דרוש מידע שאלה מוזרה... מקובל חברתית = נורמלי?

אב"ם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

מענדיל טרייסטער

משתמש פעיל
עריכה תורנית
המילה [ואיתה - משמעותה] 'נורמלי', נוצר ע"י מחוללי שפת העברית. למיטב ידיעתי, אין כזה מילה בלשה"ק כלל, [לעורכים החשובים: חפשו במאגרים...], אשר על כן, על שאלתכם:​
האם כל דבר שנהיה מקובל חברתית- הופך את הדבר לנורמלי?
התשובה לענ"ד היא : שזה לא שתי דברים, הוא הוא 'נורמלי' הוא הוא 'מקובל', הכינוי בפי העולם על כל דבר שמקובל לעשות הוא 'נורמלי'.
האם כל דבר נורמלי - ראוי/מותר/נכון לעשות? ברור שלא.​

נערך לאחרונה ב:

ברבור באגם

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
זה מזכיר לי שפעם לפני שנים פגש אותי חילוני בגינה אמא שלי לקחה אותי הייתי בת 8, ואמר לי יש כל כך הרבה אנשים בעולם שהם לא חרדים מה כולם טועים, אז אמרתי לו יש כל כך הרבה אנשים בעולם לא מיליונרים רק קצת כי דבר טוב קשה להשיג...
נורמלי זה מי שהולך בדרך התורה, נכון שיש נורמות חברתיות שהם בסדר מבחינה הלכתית אז כדאי לא להיות מוזרה (עיין רמ"א ריש סימן א').

דודסטו

משתמש סופר מקצוען
מסופר שפעם אמר רשם להגרב"מ אזרחי שקשה למצוא בחורים לישיבת עטרת כי היא נחשבת מודרנית והמודה היום זה להיות פרום יותר
ענה הראש ישיבה, "מודרני זה להיות כמו המודה וא"כ אנחנו הישיבה האחרונה להחשב מודרני!!!"

אסטריקס

משתמש צעיר
דבר שמקובל חברתית הוא נורמלי - נמצא בגבולות הנורמה

לא ממש הבנתי מה עצוב בזה
נורמלי הוא לא טוב/רע/בסדר/ראוי/לא ראוי/טפשי
זה פשוט משהו מקובל
יש דברים שהם כן סוג של עצובים... כי רק בגלל שנכנס לחברה הוא נהיה נורמלי...
וזה לא רק 'לא ראוי' או משהו כזה
וד"ל..

אסטריקס

משתמש צעיר
אבל בטח שכן, ראו ערך "אופנה"
זה ממש לא אותו דבר כמו 'אופנה'.
אופנה היא לא דבר שאפשר להגדיר כמשהו נורמלי מבחינה נפשית/ מבחינת טבע וכו
אופנה היא דבר שבא והולך, נכון שיש דברים שאם אלבש היום אולי יחשיב אותי קצת ללא נורמלית, אבל לא על כאלו דברים באה השאלה...

בא בחשבון

משתמש מקצוען
יש דברים שהם כן סוג של עצובים... כי רק בגלל שנכנס לחברה הוא נהיה נורמלי...
וזה לא רק 'לא ראוי' או משהו כזה
וד"ל..
מניחה שכוונתך היא שעצוב שאנשים עושים דברים כאלה באופן כללי ובפרט על כך שהפך למקובל

דברים שנכנסים לחברה נהיים נורמליים כי זוהי הגדרה של נורמלי - מקובל
כשם שדברים שאינם מקובלים בחברה נהיים חריגים,
ואין עצב על כך ש'רק בגלל שאינם מקובלים נהיו חריגים', אלא עצוב לעיתים שדברים טובים נחשבים שונים.

דיירים

משתמש פעיל
מסופר שפעם אמר רשם להגרב"מ אזרחי שקשה למצוא בחורים לישיבת עטרת כי היא נחשבת מודרנית והמודה היום זה להיות פרום יותר
ענה הראש ישיבה, "מודרני זה להיות כמו המודה וא"כ אנחנו הישיבה האחרונה להחשב מודרני!!!"
הוא ענה לו כך: המודה היום זה להיות פרום, אנחנו לא מעוניינים להיות מודרנים, אנחנו נשארים "כמו פעם"

אבא ל6

משתמש סופר מקצוען
כשהגיע אלי מתנגד חיסונים והודיע לי בחגיגיות שזהו הלך על משפחתי ואוטוטו לכולם יצמח זנבות,
אמרתי לו שאני מעדיף להיות עם זנב כמו כולם, מאשר שונה ומוזר במיוחד, שרק לי אין זנב.....
וכפי שכבר כתבו זה נכון כל זמן שאינו נוגד את כללי ההלכה.

צחור

משתמש מקצוען
יש כת בארצות הברית של אנשים ברצף האוטיסטי שחיים ביחד. מנהיגים אותה גבר ואישה שאוטיסטים גם הם .והם טוענים שלמה כל העולם אומר שאנחנו לא נורמלים והם כן? אנחנו טוענים את ההפך אנחנו הנורמלים ואתם אלו שלא!
נראה לי שקוראים לה כת האסי או משהו כזה..
ברור
אבל אנחנו הרוב :)

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
זה נכון וכואב מאוד
כי הרבה פעמים עברות ודברים אסורים הופכים להיות שיא הנורמליים
בגלל שכמה אנשים בלי ירא"ש ככה התנהגו ולצערנו זה נכנס
ולפעמים זה כל כך מושרש עד שזה מגיע למצב שלא מבינים בכלל איזה בעיה יש בזה
והרבה פעמים אותם שעושים באמת כמו שהתורה אומרת נראים ונתפסים בציבור כ"לא נורמליים"
צריך להבין שנורמלי ולא נורמלי צריך להיקבע רק לפי חוקי התורה
מה היא אוסרת ומה היא מתירה ואיך צריך להתנהג בכל תחומי החיים
הלוואי ונזכה לחיות כך...
כל מלה
לא כל שיגעון שנכנס למודה נהיה דבר נורמלי

מירי קרפט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
זה מזכיר לי שפעם לפני שנים פגש אותי חילוני בגינה אמא שלי לקחה אותי הייתי בת 8, ואמר לי יש כל כך הרבה אנשים בעולם שהם לא חרדים מה כולם טועים, אז אמרתי לו יש כל כך הרבה אנשים בעולם לא מיליונרים רק קצת כי דבר טוב קשה להשיג...
נורמלי זה מי שהולך בדרך התורה, נכון שיש נורמות חברתיות שהם בסדר מבחינה הלכתית אז כדאי לא להיות מוזרה (עיין רמ"א ריש סימן א').
נורמלי זה לא מי שהולך בדרך התורה.
מי שהולך בדרך התורה הוא נורמלי, וגם מי שלא, הוא נורמלי. יש נורמות בעולם וזה נכלל בתוך הנורמה.(לא מדברת מה נכון או לא, זה ברור!~)
יש דברים לא נורמליים שהפכו לנורמלי.
ויש דברים לא נורמליים(אם דיברת על צניעות והלכה)שהופכים לנורמליים ומקובלים ונהיים בסדר הלכתית-לכן אולי לא להיות מעשרת ראשונים...)
יש להבדיל בין ענייני הלכה ש'נכנסים' ח"ו ,לבין עניינים ומקובלויות שונות שמשתנות ונהיות קבילות ומותרות.

ESTI.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
קודם כל שאלה מעולה!
יכולה לומר שבאופן אישי היא מעסיקה אותי המון
דעתי בנושא היא שלצערנו ישנם המון מקובלות חברתיות שאינם נורמליות
ועם כל זה הן חיות וקימות על אף שהן אינם תקינות בעליל
אני אתן דוגמא-מהציבור שלנו,יש נושאים רבים אצלנו שטוענים שיפור רציני אבל לצערי במקום לטפל בהם
אנשים בוחרים לטאטא אותם הדברים מתחת לשטיח כאילו שזה יעזור לאותם נושאים להעלם
הבעיה שהנושאים הנ"ל רק גדלים שם בחושך וממש לא נעלמים
אז לא! זה לא נורמלי! אבל לצערי רבים מהאנשים שמקימים את אותם "נורמות" כבכיול
חושבים את עצמם לנורמלים כי הם הולכים אחרי כולם או כי הם התחילו את הזרם והם כבר השתכנעו מהשטויות שהם מוכרים לעצמם
וכל זה מבלי לעצור רגע ולשאול את עצמם האם מה שכולם עושים הוא נכון
אגב הסיפור על תבואת השיגעון של ר נחמן מברסלב
מתאים בול לשאלה לך! אם את לא מכירה אותו אשמח להכיר לך...

ESTI.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני אשמח להכיר
בשמחה!
מצטטת אותו מהזכרון אז מתנצלת מראש או לא מדייקת בפרטים הקטנים
היה מלך שלו היה חוזה בכוכבים
שהודיע לו שהתבואה שתגדל השנה בשדה תהיה מקוללת
וכל מי שיואכל ממנה ישתגע
וזה הציב בפניהם דילמה
מצד אחד הם יכולים לאכול ממנה אבל אז יהפכו למשוגעים
מצד שני הם יכולים להימנע מלאכול אבל אז הם יהיו נורמליים בעולם שמלא משוגעים( גם לא בחירה מושלמת...)
הם התלבטו קשות ובסופו של דבר סיכמו ביניהם לעשות לעצמם סימון על המצח ולאכול מן התבואה
כדי שגם לאחר מכן כשהם ישתגעו עדין יהיה את הסימן שיזכיר להם שהם בעצם נורמליים...

גברת חוקרת

משתמש פעיל
הפוך, שגם לאחר שהם ישתגעו, ויתנהגו כמו כולם ויהיו לכאורה "נורמלים", כשהם יראו את הסימן אחד על המצח של השני הוא יזכיר להם שהם בעצם משוגעים, ולא נורמלים

איזה טוב השם

משתמש פעיל
בשמחה!
מצטטת אותו מהזכרון אז מתנצלת מראש או לא מדייקת בפרטים הקטנים
היה מלך שלו היה חוזה בכוכבים
שהודיע לו שהתבואה שתגדל השנה בשדה תהיה מקוללת
וכל מי שיואכל ממנה ישתגע
וזה הציב בפניהם דילמה
מצד אחד הם יכולים לאכול ממנה אבל אז יהפכו למשוגעים
מצד שני הם יכולים להימנע מלאכול אבל אז הם יהיו נורמליים בעולם שמלא משוגעים( גם לא בחירה מושלמת...)
הם התלבטו קשות ובסופו של דבר סיכמו ביניהם לעשות לעצמם סימון על המצח ולאכול מן התבואה
כנראה המסר הוא שבדרך כלל כדאי להיות כמו הציבור ולא שונה מכולם (אם אין סיבה משמעותית שמחייבת את זה). אבל לזכור תמיד שמה שהציבור עושה זה לא הוכחה שכך נכון לעשות, אלא צריך תמיד להיות עירניים מה באמת נכון, ואם זה כבר לא ראוי - להמנע

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה