דרוש מידע שוב בנושא יועצים שמעודדים פגיעה בהורים

מצב
הנושא נעול.

יהיה בסדר !!!!!!!

משתמש מקצוען
אין לי מה להגיד לך ,רק שאת גדולה מהחיים כי באמת ההזדמנות הראשונה לתפוס את זה היא חד פעמית,
ואם עשית עם עצמך עבודה אשריך ואשרי חלקך,
מצטרף לדבריך !!!!! זה חד פעמי ההזדמנות להכיר את הדבר שנקרא ''' עצמי ''' ולעבוד על המשקעים ובעיות שיש וכלל לא בושה ולהיפך !!!!!!!!!!

המכיר בבעיות וקשיים שיש לו זה כבר חצי תרופה !!!!!!!

וכמובן חשוב להדגיש לפני כל מטפל שפונים איליו לא סתם ללכת אלא לברר טוב טוב עליו !! הרי מדובר כאן בדיני נפשות !!!

אבל אחרי שביררתם עליו והבנתם שיש על מי לסמוך והבן אדם מומחה אז כן יש לסמוך עליו גם במחיר ניתוק מההורים אם זה ההמצלה המחייבת מבחינתו לקחתם אותו לאחר בירור טוב ?? סימן שסמכתם עליו !!! אז תקשיבו לו !!! ולא סתם להשמיץ את המושג א. כי כל מקרה לגופו ולא ניתן להכלילב. לכו תששמוע מכלי ראשון את המקרים בהם ההורים עושים שמות בילדיהם ואז תרכשו את מקצוע והידע של המטפל ואז תרשמו את חוו''ד !!!

לא בא לעודד לשום כיון אלא לומר שא''א להכליל !!! וכל מקרה לגופו כך שלא בדיוק ניתן לדונו בפורום כללי

יהיה בסדר !!!!!!!

משתמש מקצוען
זה בדיוק הגדרת התפקיד של מטפל..
משתתף מאוד בכאב והצער מאוד מבין !!!
לא במקום שלכם והנסיון שלכם לומר דעה אבל בכל זאת רציתם לשמוע .....
אתן דוגמ' קצת קיצונית (מדמיוני הקודח).
בחור שיש לו קושי גדול להתפלל מכל מיני סיבות (לחץ וכדו') הוא איבד את החיבור התקין לתפילה ולא מסוגל להתפלל.
והיום הדרך היותר טובה לו להתפלל זה ללא כובע וחליפה, כי כך הוא יותר משוחרר והתפילה יותר טבעית בלי כל הסממנים שמזכירים לו את המצב הקודם המלחיץ (למשל).

ואבא שלו יהודי חשוב וירא שמים אמיתי חרדי לדבר ה'. לא מסוגל לחשוב וכמובן שלא לראות שה' ירחם הבן שלו לא מתנהג כמו בחור ישיבה והוא מתפלל ללא כובע וחליפה. והוא לא מבין לנפש בנו. הוא לא מבין מה עובר עליו. וגם הבן לא יכול לשתף אותו (בהרבה מקרים כעין זה (- מניסיון) גם שיתוף לא מועיל - כי הוא לא מסוגל לראות את הבן שלו ככה).
והוא מעיר לו על כך פעם ופעמיים וכו'.
ואומר לו שהוא עובר על רצונו בכך שהוא מתפלל ללא כו"ח.

מה יעשה הבן ולא יחטא?
אני שואל בתמימות

אם מישהו מוצא רב שיצליח להסדיר את העניין הזה ולמצוא פתרונות לכל המצבים הסבוכים של בעיות רגשיות + בעיה ביחסי הורים. וצורך שהבן יפתח עצמאות כדי שהוא יבנה את עולמו הרגשי.
אשמח לשמוע.
הכלל הוא כשזה אומר כולה שלי וזה אומר כולה שלי = יחלוקו ואז כולם מפסידים , תפסיקו לעמוד על שלכם כאילו אין כאן בן אדם מולכם !!!!

לכל אחד את החיים שלו זה המציאות !!!! אם תנסו בכח תפסידו את המח !!!!

מדבר על מקרי התדרדרות

האב בצדק רוצה שבנו ייראה כבן ישיבה , והבן במצבו לא נמצא שם אז אם כ''א אומר רק את הצד שלו אז = יחלוקו נהיה מה מריבות ואז לא כובע וחליפה ולא בן ישיבה והכי גרוע לא בן !!!!!! מפסיד הכל

אבל היום מלמדים להבין את הבן במצב שהוא נמצא ולתת לו את החום ואהבה במקום שהוא נמצא להכיל אתו במצבו !!!!
שזה בעצם נסיון קשהההההההההההההההה מנשוא !!!! אבל אין ברירה הרי אתה רוצה לפחות בן ? לא ?? ! ואז ברגע שהילד מרגיש מקובל הרבה פחות מתדרדר איטי יותר וסיכוייים לחזרה למסלול הרבה יותר.

זה הפתרון !!!!!!!!!! חום אהבה והכלה !!!!!!!!!!!!!!!
[לא שולל שיש מטפלים לא מקצועיים בלשון המעטה ולכן צריך לברר טוב !!!]

אבל אחריי שבררתם על היועץ או משהו דומה ושלחתם איליו ? זה כי אתם סומכים עליו והמקצועיות שלו !!! אז תקשיבו להמלצותיו כי הוא מבין בתחום יותר ממכם ובסך הכל אין לו אינטרס נגדיכם !!!

אומר מתוך היכרות מצב כזה חום אהבה והכלה זה מה שעוזר !!!

עט הדר

משתמש מקצוען
יש כאן מי שמכיר מקרה כזה מקרוב (התנתקות של זוג מהורים)
פעמים רבות זה מצב שאפילו הזוג עצו לא מודע לו
למשל בעל שאוחז שאמו חכמה מאד והוא מתייעץ איתה על כל צעד ושעל
עד שהיא קובעת להם המון דברים בחיים
והאשה מרגישה בקושי גלגל חמישי בעגלה.
הורה חכם שמבחין שילדו מתייעץ עמו מידי הרבה
צריך להסב את תשומת הלב של הבן/הבת - התחתנתם, תתייעצו אחד עם השני
[מותר לשאול לפעמים עיצה, אבל....]

יאנקאלע

משתמש מקצוען
באמת לא יפה מה שעושים אנשים כמוך ודומיהם
ברור שהרבה שנמצאים פה מנסים להעמיק בעניין (לאו דווקא להלכה למעשה)
ומגיע מישהו ומוציא להם את כל הגישמעק
מצטער זה פשוט מצחיק אותי הדיון הזה
וכך אני מבטא את זה

מי שצריך ייעוץ ולא יודע למי ללכת יתיעץ עם רבותיו ומורי דרכו
ומי שאין לו כאלו אז עצתי היא שילך ליועץ עבור זה
וזה מה שכתבתי

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
וכך אני מבטא את זה

מי שצריך ייעוץ ולא יודע למי ללכת יתיעץ עם רבותיו ומורי דרכו
ומי שאין לו כאלו אז עצתי היא שילך ליועץ עבור זה
וזה מה שכתבתי
אתה צודק
וזה נכון כמעט לכל נושא פה בפרוג(ואגב לא רק בפרוג אלא גם בחיים)
שמי שרוצה משהו רציני
צריך ללכת לאנשים המקצועיים

אבל בהחלט ניתן (לדעתי)
להתרשם בלבד מהלך הרוח בציבור
ולדעת איפה אני ממוקם במחשבתי מול כל השאר

ברגע שיש חריגה רצינית(ביני לבין השאר)
אז יתכן מאוד שיש לי בעיה
ואז כדאי כמובן ללכת לייעוץ

ותמיד תמיד לא לקחת שום דבר למעשה (בדברים חשובים)
לפני שמתייעצים עם דמות תורנית רגישה מקצועית שמבינה בעניין

צחית

משתמש מקצוען
היא לא נועדה רק כשההורה נותן ומחייך,
היא כנראה נועדה גם שכההורה חולה או מתמודד, ואולי אפילו קצת נשען על הילד ומבקש תמיכה.

אבל היא כנראה גם לא נועדה כשההורה מתערב ככל העולה על רוחו בחייו של הילד והילד יספוג בשקט.
היא גם לא נועדה כשההורה פוגע בילד במילים ארסיות, או משפיל אותו, או מנסה לסכסך בין בני הזוג הצעיר.
היא גם כנראה לא נועדה במקרה שההורה מנצל את הילד רגשית עד כלות נשמתו או מפעיל עליו לחצים בכל מיני עניינים טכניים, רוחניים, חינוכיים או מכל סוג אחר שהורס לו את החיים.

ושההורה לא יצעק כבד את אביך!
כי זה בהרבה מקרים גובל בפיקוח נפש
100 %
וכמו שר' אסי ברח לארץ ישראל כי נטרף דעתה של אמו
קידושין ל"א ע"ב
"רב אסי הוה ליה ההיא אמא זקינה אמרה לי' בעינא תכשיטין עבד לה בעינא גברא נייעין לך בעינא גברא דשפיר כותך שבקה ואזל לארעא דישראל"

יאנקאלע

משתמש מקצוען
אתה צודק
וזה נכון כמעט לכל נושא פה בפרוג(ואגב לא רק בפרוג אלא גם בחיים)
שמי שרוצה משהו רציני
צריך ללכת לאנשים המקצועיים

אבל בהחלט ניתן (לדעתי)
להתרשם בלבד מהלך הרוח בציבור
ולדעת איפה אני ממוקם במחשבתי מול כל השאר

ברגע שיש חריגה רצינית(ביני לבין השאר)
אז יתכן מאוד שיש לי בעיה
ואז כדאי כמובן ללכת לייעוץ

ותמיד תמיד לא לקחת שום דבר למעשה (בדברים חשובים)
לפני שמתייעצים עם דמות תורנית רגישה מקצועית שמבינה בעניין
כל הכבוד כל מילה פנינה

ככר השוק

משתמש מקצוען
האם הבעיה של ניתוק מההורים שייכת רק לקוראי 'קטיפה' ?
פשוט המובילים של עמותת כיבוד הורים או איך שלא קוראים להם, יחד עם היועצת שהקימה ארגון למען כיבוד הורים בשיטה היהודית החדשה שפיתחה וכו', שילמו רק לקטיפה כדי שיפרסמו בענין

רגע של ניצחון

משתמש מקצוען
פשוט המובילים של עמותת כיבוד הורים או איך שלא קוראים להם, יחד עם היועצת שהקימה ארגון למען כיבוד הורים בשיטה היהודית החדשה שפיתחה וכו', שילמו רק לקטיפה כדי שיפרסמו בענין
לא קשור ישירות לנושא האשכול-
אבל באמת ככה זה עובד?
מערכת העיתון מקבלת קבוע מכל הכיוונים?- מנויי וקוני העיתון, מפרסמי פרסומות ומעודדי הכתבות?
חשבתי שהכתבות הן כן משהו שהם משלמים לכותבות בלי לקבל תמורה חיצונית וזה בתמורה לכסף שהם מקבלים מהקוראים...

נערך לאחרונה ב:

ככר השוק

משתמש מקצוען
לא קשור ישירות לנושא האשכול-
אבל באמת ככה זה עובד?
מערכת העיתון מקבלת קבוע מכל הכיוונים?- מנויי וקוני העיתון, מפרסמי פרסומות ומעודדי הכתבות?
חשבתי שהכתבות הן כן משהו שהם משלמים עליו כתמורה לכסף שהם מקלים מהקוראים...
אין כתבה בחינם.
כמעט או כל מי שמרואין- משלם על האיזכור. נראה לכם שסתם שוב ושוב מראיינים את אותו יועצות/ מומחים/ מחנכים?

רגע של ניצחון

משתמש מקצוען
אין כתבה בחינם.
כמעט או כל מי שמרואין- משלם על האיזכור. הראה לכם שסתם שוב ושוב מראיינים את אותו יועצות/ מומחים/ מחנכים?
את האמת שלא חשבתי על זה- זה נשמע לי ממש מעצבן,
אם זה נכון יוצא שאני משלמת למערכת העיתון על עיתון שכולו פרסומות- כולל הכתבות...

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
בענין הנושא הזה
לא חושבת שעמותה כלשהי שילמה על זה לקטיפה
יותר נראה שמישהו הציף את הנושא
והם לקחו את זה על עצמם.

שמעתי מדמות רבנית אחת שהיא היתה קצת מעורבת בבקשה לעיתון להעלות את הנושא לדיון.
וזה בהחלט לא מיותר...

מרחבית

משתמש מקצוען
ציטוט ממכלול:
"עיקרון חוכמת ההמונים גורס שחוכמתו של ההמון גדולה, בתנאים מסוימים, מחוכמתו של המומחה היחיד. על פי רעיון זה, שקלול התשובות שתפיק קבוצה גדולה של אנשים, שאינם מתואמים ביניהם, יהיה לעיתים מדויק יותר מהתשובה הטובה והמלומדת שיפיק מומחה עצמאי. עקרון זה הודגם באוכלוסיות שונות ובניסויים מתחומי חיים שונים".

החכם לומד מכל אדם. אין ספק שדיונים, ידע, ניסיון וזוויות ראיה של הרבה אנשים מכל מיני סוגים - יכולים לתרום הרבה מאוד לאדם שרוצה ללמוד להבין ולהתמצא בנושא כזה או אחר.

ככר השוק

משתמש מקצוען
את האמת שלא חשבתי על זה- זה נשמע לי ממש מעצבן,
אם זה נכון יוצא שאני משלמת למערכת העיתון על עיתון שכולו פרסומות- כולל הכתבות...
אנחנו ביטלנו את העיתון כשזה הפך לשקוף ומוגזם.
בענין הנושא הזה
לא חושבת שעמותה כלשהי שילמה על זה לקטיפה
יותר נראה שמישהו הציף את הנושא
והם לקחו את זה על עצמם.

שמעתי מדמות רבנית אחת שהיא היתה קצת מעורבת בבקשה לעיתון להעלות את הנושא לדיון.
וזה בהחלט לא מיותר...
בשביל האתגר-
מי שקורא/ת קטיפה ויכולים להעלות לפה שמות מרואינים מהכתבות בנושא הזה. נבדוק מה תפקידם, ממה הם מתפרנסים ומה הם מקדמים תמורת תשלום.
יהיה מענין, ושיעור נהדר באיך עובד שיווק ועיתונות מסחרית.

עד מתי

משתמש מקצוען
גם בפנינה רוב המרואיינות חוזרות על עצמן ממש.
השאלה אם זה פשוט יותר קל למכינות הכתבה שכבר קיים להם מייל של איזה מטפלת רגשית אחת , אשת מקצוע נוספת ועוד איזה יועצת מס ( אני כבר זוכרת את כל השמות, לא רושמת כדי לא להביך.. )ויאלה הכתבה מוכנה

רגע של ניצחון

משתמש מקצוען
השאלה אם זה פשוט יותר קל למכינות הכתבה שכבר קיים להם מייל של איזה מטפלת רגשית אחת , אשת מקצוע נוספת ועוד איזה יועצת מס ( אני כבר זוכרת את כל השמות, לא רושמת כדי לא להביך.. )ויאלה הכתבה מוכנה
את האמת שזה גם מה שאני חשבתי- שלכותבת נח לראיין שוב את אותה רכזת תעסוקתית לדוג' ולכן היא מביאה אותה שוב ושוב, במקום לראיין עוד
אבל לא חשבתי שזה שווה לעיתון להביא אותה מבחינה כלכלית, מעניין באמת איך זה עובד...

נאני

משתמש מקצוען
בנוגע ל"מטפל ירא שמיים וצדיק" וכו..
שמעתי לפני שנים הלכה, אני מקוה שאני מדייקת בפרטים
שכשלוקחים ש"ץ התנאי הראשון הוא שיהיה לו קול ערב
ואם מישהו או צדיק גדול אבל יש לו קול עורב- הוא פשוט לא מועמד לתפקיד
וכמו שאוהבים לכתוב כאן בפורום- "וד"ל"...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה