דוקא לכן את לא אמורה לדעת....ידעתי
אבל זה כי הייתי בחו"ל בחגים
כמה גברים יודעים (לא אלו שכל היום היו בטיולים...)כמה נשים יודעות מתי אומרים ברכת כהנים בצפון?
רק במוסף של שבת?ומענין לענין האותו ענין-
כמה נשים יודעות מתי אומרים ברכת כהנים בצפון?
אם היא היתה עם משפחה תושבי חול שהתרגשו מברכת כוהנים הנדירה כל כך אצלם אז היא יודעת.דוקא לכן את לא אמורה לדעת....
וכן, גם אני יודעת
זה לא קשור לחסידים וליטאיםרק למי שחושב שיודע, אז בצפון המנהג הוא לא כמו בחו"ל. מלבד זה שהליטאים בצפון נוהגים כמו בכל הארץ, גם החסידים שנוהגים שלא אומרים ברכת כהנים בכל יום, זה לא כמו בחו"ל.
דרך אגב לאחרונה התפרסם במודעות רחוב על פסק של כ"ק אדמו"ר מצאנז בענין, כך שבין אם אתה ת"ח ובין אם אתה ניעסן יש מאיפה לדעתכמה גברים יודעים (לא אלו שכל היום היו בטיולים...)
מעניין, כי אני פגשתי את זה רק בבתי כנסת חסידיים.זה לא קשור לחסידים וליטאים
ישנם קהילות שהמקור שלהם מירושלים ולכן אומרים כל יום, ויש קהילות שהמקור שלהם מהצפון או שהאדמו"ר שלהם הורה להם לקבל את מנהג המקום.
מחדרה וצפונה ישנם הרבה קהילות ליטאיות (ותיקות וחדשות) שלא אומרים בכל יום.
לפי ההוראה החדשה של הרבה מצאנז בבית מדרש החדש גם הם לא ידעוגם הצפתיות וגלילותיה אמורות לדעת.
שכן לפי רוב הקהילות מנהגם כחו"ל.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: