@תמר יונה הנה כתבה מהאתר כל רגע שטוענת שהילדים פחות מדביקים ממבוגרים:http://kore.co.il/viewArticle/63083
מעניין...הנה כתבה מהאתר כל רגע שטוענת שהילדים פחות מדביקים ממבוגרים
לא יודעת לגבי מחקרים. אבל ברפואה ישראל טובה בהרבה מאד מבריטניה.אכן אמנם כשהנדון על רפואה ומחקר בריאות ארה"ב טובה מישראל, וישראל טובה (לא בהרבה) מבריטניה.
אז מה את מציעה? להחזיר רק את החינוך החילוני?כל המחשבה לחזרה ללימודים לא לוקחת בחשבון את מס' הילדים הממוצע בבית חרדי
אם בבית חילוני ידבק ח"ו אחד הילדים- משמעות הדבר ששלושה או ארבעה אנשים יכנסו לבידוד.
אם ח"ו ילד אחד ולא משנה גילו ידבק בגן זה אומר שמספר לא מבוטל של אנשים נכנסים לבידוד נגיד 8 ואולי גם 12.
ואם הוא ידביק את הכיתה שלו- תכפילו את המספר ב-15!!!
אז בציבור החילוני מספר הנדבקים מארוע כזה יהיה 60
ובציבור החרדי יהיה 150!!!
שלא לדבר שעד שיאובחנו הילדים של המשפחה המודבקת הם ידביקו עוד שלוש קבוצות כאלו.
בכל חשבון שאני מסתכלת מדובר בהחלטה לא הגיונית ומסוכנת מאוד!!!
אני טועה בחשבון?
או שלא שמתי לב לאיזה נתון??
מה התפספס כאן??
בחיסונים שיש כבר כעת בבריטניה
ועדין אין השוואה בין ציבור ילדים למבוגריםאכן יש בעיה.
רק מגוחך להציג זאת כאילו רק למורים יש את הבעיה הזו.
גם למטפלות יש , לאחיות, מאבטחים וגם לקופאיות ולכל מי שעובד במקום הומה אנשים.
והנסיעה בתח"צ משותפת לכל עובדי המשק שלא נוסעים ברכב.
גם חצי זה המון.לא מדויק.
באיסלנד ערכו עשרות אלפי בדיקות, בלי קשר לסימפטומים,
ושיעור הילדים הנשאים בגילאים 0-10 היה נמוך בחצי משיעור המתבגרים הנשאים בגילאי 11-20
שלא לדבר על שיעורי הנשאות בגילאי 20 ומעלה.
נראה לי שגם אחיות ומטפלות פוגשות בהרבה ילדים בכל יום עבודה.ועדין אין השוואה בין ציבור ילדים למבוגרים
יש לי גם סבא וסבתא כך שאני מכירה את הנושא מקרוב.האם באמת אתם רוצים שאנשים בני 80 פלוס מינוס, שהחיים שלהם תלויים בחיות ובהפעלה, ירוצו על הליכון בבית, או יעשו כושר עם מקל ההליכה?! אנשים שכל חיותם תלויה בפעלתנותם, שרגילים לארח ולהתארח, לרוץ מתפילה לשיעור, מקניה לסידור, ממועדנית להרצאה, ונעשה עליהם סגר? זה סכנת נפשות!
כמה פעמים שמעת על מבוגר שנפל קיבל שבר, ומאז תוך תקופה קצרה המצב מתדרדר בלי מעצור? בלי פעילות אין להם חיים, אז גם לרדת למנין בלי להתקרב לאיש, או לרדת בזהירות למכולת אסור להם?
זו אכן חוצפה.
אני באה במגע בדברים גרועים יותר; 2 אוטובוסים, תחנה מרכזית, מגדל משרדים, דואר, בנק וזה לא הכל.צודקת, אבל תני לי לנחש שאת לא באה במגע עם 15 ילדים לפחות, ומשתמשת בשירותים שמיועדים ל30 אנשי צוות (שרותים אחד) ולא עוברת מכיתה לכיתה, וצריכה לשהות במקום שההגיינה תלויה בילדים!.
זהו. זה מה שהתכוונתי.
יש הרבה הגיון בהחלטה כזו.אז מה את מציעה? להחזיר רק את החינוך החילוני?
אם זה מרחק של 2 מטר לפחות אין בעיהאגב, מבוגר במניין זה אחד הדברים ההזויים בעיני. כמה ששומרים על ההנחיות זה לעמוד רבע שעה לפחות ליד אנשים.
ליבי איתך.אני באה במגע בדברים גרועים יותר; 2 אוטובוסים, תחנה מרכזית, מגדל משרדים, דואר, בנק וזה לא הכל.
אם מישהו היה מעז.....אז מה את מציעה? להחזיר רק את החינוך החילוני?
כדאי להפריד בין מחקר רפואי, למדיניות של רפואה ציבורית שקימת בישראל, זה שבבריטניה אין שרותי רפואה מפותחים לציבור הרחב לא אומר שהם נחותים גם מבחינה מחקרית (רק כדוגמא, ראו את הבירטיש מדיקל ז'ורנל).לא יודעת לגבי מחקרים. אבל ברפואה ישראל טובה בהרבה מאד מבריטניה.
בבריטניה אין מערכת ואין בריאות. היא מדינת עולם שלישי בכל הנוגע לטיפול בחולה ברמה הכי בסיסית.
בדיקת דם ? במרחק נסיעה מהאזור.
תוצאות לבדיקת דם? לפעמים המתנה של קרוב לשבועיים. (לא תרביות, בדיקות בסיסיות)
צילום ריאות? צילום אורטופדי? הצחקתם אותי..
משטח גרון? הם אפילו לא יודעים מה זה..
טיפול רוטיני בנשים הרות? ביולדות? - ימי הביניים.
ועוד דוגמאות למכביר.
לא משמועות . מנסיון ומידיעה מכלי ראשון.
גדלתי שם, ילדתי שם וגידלתי שם חלק מילדי.
לשמחתנו ובסייעתא דשמיא גדולה מאד, מילטנו משם בעוד מועד את קרובת משפחתנו היקרה, ששוהה כאן איתנו.
כל שעות הבידוד המתסכלות שהיא חווה, עדיין עדיפות על פני המצאותה במדינה המוזרה הזו בימים טרופים אלו.
וכן, יתכן מאד שיש שם מנתחים או רופאים מומחים לתחום זה או אחר, אבל שרותי הרפואה הבסיסיים לאזרח? נו נו.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: