שינוי תזונה בבית

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
האמת שהרבה זמן אני יודעת שזה חשוב,
עכשיו אני קצת יותר ברצינות רוצה לשנות את התזונה בבית , בעיקר אחרי שקראתי קצת באשכול של המחלה ה"י על תזונה כמניעה לא עלינו. ולא רק לזה , אלא לכל המחלות.

האמת , שלא חיפשתי כאן בפורום , חשבתי לפתוח אשכול חדש כי החיפושים לוקחים לי שעות של זמן.
אנחנו ממש לא אוכלים בריא בבית , קמח לבן , סוכר , שמןןן (מרוקאים , נו..) המון עוגות וכדומה.

אני כן מאד רוצה קצת לשנות , אבל יודעת שיהיה לי קשה , ואולי אנסה בהדרגה.
יש לכן רעיונות או טיפים ממה להתחיל?
מה הכי גרוע? קמח וסוכר זה נראה לי כמעט בלתי אפשרי ,לפחות לא באופן קבוע ולא בהתחלה.
אולי בעצם בלחם וכד' אני יכולה לנסות , ליומיום , אבל עוגות וכו' אני מכינה המון פשוט. סוג של פינוק שלי לילדים ולבעל..
מה נקרא לחיות בריא? אולי יותר כדאי שאוסיף לתפריט דברים בריאים , ולאט לאט עם הזמן להוריד בהדרגה את מה שלא בריא.
ומה עוד מעבר לתזונה - הליכה היא חשובה? לצאת זה כמעט בלתי אפשרי מבחינתי , איזה עוד פעילות שכן אפשר לעשות?

אשמח שיהיו תשובות עניינות ומרוכזות עד כמה שניתן , הלוואי שנצליח קצת להתחיל.
 

אות לי

משתמש סופר מקצוען
איזה עיצות אופרטיביות את יכולה לקבל ?
אנחנו בדיוק עכשיו בקטע הזה והסוד שלי הוא כזה -
כולנו יחד הולכים לתזונאית -
אין צורך לקחת תינוקים אבל מגיל עשר ועד בכלל הולכים יחד -
ביחד זה הרבה יותר קל לעשות שינוי שורשי שכזה.
 

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
העתקתי בשבילך מהידברות

כך תהפכו את המטבח שלכם לבריא יותר, בשבעה צעדים פשוטים
רבים מאיתנו מתכננים כבר שנים על אותו 'יום אחד' שבו הכל ישתנה: את מקום המתוקים, נוטפי השומן והבצקים במזווה - יתפסו סוף סוף מוצרים בריאים באמת, שלא רק תורמים לבריאות שלנו כי אם גם מסלקים את הרעלים ואת החומרים המיותרים מגופנו חיש קל.

איך עושים את זה? בראש ובראשונה צריכים לקבל החלטה חד סטרית, כי איך אומרים... הכל מתחיל ונגמר בראש. אחרי שהחלטנו יהיה קל יותר לבצע את שאר השינויים, שסידרנו אותם לפניכם בצעדים פשוטים וקלים שיהפכו את המטבח שלכם לקצת יותר בריא ממה שהוא היום. נכון שזה אומר להימנע מהרגלים גרועים שאימצנו עד היום, אבל אחרי שהילדים יחזרו מתלמודי התורה כשהם לגמרי אנרגטיים - גם אתם תודו שהיה כדאי:



הצעד הראשון והחשוב ביותר הוא...

להפסיק לרכוש מזון מעובד. מה זאת אומרת? מזונות שמכילים חומרים משמרים, חומרים מתחלבים, חומרי טעם וריח, חומצות למיניהן, ומוצרים שנושאים על גביהם את האות E.

נכון שרבים מהמוצרים הם כאלה, אבל רבים מהמוצרים שהם כאלה, ניתן להמיר במוצרים אחרים - ביתיים. וזה מביא אותנו לצעד השני.



הצעד השני...

קטשופ, לחם, גבינה, מאפים למיניהם, ממרח חומוס, פסטרמה וקטשופ - את כולם תוכלו להמיר במוצרים ביתיים אותם תכינו לגמרי בעצמכם. נשמע מבהיל? דווקא יותר פשוט ממה שאתם אולי חושבים: בעידן האינטרנט תוכלו למצוא מאות מתכונים כשרים לעשיית המוצרים הללו בביתכם, עם יתרון בולט וכדאי ביותר: המוצרים שלכם בריאים פי כמה ממה שמייצרת התעשייה עבורכם.



