נוֹרְמָה-אולי התכוונת לומר - "מקובל"?
נוהג מקובל; מוסכמה,
יש דברים שהם נורמליים ומקובלים והם לא- טובים/בסדר/ראויים....נורמלי הוא לא טוב/רע/בסדר/ראוי/לא ראוי/טפשי
ועל זה בא ה-לצערנו.....
נוֹרְמָה-אולי התכוונת לומר - "מקובל"?
יש דברים שהם נורמליים ומקובלים והם לא- טובים/בסדר/ראויים....נורמלי הוא לא טוב/רע/בסדר/ראוי/לא ראוי/טפשי
האם כל דבר שנהיה מקובל חברתית- הופך את הדבר לנורמלי?
יש דברים שהם כן סוג של עצובים... כי רק בגלל שנכנס לחברה הוא נהיה נורמלי...דבר שמקובל חברתית הוא נורמלי - נמצא בגבולות הנורמה
לא ממש הבנתי מה עצוב בזה
נורמלי הוא לא טוב/רע/בסדר/ראוי/לא ראוי/טפשי
זה פשוט משהו מקובל
זה ממש לא אותו דבר כמו 'אופנה'.אבל בטח שכן, ראו ערך "אופנה"
התכוונתי לשאול אם דבר שהוא 'מקובל' כבר הופך להיות נורמלי, גם אם בעיקרון אותו דבר הוא לא 'נורמלי'.אולי התכוונת לומר - "מקובל"?
מניחה שכוונתך היא שעצוב שאנשים עושים דברים כאלה באופן כללי ובפרט על כך שהפך למקובליש דברים שהם כן סוג של עצובים... כי רק בגלל שנכנס לחברה הוא נהיה נורמלי...
וזה לא רק 'לא ראוי' או משהו כזה
וד"ל..
הוא ענה לו כך: המודה היום זה להיות פרום, אנחנו לא מעוניינים להיות מודרנים, אנחנו נשארים "כמו פעם"מסופר שפעם אמר רשם להגרב"מ אזרחי שקשה למצוא בחורים לישיבת עטרת כי היא נחשבת מודרנית והמודה היום זה להיות פרום יותר
ענה הראש ישיבה, "מודרני זה להיות כמו המודה וא"כ אנחנו הישיבה האחרונה להחשב מודרני!!!"
ברוריש כת בארצות הברית של אנשים ברצף האוטיסטי שחיים ביחד. מנהיגים אותה גבר ואישה שאוטיסטים גם הם .והם טוענים שלמה כל העולם אומר שאנחנו לא נורמלים והם כן? אנחנו טוענים את ההפך אנחנו הנורמלים ואתם אלו שלא!
נראה לי שקוראים לה כת האסי או משהו כזה..
כל מלהזה נכון וכואב מאוד
כי הרבה פעמים עברות ודברים אסורים הופכים להיות שיא הנורמליים
בגלל שכמה אנשים בלי ירא"ש ככה התנהגו ולצערנו זה נכנס
ולפעמים זה כל כך מושרש עד שזה מגיע למצב שלא מבינים בכלל איזה בעיה יש בזה
והרבה פעמים אותם שעושים באמת כמו שהתורה אומרת נראים ונתפסים בציבור כ"לא נורמליים"
צריך להבין שנורמלי ולא נורמלי צריך להיקבע רק לפי חוקי התורה
מה היא אוסרת ומה היא מתירה ואיך צריך להתנהג בכל תחומי החיים
הלוואי ונזכה לחיות כך...
נורמלי זה לא מי שהולך בדרך התורה.זה מזכיר לי שפעם לפני שנים פגש אותי חילוני בגינה אמא שלי לקחה אותי הייתי בת 8, ואמר לי יש כל כך הרבה אנשים בעולם שהם לא חרדים מה כולם טועים, אז אמרתי לו יש כל כך הרבה אנשים בעולם לא מיליונרים רק קצת כי דבר טוב קשה להשיג...
נורמלי זה מי שהולך בדרך התורה, נכון שיש נורמות חברתיות שהם בסדר מבחינה הלכתית אז כדאי לא להיות מוזרה (עיין רמ"א ריש סימן א').
אני אשמח להכיראגב הסיפור על תבואת השיגעון של ר נחמן מברסלב
בשמחה!אני אשמח להכיר
הפוך, שגם לאחר שהם ישתגעו, ויתנהגו כמו כולם ויהיו לכאורה "נורמלים", כשהם יראו את הסימן אחד על המצח של השני הוא יזכיר להם שהם בעצם משוגעים, ולא נורמליםכדי שגם לאחר מכן כשהם ישתגעו עדין יהיה את הסימן שיזכיר להם שהם בעצם נורמליים...
כנראה המסר הוא שבדרך כלל כדאי להיות כמו הציבור ולא שונה מכולם (אם אין סיבה משמעותית שמחייבת את זה). אבל לזכור תמיד שמה שהציבור עושה זה לא הוכחה שכך נכון לעשות, אלא צריך תמיד להיות עירניים מה באמת נכון, ואם זה כבר לא ראוי - להמנעבשמחה!
מצטטת אותו מהזכרון אז מתנצלת מראש או לא מדייקת בפרטים הקטנים
היה מלך שלו היה חוזה בכוכבים
שהודיע לו שהתבואה שתגדל השנה בשדה תהיה מקוללת
וכל מי שיואכל ממנה ישתגע
וזה הציב בפניהם דילמה
מצד אחד הם יכולים לאכול ממנה אבל אז יהפכו למשוגעים
מצד שני הם יכולים להימנע מלאכול אבל אז הם יהיו נורמליים בעולם שמלא משוגעים( גם לא בחירה מושלמת...)
הם התלבטו קשות ובסופו של דבר סיכמו ביניהם לעשות לעצמם סימון על המצח ולאכול מן התבואה
כדי שגם לאחר מכן כשהם ישתגעו עדין יהיה את הסימן שיזכיר להם שהם בעצם נורמליים...
ממש לאבשפה העברית המילים נורמלי והגיוני נשמעות לי ככה
נורמלי - הנורמה שלי (בהטיה לגוף ראשון..)
הגיוני - ההגיון שלי (בהטיה לגוף ראשון)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: