דרוש מידע שאלה קצת מוזרה למי שמבין בחשמל!

אילה ג

משתמש פעיל
אם הפעלה בלי הארקה (כתבתם שהפעלתם "עם הארקה" הכוונה כנראה בלי הארקה, ההארקה מטרתה ליצור קצר במקום שהנוגע יינזק) במשך זמן לא מועילה - המוצר פגום,.
לא הבנתי. התנור קיצר. דיברנו עם חשמלאי אמר שכנראה יש לחות וצריך להפעיל עם המעביר/מתאם של 2 שיניים.
זה נקרא לעשות הארקה, לא?
אז מה הכוונה בזה:
במשך זמן לא מועילה - המוצר פגום,.
מתי זה אומר שזה פגום?
מה אני יכולה לומר לבעל החנות במקרה הזה, שהמוצר בכל מקרה פגום, ואין ענין לשנע את התנור אליו סתם לבדיקה?
אם רוצים שיעמוד במקום גבוה - שלא יהיה על גבי משהו מתכתי (כמו מקרר וכדומה) כי הזרם יעבור אליו
זה אומר שאם שמתי על מקפיא, זה מסוכן?
ואם אשים איזה משהו מבודד ביניהם, אסגור את המטבח - ואפעיל על שעון שבת, רק לשעתיים של העוגה,
זה גם מסוכן ככה? כי יש לי רק תנור ישן קטן שאופה דגים וירקות, אבל לא עוגות ופשטידות.

תודה על כל העזרה.

avi++

משתמש מקצוען
דיברו על זה פעם בקו החם ביתד, בדיוק מקרה כזה, תנורים של פסח שלא משתמשים בהם כל השנה צוברים לחות במחסן ולא עובדים בערב פסח הבא, הפתרון מה שהביאו שם למיטב זכרוני, זה:
1. כמו שכבר אמרו כאן לפני, להשתמש במתאם לשקע אירופאי (2 פינים) ולהפעיל לשעה-שעתיים, כדי שתתייבש הלחות,
2. לנסות לייבש עם פן לתוך תא האפייה (לא על חום גבוה, אולי אפילו על ההכי קר).

wail

משתמש צעיר
עיצוב ואדריכלות פנים
לטובת מי שיראה את התגובות הקודמות מחובתי להדגיש כמהנדס חשמל ומדין ונשמרתם מאוד לנפשותיכם ולהבדיל לפי חוק החשמל:
אסור לחבר מכשיר ללא הארקה (הכוונה למכשיר עם מעטפת מתכתית שמיוצר תמיד עם 3 פינים) לא באמצעות פלסטיק ולא עם ניתוק מוליך הארקה ובודאי לא עם שקע של 2 פינים או כל קומבינה אחרת. מדובר בסכנת מוות והיו הרבה מקרים לאחרונה בחו"ל וגם בארץ (בארץ הבעיה חמורה שבעתיים היות וכמעט בכל הבתים הישנים הארקה לקויה-כיון שהעיריות החליפו את הצנרות של המים לפלסטיק. ההגנה האחרונה שנשארה בבתים היום הוא מפסק המגן-ממסר פחת, ובלי הארקה של המכשיר הוא מנוטרל).
אם המכשיר מקצר זה אומר שהמכשיר המתכתי מחושמל (במקרה הגרוע המעטפת מקוצרת לפאזה).
לא משחקים עם דברים כאלה, מספיק שיבוא ילד או מישהו ויגע בזה בינתיים, וגם יכול לחשמל דברים לא צפויים. יש הרבה מקרים כאלה של חברות ביטוח בבתי משפט.
במקרה הצורך אפשר, בהתייעצות ובאחריות החשמלאי שלכם, לחבר את המכשיר לחשמל עם שנאי מבדל בלבד (כמובן בזהירות הנדרשת ובידוד המכשיר מהסביבה).

נערך לאחרונה ב:

אין על עם-ישראל

משתמש מקצוען
לטובת מי שיראה את התגובות הקודמות מחובתי להדגיש כמהנדס חשמל ומדין ונשמרתם מאוד לנפשותיכם ולהבדיל לפי חוק החשמל:
אסור לחבר מכשיר ללא הארקה (הכוונה למכשיר עם מעטפת מתכתית שמיוצר תמיד עם 3 פינים) לא באמצעות פלסטיק ולא עם ניתוק מוליך הארקה ובודאי לא עם שקע של 2 פינים או כל קומבינה אחרת. מדובר בסכנת מוות והיו הרבה מקרים לאחרונה בחו"ל וגם בארץ (בארץ הבעיה חמורה שבעתיים היות וכמעט בכל הבתים הישנים הארקה לקויה-כיון שהעיריות החליפו את הצנרות של המים לפלסטיק. ההגנה האחרונה שנשארה בבתים היום הוא מפסק המגן-ממסר פחת, ובלי הארקה של המכשיר הוא מנוטרל).
אם המכשיר מקצר זה אומר שהמכשיר המתכתי מחושמל (במקרה הגרוע המעטפת מקוצרת לפאזה).
לא משחקים עם דברים כאלה, מספיק שיבוא ילד או מישהו ויגע בזה בינתיים, וגם יכול לחשמל דברים לא צפויים. יש הרבה מקרים כאלה של חברות ביטוח בבתי משפט. במקרה הצורך אפשר לחבר לשקע עם שנאי מבדל בלבד.
איך זה יכול להיות שקניתי פטישון של מקיטה בלי הרקע?

אילה ג

משתמש פעיל
מה זה?
שנאי מבדל בלבד
ועוד שאלה:
אם המכשיר מקצר זה אומר שהמכשיר המתכתי מחושמל
מה זה אומר לגבי אחריות החנות? שהמוצר פגום? רשמי? אם כן, אז למה אני צריכה להתווכח איתם על זה?
למה זה לא ברור שהם צריכים להחליף לי או לזכות אותי?

א. שטיגליץ

משתמש מקצוען
התנור קיצר. דיברנו עם חשמלאי אמר שכנראה יש לחות וצריך להפעיל עם המעביר/מתאם של 2 שיניים.
זה נקרא לעשות הארקה, לא?
זה לא נקרא לעשות את הארקה אלא לבטל את הארקה. סתם לדיוק הלשון.
מה אני יכולה לומר לבעל החנות במקרה הזה, שהמוצר בכל מקרה פגום, ואין ענין לשנע את התנור אליו סתם לבדיקה?
בעל החנות רוצה להרוויח כסף ויכול להיות שהוא רוצה לגרום לכם להתייאש מהחלפת התנור.
הוא כן צודק בכך שהוא רוצה לראות את התקלה בעצמו .

ואם אשים איזה משהו מבודד ביניהם, אסגור את המטבח - ואפעיל על שעון שבת, רק לשעתיים של העוגה,זה גם מסוכן ככה? כי יש לי רק תנור ישן קטן שאופה דגים וירקות, אבל לא עוגות ופשטידות.
עקרונית עם כזו זהירות (שאין כניסה של אנשים למטבח כל זמן שהתנור דולק, ואפילו אם העוגה בתנור נשרפת, מחכים שהשעון שבת יכבה אותו) זה נשמע סביר.
אבל אני מתנגד כדי שלא יתבעו אותי...

ר. המוסד

משתמש מקצוען
ההגנה האחרונה שנשארה בבתים היום הוא מפסק המגן-ממסר פחת, ובלי הארקה של המכשיר הוא מנוטרל).
יש קשר בין הממסר פחת להארקה?
הפחת לא קופץ רק בגלל שהוואט שהגיע מהפזה לא חזר בשלמותו דרך השלילי?

cofix

משתמש פעיל
אני לא חשמלאי מוסמך, אלא טכנאי מוצרי חשמל.
אני יודע שחשמלאים רבים לא מחברים גופי תאורה הנמצאים גבוה בתקרה להארקה. בפרט כשהמעטפת לא מתכתית
קודם כל אני יבהיר שזה כמובן ללא לקיחת אחריות.

הכלל בגדול הוא (כתבתי בגדול כי יש מצבים שאסור להאריק אבל זה תחום עמוק מידי לעכשיו) אם הגוף לא מתכתי אין צורך בהארקה.
אם הגוף מתכתי חייבים הארקה (וכנ"ל בסוגריים). בביקורת חח"י לא יעבור בדיקה אם הגוף חייב והוא ללא הארקה.
הרבה גופים מאלי אקספרס הם ללא הארקה, אני אצלי בבית הוספתי להם הארקה.

אין על עם-ישראל

משתמש מקצוען

הכלל בגדול הוא (כתבתי בגדול כי יש מצבים שאסור להאריק אבל זה תחום עמוק מידי לעכשיו) אם הגוף לא מתכתי אין צורך בהארקה.
אם הגוף מתכתי חייבים הארקה (וכנ"ל בסוגריים). בביקורת חח"י לא יעבור בדיקה אם הגוף חייב והוא ללא הארקה.
מה יכול לקרות אם הגוף מתכתי ולא שמתי הרקע?

לארג'

משתמש סופר מקצוען

איך אפשר להוסיף הארקה?

אילה ג

משתמש פעיל
זה לא נקרא לעשות את הארקה אלא לבטל את הארקה. סתם לדיוק הלשון.

בעל החנות רוצה להרוויח כסף ויכול להיות שהוא רוצה לגרום לכם להתייאש מהחלפת התנור.
הוא כן צודק בכך שהוא רוצה לראות את התקלה בעצמו .

עקרונית עם כזו זהירות (שאין כניסה של אנשים למטבח כל זמן שהתנור דולק, ואפילו אם העוגה בתנור נשרפת, מחכים שהשעון שבת יכבה אותו) זה נשמע סביר.
אבל אני מתנגד כדי שלא יתבעו אותי...
תודה על התשובה, יש לי 2 שאלות:
1. אני צריכה את התנור רק להשנה, ורוצה לשים את התנור במקום גבוה, הבעיה שהמקום היחיד זה מעל המקפיא,
השאלה אם נשים משהו מבודד ביניהם זה יעזור? כמו שמיכת קוץ או פוליגל, או מה מבודד? כמובן שהמטבח סגור וגם אני לא נוגעת תוך כדי.
2. יש הבדל אם אני מכוונת שעון שבת שמכבה אוטומטי, או שאני מורידה את הפקק הראשי של החשמל בבית? או אולי רק של המטבח?
ומה זה אומר? לא הבנתי:
במקרה הצורך אפשר, לחבר את המכשיר לחשמל עם שנאי מבדל בלבד (כמובן בזהירות הנדרשת ובידוד המכשיר מהסביבה).
תודה רבה

wail

משתמש צעיר
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה על התשובה, יש לי 2 שאלות:
1. אני צריכה את התנור רק להשנה, ורוצה לשים את התנור במקום גבוה, הבעיה שהמקום היחיד זה מעל המקפיא,
השאלה אם נשים משהו מבודד ביניהם זה יעזור? כמו שמיכת קוץ או פוליגל, או מה מבודד? כמובן שהמטבח סגור וגם אני לא נוגעת תוך כדי.
2. יש הבדל אם אני מכוונת שעון שבת שמכבה אוטומטי, או שאני מורידה את הפקק הראשי של החשמל בבית? או אולי רק של המטבח?
ומה זה אומר? לא הבנתי:

תודה רבה
הפיתרון לחבר את המכשיר עם שנאי מבדל (בלי הארקה) היה רק באופן חד פעמי לייבוש של הלחות ולא לשימוש קבוע. אם חברתם זמן רב בלי הארקה ולא עזר, המכשיר תקול ואין שום דרך להשתמש בו ככה (זליגה קבועה יכולה לגרום בין היתר לשריפה חלילה).
צריך להביא אותו לטכנאי שיוודא התנגדות בידוד תקינה עם מגר, האם דברתם עם החברה של השירות?

נערך לאחרונה ב:

אילה ג

משתמש פעיל
הפיתרון לחבר את המכשיר עם שנאי מבדל (בלי הארקה) היה רק באופן חד פעמי לייבוש של הלחות ולא לשימוש קבוע. אם חברתם זמן רב בלי הארקה ולא עזר, המכשיר תקול ואין שום דרך להשתמש בו ככה (זליגה קבועה יכולה לגרום בין היתר לשריפה חלילה).
צריך להביא אותו לטכנאי שיוודא התנגדות בידוד תקינה עם מגר, האם דברתם עם החברה של השירות?
דיברתי עם החנות כמה פעמים, אמרתי להם שטכנאי אמר לי שכנראה התנור שכב כמה שנים במחסן ולכן הוא מלא לחות,
הם לא הכחישו את זה, ולא ראו בזה בעיה.
הבעיה שהם דורשים שאני אביא להם את התנור לחנות, וזה מחוץ לעיר. כשקנינו שילמנו עלות משלוח,
ואנחנו בלי רכב. זה טוסטר אובן גדול, לא משהו שאפשר לעלות איתו לאוטובוס בינעירוני, ועלות משלוחן או מונית תעלה קרוב למחיר התנור. הם לא מוכנים לעזור בשום אופן.
אבל עכשיו אני מבינה שאתם אומרים משהו אחר,
אתם אומרים שאם חיברתי כמה פעמים בלי הארקה וזה לא עזר, זה אומר שהמכשיר תקול מלכתחילה?
לא רק ענין של לחות?
השאלה אם אין לי אפשרת להשתמש בזה רק בשביל כמה עוגות, לפסח, בתנאים של בטיחות: שעון שבת או כיבוי ע"י הורדת המפסק הראשי?

א. שטיגליץ

משתמש מקצוען
דיברתי עם החנות כמה פעמים, אמרתי להם שטכנאי אמר לי שכנראה התנור שכב כמה שנים במחסן ולכן הוא מלא לחות,
הם לא הכחישו את זה, ולא ראו בזה בעיה.
זה אכן לא נורא מייבשים את התנור, אבל זה לא המקרה שלכם
אבל עכשיו אני מבינה שאתם אומרים משהו אחר,
אתם אומרים שאם חיברתי כמה פעמים בלי הארקה וזה לא עזר, זה אומר שהמכשיר תקול מלכתחילה?
לא רק ענין של לחות?
נכון
השאלה אם אין לי אפשרת להשתמש בזה רק בשביל כמה עוגות, לפסח, בתנאים של בטיחות: שעון שבת או כיבוי ע"י הורדת המפסק הראשי?
שעון שבת והורדת שלטר יעילים באותה מידה
לא מומלץ לשים בד דליק מתחת לתנור אלא מדף עץ ישר כאשר כל רגלי התנור עומדות על גביו.
אמנם יש לקחת בחשבון שכל עוד לא השתמשתם - בקלות ניתן להחזיר לחנות ולקבל חדש, ברגע שהשתמשתם בעל החנות יכול להתחמק יותר.

כן צריך לעקוב שאין ריח שריפה מגוף התנור, אני מבין שכבר הפעלתם אותו שעתיים ולא קרתה שריפה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה