שינוי המצוי כבר בספרים קדמונים (למשל: ספרי פ' וזאת הברכה פסקא שנב)."נער הייתי וגם זקנתי"
נערך לאחרונה ב:
שינוי המצוי כבר בספרים קדמונים (למשל: ספרי פ' וזאת הברכה פסקא שנב)."נער הייתי וגם זקנתי"
נדמה לי שבסידור שיח תפילה כתב בשם הגרח"ק על חלק מהשינויים נעשו בכוונה
אמנם יש טועים, ששרים - ויבוא מלך הכבוד......... הכבוד סלה, (שאגב גם אין זה משמעות נכונה)ז שְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד. כאן נגמר הפסוק, והזמרים מוסיפים כאן "סֶלָה" בלי שום קשר.(כנראה הם
בוודאי! אינני מכליל את רוב הזמרים ששרים כהוגןאמנם יש טועים, ששרים - ויבוא מלך הכבוד......... הכבוד סלה, (שאגב גם אין זה משמעות נכונה)
אבל לרוב עד כמה שידוע לי, שרים, - ויבוא מלך הכבוד................ויבוא מלך הכבוד........
לא הבנתי למה 'מחמד' דומה ל'נביא'כגון 'מחמד', שמפני הדמיון ל'נביא' שינו לחמדת וכדו'
1 לא אני כתבתי את הנ"לאך אינו ודאי כלל שמחמת זה ישנו מהשגור בפי כל הנדפס מזה מאות שנים.
ה"נביא" מוחמדלא הבנתי למה 'מחמד' דומה ל'נביא'
נכתב כהבהרה גרידא.1 לא אני כתבתי את הנ"ל 2 הוא בעצמו מביא בשם הד"ח שלא לשנות מהמקובל
חחחכִּי כָל פֶּלֶא כָה יוֹדֶה...
ויש להוסיף: "לא תקום פעמיים צרה" (נחום א, ט) - בפירושו הפשוט הוא לגריעותא - ראה ראב"ע רד"ק מצודות ועוד - אך בד"כ מופיע למעליותא (ראה לדוגמא תרגום שני למג"א ג,ז).לא עברתי על כל הפורום אבל כמה הערות רלות על דברים שראיתי:
א. יש לפעמים אשר פסוק במשמעותו המקורית היא שלילית אבל לפעמים דרשוהו ושאלוהו למשמעות חיובית (לדוג' 'אני ה' לא שניתי ואתם בנ"י לא כליתם" - ראה רש"י עה"פ אך שם כמדומני כבבר בחז"ל ישנה משמעות חיובית (אני כותב בע"פ ויתכן שאיני מדייק) וראה גם אוה"ת לצ"צ איכה שם ומאמר ד"ה איכה תשל"א לרבי מליובאוויטש שם מפרש את פסוקי איכה למעלה וא"כ כ"ש לנדו"ד)). לא מופרך שיש מי שמביא גם את הפסוק 'הנה ימים באים' גם במשמעות חיובית (ויתכן שגם לא סותרת - מצד אחד, אין מי שיענה לשואלים דבר ה', ומצד שני ואולי דווקא מגלל זה - צימאון אדיר לדבר ה' ע"ד תורת הבעש"ט 'כן בקודש חזיתך' - הלוואי בקודש חזיתיך, היינו שהלוואי שבמן הבית הי' לנשמה את אותו צימאון אדיר לאלוקות (ראה כתר-שם-טוב (הוצאת תשנ"ט) בהוספות סס"ד. וש"נ))).
לאחר כותבי זאת עשיתי חיפוש קצר וראיתי שהמלבי"ם מפרש את הפסוק במשמעות חיובית, ומפרש את הפסוק על ימי בית שני שאז שלא כמו בגלות לא יהי' רעב ללחם גשמי ורק לרוחני. אך צ"ע אם זוהי הדימיון שניצת במחשבת העורגים אל השיר.
(רבים המפרשים זאת על ימי בית שני אך לרוב מתמקדים בחיסרון - אין נבואה, ולכן רבים כותבים: בית שני והגלות הנוכחית (ראה רד"ק ועוד)).
ב. בחב"ד נהוג לומר (ולכתוב) אלוקים אחרים, אחד הטעמים לזה הוא כי אחד הפירושים לזה (תניא פכ"ד כמדומני) שהינם דבר 'אחר' מה' אלוקינו.
ג. בנוגע ל'ונשגב' ו'ויוותר' - לא יודע מי מחבר השיר אבל אם זה איזה אברהם פריד או אפי' מרדכי בן דוד יתכן שזה בנוי גל על בסיס שיחה של הרבי מליובאוויטש (קיימת גם בתרגום ללה"ק) שמבאר באריכות את הקשר הפנימי בין שני הפסוקים ע"פ דחז"ל שהובאה לעיל.
לא נכון!מאמר זה נכתב דייקא על שיר השירים
ישנם קהילות שמקפידים מאד מאד שלא לשיר שירים מתוך שיר השירים.
אלא בזמנים נעלים מאד כגון: ר"ה, יו"כ, הושענה רבה, וכד'
ואפי' הקפידו שלא לקרוא בשיר השירים אלא בזמנים שנקבעו ע"י חז"ל
ועל זה שמעתי שאם כל זמר או שיר (הכוונה למזמורים שבתנ"ך) הם קודש אזי שיר השירים הינו קודש קדשים
שיר השירים הינו משל (אשר שכלנו קטן מלהבינו) של הקשר המשולש בין הקב"ה התורה ועם ישראל
לא הבנת אותי נכוןלא נכון!
רש"י בסנהדרין ק"א ע"א מפרש שהחידוש הוא שאפילו שיר השירים שעיקרו זמר אסור, וכל שכן שאר התורה. וכמה שחיפשתי לא מצאתי מי שמפרש באופן אחר.
וזו גופא טענת התורה, שחוגרת שק ואומרת עשאוני ככינור.
מוזר ביותר שהרבה אנשים מסתכלים על שירים בעברית בעין עקומה ומחפשים דוקא שירים מפסוקים, בעוד שצריך עיון גדול מה ההיתר לשיר פסוקים מהתנ"ך.
לא כ"כ הבנתי מה לא הבנתי בדיוק.לא הבנת אותי נכון
לא התייחסתי בזה לשירים המושרים היום
זמר או שיר אין כוונתי פסוקים ששרים אותו
אלא זמר ושיר כמו שבתהילים או בכל מיני מקומות בנ"כ
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: