חלבי שבועות עבר -הטעם נשאר......

אפיפית

משתמש מקצוען
אי אפשר לשים כוס שלמה של קפה במקום קקאו.
זה יעשה לך לדעתי טעם מאוד מר לעוגה
תצטרכי להוסיף עוד קמח או קורנפלור כי הקקאו גם מייצב את העוגה לא רק נותן טעם
ו @רוחי בלבוחי
זו העוגת שבת-שבת אצלינו
היא קלה ומהממת ומשביעה
אני הורדתי את כמות הסוכר לחצי בדיוק בכל שכבה.
ומחלקת ל5 תבניות עגולות קטנות משנת יוסף
ככה שאני מכינה אותה בסך הכל פעם בחודש ויש לי עם הקפה של הבוקר או בסעודה שלישית

והאמת שבשבועות הזה ניסיתי את העוגת שכבות ריבת חלב שלך גם כן
ולא פשוט התחרות בין שתיהן. נראה מי תנצח.
(לא בקטע גזען, כמובן, אבל אני יותר אוהבת את השחורה)
יכולה להקפיץ את המתכון של הריבת חלב - או לפחות לינק?
תודה!!
 

א.ב.ג.ד

משתמש פעיל
יש לי עוגת קפה מאלפת!!
זה המתכון הקבוע שלי.
עוגה קלה וטעימה מאוד!!!
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
אשמח להעתקבק
אני חסומה
זה בפרוג, איך את פה? לא הבנתי מה חסום לך בכל מקרה מעתיקה לך את המתכון לפה.

אז ככה -
המתכון מתאים לתבנית תנור גדולה, במקרה השבוע אני עשיתי בתבנית עגולה של 26, ולכן העוגה יצאה ממש גבוהה.
בתבנית תנור יוצאת עוגה גדולה ממש ופחות גבוהה וזה מעולה.
כוס ח''פ - 180 מ''ל.
החומרים לטורט:
8 ביצים
2 ורבע כוסות סוכר

להקציף ביצים שלמות לקצף אוורירי תוך כדי הוספת הסוכר. עד שמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
להוריד מהירות ולהוסיף בזרם איטי
3/4 כוס שמן

להכין כוס וחצי מים חמים עם 4 כפות קפה להמיס את הקפה היטב.
ולהוסיף לקציפה :
לסרוגין
את המים עם הקפה
ו3 כוסות קמח + 2 אבקת אפייה.
קצת מזה וקצת מזה עד שנבלעים היטב בבלילה.
לשפוך לתבנית ולתנור על 180 בערך 40 דקות.

בערך 10 דקות לפני שהעוגה יוצאת מן התנור,
על באש במחבת בינונית לשים:
2 כפות סוכר
150 גרם שקדים
לערבב בכף עץ לשמור שלא יישרף.
לכבות את האש.

בסיר נוסף:
2 כפות קפה
7 כפות מים
3/4 כוס סוכר
כשזה נמס היטב להוסיף 50 גרם מרגרינה להמיסה בפנים.

כשהעוגה יוצאת מן התנור אפויה
להוסיף את השקדים, לפזר אותם מעל העוגה יפה יפה.
ועם כף לשפוך על כל העוגה בכל מקום את הקפה מהסיר.

העוגה מאד קלה להכנה ומצליחה ממש.
אהובה על הילדים והמבוגרים כאחד.
היא מתאימה גם לשמחות כי היא אלגנטית כזו, ועושה רושם.
הצלחות וברכות
ועל כל שאלה אני פה בע''ה.
שבוע טוב ומבורך ורק בריאות לכולם.
 

ליאונרדו

משתמש סופר מקצוען
יכולה להקפיץ את המתכון של הריבת חלב - או לפחות לינק?
תודה!!
יש לי חולשה מיוחדת לעוגות גבינה, המתוק הזה ממיס אותי, והתענוג שלי בשעת לילה כשהכל שקט והבית רגוע - לארגן לעצמי כוס קקאו חם וליד פרוסה קרה וטעיממה של עוגת גבינה.
תמיד יש לי במקרר משהו מפנק שמחכה לי... חייבת לגלות לכן עוד סוד - העוגות שלי קלות להכנה, מתאימות לכל אחת שרוצה להתפנק....
קבלנה מתכון לעוגת גבינה טעיממה וגבינתית, אמיתית אמיתית....
העוגה משורטטת ויפה, בעלת שכבות בגוונים, יפיפיה, טעימה ליד הקפה של הבוקר ומפנקת לעת ערב.
וכמובן כמובן היא לא עוגה מרתיעה, לא עוגה מסובכת כזו ששייכת רק ל"שפיות" בעלות נסיון רב במטבח, העוגה הזו מתאימה לכולנו.... היא קלה מאד להכנה ובס''ד מצליחה תמיד....

אז יאללה התחלנו....

המדידות בכוס חד פעמית ומתאים לתבנית חד פעמי בינונית A4
המצרכים לשכבה א':
25 ביסקויטים
1 חמאה רכה

המצרכים לשכבות ב' וג':
750 גר' גבינה
1 אשל גדול
3 כפות קמח
חצי כוס פודינג וניל
3 ביצים
כוס סוכר
3 כפות גדושות ריבת חלב

מצרכים לציפוי:
2 שמנת חמוצה
4 סוכר וניל
הכנת שכבה א':
מרסקים את הביסקויטים דק דק, לאחר מכן מרככים את החמאה היטב ומערבבים אותה עם הביסקויטים.
משטחים את הביסקויטים ע''ג תבנית ח''פ (A4), מהדקים היטב ומכניסים למקפיא.
הכנת שכבה ב':
מערבבים בקערה בכף את החומרים של שכבות ב' וג' ללא הריבת חלב ומחלקים לשתי קערות:
קערה אחת שופכים ע''ג התבנית עם הביסקויטים ומכניסים חזרה למקפיא.
ובקערה השניה מוסיפים 3 כפות ריבת החלב, מערבבים היטב ומכניסים למקרר לשעה.

כרגע יש במקפיא תבנית עם שכבת ביסקויטים ומעליה שכבת גבינה לבנה, ובמקרר יש גבינה עם ריבת חלב.
לאחר כשעה יש להוציא מהמקפיא את התבנית ולהוסיף את הגבינה עם ריבת החלב.

להכניס לתנור על חום של 180 למשך שלושת רבעי שעה בערך עד שהדפנות מתקשות מעט.
הכנת שכבה ג':
מערבבים בכלי שמנת חמוצה עם סוכר וניל.
משטחים בזהירות ע''ג העוגה החמה והאפויה ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות, לאחר מכן יש להשאיר את העוגה בתנור מכובה למשך שעה.

את העוגה העליתי לניוז המדהים של @אפרת 10 ומעלה אותו גם פה כדי להנות את כולם.... אז תהנו ובתאבון !!
מצרפת תמונות
IMG_4614.JPG IMG_4611.JPG
 

s sari

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
@רוחי בלבוחי סליחה שאני מקפיצה
אבל הכנתי את העוגת גבינה עם השוקולד
והשוקולד ממש לא עלה לי למעלה באצילות... :(
איך המג'יק הזה קורה??
1684865048338.png


עדיף פעם הבאה לשים קודם את הגבינה ומעל את השוקולד?
כי היא טעימה ממש ולא כבדה וקלההה להכנה
רק יצא לי מסגרת של עוגת שוקולד ואמצע עוגת גבינה...:sneaky:
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
@רוחי בלבוחי סליחה שאני מקפיצה
אבל הכנתי את העוגת גבינה עם השוקולד
והשוקולד ממש לא עלה לי למעלה באצילות... :(
איך המג'יק הזה קורה??
צפה בקובץ המצורף 1382714

עדיף פעם הבאה לשים קודם את הגבינה ומעל את השוקולד?
כי היא טעימה ממש ולא כבדה וקלההה להכנה
רק יצא לי מסגרת של עוגת שוקולד ואמצע עוגת גבינה...:sneaky:
ככה יצא לי שנה שעברה.
לא ניסיתי השנה שוב
 

שירונת

משתמש סופר מקצוען
@רוחי בלבוחי סליחה שאני מקפיצה
אבל הכנתי את העוגת גבינה עם השוקולד
והשוקולד ממש לא עלה לי למעלה באצילות... :(
איך המג'יק הזה קורה??
צפה בקובץ המצורף 1382714

עדיף פעם הבאה לשים קודם את הגבינה ומעל את השוקולד?
כי היא טעימה ממש ולא כבדה וקלההה להכנה
רק יצא לי מסגרת של עוגת שוקולד ואמצע עוגת גבינה...:sneaky:
גם לי זה לא קורה בקסם כמו שנשמע
אבל אני "עוזרת" לו לעלות
מרימה כל פעם צד אחד של הניר אפיה, כדי שהחום יעלה על הלבן
בד"כ זה מצליח
אולי ל @רוחי בלבוחי יהיה הסבר יותר ברור.
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
גם לי זה לא קורה בקסם כמו שנשמע
אבל אני "עוזרת" לו לעלות
מרימה כל פעם צד אחד של הניר אפיה, כדי שהחום יעלה על הלבן
בד"כ זה מצליח
אולי ל @רוחי בלבוחי יהיה הסבר יותר ברור.
אין לזה הסבר ממש ברור... זה סוג של מיומנות.
גם לי קורה וזה מתפשל ולא בדיוק עולה.... תפילות חמות כמה כאפות עם כף ניעורים וזה עולה.
 

שירונת

משתמש סופר מקצוען
אין לזה הסבר ממש ברור... זה סוג של מיומנות.
גם לי קורה וזה מתפשל ולא בדיוק עולה.... תפילות חמות כמה כאפות עם כף ניעורים וזה עולה.
אולי תעלי הסרטה :cool:
למה באמת לא לשים קודם את הלבן ואח"כ את החום?
 

פיין תמרי

משתמש פעיל
@רוחי בלבוחי ,
אפיתי את העוגה (זה המקום גם להודות לך על העוגת ריבת חלב- אלופה! הכנתי מללללא פעמים!)
וכנראה שלא הספיק שעה לעוגה, ובאמצע הגבינה קצת נוזלית,
מה את מציעה לעשות?
היית אופה שוב?
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
תודה רוחי, יצאה עוגה טעימה ולא כבדה.
ממש אהבתי.
עשיתי כמו שאמרו כאן, קודם ממש מעט חום, מעל לבן ומעל חום ויצא מעולה
 

רינה דיצה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אני חייבת להעלות לפה מתכון פשוט טעיםם - נמס בפה, השילוב של העוגה הכושית עם הגבינה מטריף!
העוגה כ''כ קלה להכנה פספוס לא להכין אותה,

יוצאת תבנית ענקית , מלא פרוסות מגרות ויפות!
10 דקות ולתנור - - -

לתערובת החומה
6 ביצים שלמות + 1 וחצי כוסות סוכר (ח''פ) - להקציף במהירות גבוהה 5 דקות עד לקבלת קציפה יציבה.
לאחר מכן להוסיף במהירות נמוכה ממש -
1 כוס שמן (אני שמה 200 מ''ל שמן + 20 מ''ל יין או מיץ)
1 אבקת אפיה
1 וחצי כוסות קמח
5 כפות קקאו לא גדושות.
לשפוך לתבנית ח''פ ענקית / תבנית תנור גדולה.

לתערובת החלבית
2 ביצים שלמות +2 כוסות סוכר - להקציף במהירות גבוהה.
לאחר שהופך לקציפה יציבה להוסיף במהירות נמוכה
חצי כוס שמן
2 שמנת חמוצה
קילו גבינה
6 סוכר וניל
6 כפות קמח

לשפוך את התערובת הלבנה ע''ג התערובת החומה ,
התוצאה:
הגבינה הלבנה שוקעת אט אט והתערובת החומה עולה למעלה באצילות.
לאפות שעה על חום של 150*

מתקבלת עוגה עם בסיס דקיק ממש של חום על זה עוגת גבינה לבנה יפה כלמעלה עוגה חומה אוורירית ונמסה .
ממליצה בחום הרגע הכנסתי אותה שוב לתנור בהמשך מקווה להעלות תמונות יפות.
בתאבון!!!
המתכון הזה עובר אצלינו במשפחה כבר שנים...........
יצא לי מעולה , היה נראה מליון דולר הלבן רטט מלמטה כמו שצריך אבל הטורט שלמעלה נשאר נוזלי מתחת למעטה הקרספיות... (היה נראה ממש מוכן, כמעט מתחיל להיות שרוף בצדדים)
בסוף הקפאתי מקסימום יהיה כמו מוס.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה