -שדומה יותר לקרעפלאך)

בקיצור, הבנת את הרעיון.. דברים שאני לא יודעת להכין באמצעים ביתיים, או שהתוצאה היא טעימה אבל לא זה...
 

ליצ'י

משתמש מקצוען
לאאא
וודאי שאני סוגדת לאוכל ביתי, ומשקיעה בכך נתח רציני מהיומיום שלי...
אני חושבת שלא עוברים כמה ימים בלי שאתנסה במתכון חדש...
אני מתכוונת, שהרבה פחות אני מפרגנת לעצמי לקנות ולכן זה כביכול אינו בר השגה, וכתבתי שאני מדברת על דברים שאין ביכולת ביתית להכין ואתם לך דוגמאות

מעדני חלב למיניהם

ארטיקים טובים כמו ג'ויה ומגנום (נכון שאני מכינה גלידות וכד', אבל זה משהו קצת שונה)

שוקולדים שויצרייים

יש וופלים של לואקר מדהימים אם את מכירה

וופל בלגי טוב שלא מצאתי עדיין איך להכין אותו באיכות כמו בחנות

רביולי (שלא דומה לביתי -שדומה יותר לקרעפלאך)

בקיצור, הבנת את הרעיון.. דברים שאני לא יודעת להכין באמצעים ביתיים, או שהתוצאה היא טעימה אבל לא זה...
כן, הבנתי אותך:)
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מעדני חלב למיניהם
אפשר להכין לפחות את חלקם.
וופל בלגי טוב שלא מצאתי עדיין איך להכין אותו באיכות כמו בחנות
לא חוסכים בחמאה ומקציפים את החלבונים.
וכמובן מכשיר חזק וטוב.
ארטיקים טובים כמו ג'ויה ומגנום
עם חלב מרוכז, שמנת מתוקה, מחיות איכותיות כמו פיסטוק ופרלינה וכן שוקולד טוב מגיעים לתוצאה הרבה יותר מעולה באיכותה ממגנום וג'ויה.
(שחלקם די סתמיים בטעמם).
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
גבינות למיניהם (מוצרלה צפתית וכד')
גבינות שדורשות משך הבשלה והבחלה בתנאים מסוימים במשך חודשים אכן לא ניתן להכין בבית. כמו גאודה, סנט מור, פרומאז', פרמז'ן ועוד.
גבינות כמו מוצרלה וצפתית אפשר להכין בתנאי שקונים מדחום גבינה ואנזימים ושאר ציוד נלווה ועוברים סדנת הכשרה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זה מעניין.... מבחינתי משהו ביתי הוא הרבה פחות בר השגה ממשהו קנוי. יש היום הרבה יותר ערך לתוצרת ביתית מושקעת מאשר לאוכל קנוי או ''כמו בחנות''. אבל בטוח שיש באמת כאלה שזה יותר עושה להם את זה.
לגמרי.
טרנד האוכל הארטיזנלי רק הולך וצובר תאוצה הן בשל מודעות קולינרית גוברת והן בשל מגמות חברתיות שונות.
והכוונה לאוכל עשוי בקפידה בעבודת יד ומהחומרים הטובים ביותר.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לאאא
וודאי שאני סוגדת לאוכל ביתי, ומשקיעה בכך נתח רציני מהיומיום שלי...
אני חושבת שלא עוברים כמה ימים בלי שאתנסה במתכון חדש...
אני מתכוונת, שהרבה פחות אני מפרגנת לעצמי לקנות ולכן זה כביכול אינו בר השגה, וכתבתי שאני מדברת על דברים שאין ביכולת ביתית להכין ואתן לך דוגמאות

מעדני חלב למיניהם

גבינות למיניהם (מוצרלה צפתית וכד')

ארטיקים טובים כמו ג'ויה ומגנום (נכון שאני מכינה גלידות וכד', אבל זה משהו קצת שונה)

שוקולדים שויצרייים

יש וופלים של לואקר מדהימים אם את מכירה

וופל בלגי טוב שלא מצאתי עדיין איך להכין אותו באיכות כמו בחנות

רביולי (שלא דומה לביתי -שדומה יותר לקרעפלאך)

בקיצור, הבנת את הרעיון.. דברים שאני לא יודעת להכין באמצעים ביתיים, או שהתוצאה היא טעימה אבל לא זה...
ועוד משהו:
במזון המתועש או זה של מסעדות קיימות טכניקות להעצמת טעמים שלא תמיד אפשר לחקות במטבח הביתי כמו תוספת של אבקת חלב לעוגות וקינוחים או תוספת רכיבי אומאמי למזון מהיר.
אני אישית חושבת שככל שמשקיעים באיכות חומר הגלם ובהכנה שמדויקת עבורו, כך חוש הטעם מתחדד וסולדים מ"רעשי רקע" כדוגמת תועפות תבלינים או סוכר - שהרבה פעמים באים לטשטש חומרים גרועים במטבח המתועש.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
ועוד משהו:
במזון המתועש או זה של מסעדות קיימות טכניקות להעצמת טעמים שלא תמיד אפשר לחקות במטבח הביתי כמו תוספת של אבקת חלב לעוגות וקינוחים או תוספת רכיבי אומאמי למזון מהיר.
אני אישית חושבת שככל שמשקיעים באיכות חומר הגלם ובהכנה שמדויקת עבורו, כך חוש הטעם מתחדד וסולדים מ"רעשי רקע" כדוגמת תועפות תבלינים או סוכר - שהרבה פעמים באים לטשטש חומרים גרועים במטבח המתועש.
כפי שאמרתי, סוגדת לאוכל ביתי ואיכותי.
ממש נרתעת מכל החטיפים והאוכל המתועש...
מתקשה להבין כיצד זה ערב לחיך אנושי בכלל...
למעט אי אלו מוצרים ומאכלים בודדים שאני סבורה שהם איכותיים, ואינני יכולה להכינם במסגרת ביתית...
ומצחיק שכל הסביבה שלי כבר יודעת בדיוק מה שולחים לי ליום הולדת/לידה, או כשמתארחים אצלי...
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה