מאפים שאלה לבעלבוסטיות בעניין אפיית חלות ביתיות

dinaday

משתמש פעיל
בהשראת הפורום המקסים כאן,
הכנתי לאחרונה חלות מאפה בית.
זכיתי גם להפריש חלה בכל פעם.

את המתכון והטיפים לקחתי מהאשכול של @רוחי בלבוחי ואת אופן הקליעה וסוג תכנית האפיה, מסרטון ההדרכה לקליעה מ4 רצועות של @ה. בקר

אפיתי בתבניות אובאליות ייעודיות לחלות.

המרקם והטעם יצאו משובחים ממש!

דבר אחד לא מצליח לי, החלות מתפרקות במרכזן. גם בקליעה יוצאות לי חלות שההתחלה שלהן רחבה ויפה אבל הסוף דק, וכך באמצע הן גם לא מאד גבוהות, למרות שבקצוות שלהן הן כן תופחות נהדר.

מי יכולה להבין מה הבעיה ולחשוב על עצה לפתרון?

תודה מראש.
 

אריאלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
תנסי לקלוע בצורה פחות הדוקה
ולתת מספיק זמן התפחה לפני האפיה
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
2 אפשרויות:
מעודף שמרים (מומלץ לשקול..)
או שלא הותפחו עד הסוף לפני האפייה.
 

תהילושש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
לפי דעתי זה נשמע שאת קולעת חזק מידי, ולכן זה נקרע קצת,
אני אוהבת להכין חלה ארוכה, ואחרי הקליעה אני חותכת את הקצוות, כך שהחלה יוצאת שווה.
בהצלחה.
 

הפולניה

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
יוצרי ai
תנסי להכין את הרצועות שיהיו שוות בעובי ולא רחבות באמצע וצרות בסוף.
 
נערך לאחרונה ב:

dinaday

משתמש פעיל
לפי דעתי זה נשמע שאת קולעת חזק מידי, ולכן זה נקרע קצת,
אני אוהבת להכין חלה ארוכה, ואחרי הקליעה אני חותכת את הקצוות, כך שהחלה יוצאת שווה.
בהצלחה.
החלה לא נקרעת, אלא יוצאת שלמה, אבל כשאני מרימה אותה, היא מתפרקת באמצע- מעין קו שבר.
בכל אופן, אקח לתשומת לבי לקלוע לא הדוק.
איזה אורך חלה את מקבלת אחרי הקליעה לפני התפחה? (ביחס לשלוש חלות מקילו קמח)
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
לפי ההנחיות של @רוחי בלבוחי
התפחה בתנור 30 דקות על 50 מעלות, עד לגובה תפוח יפה. אבל אין לי ניסיון, אז אולי היא יכולה לתפח עוד?
ממליצה לנסות להתפיח בחוץ40-50 דקות (גג שעה!) מכוסה במגבת ותבדקי אם את לוחצת והבצק חוזר מייד זה אומר שזה מלא באוויר ומוכן לאפייה.

לגבי השמרים 20 גר׳ בדיוק לכל קילו בצק.
אולי תנסי להוריד (את שמה 22 גר׳)
 

9312

משתמש רשום
אני קולעת רופף, מתפיחה 20 דק' ומורחת ביצה עם סילאן
יוצא ככה:
 

קבצים מצורפים

  • IMG_2931.JPG
    IMG_2931.JPG
    1.1 MB · צפיות: 35
  • IMG_2932.JPG
    IMG_2932.JPG
    KB 927.6 · צפיות: 33

dinaday

משתמש פעיל
ממליצה לנסות להתפיח בחוץ40-50 דקות (גג שעה!) מכוסה במגבת ותבדקי אם את לוחצת והבצק חוזר מייד זה אומר שזה מלא באוויר ומוכן לאפייה.

לגבי השמרים 20 גר׳ בדיוק לכל קילו בצק.
אולי תנסי להוריד (את שמה 22 גר׳)
אין לי משקל, ולכן חשבתי שהכי מדויק זה האריזות הקטנות המדודות, ולא שאמדוד לבד בכף מטבח...
איך אדע כמה שמרים להוריד?
 

mshimon

משתמש רשום
החלה לא נקרעת, אלא יוצאת שלמה, אבל כשאני מרימה אותה, היא מתפרקת באמצע- מעין קו שבר.
בכל אופן, אקח לתשומת לבי לקלוע לא הדוק.
איזה אורך חלה את מקבלת אחרי הקליעה לפני התפחה? (ביחס לשלוש חלות מקילו קמח)
כשאני מכינה חלות מקילו אני מחלקת ל4 יוצא לי כל חלה בגודל של התבניות השחורות לחלות מספר 6 אך אני אופה בתבניות גדולות יותר כדי שיהיה לו מקום לתפוח.
 

ברור מאד

משתמש צעיר
כשאני מחלקת את הבצק אני שוקלת כל חלק
כך שהרצועות שוות בגדלן ובמשקלן.
יוצא מושלם.
משקל ביתי שווה לקנות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה