עזרה שיש למטבח-עם הגבהה בקצוות או בלי?

אליש 10

משתמש פעיל
מבחינת המראה - בלי קנט נקי יותר בעיניים.
מבחינה פרקטית - עם, אלא אם כן את מתכוונת לרדוף אחרי כל טיפת מים שיש על השיש.
 

ככר השוק

משתמש מקצוען
ברוב המטבח שלנו יש הגבהה, בצד אחד אין (השיש יורד ברגל עד הרצפה)
למרות שהצד בלי הקנט רחוק מהכיור, הוא מייצר הרבה נזילות. הרבה יותר נח ופרקטי עם קנט.
 

נחמי3

משתמש מקצוען
ברור שבלי קנט זה בכלל לא הולך היום
וסתם על איזה חומר אתם הולכים ? כי פורצלן זה 1.2 ס"מ,
אבל אם אתם עושים קוורץ זה גובה 2 סמ שזה גבוה ונראה לא מרשים ולא הולך היום - אם אתם על זה תבקשו שאת החלק הקידמי ידקקו לכם.
 

אבקת אפיה

משתמש מקצוען
ברור שבלי קנט זה בכלל לא הולך היום
וסתם על איזה חומר אתם הולכים ? כי פורצלן זה 1.2 ס"מ,
אבל אם אתם עושים קוורץ זה גובה 2 סמ שזה גבוה ונראה לא מרשים ולא הולך היום - אם אתם על זה תבקשו שאת החלק הקידמי ידקקו לכם.
תודה רבה על הידע,
אבל רק תגידי לי מה עדיף, מטבח שהולך היום או מטבח נח ופרקטי?
בסופו של דבר רוב הזמן אנחנו מבלים במטבח, לא עדיף שיהיה נח מאשר סטייל?
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה רבה על הידע,
אבל רק תגידי לי מה עדיף, מטבח שהולך היום או מטבח נח ופרקטי?
בסופו של דבר רוב הזמן אנחנו מבלים במטבח, לא עדיף שיהיה נח מאשר סטייל?
אם את הולכת לפי הרוב כאן אז באמת עדיף לך מטבח עם קנט
אבל לא בטוח בכלל שתהיי כמו הרוב שעונה כאן :)


** אישית פחות אוהבת קנט בגלל הנקיון.
 

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לי יש בלי קנט ואני מאוד מרוצה
ויש לי ילדים קטנים ב"ה... ולא נשפך מים בכלל. מתרגלים לזה וזה הרבה יותר יפה ונקי בעין.

אוהבת מאוד את הקטע שאם נגיד התפורר משהו על השיש (לחם נניח), אין צורך לגרוף את הפירורים עד הכיור
פשוט אוספים אותם לתוך כף היד כמו שאוספים אותם משולחן המטבח.

לעומת זאת, שונאת את הלכלוך שמצטבר בפינות השיש למי שיש קנט.
 

אסתי פעמון

משתמש מקצוען
גם אני התלבטתי הרבה בשאלה הזו- ובסוף עשיתי בלי קנט
ב"ה שמחה בבחירה שלי - לא נשפך לי מים יותר ממה שהיה נשפך במטבח הישן שהיה שם קנט, כמו שאני מנקה את השולחן מטבח עם ספוג ומים ולא נשפך לי לרצפה כך אני מנקה את השיש ולא נשפך לי.
צריך איש שיש מומחה שמפלס את השיש טוב- זאת אומרת שכשאני שופכת כוס מים באמצע השיש- המים נשארים בדיוק במקום שהם נשפכו ולא זורמים לשום כיוון. ככה זה אצלי.
השיש הרבה יותר נח לשימוש ללא הקנט, מבחינת הנחת סירים, קרש חיתוך וכד', הרבה יותר כיף לנקות את השיש בלי נקיון פינות ובלי הקנט המתלכלך.
והקצת שלפעמים משפריץ לרצפה זה מים שהיו משפריצים לרצפה גם אם היה קנט (לפני שהחלטתי מה אני עושה, בדקתי במטבח שלי הישן וראיתי שהרבה פעמים נשפך מים גם ככה וכל פעם שזה קרה אמרתי אם לא היה לי קנט הייתי אומרת שזה בגלל זה...)
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בררתי בכמה מקומות, ואמרו לי שאין דבר כזה, זו עבודה בעיינים.
שיש אמור להיות ישר, וזו מומחיות.

בכ"א, לי יש ללא קנט, ויחסית מרוצה.
זו ממש לא עבודה בעיניים!
איש שיש מומחה (וחשוב לוודא את זה)
מפלס פנימה- לכיוון הקיר והצידה- לכיוון הכיור.
לי יש שיש ארוך מאד, מדדתי פעם לצורך מסוים את גובה השיש בקצה, ואת הגובה בכיור, הבדל ממש ברור!
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
זה מה שצריך להיות, אם אני פותחת את הברז מים לכיוון אמצע השיש נוצרת שם שלולית גדולה, והיא לא זזה מילימטר לשום כיוון עד שאני גורפת את המים.
זה שכך אצלך, לא מוכיח שכך צריך להיות...
יש לך קנט/מעצור בשיש?
 

חדוי פלבני

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
האיש שיש דואג שהשיש יהיה מפולס טוב,
איש שיש מקצועי כשהוא מניח את השיש, הוא בודק ורואה האם הארונות! הם בגובה אחיד
ואז ממילא השיש מפולס טוב.
הוא לא מכוון שום שיפוע לכיוון הכיור, זה לא רצפה.
השיש צריך להיות ישר פלס.

לגבי קנט, מבחינת "הולך", יפה, זה ודאי בלי, ואם השיש אכן מפולס טוב אין סיבה שיזרמו מים לרצפה
אלא אם כן את שופכת ספל...
עם קנט, אולי נותן תחושה שאפשר לשפוך מלא מים בלי לפחד, אבל הלכלוך שמצטבר בחיבור הוא זוועה,
ניקיון הקנט הוא עוד עבודה...
בנוסף, שחותכים בקרש חיתוך, יותר נח בלי קנט (אישית אני קבוע מעלה את הקרש על הקנט)
 

dini pitrkowski

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
D I G I T A L
תלוי גם במבנה המטבח שלכם.
אצלנו בלי קנט, הכל מפולס מעולה ויפה מאד.
אבל יש לנו הרבה פינות בשיש,
כך שכשאני גורפת מצלע אחת לצלע שבה הכיור, בפינה די בקביעות המים נשפכים אם לא הספקתי לתפוס אותם...
לכן אם יש לכם שיש ישר אין סיבה משמעותית לא לעשות בלי קנט,
אבל פינות בשיש יוצרות בעיות בגריפה.
 

אופססס ;)

משתמש מקצוען
אוהבת מאוד את הקטע שאם נגיד התפורר משהו על השיש (לחם נניח), אין צורך לגרוף את הפירורים עד הכיור
פשוט אוספים אותם לתוך כף היד כמו שאוספים אותם משולחן המטבח.

לעומת זאת, שונאת את הלכלוך שמצטבר בפינות השיש למי שיש קנט.
בעקבות האשכול שאלתי את אמא שלי שאין לה קנט (המטבח שלי מאד ישן)
ומה שכתוב כאן זה ממש מילה במילה כמו שהיא אמרה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה