דרוש מתכון שילוב סלמון בארוחה - לא בתור מנה

דוכסוסטוס

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
בדרך כלל אנחנו משתמשים אתו רק כמנה ראשונה כי חבל לנו 'לבזבז' סלמון על סלטים וכדו'.
מה שקרה שנשארנו עם כמות ממנו ובמקביל מרגישים שכבר מיצינו עם הדג הזה, כך שזו העת לטעום אותו בווריאציות אחרות.

מחפש מתכונים שיתאימו לסעודות שבת הבשריות (בקיצור: לא חלבי).
 

דוכסוסטוס

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אולי לא כרכיב בסעודה בשרית, אבל כן מתאים לסעודה שלישית - סלמון כבוש עם בצל (סוג של דג מלוח) מתאים לך?
בסגנון של מעושן או ממש כמו הרינג? מעושן מאוד הייתי רוצה, הרינג אני מתלבט כי אני היחיד בבית שיאכל אותו.
יש אפשרות לעשן סלמון לבד ללא מיכשור או כלים?
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בסגנון של מעושן או ממש כמו הרינג? מעושן מאוד הייתי רוצה, הרינג אני מתלבט כי אני היחיד בבית שיאכל אותו.
יש אפשרות לעשן סלמון לבד ללא מיכשור או כלים?
יש אפשרות, אבא שלי מכין בפסח, יוצא מעדן.
אם אני לא טועה הוא קנה איפשהו במאה שערים נייר מיוחדת בלי עמילן (לפסח) שבתוכו עישנו את הדג
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אולי לא כרכיב בסעודה בשרית, אבל כן מתאים לסעודה שלישית - סלמון כבוש עם בצל (סוג של דג מלוח) מתאים לך?
אשמח למתכון.
יש אפשרות לעשן סלמון לבד ללא מיכשור או כלים?
יש משהו שנקרא גרבלקס שיוצא דומה לסלמון מעושן אבל הוא בעצם כבוש. ללא מכשירים.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
סלט סלמון בטעם מעושן:
אופים את הסלמון בלי כלום
אחרי שמתקרר מועכים עם מזלג
מוסיפים מיונז (בערך כף-2 לפרוסה), מלח, בצל קצוץ/אבקת בצל, קמצוץ סוכר ופפריקה מעושנת.
המרקם אמור לצאת כמו סלט טונה
מעדן!

ניסיתי ויצא מצוין גם עם עוד סוגי דגים.
 

אמא חדשה

משתמש מקצוען
D I G I T A L
אני עושה בד"כ לשבת בתור מנה ראשונה סלט סלמון - עם ירקות:
סלמון אפוי לפרק לחתיכות קטנות בידיים
חסה, בצל סגול, גזר מגורד, סלמון ,נשנושים שמנת בצל (לבחירה) אגוזי מלך (לבחירה) רוטב שום או ויניגרט (ביתיים)
מעדן ממש!!
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
שיפודי סלומון:
חותכים לקוביות. מערבבים בתוך טיבול של שמן זית, מיץ לימון, שום כתוש ותבלינים שאוהבים. מעבירים לצלחת עם פרורי לחם ומערבבים עד שהכל מצופה. משחילים על שיפודים. מניחים בתבנית עם נייר אפייה משומן מרססים מלמעלה שמן. ואופים בתנור חם 200 מעלות. 10-12 דקות.
 

blueberry

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני מכינה מתכון של אפרת ליבפרוינד ל'מוס' סלמון
אני לא זוכרת כמויות מדויקות, אבל טוחנים במג'ימיקס סלמון רגיל, אפוי עם מלח וקצת פלפל
חבילה אחת של סלמון מעושן, ומיונז. מעדן!
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
סלמון מעושן:
שמים חתיכת נייר כסף, מעל זה עיתון ומעל נייר פרגמנט ועליו את הדג.
שופכים על הדג בנדיבות תבלינים - פפריקה, פלפל, מלח, גריל דג, צילי ועוד. ומזלפים מעט שמן ומורחים יחד עם התבלינים. הופכים את הדג לצד השני ועושים כנ"ל.
סוגרים את כל העטיפות.
מניחים על הלהבה 5 דקות מכל צד
אח"כ בתנור מחומם 180 מעלות לעוד 10 דקות.
וזהו.
 

A B

משתמש מקצוען
סלט סלמון
לבשל את הסלמון עם מים עד שמתרכך
לסנן מהמים
לרסק את הסלמון לגס (עם מזלג)
להוסיף:
מלח, פלפל
מיונז
וטבעות בצל

מוצלח מאד

יש לי עוד מתכון מצולם מעיתון משפחה
 

קבצים מצורפים

  • סלט סלמון עם בטטה.pdf
    1 MB · צפיות: 115

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בסגנון של מעושן או ממש כמו הרינג? מעושן מאוד הייתי רוצה, הרינג אני מתלבט כי אני היחיד בבית שיאכל אותו.
יש אפשרות לעשן סלמון לבד ללא מיכשור או כלים?
אשמח למתכון.

כבוש כמו הרינג. לא מעושן.

שלב א' - כבישת הדג
חותכים את הדג לקוביות קטנות. מולחים במלח גס ומשהים במקרר ל- 24 שעות.

שלב ב' - הכנת התחמיץ
בצל קצוץ גס
מים וחומץ בכמות שווה
ממתיק - סוכר או תחליף סוכר
(אין לי כמות מדויקת, כי זה ממש לפי הטעם שלכם. שימו קצת ואח''כ תטעמו את הרוטב ותתקנו תיבול)
עלי דפנה וכמה כדורי פלפל אנגלי

מערבבים הכל ומכניסים את פיסות הדג.

עוד יום במקרר.
כשתראו שהדג מחליף את צבעו, זה סימן שהוא מוכן.

בתאבון
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כבוש כמו הרינג. לא מעושן.

שלב א' - כבישת הדג
חותכים את הדג לקוביות קטנות. מולחים במלח גס ומשהים במקרר ל- 24 שעות.

שלב ב' - הכנת התחמיץ
בצל קצוץ גס
מים וחומץ בכמות שווה
ממתיק - סוכר או תחליף סוכר
(אין לי כמות מדויקת, כי זה ממש לפי הטעם שלכם. שימו קצת ואח''כ תטעמו את הרוטב ותתקנו תיבול)
עלי דפנה וכמה כדורי פלפל אנגלי

מערבבים הכל ומכניסים את פיסות הדג.

עוד יום במקרר.
כשתראו שהדג מחליף את צבעו, זה סימן שהוא מוכן.

בתאבון
שוטפים את המלח מהדג? או כמו שהוא מכניסים לתחמיץ?
ממש מגרה לנסות, תודה!
 

רחלה.

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
השגת סלמון בזול?
גם אני רוצה...
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
לארוחה בשרית זו בעיה קשה
אסור להגיש דג עם בשרי
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה