מדברת על מה שאני כן יודעת...למה?
כאילו, מה את יודעת מה יש בעוף הטחון המוכן... מלא בשומנים טחונים וכו'
חזה עוף טחון (נגיד אצלי בבית) יותר בריא מכנפיים
מדברת על מה שאני כן יודעת...למה?
כאילו, מה את יודעת מה יש בעוף הטחון המוכן... מלא בשומנים טחונים וכו'
את טוחנת את העוף לבד?הרבה פחות בריא
נדיר שאני משתמשת בעוף טחוןאת טוחנת את העוף לבד?
רק למשפחה קטנהכך יצרנו מ3 עופות 3 ארוחות.
אין לי מושג מה גדול ומה קטןרק למשפחה קטנה
זה לא כמויות סבירות בכלל בעיניי.אין לי מושג מה גדול ומה קטן
אבל אנחנו מעל 10 במשפחה ב"ה בלי עין הרע.
בלת"ק
יש דברים זולים יותר משניצלים
קציצות מלאות בכל טוב
מוקפצים צריך חצי מהכמות של שניצלים
עריאס
באמת שמתי לב שכשאוכלים ארוחה בשרית טובה כבר פחות מנשנשים כי שבעים אז יכול להיות שחסכנו באיזו ארוחה אבל בסופי עם כל האוכל בין לבין צריך לשקלל גםגם אצלי לא כ"כ אוכלים מרקי קטניות
ואם אוכלים זה רק צלחת אחת
ממש לא משביע במקום ארוחה ממש
וגם ילדים בצהרון הרבה פעמים רוצים בבית עוד פעם מבושל
בגדול ארוחה ל 10 נפשות הגיוני מאוד שתעלה כך (תחשבי מה זה 7 שח לאדם? כל דבר הכי קטן עולה כך)
רק שאפשר לנסות לחסוך
קודם כל לקנות בזול במכירות ארגזים וכו
וגם לא כל יום חובה בשרי יקר
עוף טחון אפילו קילו שמספיק עולה יותר זול מהרבה דברים אחרים
בקשר לפירו וירקות לא חשובת שחיבים להקפיד על הכמות ממש אבל בגדול משתדלים לאכול הרבה
כמובן שוב יש ימים זולים/מכירות זולות/תקופות שירקות מסוימים זולים יותר
לי אישית יותר מפריע העלות וההתעסקות של כל האוכל מעבר לארוחת צהרים
הגדולים לא גומרים לצרוך אוכל וכמובן חיבים מענין ומגוון ומרגיש לי שזה לא בריא
אבל יש סוג של ילדים שכל הזמן רעבים
ושעה אחרי ארוחה חיבים עוד ועוד
(יש מנגד שצריך להתחנן לכל ביס)
יש קצביות איכותיות שאת יכולה לראות איך שטוחנים את העוף משתמשים רק בחזה בלי עצמות ושומניםעוף טחון אני נותנת לילדים,
אני לא מעיזה לאכול מזה כשרואים את הגידים הצפורניים והשומנים
כנפיים וגרונות קשה לאכול אלא אם עושים את זה במרק שזה גם רעיון טוב
וזה יקר בהתאם.. (אם הכונה היא לחסוך)יש קצביות איכותיות שאת יכולה לראות איך שטוחנים את העוף משתמשים רק בחזה בלי עצמות ושומנים
אני לא קונה טחון מצרכניהבאמת שמתי לב שכשאוכלים ארוחה בשרית טובה כבר פחות מנשנשים כי שבעים אז יכול להיות שחסכנו באיזו ארוחה אבל בסופי עם כל האוכל בין לבין צריך לשקלל גם
עוף טחון אני נותנת לילדים,
אני לא מעיזה לאכול מזה כשרואים את הגידים הצפורניים והשומנים
כנפיים וגרונות קשה לאכול אלא אם עושים את זה במרק שזה גם רעיון טוב
טעות יסודית! חלבון משביע לאורך זמן, פחמימה פחות.היחס הנכון בין הפחמימה לחלבון, בד"כ החלבון הרי יותר טעים ומגרה ומצד שני פחות משביע וממלא אז אוכלים אותו מהר ומבקשים עוד ועוד, ואת הפחמימה שפחות מגרה אבל הרבה יותר משביעה וממלאה אוכלים לאט לאט עד שגומרים אם בכלל,
אבל אם אוכלים בצורה נכונה אוטומטי אוכלים פחות חלבון כי כבר מתחילים להתמלאות מהפחמימה,
המשפט שאני הכי זוכרת
ילד - אני רוצה עוד שניצל
אמא - תגמור את האורז תקבל כמה שניצל שאתה רוצה
ועד היום אין לי מושג אם היה עוד שניצל.
מענייןמזדהה מאוד עם פותחת האשכול
בדיוק היום סיימנו ארוחה של הודו טחון עם הרבה יקרות
הכנתי מ 2 מגשים של חצי קילו - הספיק בקושי ל 6 נפשות!
הייתי צריכה מהר להכין עוד מגש בשביל שאר 3 הנפשות!
ולא תמיד הקושי זה ממצוקה כלכלית
זה הקניות בסדר גודל, ההכנה המרובה, והתחושה שתמיד נשארים בידיים ריקות
לכן למדנו, דבר ראשון מורידים מנה לאבא ואמא ולילדים החסרים
שלא יקרה מצב שמישהו לא נשאר לו...
וגם בתוספת פחמימה אותו סיפור
תמיד תמיד נגמר
עד שמרוב תסכול התחלתי להכין כמויותתתת
קילו אורז!! 2 חבילות פתיתים!!
ורק ככה זכיתי לראות שאריות בסיר.....
מזדהה מאוד עם פותחת האשכול
בדיוק היום סיימנו ארוחה של הודו טחון עם הרבה יקרות
הכנתי מ 2 מגשים של חצי קילו - הספיק בקושי ל 6 נפשות!
הייתי צריכה מהר להכין עוד מגש בשביל שאר 3 הנפשות!
ולא תמיד הקושי זה ממצוקה כלכלית
זה הקניות בסדר גודל, ההכנה המרובה, והתחושה שתמיד נשארים בידיים ריקות
לכן למדנו, דבר ראשון מורידים מנה לאבא ואמא ולילדים החסרים
שלא יקרה מצב שמישהו לא נשאר לו...
וגם בתוספת פחמימה אותו סיפור
תמיד תמיד נגמר
עד שמרוב תסכול התחלתי להכין כמויותתתת
קילו אורז!! 2 חבילות פתיתים!!
ורק ככה זכיתי לראות שאריות בסיר.....
איך??אני מכינה מחצי קילו למשפחה מעל 10 נפשות ונשאר לי...
אני מכינה לדוג' קציצות ברסק עגבניותאיך??
תתארי לי, כל אחד מקבל כף וחצי?
כולם תמיד אוהבים את האוכל?מה את עושה כשלא כולם אוהבים את האוכל היום?
אצלי ספציפית זה לא באופציה - לא לאהובכולם תמיד אוהבים את האוכל?
כל הכבוד! מאוד מעריכה!שלא תחשבי. ב"ה יש לי כל יום ארוחה מבושלת.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: