דרוש מתכון שילוב סלמון בארוחה - לא בתור מנה

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אני מקפיצה רצועות סלמון ברוטב צ'ילי וממלא בטורטיה יחד עם רצועות בטטה שגם היא הוקפצה ברוטב 'צילי ומוסיפה לטורטיה רצועות אבוקדו.
יוצא מטורףף!

אם תרצי מתכון מדויק - אני אכתוב לך.
 

דוכסוסטוס

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
השבת התארחנו, כך שהבחירה בין הרעיונות שעלו כאן - תידחה לשבתות הבאות.
אבל תודה כבר מעכשיו על ההשקעה והנדיבות להעלות את המתכונים לכאן.
השגת סלמון בזול?
גם אני רוצה...
משנת יוסף פעם בכמה שבועות: 65 ש"ח לפרוסות סלמון (קפוא).
 

דוכסוסטוס

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אני מקפיצה רצועות סלמון ברוטב צ'ילי וממלא בטורטיה יחד עם רצועות בטטה שגם היא הוקפצה ברוטב 'צילי ומוסיפה לטורטיה רצועות אבוקדו.
יוצא מטורףף!

אם תרצי מתכון מדויק - אני אכתוב לך.
נשמע אגדי למרות שרוטב צ'ילי פחות רץ אצלי אבל בטח אפשר להמיר..
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נשמע אגדי למרות שרוטב צ'ילי פחות רץ אצלי אבל בטח אפשר להמיר..

את יכולה להמיר בסילאן \ דבש + קצת פפריקה
הנה המתכון:

טורטיות סלמון, בטטות ואבוקדו

מצרכים
:
חבילת טורטיות
4 מנות סלמון ללא עור (נתחים)
אבוקדו גדול (נותן טעם מיוחד! אם אין, אפשר להשמיט)
2 בטטה
כחצי חבילת חסה שטופה ומיובשת
חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק + רבע כוס למרינדה
חצי כוס סילאן + רבע כוס למרינדה
מעט לימון טרי סחוט
מלח
שמן זית
מעט שמן לטיגון
הכנה: פורסים את הסלמון לרצועות לא ארוכות ומניחים בקערית.
מערבבים חצי כוס סילאן עם חצי כוס רוטב צ'ילי ומערבבים היטב, שופכים את רוטב המרינדה (ההשריה) על רצועות הסלמון ומשרים כחצי שעה.
פורסים את הבטטות לרצועות צ'יפס ארוכות, מזלפים שמן זית, מעט מלח ומעט רוטב צ'ילי, מערבבים היטב ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד לריכוך.
לאחר השריית הסלמון במרינדה, מטגנים במעט שמן את הנתחים, כל צד כ-2 דקות עד שמלבין ומעט מזהיב ושומרים בצלחת עם נייר סופג.
חותכים לרצועות ארוכות את האבוקדו ומזלפים מעט לימון, ושומרים בצלחת בצד.
מכינים קערית עם רוטב עבור הברשת הטורטיות: מערבבים רבע כוס סילאן עם רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק ומעט מלח.
משטחים טורטיה על משטח עבודה, מברישים את כולה בשכבה דקה של רוטב, בחצי התחתון של הטורטיה מניחים עלה רחב של חסה, מעליו שורה ארוכה (מקצה אל קצה) של בטטות, צמוד לבטטות מסדרים שורה ארוכה של נתחי סלמון ומעליהם שורה ארוכה של רצועות אבוקדו.
מגלגלים את הטורטיה תוך כדי הידוק ויצירת גליל מדויק ומדביקים במעט רוטב צי'לי וסילאן.
חותכים את מרכז הטורטיה בצורה אלכסונית ומסדרים יפה בצלחת הגשה.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כבוש כמו הרינג. לא מעושן.

שלב א' - כבישת הדג
חותכים את הדג לקוביות קטנות. מולחים במלח גס ומשהים במקרר ל- 24 שעות.

שלב ב' - הכנת התחמיץ
בצל קצוץ גס
מים וחומץ בכמות שווה
ממתיק - סוכר או תחליף סוכר
(אין לי כמות מדויקת, כי זה ממש לפי הטעם שלכם. שימו קצת ואח''כ תטעמו את הרוטב ותתקנו תיבול)
עלי דפנה וכמה כדורי פלפל אנגלי

מערבבים הכל ומכניסים את פיסות הדג.

עוד יום במקרר.
כשתראו שהדג מחליף את צבעו, זה סימן שהוא מוכן.

בתאבון
הכנתי לשבת
יצא מעדן!
לא האמינו לי שזה מחומרי גלם בסיסיים.
תודה!
 

מירי84

משתמש פעיל
כבוש כמו הרינג. לא מעושן.

שלב א' - כבישת הדג
חותכים את הדג לקוביות קטנות. מולחים במלח גס ומשהים במקרר ל- 24 שעות.

שלב ב' - הכנת התחמיץ
בצל קצוץ גס
מים וחומץ בכמות שווה
ממתיק - סוכר או תחליף סוכר
(אין לי כמות מדויקת, כי זה ממש לפי הטעם שלכם. שימו קצת ואח''כ תטעמו את הרוטב ותתקנו תיבול)
עלי דפנה וכמה כדורי פלפל אנגלי

מערבבים הכל ומכניסים את פיסות הדג.

עוד יום במקרר.
כשתראו שהדג מחליף את צבעו, זה סימן שהוא מוכן.

בתאבון
כמה זמן זה מחזיק במקרר?
 

ציפי כאן

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
כבוש כמו הרינג. לא מעושן.

שלב א' - כבישת הדג
חותכים את הדג לקוביות קטנות. מולחים במלח גס ומשהים במקרר ל- 24 שעות.

שלב ב' - הכנת התחמיץ
בצל קצוץ גס
מים וחומץ בכמות שווה
ממתיק - סוכר או תחליף סוכר
(אין לי כמות מדויקת, כי זה ממש לפי הטעם שלכם. שימו קצת ואח''כ תטעמו את הרוטב ותתקנו תיבול)
עלי דפנה וכמה כדורי פלפל אנגלי

מערבבים הכל ומכניסים את פיסות הדג.

עוד יום במקרר.
כשתראו שהדג מחליף את צבעו, זה סימן שהוא מוכן.

בתאבון
לפסח- בלי עלי דפנה ופלפל אנגלי, ילך?
או שלא יהיה לזה טעם?
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
כמה חודשים....
אל תנסו את זה בבית
לא מומלץ להשאיר לכמה חודשים
אפילו אם זה נראה ומריח טעים
יש זיהומים שיכולים להתפתח בדגים שמשומרים באמצעים ביתיים
ואלוקים ישמור ויציל את מי שנוגע בהם.

דג כבוש ביתי יש לאכול כמעט מיד, או לאחר ימים ספורים בלבד.
וכמובן להכין מדג טרי באיכות גבוהה - ולא להשתמש בכלל בדג מופשר מהקפאה.
 

לילי 1

משתמש מקצוען
תודה
השלב הראשון במקרר
אין כמויות.
מפזרים מלח בכמות הגיונית כמו שממליחים חצילים או דגים טרום הבישול
תודה ברכות על ראשך!!
הכנתי כבר פעם שנייה, כל כך פשוט וטעם מושלם! בהחלט שדרגת לנו את שמחת היו"ט!
(והכנתי מסלמון קפוא מחברה פושטית ובלי התבלינים. צוק העיתים)
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה