זה בדיוק הגדרת התפקיד של מטפל..
משתתף מאוד בכאב והצער מאוד מבין !!!
לא במקום שלכם והנסיון שלכם לומר דעה אבל בכל זאת רציתם לשמוע .....
אתן דוגמ' קצת קיצונית (מדמיוני הקודח).
בחור שיש לו קושי גדול להתפלל מכל מיני סיבות (לחץ וכדו') הוא איבד את החיבור התקין לתפילה ולא מסוגל להתפלל.
והיום הדרך היותר טובה לו להתפלל זה ללא כובע וחליפה, כי כך הוא יותר משוחרר והתפילה יותר טבעית בלי כל הסממנים שמזכירים לו את המצב הקודם המלחיץ (למשל).
ואבא שלו יהודי חשוב וירא שמים אמיתי חרדי לדבר ה'. לא מסוגל לחשוב וכמובן שלא לראות שה' ירחם הבן שלו לא מתנהג כמו בחור ישיבה והוא מתפלל ללא כובע וחליפה. והוא לא מבין לנפש בנו. הוא לא מבין מה עובר עליו. וגם הבן לא יכול לשתף אותו (בהרבה מקרים כעין זה (- מניסיון) גם שיתוף לא מועיל - כי הוא לא מסוגל לראות את הבן שלו ככה).
והוא מעיר לו על כך פעם ופעמיים וכו'.
ואומר לו שהוא עובר על רצונו בכך שהוא מתפלל ללא כו"ח.
מה יעשה הבן ולא יחטא?
אני שואל בתמימות
אם מישהו מוצא רב שיצליח להסדיר את העניין הזה ולמצוא פתרונות לכל המצבים הסבוכים של בעיות רגשיות + בעיה ביחסי הורים. וצורך שהבן יפתח עצמאות כדי שהוא יבנה את עולמו הרגשי.
אשמח לשמוע.
הכלל הוא כשזה אומר כולה שלי וזה אומר כולה שלי = יחלוקו ואז כולם מפסידים , תפסיקו לעמוד על שלכם כאילו אין כאן בן אדם מולכם !!!!
לכל אחד את החיים שלו זה המציאות !!!! אם תנסו בכח תפסידו את המח !!!!
מדבר על מקרי התדרדרות
האב בצדק רוצה שבנו ייראה כבן ישיבה , והבן במצבו לא נמצא שם אז אם כ''א אומר רק את הצד שלו אז = יחלוקו נהיה מה מריבות ואז לא כובע וחליפה ולא בן ישיבה והכי גרוע לא בן !!!!!! מפסיד הכל
אבל היום מלמדים להבין את הבן במצב שהוא נמצא ולתת לו את החום ואהבה במקום שהוא נמצא להכיל אתו במצבו !!!!
שזה בעצם נסיון קשהההההההההההההההה מנשוא !!!! אבל אין ברירה הרי אתה רוצה לפחות בן ? לא ?? ! ואז ברגע שהילד מרגיש מקובל הרבה פחות מתדרדר איטי יותר וסיכוייים לחזרה למסלול הרבה יותר.
זה הפתרון !!!!!!!!!! חום אהבה והכלה !!!!!!!!!!!!!!!
[לא שולל שיש מטפלים לא מקצועיים בלשון המעטה ולכן צריך לברר טוב !!!]
אבל אחריי שבררתם על היועץ או משהו דומה ושלחתם איליו ? זה כי אתם סומכים עליו והמקצועיות שלו !!! אז תקשיבו להמלצותיו כי הוא מבין בתחום יותר ממכם ובסך הכל אין לו אינטרס נגדיכם !!!
אומר מתוך היכרות מצב כזה חום אהבה והכלה זה מה שעוזר !!!