ומה עם כל הזוגות שפשוט לא רוצים לעזור (אין זה אומר שלא צריך עזרה מבחוץ - אללא - לפחות קצת הקשבה ותמיכה רגשית בהורה)
מחפשים לעשות "ויברח" כי לא רוצים לתת יד
אם ההורה לא בצד של נותן וחזק - לא צריך אותו
וגם אפשר להתעלל בו רגשית 0 לא ידעתם?
מכירה מקרים כשאלו
ולא אחת
ולדעתי בגלל שיש אווירה כזאת - ואיך אומרים "ויהי בימי שפוט השופטים" כאשר השופטים - הילדים הנשואים
יש שמנתקים שקר בלי שום בושה כי "האמא צעקה על הילדה כשהיא היתה קטנה" - אולי אכן היא צעקה - אך אני מכירה אישית את האימא והיא נתנה המון אהבה"
וסביר להניח שאותה אחת גם תצעק מדי פעם על ילד שלה - לא?
איך מגיע מצב כזה, שילד סתם לא רוצה לעזור? איך מגיע מצב כזה שאמא צעקה על ילדה שהיתה קטנה ובגלל זה היא רוצה לנתק קשר?
אני שואלת, כי אני סבורה שאם בכללית יש קשר חם וטוב בין הורה לילד, אז מקרה פה מקרה שם - אפילו מקרים רבים למדי - לא יגרמו לרצון לנתק!
להתנתק מהורה זה צעד דרסטי מאוד גם עבור הילד. גם הילד ירצה להימנע מצעד כזה ככל האפשר! באופן טבעי ילד רוצה קשר עם הורה ורוצה לעזור להורה אם הוא יכול. כשיש בגדול קשר טוב, ילד לא יסכים לנתק קשר גם אם קורים מידי פעם מקרים לא מאוד נעימים.
ילד רוצה נתק כשהוא תחת לחץ גדול מאוד שמזיק לו ולמשפחתו, וכשאיננו יכול לנהל את חייו בצורה בריאה וכדו'.
הקשבה ותמיכה רגשית להורה - אם הילד מסוגל לזה - מה טוב. אם הוא לא עושה זאת, כנראה זה לא ממש באפשרותו. לחץ עליו ואילוצים רק יחריפו את המצב.
במקרה כזה - כדאי מאוד לנסות להרפות, לנשום עמוק ולקחת צעד אחורה. עם כל הכאב, עם כל האכזבה.
ולנסות למצוא מישהו מתאים מבחוץ. מישהו שיהיה עם פחות מעורבות רגשית, עם פחות רגישיות, וכך יוכל לעזור הרבה יותר.
ובמקביל לנסות לבנות קשר חם עם הילדים על ידי דברים שבונים קשר.
אני יודעת שקל לכתוב עצות מבחוץ, וקשה מאוד לכל אלו שבפנים - מהמקרים ששמעת - ליישם. כי הלב במקרים כאלו חווה כאב עצום ואכזבה וחסר גדול.
ובכל זאת אני כותבת, כי נראה לי שאם מישהו מעוניין ומסוגל טיפה לנוע מכיוון של 'הם חייבים לתת' לכיוון של 'איך נבנה קשר' - ייתכן שיהיה לו עם הזמן הקלה משמעותית.