הצעד השלישי

הכלל הוא שיש להתרחק כמה שיותר ממוצרים מתועשים ולהעדיף מוצרים שקרובים יותר לאדמה כגון ירקות, פירות, אגוזים וקטניות. ביצים, גבינות, בשר ודגים ניתן לצרוך ברמה סבירה.



הצעד הרביעי

ותרו על אבקות המרק למיניהן. אם תוסיפו עשבי תיבול כגון כוסברה, פטרוזיליה, שמיר. ותבלינים אהובים וירקות כמו בצל ושום - המרקים שלכם יהיו טעימים גם בלי התוסף הלא בריא הזה.



הצעד החמישי

אופים הרבה? נסו להמיר 50% מהקמח הלבן בקמח מלא או קמח כוסמין.



הצעד השישי

יוצאים לקניות? אל תקנו הרבה מדי ירקות, אלא רק את הכמות שבה תשתמשו בימים הקרובים. ירקות ששוכבים זמן רב במקרר מאבדים את הערכים התזונתיים שלהם, וחבל.



הצעד השביעי

הילדים אוהבים ממתקים וחטיפים? הכינו איתם כדורי שוקולד בריאותיים, כדורי תמרים וקוקוס, וכדורי אגוזים וחלבה. ילדים מתלהבים מעצם העשייה, ואוהבים בדיוק כמונו ליהנות ממעשה ידיהם. נצלו את העובדה הזו, חפשו אחר מתכוני ממתקים טבעיים והתרחקו ככל שניתן ממתקים מתועשים.
 

שיר770

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לקנות רק מוצרים בסיסיים, קטניות פירות וירקות...
לא לקנות מוצרים תעשיתיים כמו שניצל סויה, פיצה, פסטרמה, עוגות ועוגיות... וכל מה שעבר תהליך כלשהו במפעל.
מרגרינה לא נכנס לבית.
ואת כבר תראי שכשהילדון מבקש משהו טעים במקום לשלוף חבילת וופלים, את תשלפי תפוח, פמלה ותפוז... ותאמיני לי הוא יהנה לא פחות...
סתם הערה, אני לא חושבת שלאדם בריא עוגה תוצרת בית היא קטסטרופה. בהנחה שזה לא שבקייה ובקלאווה כל יום... וגם בעוגות אפשר להמעיט בשמן וסוכר ואף אחד לא שם לב. עוגות שוקולד אני מכינה עם קמח מלא, ממילא העוגה שחורה... ובעוגיות דוחפת שיבולת שועל, ובמקום שוקולד- חמוציות.
בכלל חמוציות ותמרים זה אחלה פתרון ל:"אמא בא לי משהו טעים!".
מה שכם במטוגנים הייתי ממעיטה. ניסת פעם להכין שניצל בתנור? לדעתי יותר טעים. ולא נרשמו תלונות מהילדים...
במרקים לדחוף בכמויות קטנות כל מיני דברים בריאים... קטניות, סלרי ושאר עלים, ירקות שאין מצב שיאכלו אותם- קישוא לדוגמא.
בגדול, לדעתי השינוי מתחיל מהסופר. ממה שאת מכניסה לבית.
 

לאה מזרחי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
קודם כל
כל הכבוד שאת רוצה בשינוי.
אנחנו היינו בבית בדיוק במצב הזה כי גם אנחנו מרוקאים:)
וברוך ה' היום אנחנו במצב אחר לגמריי במצב מצויין.
התהליך היה לא קצר זה היה בשלבים.

1)להפחית את כמות השמן מהמאכלים (והעוגות כמובן).
2)להוריד את המרגרינה אם את משתמשת
3)את התיגונים להשתדל להפסיק בשלבים כמובן.
לדוגמא: חצילים מטוגנים לנסות לעשות אותם בתנור כתחליף לטיגון.
4)להוריד את כמות הפחמימות.
5)אם את משתמשת באבקת מרק לנסות להחליף בתבלינים אחרים
6)בעניין העוגות רק אחרי השינוי ראינו שאפשר גם לאכול עוגות וגם בריאות.
יש המון מתכונים בריאים וטעימים...אם את רוצה אני אשלך לך.
7)להפחית את כמות הסוכר-כשצריך לשתות סוכר כמו בקפה לנסות את השימוש בסוכר חום.
בנתיים זה מה שאני זוכרת אם אני יזכור עד אני ירשום לך בהמשך

תעשי הכל בשלבים לאט לאט תכניסי את כל התזונה הטובה לביתך.

בהצלחה!!!

אחרי עריכה:
8)את הסלטים של שבת להכניס סלטים חיים ולאט לאט להוציא את המטוגנים והמבושלים.
9)להחליף את השמן לשמן זית לדוגמא: בסלטים חיים.
 
נערך לאחרונה ב:

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אולי לניק @חלב יש מה להציע
 

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
אחרי שינוי מהפכני אצלנו בבית
לתזונה סופר בריאה בגדול @שיר770 ו @לאה מזרחי
כתבו כמעט הכל

1. לברוח ממטוגנים כמו מאש!
לא מדברת על חביתה פעם בשבוע
אבל בהחלט להימנע מצ'יפסים מטפטפי שמן, חצילים מטוגנים ושות'
כמעט הכל אפשר להכניס לתנור עם טיפטיפונת שמן והרבה מים
(עוד לא שמעתי מישהו שהתלונן על הצ'יפסים שלי
למרות שיש בהם אולי כף שמן לתבנית ענקית)

2. להימנע משתיה מתוקה, לגמרי.
לא סירופ שמכיל פרי ולא תרכיזי פרים.
מים. מים זכים וצלולים.
לשבת אפשר לפרגן סירופ פרי טבעי או משהו כזה.

3. אין מרגרינה.
אין.
לא בעוגות, לא בברוקסים ולא ברוגלאך

4. המון פירות וירקות
להשאיר במקרר שלט חתוך או פלחי תפוח זה מתחסל בשניות.
אצלנו אוכלים המון בננות כי לא צריך ללכלך על זה סכין ;)
אבל זה המון עניין של טעם.

5. גם כשכן קונים חטיפים יש הבדל בין חטיף למשנהו.
בייגלה או במבה זה לא כזה אסון
לעומת כל הסוכר-מלח דחוס הזה (מופיע בבקבוקים, בשעונים בסוכריות וכו')
לבדוק לא רק ערך קלורי אלא גם כמות של נתרן ושל שומן

ולסיום-
אישה אחת הגיעה להתייעץ את הרב שטיינמן
שעקב עלויות הגבוהות של טיפולי שיניים
היא רוצה להוציא את כל המתוקים והחטיפים מהבית.
והרב שטיינמן ענה לה שגם טיפול ריגשי עולה הרבה---
 

MAGNET

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אנחנו ב"ה עברנו גם שינוי תזונה. קראתי המון ספרים על הנושא וזה באמת תהליך לא פשוט בכלל.
הדבר שמאד גורם להחזיק מעמד זה המודעות לכל הנושא הזה,הגוף זו מכונה כ"כ יקרה ומשוכללת
ואין לנו מושג איך היא פועלת, מה מניע אותה ומה מחליש אותה. ולדעתי חובה של כל אחד לדעת איך הגוף שלנו מתנהל. תזונה בריאה זה נושא מאד רגיש שיש אליו משום מה הרבה מתנגדים והמון זלזול.. לדעתי זה נובע מחוסר ידע וחוסר רצון לשנות הרגלים יש גישה כזו של תאכלו מה שבא לכם ואם תהיו חולים תקחו אנטיביוטיקה או כל תרופה אחרת..
בכל אופן למי שכן בעד יש היום לתזונה הבריאה הרבה מה להציע. ולא בכלל לא נשארים רעבים ההפך לפעמים זה כבר יותר מידי..
אני ארשום בקצרה על כמה דברים שאני מאד מקפידה:
1.ארוחות מסודרות וקבועות
2.ארוחת בוקר פרות
3.מרק ירקות מגוון כל יום בתוספת לארוח"צ
4.ארוחת ערב עד השעה 7
5.לא לשתות לפני ואחרי האוכל
6.קפה דגנים במקום הקפה הרגיל, טעים מאד

מתכון חמוד לחטיף חלווה: (לא בטוחה בכמויות אני מודדת לפי העין)
כוס קוקוס, רבע כוס טחינה גולמית,3 כפות דבש ואפשר גם פסטוקים
לערבב הכל שהתערובת תהיה אחידה
לגלול בנייר אפיה להקפיא ולחתוך לפרוסות
מי שיש לה מתכונים קלים אשמח שתשתף
 

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
רציתי להביא סיפור אישי על חשיבות השינוי בתזונה
אבי אובחן כחולה אסטמה כרוני
ברמה שהיה צריך בלון חמצן צמוד והוא לא עישן מעולם...
רק גר מעל תחנת אוטובוס מלאת פיח,שאגב 3 שכנים בבניין ובסמוך לו נפטרו מהמחלה ה ישמור ולא מן הנמנע שזה מכל הזיהום(הם גרים בקומה ראשונה)
כשהורי ראו שהתרופות רק ממכרות ולא משפרות את המצב הם עברו שינוי תזונה ממש מהקצה לקצה ,
השינוי כלל הורדת תבלינים כמעט לאפס
לחם ,עוגות עוגיות מקמח כוסמין
שתיה רק מים,פירות ירקות
כיום אבי ברוך ה' בריא ביחס לגילו,וחוץ ממשאף פעם ביום לא נשאר זכר מהאסטמה
ולחשוב שלפני השינוי הוא היה כל חודש כמעט מאושפז ברמת סיטורציה נמוכה וחמצן צמוד וכל מעבר עונה היה משפיע עליו ברמה קיצונית
אני מסתכלת על זה כעבודה על המידות ממש
לבוא לאירוע ולראות.עוגות מנקרות עיניים ולא לגעת זה עבודה על המידות תרתי משמע

מה שכן ,הייתי ממליצה שקודם ההורים יחוו את השינוי ובד בבד יתחילו להוציא דברים מהבית ורק אז לשלב את הילדים
כיננכון שרוצים שינוי אבל צריך במידה ובמתינות,ולא להפיל על הילדים יום אחת כוסמת עם טופו ולאמר להם מהיום זה האוכל
בהצלחה
 

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
ואוו כמה תגובות , יש לי הרבה מה לקרוא ולעבוד , תודה ענקית!!!
אות לי - זה בדיוק מה שהתכוונתי!
אני אעבור על הכל מחר בע"ה , רק מלמעלה כמה שאלות

אני משתדלת לא להשתמש הרבה במרגרינה באמת , אבל למשל במתכונים של עוגיות , איך אפשר להחליף? יש לי עוגיות תמרים שהילדים שלי כ"כ אוהבים , שלא נראה לי שיש מצב שזה יהיה בלי,
האופציה היחידה זה להחליף לחמאה ... זה ג"כ לא בריא כמו מרגרינה או שזה עדיף?

לאה ראיתי שרשמת על בישולי המרוקאים,
למשל בדגים , בואי לראות איך אני מבשלת , או מטבוחה, מלאאא שמן אדום (ששוהה במקרר עם פפריקה מרוקאית כמה ימים) , לא חושבת שבעלי יחליף :)
ומה לעשות , ככה הסבתות היו מבשלות , וזה האוכל הכי טעים.
אז מה, איזה שמן בריא יחסית לעומת קנולה אני יכולה להחליף? מה את עושה למשל?
הסבתות שלי גם היו ככה אבל הן לא הכניו את כל האוכל המתועש שיש היו ,הכל היה ביתי טרי וטעים
 

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
תקראי קצת חומר על הנושא.
לדוגמא: הספר 'אני ערב לו' יכול מאוד לעזור.
ואחרי שתשתפי את הילדים בשינוי, יש לשירי כהן ספר מקסים שמבוסס על הספר הנ"ל.
רק אל תבני שספרים יעשו את השינוי, הם רק יכולים לתמוך ולגרום להבנה שלך ושל המשפחה...

אבל את כבר בדרך הנכונה בעצם הרצון שלך!!
המון הצלחה!

את עכשיו תעשי דברים בהתלהבות, ועוד כמה חודשים כשזה ידעך (וזה מה שיקרה) תפתחי את האשכול הזה שוב ותבקשי חיזוק, וזה יתן לך כח להמשיך הלאה!
 

ורסצ'ה

משתמש מקצוען
1.עוגיות תמרים יוצאות מציין גם עם שמן.
2. דבר נוסף- גם אם עדיין קשה לך לעבור מיד לדברים הבריאים תנסי בקנייה השבועית/חודשית שלך לחפש בסופר את המוצר הפחות רע לדוג' רוטב צ'ילי זה דבר שאצלי לא מוותרים אז אני קונה אבל רוטב ללא סוכר הטעם כמעט אותו דבר.
או לדו'ג מיץ ענבים מופחת סוכר גם הטעם מאוד דומה לרגיל וכך הלאה לאט לאט, צעד אחרי צעד לנסות לשנות לכיוון היותר בריא...
3.מה שהכי חשוב לא ''להסתער'' בבת אחת על הכל כי אז הילדים מפתחים סלידה לכל הבריא הזה ורק מושכים לכיוון השני...
4. חלות אפשר לאפות מקמח מלא 80 אחוז, הצבע מאוד דומה לקמח הלבן וכמובן יותר בריא..
שיהיה המון בהצלחה ושפע בריאות!
 

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
4. המון פירות וירקות
להשאיר במקרר שלט חתוך או פלחי תפוח זה מתחסל בשניות.
גם אני ממליצה מאד, מניסיון, כשוחרת בריאות עם מעט מאד שיתוף פעולה מצד הילדים.
ברגע שיש פירות וירקות זמינים, באופן אוטומטי נשאר בגוף פחות מקום לעוגות ועוגיות ושאר שטויות.
כל הבעיה היא שירקות, צריך לקלף, ולחתוך, ולהגיש טרי, כי מה שחתכת אתמול כבר לא טרי ובריא באותה מידה היום.
לעומת זאת, האוכל הלא בריא זמין לשימוש ממש מהאריזה אל הפה.
ורובנו מתעצלים בזה...

עוד דבר, הכי חשוב זה לא לכפות שום שינוי על אף אחד.
כי ברגע שמנסים לכפות, נוצרת ריאקציה.
אבל להכניס את זה כך בטבעיות לא נתפס ככפיה כל עוד יש בבית גם עוגיות וחטיפים, ובכל זאת מוריד את רמת הצריכה של המוצרים הנ"ל.

ראיינתי פעם את טלי ברוינר, מאמנת בריאות מוסמכתץ
אחפש את הכתבה ואשתדל להעלות.
 

אחות

משתמש מקצוען
תודה על האשכול אשמח מאוד לעוד רעיונות וביעקר מה עם הילדים....???
והמתוקקקקק
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אם את מרוקאית ומבשלת ואופה כמו מרוקאית, אני חושבת שהתזונה אצלך בבית אינה לקויה, אלא טובה בבסיסה.
כי את מכינה הכל ביתי, וכל אוכל ביתי יותר טוב מכל אוכל תעשייתי. אני מתארת לעצמי שאת לא מכניסה לבית: מוצרי טבעול וסויה, חטיפים, בורקס, עוגיות קנויות. אז המצב כבר טוב. לגבי הכמות שמן של הבישול המרוקאי, תתחילי בהפחתה בהדרגה, כי אם תכיני את אותו דג שהכנת עם רבע סיר שמן, פתאום עם 2 כפות, יגידו לך שזה לא טעים ולא יאכלו.
דבר ראשון את השמן כדאי להתרגל למזוג בכפות לסיר ולספור את הכפות, הפחיתי מעט ממה שהתרגלת, ובמקום זה תוסיפי יותר עגבניות וירקות שיהיה לרוטב נפח.
לגבי הכנסת "קמח מלא" לדעתי בעוגות זה לא מומלץ, עדיף לאכול פחות עוגות ועוגיות, אבל כשאוכלים זה טעים ואמיתי.
לגבי לחם/חלות. אפשר להכין בהתחלה גם וגם, ולנסות להציע להם, יתכן ויאהבו ויתחילו להתרגל. אי אפשר לשנות הרגלים בבת אחת זה יצור ראקציה, כל דבר בהדרגה. וכמובן לשתף את כולם: להסביר לילדים שבריאות הגוף מושפעת מהאוכל, וגם אם ילדים הם ב"ה בריאים, אבל האוכל שיאכלו בילדות ישפיע על הבריאות כשיתבגרו, וכן שיותר קל לשנות הרגלים כשצעירים. לכן: את מרשה עוגיות, אבל רק נניח 2 בבוקר ו-2 אחר הצהריים וכו' (ויחד עם העוגיות תחתכי פירות כך ש-2 עוגיות יספקו אותם)
וכפי שציינו להכניס לתפריט הרבה ירקות בצורה של סלטים חיים, מרקים ותבשילים.
 

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
תודה על האשכול אשמח מאוד לעוד רעיונות וביעקר מה עם הילדים....???
והמתוקקקקק

מה עם הילדים?
אוכלים 'מקלות' מלפפון, רבעי תפוחים, פלחי תפוזים
מנשנשים חמוציות (אמממ... קצת בעיתי כי צריך לבדוק היטב מתולעים)
מושכים כל חצי שניה חצאי תמרים מהמקרר בקיצור, מה לא...

אפשר גם להכין עוגיות קוואקר
או לתת בכיף פריכיה מרוחה בטחינה או בסלט כלשהו...

רק מה? זה דורש הרבה מההורים.
הרבה יותר קל לדחוף לילד שקית ביסלי ולקבל שקט לשעה
מאשר לעמוד ולקלף, לחתוך, לארגן ולסדר...

והמתוק?
יש המון מתוק ובריא כמו חמוציות, צימוקים, תמרים וכו'
ומקסימום קובית שוקולד 80% מוצקי קקאו, לא ממש מזיקה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה