כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבעה ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, לייתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

דרוש מידע שימו לב!! תו ירוק

מצב
הנושא נעול.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
כי לרובם כבר עברה חצי שנה.
רק לנדבקי הגל הרביעי לא.

לכי תדעי בנוגע לסרולוגיים מתי עבר להם החצי שנה.
מכירה ילדים שביצעו סרולוגית עכשיו כשההדבקה במשפחתם התרחשה לפני שנה.
ומסיבות עצלות - הם נשארו בבית בלי להבדק PCR עד תום תקופת הבידוד.
אז עד עכשיו לא היה להם תו ירוק.

גרפיקה יהלום

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הסבירו שזה לא כפיה, כי אפשר פשוט להבדק פעמיים בשבוע להמשיך לעבוד איפה שרוצים
אז למה המדינה לא מממנת את הבדיקות האלו? (רק עבור ילדים עד גיל 12 - שלא מתחסנים עדיין) לכן זה מרגיש כעין כפיה..
ואני בעד חיסונים, אבל יכולה להבין את ההרגשה של הכפייה, שלא משאירים להם ברירה...
זה לא העיניין של הזמן שהבדיקה דורשת, לדעתי, זה המחיר: כמה עשרות שקלים לבדיקה על 2 או 3 בדיקות בשבוע.... לא נשאר הרבה ברירות, רק חיסון...

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
שנריב על זה כאילו?:eek:
((מעולם לא הפסדתי כך שמומולץ להזהר..))
מאז שעברתי את כיתה ד',
כשבתגובה לטיעון מנומק והגיוני, צועקים לי "כן נכון וכן נכון" ולא יותר
אני פורש מהדיון.

(אז באמת אפשר לנצח אותי די בקלות)

קצרה

משתמש מקצוען
לא נעים לי לומר
אבל מכל מה שכתבת הבנתי בערך: כלום.

חבל.

אני אכתוב ברור:
דרישה מאדם שגוזלת ממנו איזשהו זמן או מאמץ כחלק מדרישות מקום העבודה / הלימודים שלו
אינה נחשבת ככפיתו להתחסן.

אם מישהו לא מסוגל להתכונן למבחן קבלה כי אין לו זמן/כוח וזה לא ריאלי עבורו - זה לא אפליה שהוא לא התקבל ללימודים.

מי שלא ריאלי עבורו לפנות זמן מינימלי לבדיקת קורונה ולכן אינו יכול להגיע לעבודה ומתפטר ממנה-
שקול לחלוטין למי שלא ריאלי עבורו להעביר כרטיס בבוקר יום העבודה--

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
אז למה המדינה לא מממנת את הבדיקות האלו? (רק עבור ילדים עד גיל 12 - שלא מתחסנים עדיין) לכן זה מרגיש כעין כפיה..
זה לא העיניין של הזמן שהבדיקה דורשת, לדעתי, זה המחיר: כמה עשרות שקלים לבדיקה על 2 או 3 בדיקות בשבוע.... לא נשאר הרבה ברירות, רק חיסון...
שהמדינה תממן זה כמובן מופרך והזוי (היה צריך להעלות את מס הבריאות של הלא מתחסנים. רק על סעיף אקמו בחודש האחרון היה צריך להכפיל אותו).

אבל אין ספק שאף שאחד בממשלה ובמשרד הבריאות (ובעצם שום אדם הגיוני) לא מזיל דמעה על זה שהתו הירוק גורם שלא כ"כ נחמד להיות לא מחוסן בימים אלו. זה גם נאמר די במפורש.
עדיין - כפיה זה לא.

גרפיקה יהלום

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מי שלא ריאלי עבורו לפנות זמן מינימלי לבדיקת קורונה ולכן אינו יכול להגיע לעבודה ומתפטר ממנה-
זו דרישה ממשלתית, לא של מקום עבודה
דרישה שמקיפה את כלל האוכלוסיה ובהרבה מקומות עבודה שונים.
נניח שבממשלה יחליטו יום אחד, שאין יום מנוחה שבועי, וכולם עובדים גם בשבת (ח"ו) ומי שלא בא בשבת לעבודה לפי החוק צריך להיות מפוטר מהעבודה. חוק כללי במדינה, ביטול יום המנוחה..
אז גם לא יהיה אפשרות לדון על זה? להעדיף אחרת? מבחינה דתית או כל סיבה אחרת? כי הממשלה החליטה ולכן זה חוק בל יעבור?

פאנטה

משתמש סופר מקצוען
חבל.

אני אכתוב ברור:
דרישה מאדם שגוזלת ממנו איזשהו זמן או מאמץ כחלק מדרישות מקום העבודה / הלימודים שלו
אינה נחשבת ככפיתו להתחסן.

אם מישהו לא מסוגל להתכונן למבחן קבלה כי אין לו זמן/כוח וזה לא ריאלי עבורו - זה לא אפליה שהוא לא התקבל ללימודים.

מי דיבר על זה בכלל??
אמרנו שיש 2 אופציות:
1. להתחסן
2.להבדק 3 פעמיים בשבוע

רק מה? שלהבדק 3 פעמים בשבוע זה לא ראלי
ולכן השאירו אותנו בעצם רק עם אופצייה 1- שזה ממש קרוב לכפייה (@אפרסמון - לא להגיב על זה)

בכל אופן ככה אני חושבת
זכותך לחשוב אחרת

קצרה

משתמש מקצוען

ככה.
יש עוד הרבה דברים שאינם בסל הבריאות.
המדינה שזה אני ואת ואפרסמון - לא מממנת הכל עבור כל אחד.

המדינה וחברי ועדה קובעים מה חיוני להיות בסל .
למשל החיסון הוא בסל - כי הוא מועיל לכולם.

אבל טיפולי קוסמטיקה או יישור שיניים - לא. אפילו שהם נורא חשובים.

אין שום סיבה בעולם לדעת מקבלי ההחלטות (ואני גם מצטרפת אליה) . שהציבור ישלם עבור אותם בודדים שבחרו בחירה גם אם ליגיטימית. את עלות הבדיקה שלהם.
אין סיבה שיאשרו שנה הבאה פחות תרופה לחולי מחלה קשה כלשהי - כדי לממן את כל מי שמפחד מהחיסון.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
נניח שבממשלה יחליטו יום אחד, שאין יום מנוחה שבועי, וכולם עובדים גם בשבת (ח"ו) ומי שלא בא בשבת לעבודה לפי החוק צריך להיות מפוטר מהעבודה. חוק כללי במדינה, ביטול יום המנוחה..
אז גם לא יהיה אפשרות לדון על זה? להעדיף אחרת? מבחינה דתית או כל סיבה אחרת? כי הממשלה החליטה ולכן זה חוק בל יעבור?
הדוגמה לא טובה, לגרום לאדם להפסיד את מקום עבודתו זה לחלוטין סוג של כפיה.

גרפיקה יהלום

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ואני מדגישה שוב-- אני בעד החיסונים באופן כללי, ומסכימה שהם מצילים חיים.
אבל לדעתי אין מספיק מחשבה על כל אחד מהקבוצות, ואין מענה מספק ומתחשב בכל הנתונים.
(מחלימים, בדיקות סרולוגיות, אין מספיק שקיפות במידע בנוגע למחלימים- כמה מהחולים קשה/ נפטרים הם מחלימים, על סמך מה קבעו באופן גורף שכל מחלים צריך חיסון אחד, ולא משנה מתי החלים...? נשמע לא אמין ולא הגיוני..., אבל לגבי אוכלוסיית הלא מחלימים-- חובה לדעתי להתחסן. אבל זה לא סותר את מה שרשמתי לגבי התו הירוק והתנאים שלו- שנותן הרגשה של כפייה וחוסר ברירה...)

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
ואני מדגישה שוב-- אני בעד החיסונים באופן כללי, ומסכימה שהם מצילים חיים.
אבל לדעתי אין מספיק מחשבה על כל אחד מהקבוצות, ואין מענה מספק ומתחשב בכל הנתונים.
(מחלימים, בדיקות סרולוגיות, אין מספיק שקיפות במידע בנוגע למחלימים- כמה מהחולים קשה/ נפטרים הם מחלימים, על סמך מה קבעו באופן גורף שכל מחלים צריך חיסון אחד, ולא משנה מתי החלים...? נשמע לא אמין ולא הגיוני..., אבל לגבי אוכלוסיית הלא מחלימים-- חובה לדעתי להתחסן. אבל זה לא סותר את מה שרשמתי לגבי התו הירוק והתנאים שלו- שנותן הרגשה של כפייה וחוסר ברירה...)
זה נכון שהמידע על המחלימים לא מוצג משום מה.
ובאמת לקח המון זמן עד שבכלל התחילו להתייחס לסוגיא הזו, במשך החודשים האחרונים דיברו רק על המחוסנים, המחלימים נשארו תלויים ועומדים.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
עכשיו שיהיה ברור:
ההגיון הפשוט שלי אומר שלחלוטין היה אפשר לשקול סנקציות ישירות וברורות על מי שמסרב להתחסן.

החיסון יעיל, בטוח, מציל חיים הן של המתחסן והן של הסביבה. לא אומר לזרוק לכלא, אבל יש ארסנל שלם של סנקציות.

רק מה - יש אמנה. אמנת נירנברג שאומרת שלא כופים טיפול רפואי בשום אופן. למה? כל מיני סיבות שאפשר להבין אותן.

אז אני מסכים להבין שלמרות שבמקרה הספיציפי הזה היה טוב לכפות, עדיין חשוב לשמור על העקרון של אי כפיה, למרות המחיר היקר שגובה מכולנו ישום העקרון במקרה שלנו. והמחיר יקר הן מהפרט והן מהכלל.

אבל לחלוטין אני שמח ומברך על כך, שיש מדיניות שמעודדת אנשים להתחסן, ודורשת מחיר מסויים ממי שלא מתחסן.

קצרה

משתמש מקצוען

יש הרבה דרישות עבודה ממ שמקורם בחוק - כמו למשל חובת הפרשת פנסיה.

הנה ההבדל הגדול בין כפיה ללא כפיה:
אם יכריזו שמי שלא בא לעבודה בשבת מפוטר - זו אכן כפיה לעבוד בשבת.
אם יכריזו שמי שאינו עובד בשבת - יעבוד בכל ימות השבוע שעה יותר מכל העובדים ,גם אם זה יחרוג ממקסימום שעות ביום - זו כבר אינה כפיה.

בדיוק כמו הנידון לעיל.

נ.ב - מותר לדון על זה. מותר לחשוב אחרת מכל החלטה של הממשלה.
הנידון היה האם דובר בכפיה להתחסן או ביצירת קשיים או אי נעימות לאנשים שלא התחסנו - ולכן תשובתי היא : כפיה - אין פה.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
במשך החודשים האחרונים דיברו רק על המחוסנים, המחלימים נשארו תלויים ועומדים.
אבל הם קיבלו תו ירוק בלי חיסון, הן ע"י סרולוגי והן עם PCR, למרות שההמלצה הכללית הייתה כן לקבל חיסון אחד.

עכשיו לקראת המדיניות ישבו טוב על הנתונים, והחליטו כנ"ל - שעד חצי שנה מספיק בלי חיסון, אחרי חצי שנה צריך חיסון.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
והם יותר ממליון איש! זה התעלמות מציבור מאד גדול וכפייה עליו להתחסן חיסון אחד כדי לצאת לחופשי - ללא הסבר מניח את הדעת על סמך מה...
לא בטוח שהם יותר ממליון כי יתכן שחלקם זה חולים פעמיים נספרים כשנים?
אבל בכל מקרה אני מבין שההמלצה על חיסון אחד למחלימים היא המלצה ישנה וברורה מאוד ואינה נתונה לשיקול דעת של הציבור אחרי שהובררה מדעית.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה