כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבעה ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, לייתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

דרוש מידע שימו לב!! תו ירוק

מצב
הנושא נעול.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
והם יותר ממליון איש! זה התעלמות מציבור מאד גדול וכפייה עליו להתחסן חיסון אחד כדי לצאת לחופשי - ללא הסבר מניח את הדעת על סמך מה...
זה לא מכבד.

מומחים מהמחלקה הראשונה ישבו לסרוק את הנתונים בצורה יסודית, לפני קבלת ההחלטה בנוגע למחלימים. (הדיון היה לפני מס' שבועות).

ואתם אפילו לא מתעניינים באיזה צורה מנומקת ומוסברת הם נימקו את ההחלטה שלהם - וכותבים שאין הסבר...

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
זה לא מכבד.

מומחים מהמחלקה הראשונה ישבו לסרוק את הנתונים בצורה יסודית, לפני קבלת ההחלטה בנוגע למחלימים. (הדיון היה לפני מס' שבועות).

ואתם אפילו לא מתעניינים באיזה צורה מנומקת ומוסברת הם נימקו את ההחלטה שלהם - וכותבים שאין הסבר...
ואני מתכבד לאמל"ק לכם את ההסבר הפשוט שלהם:
בגל הרביעי התברר שמחלימי גל שני נדבקים וחולים קשה יותר ויותר, (בשונה ממחלימי גל שלישי), מה שאומר שההגנה יורדת עם הזמן.

שמחתי לעזור :)

גרפיקה יהלום

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עכשיו לקראת המדיניות ישבו טוב על הנתונים, והחליטו כנ"ל - שעד חצי שנה מספיק בלי חיסון, אחרי חצי שנה צריך חיסון.
אבל אין נתונים שקופים עליהם, כמו על שאר האוכלוסיות (מחוסנים ולא) בכל הגרפים הם לא מופיעים, כאילו לא קיימים...!!!
ההוכחה הכי ברורה שלי, שהמחלימים מוגנים יותר מכולם- היא שאם היה נתון ממשי שנניח מתוך החולים קשה / הנפטרים בחודש מסויים אפילו רק 20% הם מחלימים-- כמובן היה מתפרסם מיד בכותרות מודגשות כדי להריץ את כל המחלימים גם להתחסן. ואם זה לא כך ואין אליהם התייחסות, כנראה מספרם בתוך החולים קשה או הנפטרים או הנדבקים שנית בכלל - הוא אפסי או לא משמעותי.........

קצרה

משתמש מקצוען
והם יותר ממליון איש! זה התעלמות מציבור מאד גדול וכפייה עליו להתחסן חיסון אחד כדי לצאת לחופשי - ללא הסבר מניח את הדעת על סמך מה...

יש הסבר מניח את הדעת על סמך מה.
יש מחלוקת בין הצט"מ למכון גרטנר לכמה זמן ההחלמה עדיין מגינה באופן שאינו פוחת מ-3 חיסונים.
לדעת הצט"מ מדובר ב-10 חודשים ולדעת מכון גרטנר ייתכן שמדובר בפחות
שתיהם הציגו מסמכים ומחקרים והנושא נידון.

ברור לכולם למעלה מכל ספק שגם רמת ההגנה של מחלימים יורדת עם הזמן
ומדובר במחלה שאינה כמו מונו/אבעבועות רוח - שאם חטפת אותה - יש לך נוגדנים לכל החיים.
ויש אחוז הדבקה משמעותי בקרה המחלימים הוותיקים יותר.

עם כל זה - כרגע לפי המחקרים - מספיק חיסון אחד כדי "להרים" את רמת החיסוניות שלהם
ושיעור המחלימים + חיסון כלשהו לא משנה מתי ניתן שחלו בשנית - שואף כרגע לאפס.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
אבל אין נתונים שקופים עליהם, כמו על שאר האוכלוסיות (מחוסנים ולא) בכל הגרפים הם לא מופיעים, כאילו לא קיימים...!!!
ההוכחה הכי ברורה שלי, שהמחלימים מוגנים יותר מכולם- היא שאם היה נתון ממשי שנניח מתוך החולים קשה / הנפטרים בחודש מסויים אפילו רק 20% הם מחלימים-- רמובן היה מתפרסם מיד בכותרות מודגשות כדי להריץ את כל המחלימים גם להתחסן. ואם זה לא כך ואין אליהם התייחסות, כנראה מספרם בתוך החולים קשה או הנפטרים או הנדקים שנית בכלל - הוא אפסי או לא משמעותי.........
אויש זה כל כך מעייף.
יש נתונים שקופים, מופיעים כולם באתר משרד הבריאות. הם לא מונגשים יפה בדיאגרמות, אבל מי שרוצה מוצא אותם.

ומכיוון שהתברר שהמחלימים מגל שני חולים, והמחלימים מגל שלישי לא חולים, לכן פרסמו בכותרות מודגשות, שעד חצי שנה מההחלמה לא בוער לקחת חיסון, אבל יותר מחצי שנה כן.

פאנטה

משתמש סופר מקצוען
ההוכחה הכי ברורה שלי, שהמחלימים מוגנים יותר מכולם- היא שאם היה נתון ממשי שנניח מתוך החולים קשה / הנפטרים בחודש מסויים אפילו רק 20% הם מחלימים-- רמובן היה מתפרסם מיד בכותרות מודגשות כדי להריץ את כל המחלימים גם להתחסן. ואם זה לא כך ואין אליהם התייחסות, כנראה מספרם בתוך החולים קשה או הנפטרים או הנדקים שנית בכלל - הוא אפסי או לא משמעותי.........
זה נכון!
מחלימים מוגנים הרבה יותר, וזה מוכח גם סטטיסטית
רק שיש כאלו - בדרגים הגבוהים , שמעדיפים להתעלם מהעניין
למה?
ככה!
לא באמת צריך סיבה משמעותית

קצרה

משתמש מקצוען

יש נתון שקוף בטלגרם של משרד הבריאות.
פלטפורמה קצת פחת נגישה למסוננים ושומרי נפשם.

0 אחוז מכלל החולים החדשים בשבועות האחרונים הם מחלימים+חיסון
1 אחוז מתוכם הם מחלימים ללא חיסון. שזה שיעור משמעותי ביחס לחלקם באוכלוסיה (300 אלף) ובהתחשב בכך שיש מחלימים "טריים" לא מחוסנים אז השיעור גבוה.

גם דו"ח מכון גרטנר פורסם לציבור.

דודסטו

משתמש סופר מקצוען

ייצ'ק

משתמש מקצוען
זה נכון!
מחלימים מוגנים הרבה יותר, וזה מוכח גם סטטיסטית
רק שיש כאלו - בדרגים הגבוהים , שמעדיפים להתעלם מהעניין
למה?
ככה!
לא באמת צריך סיבה משמעותית
זה פשוט טירוף שמתעלמים ממחלימים,
למה אין להם תו ירוק למה???
זו לא כפייה??
מה עד היום זה היה נחשב ומהיום לא??

גרפיקה יהלום

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
(ציטוט - זה לא שלי, וזה מלפני ההחלטות האחרונות נראה לי. ההדגשות שלי)
אנשים שהחלימו מקורונה והתחסנו במנת חיסון אחת זוכים להגנה דומה למחוסנים בשלוש מנות, כך עולה ממחקר שערך מכון גרטנר – המסייע למשרד הבריאות – והוצג בפני חברי הצוות לטיפול במגפות (צט”מ) המחקר פורבם ב’הארץ’. בעקבות הממצאים ממליצים חברי הצוות להימנע מחיסון מחלימים בשתי מנות חיסון, למעט בנסיבות מיוחדות. הם אף החליטו שלא להמליץ בינתיים על חובת התחסנות לאחר החלמה כתנאי לתו ירוק. במחקר בדקו וניתחו החוקרים את נתוני ההדבקה והתחלואה הקשה בתקופה שבין 11 ביולי ל-27 באוגוסט בקרב מחלימי הגל השני והגל השלישי (מגיל 16 ומעלה). במסגרת המחקר בדקו החוקרים את מחלימי הגל השני (לפני 10-9 חודשים) שחוסנו במנה אחת ואת מחלימי הגל השלישי (לפני 7-6 חודשים) שחוסנו גם הם במנה אחת, והשוו אותם למחלימים שלא חוסנו מאותה התקופה. בקרב נבדקי הגל השני, ששיאו בספטמבר-אוקטובר 2020, מצאו החוקרים כי מתוך 96,845 מחלימים שלא חוסנו נמצאו 880 מקרי הדבקה ושני מקרי תחלואה קשה. החוקרים השוו אותם לקבוצה דומה של מחלימים מאותה התקופה, אשר התחסנו במנת חיסון אחת לאחר החלמתם. על פי הממצאים, מתוך 96,882 מחלימים שחוסנו במנת חיסון נדבקו 246 מחלימים ונרשמו שלושה מקרים של תחלואה קשה.

פאנטה

משתמש סופר מקצוען
מתחסנים פעם בחצי שנה למשך 120 שנה
שזה יוצא בסה"כ 54 פעמים

מגיל 12 מתחסנים, אז:
120-12= 108
108/2= 54

לא להבהל , זה לא כזה נורא...
ותמיד יש את האפשרות להבדק 3 פעמים בשבוע
(ואת החישוב כמה בדיקות זה יוצא עד 120 -תעשו אתם)

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
(ציטוט - זה לא שלי, וזה מלפני ההחלטות האחרונות נראה לי. ההדגשות שלי)
אנשים שהחלימו מקורונה והתחסנו במנת חיסון אחת זוכים להגנה דומה למחוסנים בשלוש מנות, כך עולה ממחקר שערך מכון גרטנר – המסייע למשרד הבריאות – והוצג בפני חברי הצוות לטיפול במגפות (צט”מ) המחקר פורבם ב’הארץ’. בעקבות הממצאים ממליצים חברי הצוות להימנע מחיסון מחלימים בשתי מנות חיסון, למעט בנסיבות מיוחדות. הם אף החליטו שלא להמליץ בינתיים על חובת התחסנות לאחר החלמה כתנאי לתו ירוק. במחקר בדקו וניתחו החוקרים את נתוני ההדבקה והתחלואה הקשה בתקופה שבין 11 ביולי ל-27 באוגוסט בקרב מחלימי הגל השני והגל השלישי (מגיל 16 ומעלה). במסגרת המחקר בדקו החוקרים את מחלימי הגל השני (לפני 10-9 חודשים) שחוסנו במנה אחת ואת מחלימי הגל השלישי (לפני 7-6 חודשים) שחוסנו גם הם במנה אחת, והשוו אותם למחלימים שלא חוסנו מאותה התקופה. בקרב נבדקי הגל השני, ששיאו בספטמבר-אוקטובר 2020, מצאו החוקרים כי מתוך 96,845 מחלימים שלא חוסנו נמצאו 880 מקרי הדבקה ושני מקרי תחלואה קשה. החוקרים השוו אותם לקבוצה דומה של מחלימים מאותה התקופה, אשר התחסנו במנת חיסון אחת לאחר החלמתם. על פי הממצאים, מתוך 96,882 מחלימים שחוסנו במנת חיסון נדבקו 246 מחלימים ונרשמו שלושה מקרים של תחלואה קשה.
זה בדיוק ההחלטות האחרונות.
שמחלימים מוגנים רק לחצי שנה.

ברבור באגם

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מתחסנים פעם בחצי שנה למשך 120 שנה
עדכון גרסת G5
נכנסתי לאתר וזה לא נותן יש שם בעיה יש דרך אחרת?

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
ואני מדגישה שוב-- אני בעד החיסונים באופן כללי, ומסכימה שהם מצילים חיים.
אבל לדעתי אין מספיק מחשבה על כל אחד מהקבוצות, ואין מענה מספק ומתחשב בכל הנתונים.
(מחלימים, בדיקות סרולוגיות, אין מספיק שקיפות במידע בנוגע למחלימים- כמה מהחולים קשה/ נפטרים הם מחלימים, על סמך מה קבעו באופן גורף שכל מחלים צריך חיסון אחד, ולא משנה מתי החלים...? נשמע לא אמין ולא הגיוני..., אבל לגבי אוכלוסיית הלא מחלימים-- חובה לדעתי להתחסן. אבל זה לא סותר את מה שרשמתי לגבי התו הירוק והתנאים שלו- שנותן הרגשה של כפייה וחוסר ברירה...)
אולי נמאס עם השקרים?
הרי החליטו שרק אחרי חצי שנה, אז מה השטויות האלו "לא משנה מתי החלים"?

קצרה

משתמש מקצוען
לא בטוח שהם יותר ממליון כי יתכן שחלקם זה חולים פעמיים נספרים כשנים?
אבל בכל מקרה אני מבין שההמלצה על חיסון אחד למחלימים היא המלצה ישנה וברורה מאוד ואינה נתונה לשיקול דעת של הציבור אחרי שהובררה מדעית.

הנתון המספרי פורסם. מדובר בכ-300 אלף איש שהינם מחלימים לא מחוסנים.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה