N
neomy21
אורח
ידעתי
סליחה על שאלת תם. לאותם נשים שלא יודעות, אתן לא מברכות בבוקר ברכת התורה?
השאלה היתה מתי יש ברכת כהנים בחו"ל, ולא מה הם הפסוקים הנאמרים בברכת כהניםנהגו לאמר פסוקי ברכת כהנים מיד לאחר ברכת התורה, וכן מופיע בסידורי התפילה.
סליחה, יצאתי פיסטוק...השאלה היתה מתי יש ברכת כהנים בחו"ל, ולא מה הם הפסוקים הנאמרים בברכת כהנים
גם בחול המועדרק ביו"ט (אבל יש להם יומים...)
רק במוסף (ובשמח"ת יש נוהגים בשחרית במקום מוסף)
גילוי נאות: אני לא חו"צניק', אין לי קרובים בחו"ל, וכמו"כ איני כהן....
בדיוק, בנות בוגרות החינוך העצמאי אמורות לדעת...אז אולי באמת נשים אמורות לדעת יותר
זה מושג בחוברת מושגים ביהדות.
על איזה עדה אתה מדבר?גם בחול המועד
האמת זה מה שראיתי בטבריה. שבמוסף של חוה"מ עשו ברכת כהנים..על איזה עדה אתה מדבר?
אצל הליטאים עושים רק ביו"ט.
אצל הספרדים עושים גם ביום חול אז כמובן גם בחול המועד .
אולי אתה מדבר על החסידים?
בצפון עושים בכול תפילת מוסף, גם בר"ח.האמת זה מה שראיתי בטבריה. שבמוסף של חוה"מ עשו ברכת כהנים..
ככל הנראה אתה צודק
ושם היה איזה סלט
אז באמת מעניין למה זה התגלגל ככה..בצפון עושים בכול תפילת מוסף, גם בר"ח.
זה לא סלט, בקהילות בצפון שנוהגים שלא נושאים כפים בכל יום, נוהגים לישא כפים, מלבד במוסף של יו"ט, בכל תפילת מוסף, כולל שבתות כולל ראשי חדשים, וכמובן בחול המועד.האמת זה מה שראיתי בטבריה. שבמוסף של חוה"מ עשו ברכת כהנים..
ככל הנראה אתה צודק
ושם היה איזה סלט
האמת, שפעם ראשונה שהתפללתי שחרית בציון הרשב"י וראיתי כהן שעולה לדוכן הייתי בהלם. מה לכהן בבית הקברות? הייתי משוכנע שעוד רגע הקנאים מבין המתפללים יגרשו אותו החוצה בבזיון. אבל לא, הוא בירך ברכת כהנים, ועוד קיבל עליית כהן! ומאז עוד הרבה פעמים ראיתי את כהנים שנכנסים לציון הרשב"י והבנתי שיש בזה איזה הסבר. (רק מסקרן אותי אם הם מגיעים דרך גשר הכהנים...)עוד חידה
האם במירון בקבר הרשב"י יש ברכת כהנים?
זה כבר נידון אחר.האמת, שפעם ראשונה שהתפללתי שחרית בציון הרשב"י וראיתי כהן שעולה לדוכן הייתי בהלם. מה לכהן בבית הקברות? הייתי משוכנע שעוד רגע הקנאים מבין המתפללים יגרשו אותו החוצה בבזיון. אבל לא, הוא בירך ברכת כהנים, ועוד קיבל עליית כהן! ומאז עוד הרבה פעמים ראיתי את כהנים שנכנסים לציון הרשב"י והבנתי שיש בזה איזה הסבר. (רק מסקרן אותי אם הם מגיעים דרך גשר הכהנים...)
בקבר הרשב"י הרוב אוחזים שאסור בכלל לכהנים להיכנסעוד חידה
האם במירון בקבר הרשב"י יש ברכת כהנים?
(רמז כמו התשובות הקודמות מנהגים שונים אבל כאן כפול 2....)
יש הרבה כהנים שנכנסים לשם ולקבר רחל כיון שמקובלנו שיש שם פותח טפח.בקבר הרשב"י הרוב אוחזים שאסור בכלל לכהנים להיכנס
ויש אומרים שזה קבר של צדיק אז מותר
(גם אף אחד לא נוטל ידיים כשיוצאים משם)
וגם אם הכהן נכנס הרי זה בצפון שיש שנוהגים שלא לישא כפיים
ושוכחים שזה לא יעזורויש אומרים שזה קבר של צדיק אז מותר
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: