מיני קישים ממכרים | חני שפיגלמן
קלתיות – בצק פריך מלוח
החומרים:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
1 ביצה
במידת הצורך: 1 כף חלב
אופן ההכנה:
שמים במעבד מזון את הקמח, מלח וחמאה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה (והחלב) וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק.
מאחדים את הבצק בידיים, עוטפים בנילון נצמד, משטחים לדיסקית ומקררים כשעה במקרר.
מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים (אפשר עם חותכן בסיומת שיניים) בקוטר מעט יותר גדול מתבנית האפייה – לקבלת צורה של קיש. את עיגולי הבצק מניחים מעל מנג'ט של קאפקייקס אלומיניום או מעל תבנית שקעים הפוכה של מאפינס ומהדקים את הקצוות.
דוקרים את הקלתיות עם מזלג.
אופים אותם אפיה חלקית בחום של 180 מעלות למשך כ-7-10 דקות.
שכבת הרויאל
החומרים:
2 ביצים
250 מ״ל שמנת לבישול
מלח, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
טורפים היטב את כל החומרים עד לקבלת בלילה אחידה.
קיש עגבניות ועשבי תיבול
החומרים:
עגבניות שרי
בזיליקום מיובש
צנוברים
אופן ההכנה:
חותכים את העגבניות לחצאים ומסדרים אותם על הקיש, מוסיפים את הבזיליקום.
מחממים מחבת וקולים מעט את הצנוברים, מסדרים על הקלתית, מוזגים את הרויאל עד ל-3/4 מגובה הקיש.
קיש פלפלים פיקנטי
החומרים:
פלפל אדום, אורגנו, צ'ילי חריף גרוס
אופן ההכנה:
חותכים את הפלפל לרצועות דקות ומטגנים מעט במחבת,
מניחים בקלתית ובוזקים את התבלינים. מוזגים את הרויאל עד ל-3/4 מגובה הקיש.
קיש גבינות
החומרים:
גבינה בולגרית מעודנת
גבינת פרמז'ן, גבינת מוצרלה בייבי
אופן ההכנה:
מפוררים את הבולגרית ומערבבים עם הפרמז'ן מניחים על הקלתית,
מסדרים מלמעלה את הכדורי גבינת מוצרלה, מוזגים את הרויאל עד ל-3/4 מגובה הקיש.
קיש בצלים
החומרים:
בצל לבן, ירוק ואדום
אופן ההכנה:
חותכים את הבצל לטבעות דקות,
מסדרים על הקיש טבעת בתוך טבעת במיזוג צבעים על הקלתית, מוזגים את הרויאל עד ל-3/4 מגובה הקיש.
קיש פטריות
החומרים:
פטריות שמפיניון טריות, בצל קטן
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
פורסים את הפטריות לפרוסות ואת הבצל לקוביות קטנות, מטגנים במחבת עד להזהבה יפה.
מסדרים בקלתית ובוזקים את הפלפל הגרוס, מוזגים את הרויאל עד ל-3/4 מגובה הקיש.
קיש בטטות
החומרים:
בטטה צרה וארוכה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
אופן ההכנה:
חותכים את הבטטה לפרוסות דקיקות,
מסדרים על הקלתית ומוסיפים את הרוטב צ'ילי, מוזגים את הרויאל עד ל-3/4 מגובה הקיש.
אפיית הקישים:
בחום של 180 מעלות למשך כ-25 דקות עד להזהבה יפה ומלאה.