אני חייבת להעלות לפה מתכון פשוט טעיםם - נמס בפה, השילוב של העוגה הכושית עם הגבינה מטריף!
העוגה כ''כ קלה להכנה פספוס לא להכין אותה,
יוצאת תבנית ענקית , מלא פרוסות מגרות ויפות!
10 דקות ולתנור - - -
לתערובת החומה
6 ביצים שלמות + 1 וחצי כוסות סוכר (ח''פ) - להקציף במהירות גבוהה 5 דקות עד לקבלת קציפה יציבה.
לאחר מכן להוסיף במהירות נמוכה ממש -
1 כוס שמן (אני שמה 200 מ''ל שמן + 20 מ''ל יין או מיץ)
1 אבקת אפיה
1 וחצי כוסות קמח
5 כפות קקאו לא גדושות.
לשפוך לתבנית ח''פ ענקית / תבנית תנור גדולה.
לתערובת החלבית
2 ביצים שלמות +2 כוסות סוכר - להקציף במהירות גבוהה.
לאחר שהופך לקציפה יציבה להוסיף במהירות נמוכה
חצי כוס שמן
2 שמנת חמוצה
קילו גבינה
6 סוכר וניל
6 כפות קמח
לשפוך את התערובת הלבנה ע''ג התערובת החומה ,
התוצאה:
הגבינה הלבנה שוקעת אט אט והתערובת החומה עולה למעלה באצילות.
לאפות שעה על חום של 150*
מתקבלת עוגה עם בסיס דקיק ממש של חום על זה עוגת גבינה לבנה יפה כלמעלה עוגה חומה אוורירית ונמסה .
ממליצה בחום הרגע הכנסתי אותה שוב לתנור בהמשך מקווה להעלות תמונות יפות.
בתאבון!!!
המתכון הזה עובר אצלינו במשפחה כבר שנים...........