דרוש מידע שאלה מוזרה... מקובל חברתית = נורמלי?

אסטריקס

משתמש צעיר
אם את שותקת ולא מקבלת .זו לא הכלה כלל!!
ואם את לא עושה צעדים משמעותיים.זה עוד יותר חוסר הכלה .הכלה זה להכיל ...לפנות את כולך .ולקבל למרות ועל אף! לא שתיקה...
לדעתי גם...
אז תמיד תמצאי סביבך את הנשים שכן הולכות צנוע ותשתייכי אליהם, וממילא - לא משנה מה תעשי, תמיד תישארי נורמלית...
אוקי אני אשאר נורמלית, נכון.
אבל אני דברתי על עצם הדבר שנהיה 'נורמלי'....

נתנאל ח

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
בלת"ק
יש הבדל בין נורמלי לטוב
לא כל מה שנורמלי הוא טוב
אולי כל מה שטוב הוא נורמלי ואולי לא

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
נראה לי שלא נשאר ניק שלא הגיב לאשכול הזה....
חברים כולנו נורמאלים! אתם יכולים להיות רגועים....אין צורך להצטדק ולצדק...
למה אתם דואגים מהעיסוק בנורמה, זה נראה לכם לא נורמלי...?

מירי קרפט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הרב מה הדין?
- מותר
לא הבנתי, ואם זה אסור?
לא הבנתי מה הקשר.
נורמלי זה לא טוב או לא טוב.
ר' חיים קנייבסקי היה מיוחד הוא לא היה נורמלי.
אין שום קשר בין מצוות\עבירות לנורמליות.
הלוואי שכולנו לא היינו נורמליים אלא יותר צדיקים מהנורמה, יותר חכמים מהנורמה, וכו'.

אההה

משתמש פעיל
אם את שותקת ולא מקבלת .זו לא הכלה כלל!!
ואם את לא עושה צעדים משמעותיים.זה עוד יותר חוסר הכלה .הכלה זה להכיל ...לפנות את כולך .ולקבל למרות ועל אף! לא שתיקה...
זה לקבל
להכיל זה לא לעשות כלום למרות שאני לא רק לא מסכים אלא אני אפילו לא מוכן לקבל את זה.
ע"ע מה שאמרו להכיל את המתים מהקורונה.

תוהה ומשתומם

משתמש מקצוען
אנחנו משתמשים עם המילה נורמלי לשתי משמעויות.
נורמלי=מלשון 'נורמה'
נורמלי=מלשון 'שפוי'

וצריך לא לערבב בין הדברים, יש תופעות שלצערנו בעולם המודרני הם 'נורמלים-מקובלים', אבל הם ממש ממש לא שפויים.
ולהפך, ישנם הרבה רעיונות וערכים שהם שפויים לחלוטין, ולצערנו בעולם המודרני, הם לא נורמלים-מקובלים.

אם אני אקים למשל, אגודה לחולי סרטן, או סכרת, שמחליטים לשים סוף לדה-לגיטמציה, ולתפיסה כביכול הם אנשים חולים, שצריכים להיות מטופלים תרופתית ותזונתית, אנחנו נחליט שחולי הסרטן או הסכרת הם בריאים, והם לא צריכים שום טיפול, איש איש ואמונתו, ובסגרת הפלורליזם המשוגע שפוקד את עולמנו, לא ירחק היום שתקום אגודה כזו, ויתכן שיהיו לה קליינטים רבים, וזה יהיה נורמה בציבורים מסויימים, עכשיו אני שואל, האם יהפכו להיות אנשים בריאים???
לא, הם ישארו אנשים חולים, יתכן שזה יהיה בנורמה להיות חולה שלא מטופל, אבל ההגדרה של חולה ובריא היא אסלוטית, והנורמה החברתית לא יכולה לשנות את זה לעולם!

וכן הוא הדבר ממש, לכל מיני תופעות הזויות שהשכל האנושי וההגיון הבסיסי שולל אותם מכל וכל, גם אם הם יהפכו לנורמה, הם לעולם אבל לעולם לא יהיו שפויים!

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אין שום קשר בין מצוות\עבירות לנורמליות.
בטח שכן.
מי שחי בין שומרי מצוות זה ההכי נורמלי שלו.
הדבר הכי לא נורמלי. זה שחרדי לוקח נורמות אסורות מבחוץ ששם זה נורמה.
הנורמה נקבעת לפי הסביבה והמטרה בחיים בקבוצה שאליה אתה משתייך.

[כמו ששחקן כדורגל יתפוס את הכדור ביד ויתחיל לכדרר. ויעבור על החוקים של המסגרת שלו. אפי' שבכדורסל זה הנורמה. מה נגיד, שהוא נורמלי?]

אסטריקס

משתמש צעיר
מי שחי בין שומרי מצוות זה ההכי נורמלי שלו.
ברור שאני לא יעשה זאת כי זה אסור לי עפ"י הדרך חיים שלי, זה לא סותר שזה נהיה נורמה.
גם אם זה נוגד את ההלכה ואורח החיים שלי.
וכן הוא הדבר ממש, לכל מיני תופעות הזויות שהשכל האנושי וההגיון הבסיסי שולל אותם מכל וכל, גם אם הם יהפכו לנורמה, הם לעולם אבל לעולם לא יהיו שפויים!
יפה!!
נורמלי לא בהכרח אומר שפוי...
אהבתי.

אההה

משתמש פעיל
ברור שאני לא יעשה זאת כי זה אסור לי עפ"י הדרך חיים שלי, זה לא סותר שזה נהיה נורמה.
גם אם זה נוגד את ההלכה ואורח החיים שלי.

יפה!!
נורמלי לא בהכרח אומר שפוי...
אהבתי.
ציטוט מהכריכה של הספר הגאוני "הנורמלי האחרון" של @Ruty Kepler:

‘נורמלי’ הוא מי שמתאים לנורמה, שזורם עם כולם. אם הוא אחרון, וכולם כבר אינם כמוהו – הוא לא נורמלי. הוא יכול להיום חכם, שפוי, נחמד, ואפילו צודק – אבל נורמלי, לא.

נערך לאחרונה ב:

צ.ל.פ

משתמש חדש
נורמלי =תַּקִּין, שֶׁהוּא כְּתִקְנוֹ, שֶׁאֵינוֹ יוֹצֵא דֹּפֶן, רָגִיל
מה לעשות שזה ההגדרה כל דבר שהוא לא יוצא דופן הוא נורמלי יכול להיות שמבחינתך זה לא מקובל
מאד נורמלי :)

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
ציטוט מהכריכה של הספר הגאוני "הנורמלי האחרון" של @Ruty Kepler:

‘נורמלי’ הוא מי שמתאים לנורמה, שזורם עם כולם. אם הוא אחרון, וכולם כבר אינם כמוהו – הוא לא נורמלי. הוא יכול להיום חכם, שפוי, נחמד, ואפילו צודק – אבל נורמלי, לא.
לא ברור לי שההגדרה הזאת נכונה.

אסטריקס

משתמש צעיר
מה לעשות שזה ההגדרה כל דבר שהוא לא יוצא דופן הוא נורמלי יכול להיות שמבחינתך זה לא מקובל
אכן- נורמלי זה כנראה כן, כי הוא כבר לא יוצא דופן..
אבל, שוב, כמו שאמרו פה קודם- הוא לא בהכרח שפוי, גם אם נכנס לנורמה
לא רק לא מקובל, אלא לא שפוי...

מרחבית

משתמש מקצוען
אכן- נורמלי זה כנראה כן, כי הוא כבר לא יוצא דופן..
אבל, שוב, כמו שאמרו פה קודם- הוא לא בהכרח שפוי, גם אם נכנס לנורמה
לא רק לא מקובל, אלא לא שפוי...
אם אני אומרת על משהו שהוא 'לא שפוי' - זו אמירה שמבטאת בצורה חזקה איך אני מתייחסת לנושא הנידון. זה ככה אגב גם באמירה 'זה לא נורמלי'.
ברגע שמישהי מולי טוענת שזה 'כן שפוי' - ברורה עמדתה, ואפשר אם רוצים ואם יש מקום לכך - לדון הלאה במהות הדברים.
אם במקום זה, כפי שקורה המון פעמים, נגלוש לברור מה נקרא 'שפוי' ומה לא, מה נכלל או לא נכלל בהגדרת 'שפוי' ומדוע - זה יהיה דיון על הגדרות, שבדרך כלל לא נותן הרבה למהות הדיון הראשוני.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה