התייעצות שאלה לאמהות של משפחות ברוכות ילדים

MRF

משתמש מקצוען
בלת"ק
יש דברים זולים יותר משניצלים
קציצות מלאות בכל טוב
מוקפצים צריך חצי מהכמות של שניצלים
עריאס

גם אצלי לא כ"כ אוכלים מרקי קטניות
ואם אוכלים זה רק צלחת אחת
ממש לא משביע במקום ארוחה ממש

וגם ילדים בצהרון הרבה פעמים רוצים בבית עוד פעם מבושל

בגדול ארוחה ל 10 נפשות הגיוני מאוד שתעלה כך (תחשבי מה זה 7 שח לאדם? כל דבר הכי קטן עולה כך)

רק שאפשר לנסות לחסוך
קודם כל לקנות בזול במכירות ארגזים וכו
וגם לא כל יום חובה בשרי יקר
עוף טחון אפילו קילו שמספיק עולה יותר זול מהרבה דברים אחרים

בקשר לפירו וירקות לא חשובת שחיבים להקפיד על הכמות ממש אבל בגדול משתדלים לאכול הרבה
כמובן שוב יש ימים זולים/מכירות זולות/תקופות שירקות מסוימים זולים יותר

לי אישית יותר מפריע העלות וההתעסקות של כל האוכל מעבר לארוחת צהרים
הגדולים לא גומרים לצרוך אוכל וכמובן חיבים מענין ומגוון ומרגיש לי שזה לא בריא
אבל יש סוג של ילדים שכל הזמן רעבים
ושעה אחרי ארוחה חיבים עוד ועוד
(יש מנגד שצריך להתחנן לכל ביס)
באמת שמתי לב שכשאוכלים ארוחה בשרית טובה כבר פחות מנשנשים כי שבעים אז יכול להיות שחסכנו באיזו ארוחה אבל בסופי עם כל האוכל בין לבין צריך לשקלל גם

עוף טחון אני נותנת לילדים,
אני לא מעיזה לאכול מזה כשרואים את הגידים הצפורניים והשומנים
כנפיים וגרונות קשה לאכול אלא אם עושים את זה במרק שזה גם רעיון טוב
 

כוכבה ה.

משתמש פעיל
בלת"ק חלקי
לא מגדלת משפחה ברוכה אבל גדלתי במשפחה בורכה בלעה"ר
דבר ראשון, המרק זה שיטה של אמא שלי, כל הזכויות שמורות😉
דבר שני, זה משהו שלילדים לוקח המון זמן ללמוד וגם מבוגרים לא תמיד אוחזים
היחס הנכון בין הפחמימה לחלבון, בד"כ החלבון הרי יותר טעים ומגרה ומצד שני פחות משביע וממלא אז אוכלים אותו מהר ומבקשים עוד ועוד, ואת הפחמימה שפחות מגרה אבל הרבה יותר משביעה וממלאה אוכלים לאט לאט עד שגומרים אם בכלל,
אבל אם אוכלים בצורה נכונה אוטומטי אוכלים פחות חלבון כי כבר מתחילים להתמלאות מהפחמימה,
המשפט שאני הכי זוכרת
ילד - אני רוצה עוד שניצל
אמא - תגמור את האורז תקבל כמה שניצל שאתה רוצה
ועד היום אין לי מושג אם היה עוד שניצל😄.
 

הפולניה

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
יוצרי ai
עוף טחון אני נותנת לילדים,
אני לא מעיזה לאכול מזה כשרואים את הגידים הצפורניים והשומנים
כנפיים וגרונות קשה לאכול אלא אם עושים את זה במרק שזה גם רעיון טוב
יש קצביות איכותיות שאת יכולה לראות איך שטוחנים את העוף משתמשים רק בחזה בלי עצמות ושומנים
 

שולי איטח

משתמש מקצוען
באמת שמתי לב שכשאוכלים ארוחה בשרית טובה כבר פחות מנשנשים כי שבעים אז יכול להיות שחסכנו באיזו ארוחה אבל בסופי עם כל האוכל בין לבין צריך לשקלל גם

עוף טחון אני נותנת לילדים,
אני לא מעיזה לאכול מזה כשרואים את הגידים הצפורניים והשומנים
כנפיים וגרונות קשה לאכול אלא אם עושים את זה במרק שזה גם רעיון טוב
אני לא קונה טחון מצרכניה
רק ממקום שטוחנים במקום כמו אצל הקר -הודו טחון שזה ממש נקי
המחיר אמנם כמו קילו שניצל
אבל צריך הרבה פחות
 

נחמה למה

משתמש מקצוען
היחס הנכון בין הפחמימה לחלבון, בד"כ החלבון הרי יותר טעים ומגרה ומצד שני פחות משביע וממלא אז אוכלים אותו מהר ומבקשים עוד ועוד, ואת הפחמימה שפחות מגרה אבל הרבה יותר משביעה וממלאה אוכלים לאט לאט עד שגומרים אם בכלל,
אבל אם אוכלים בצורה נכונה אוטומטי אוכלים פחות חלבון כי כבר מתחילים להתמלאות מהפחמימה,
המשפט שאני הכי זוכרת
ילד - אני רוצה עוד שניצל
אמא - תגמור את האורז תקבל כמה שניצל שאתה רוצה
ועד היום אין לי מושג אם היה עוד שניצל😄.
טעות יסודית! חלבון משביע לאורך זמן, פחמימה פחות.
ובדרך כלל הפחמימה (פסטה, פתיתים, אורז וכד') מגרה הרבה יותר מהחלבון (עוף, דג, קטניות וכד')
הפחמימה נותנת אנרגיה לטווח הקצר, המיידי, והחלבון - לטווח הארוך, וממילא לתחושת שובע אחרי הארוחה.
(שניצל הוא שילוב של פחמימה עם חלבון, לא החלבון האידיאלי, וממילא לא תוכלי לתת אותו כדוגמא)
ואמא שלך, שתהיה בריאה, לפי התיאור הלבבי - רצתה כנראה (ממש כמו פותחת האשכול...) לשרוד את הקטע הכלכלי...
 

שרה UI/UX

משתמש מקצוען
יוצרי ai
אנחנו עדיין לא משפחה גדולה, אבל גדלתי במשפחה ברוכה ואברכית ואמא עם תודעת בריאות גבוהה..
כמה דברים שזכורים לי:
פעם בשבוע היה סלט ביצים קשות, טונה ועגבניות
בתוספת עם פחמימה טעימה כמו ציפס בתנור ומרק ירקות זה משביע ומלא חלבון.
מרקים טחונים במרקם קרמי כיף :) וככה גם הבררנים לא יודעים שהוא כולל חומוס מבושל ועדשים.
בכלל כל יום היה מרק, גם בקיץ.
אמא שלי אלופת המרקים ועם שקדי מרק ואטריות או קניידלאך לא מחפשים לשבוע רק מהעוף.
היו גם דגים שהיא קנתה בזול, כמו פילה טונה או נסיכה ובישלה עם מלא רוטב אדום פיקנטי שהולך מעולה עם הרבה אורז או פירה
היא ניסתה להכניס לבית הרבה פעמים קינואה גם ולא הלך לה לצערה.. אולי אצלך כן זה מלא חלבון.
 

פרידא

משתמש מקצוען
מזדהה מאוד עם פותחת האשכול
בדיוק היום סיימנו ארוחה של הודו טחון עם הרבה יקרות
הכנתי מ 2 מגשים של חצי קילו - הספיק בקושי ל 6 נפשות!
הייתי צריכה מהר להכין עוד מגש בשביל שאר 3 הנפשות!
ולא תמיד הקושי זה ממצוקה כלכלית
זה הקניות בסדר גודל, ההכנה המרובה, והתחושה שתמיד נשארים בידיים ריקות
לכן למדנו, דבר ראשון מורידים מנה לאבא ואמא ולילדים החסרים
שלא יקרה מצב שמישהו לא נשאר לו...
וגם בתוספת פחמימה אותו סיפור
תמיד תמיד נגמר
עד שמרוב תסכול התחלתי להכין כמויותתתת
קילו אורז!! 2 חבילות פתיתים!!
ורק ככה זכיתי לראות שאריות בסיר.....
מעניין
אני מכינה מחצי קילו למשפחה מעל 10 נפשות ונשאר לי...
לפי התגובות שקראתי זה משתנה כנראה לפי התאבון של הילדים וכנראה גם הגילאים
 

שולי איטח

משתמש מקצוען
מזדהה מאוד עם פותחת האשכול
בדיוק היום סיימנו ארוחה של הודו טחון עם הרבה יקרות
הכנתי מ 2 מגשים של חצי קילו - הספיק בקושי ל 6 נפשות!
הייתי צריכה מהר להכין עוד מגש בשביל שאר 3 הנפשות!
ולא תמיד הקושי זה ממצוקה כלכלית
זה הקניות בסדר גודל, ההכנה המרובה, והתחושה שתמיד נשארים בידיים ריקות
לכן למדנו, דבר ראשון מורידים מנה לאבא ואמא ולילדים החסרים
שלא יקרה מצב שמישהו לא נשאר לו...
וגם בתוספת פחמימה אותו סיפור
תמיד תמיד נגמר
עד שמרוב תסכול התחלתי להכין כמויותתתת
קילו אורז!! 2 חבילות פתיתים!!
ורק ככה זכיתי לראות שאריות בסיר.....

מזדהה מאוד
לא מבינה איך יש כאילו שרושמים שמגש מספיק למשפחה של 10/חצי קילו הודו
אצלי גם קילו לא תמיד מספיק

אבל זה כנראה תלוי בסוג של ילדים
אצלינו אוכלים הרבה(דוקא הרזים)
כבר הרבה זמן אני מכינה 2 חבילות פתיתים אבל לקח לי זמן לקלוט
ו 5 כוסות אורז (גיסתי עם מס ילדים כמוני מכינה 2!!!)
 

יהלומים

פתרונות תעסוקה יצירתיים
מנוי פרימיום

פרידא

משתמש מקצוען
איך??
תתארי לי, כל אחד מקבל כף וחצי?
אני מכינה לדוג' קציצות ברסק עגבניות
כל אחד מקבל 2-3 קציצות
בד"כ נשאר לי

עכשיו אני חושבת, לא כולם אוהבים...
ואם אני מכינה קציצות מטוגנות אז אחרים לא אוהבים...
מה את עושה כשלא כולם אוהבים את האוכל היום?
 

יהלומים

פתרונות תעסוקה יצירתיים
מנוי פרימיום
עוד הצעה מוצלחת מאוד וקלה להכנה
אני מכינה מרק בשרי גדול מורכב מ 2 מגשים כנפיים הודו והרבה בטטה וירקות
2 דקות להכניס לסיר - רק דורש הערכות מוקדמת
עם אטריות ושקדי מרק או קניידלאך
ארוחה מלאה מזינה קלה ונראה לי גם יחסית זולה
 

פרידא

משתמש מקצוען
מה את עושה כשלא כולם אוהבים את האוכל היום?
כולם תמיד אוהבים את האוכל?
ויש את הבנות סמינר שלא רוצות להתבשר...

הבת שלי עובדת בצהרון סיפרה לי שיש הרבה בנות (בכיתות נמוכות) שלא רוצות להתבשר!! הם שואלות אם זה בשרי. ואם כן אז לוקחות כפית רק מהתוספת והשאר לפח!!

שלא תחשבי. ב"ה יש לי כל יום ארוחה מבושלת. לעיתים נדירות אני לא מבשלת. בד"כ תמיד יש אצלי ארוחה מבושלת עם חלבון פחמימה וירק. והכל בשפע ב"ה.
 

יהלומים

פתרונות תעסוקה יצירתיים
מנוי פרימיום
כולם תמיד אוהבים את האוכל?
אצלי ספציפית זה לא באופציה - לא לאהוב
שלא תחשבי. ב"ה יש לי כל יום ארוחה מבושלת.
כל הכבוד! מאוד מעריכה!

לא מוריד מהערכה אלייך רק בחשבון פשוט יוצא שאוכלים אצלך פחות נפשות

אבל בעלי אוכל בחוץ והבחורים בישיבה
נס שלפחות הבחורים אוכלים בישיבה, ושם מקבלים כמה מנות שרוצים ללא הגבלה....
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה