התייעצות רק אני מפחדת לשלוח את הילדים ביום א?

אסתטיקה

משתמש מקצוען
אכן אמנם כשהנדון על רפואה ומחקר בריאות ארה"ב טובה מישראל, וישראל טובה (לא בהרבה) מבריטניה.
לא יודעת לגבי מחקרים. אבל ברפואה ישראל טובה בהרבה מאד מבריטניה.

בבריטניה אין מערכת ואין בריאות. היא מדינת עולם שלישי בכל הנוגע לטיפול בחולה ברמה הכי בסיסית.

בדיקת דם ? במרחק נסיעה מהאזור.
תוצאות לבדיקת דם? לפעמים המתנה של קרוב לשבועיים. (לא תרביות, בדיקות בסיסיות)
צילום ריאות? צילום אורטופדי? הצחקתם אותי..
משטח גרון? הם אפילו לא יודעים מה זה..
טיפול רוטיני בנשים הרות? ביולדות? - ימי הביניים.
ועוד דוגמאות למכביר.

לא משמועות . מנסיון ומידיעה מכלי ראשון.
גדלתי שם, ילדתי שם וגידלתי שם חלק מילדי.

לשמחתנו ובסייעתא דשמיא גדולה מאד, מילטנו משם בעוד מועד את קרובת משפחתנו היקרה, ששוהה כאן איתנו.
כל שעות הבידוד המתסכלות שהיא חווה, עדיין עדיפות על פני המצאותה במדינה המוזרה הזו בימים טרופים אלו.

וכן, יתכן מאד שיש שם מנתחים או רופאים מומחים לתחום זה או אחר, אבל שרותי הרפואה הבסיסיים לאזרח? נו נו.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
כל המחשבה לחזרה ללימודים לא לוקחת בחשבון את מס' הילדים הממוצע בבית חרדי
אם בבית חילוני ידבק ח"ו אחד הילדים- משמעות הדבר ששלושה או ארבעה אנשים יכנסו לבידוד.
אם ח"ו ילד אחד ולא משנה גילו ידבק בגן זה אומר שמספר לא מבוטל של אנשים נכנסים לבידוד נגיד 8 ואולי גם 12.
ואם הוא ידביק את הכיתה שלו- תכפילו את המספר ב-15!!!

אז בציבור החילוני מספר הנדבקים מארוע כזה יהיה 60
ובציבור החרדי יהיה 150!!!

שלא לדבר שעד שיאובחנו הילדים של המשפחה המודבקת הם ידביקו עוד שלוש קבוצות כאלו.

בכל חשבון שאני מסתכלת מדובר בהחלטה לא הגיונית ומסוכנת מאוד!!!
אני טועה בחשבון?
או שלא שמתי לב לאיזה נתון??
מה התפספס כאן??

לחיל אומר

משתמש מקצוען
הטעות בחשבון הזה הוא שרוב האנשים לא נדבקים גם במגע ישיר עם חולה.
דבר שני יש עכשיו מחקר שילדים בקושי מדביקים מבוגרים.

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
כל המחשבה לחזרה ללימודים לא לוקחת בחשבון את מס' הילדים הממוצע בבית חרדי
אם בבית חילוני ידבק ח"ו אחד הילדים- משמעות הדבר ששלושה או ארבעה אנשים יכנסו לבידוד.
אם ח"ו ילד אחד ולא משנה גילו ידבק בגן זה אומר שמספר לא מבוטל של אנשים נכנסים לבידוד נגיד 8 ואולי גם 12.
ואם הוא ידביק את הכיתה שלו- תכפילו את המספר ב-15!!!

אז בציבור החילוני מספר הנדבקים מארוע כזה יהיה 60
ובציבור החרדי יהיה 150!!!

שלא לדבר שעד שיאובחנו הילדים של המשפחה המודבקת הם ידביקו עוד שלוש קבוצות כאלו.

בכל חשבון שאני מסתכלת מדובר בהחלטה לא הגיונית ומסוכנת מאוד!!!
אני טועה בחשבון?
או שלא שמתי לב לאיזה נתון??
מה התפספס כאן??
אז מה את מציעה? להחזיר רק את החינוך החילוני?

גאולה דהאן

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
בחיסונים שיש כבר כעת בבריטניה

חשש: מציאת החיסון לקורונה היא משימה בלתי אפשרית
בקהילת המדענים העולמית חוששים שמציאת החיסון היא משימה בלתי אפשרית | "ישנם נגיפים מסוימים שמאוד קשה לפתח להם חיסון", כך גורם במערכת הבריאות הבריטית

בריאות27.4.2020 | 23:37

המירוץ למציאת חיסון לקורונה בעיצומו, אולם בקהילת המדענים העולמית חוששים שמציאת החיסון היא משימה בלתי אפשרית. כריסטופר וויטי, גורם בכיר במערכת הבריאות הבריטית, אמר בוועדה פרלמנטרית שעוסקת בנגיף הקורונה כי "ישנם נגיפים מסוימים שמאוד קשה לפתח להם חיסון - לכן בעתיד הנראה לעין, אנו נצטרך למצוא דרכים להמשיך בחיינו ולהתמודד עם הנגיף שימשיך לאיים עלינו ברקע".

לדבריו, "השאלה הראשונה שאנו לא יודעים לענות עליה היא האם הגוף יכול לפתח בכלל חסינות לנגיף אחרי שמחלימים ממנו. אם אנחנו לא יודעים את התשובה זה לא אומר שלפתח חיסון זה דבר לא אפשרי, אך זה הופך את העניין לפחות ודאי ולמשהו שאנחנו לא יודעים עליו". אולם, "ישנן מעט מאוד עדויות על אנשים שהחלימו מקורונה ונדבקו בו בשנית".

החשש מגיע בעקבות כך שאף חיסון לא אושר עדיין במערכת הבריאות האמריקאית והאנגלית, ובנוסף, החשש שהוירוס יפתח חסינות לחיסון. " יש מצב שנאלץ ללמוד לחיות עם הנגיף", סיים וויטי
בחדרי חרדים

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
אכן יש בעיה.
רק מגוחך להציג זאת כאילו רק למורים יש את הבעיה הזו.
גם למטפלות יש , לאחיות, מאבטחים וגם לקופאיות ולכל מי שעובד במקום הומה אנשים.
והנסיעה בתח"צ משותפת לכל עובדי המשק שלא נוסעים ברכב.
ועדין אין השוואה בין ציבור ילדים למבוגרים

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
לא מדויק.
באיסלנד ערכו עשרות אלפי בדיקות, בלי קשר לסימפטומים,
ושיעור הילדים הנשאים בגילאים 0-10 היה נמוך בחצי משיעור המתבגרים הנשאים בגילאי 11-20
שלא לדבר על שיעורי הנשאות בגילאי 20 ומעלה.
גם חצי זה המון.
כשאת נמצאת מולם 4 שעות ברציפות.

חחח

משתמש סופר מקצוען
האם באמת אתם רוצים שאנשים בני 80 פלוס מינוס, שהחיים שלהם תלויים בחיות ובהפעלה, ירוצו על הליכון בבית, או יעשו כושר עם מקל ההליכה?! אנשים שכל חיותם תלויה בפעלתנותם, שרגילים לארח ולהתארח, לרוץ מתפילה לשיעור, מקניה לסידור, ממועדנית להרצאה, ונעשה עליהם סגר? זה סכנת נפשות!
כמה פעמים שמעת על מבוגר שנפל קיבל שבר, ומאז תוך תקופה קצרה המצב מתדרדר בלי מעצור? בלי פעילות אין להם חיים, אז גם לרדת למנין בלי להתקרב לאיש, או לרדת בזהירות למכולת אסור להם?
זו אכן חוצפה.
יש לי גם סבא וסבתא כך שאני מכירה את הנושא מקרוב.
הם יוצאים להליכה רק כשהרחוב ריק -או בבוקר או בערב. וגם אז נזהרים לגעת כמה שפחות בדברים.
ובשאר היום אנחנו מדברים בטלפון או בזום.
קניות עושה להם אחד הילדים.
וגם להם זה כבר נמאס אבל הם יודעים שהחיים שלהם חשובים יותר.
(ושלא תטעו, סבא שלי רגיל לעבוד 12 שעות ביממה. בשבילו לשבת בבי זה העונש הכי גדול אבל עם החיים של הוא לא משחק.)

אגב, מבוגר במניין זה אחד הדברים ההזויים בעיני. כמה ששומרים על ההנחיות זה לעמוד רבע שעה לפחות ליד אנשים.

חחח

משתמש סופר מקצוען
צודקת, אבל תני לי לנחש שאת לא באה במגע עם 15 ילדים לפחות, ומשתמשת בשירותים שמיועדים ל30 אנשי צוות (שרותים אחד) ולא עוברת מכיתה לכיתה, וצריכה לשהות במקום שההגיינה תלויה בילדים!.
זהו. זה מה שהתכוונתי.
אני באה במגע בדברים גרועים יותר; 2 אוטובוסים, תחנה מרכזית, מגדל משרדים, דואר, בנק וזה לא הכל.

cherry c

משתמש סופר מקצוען
אז מה את מציעה? להחזיר רק את החינוך החילוני?
יש הרבה הגיון בהחלטה כזו.
רוב החולים חרדים=>יותר סיכוי להדבקות במוסדות=>במקרה הדבקה מעגל הדבקה ענק=>עליה תלולה מדי במספר החולים.

רק מה זה נשמע גזעני..
אז שיגידו של מי שיש לו מעל 4 נפשות במשק בית לא יכול לשלוח.

ot!

משתמש מקצוען
אגב, מבוגר במניין זה אחד הדברים ההזויים בעיני. כמה ששומרים על ההנחיות זה לעמוד רבע שעה לפחות ליד אנשים.
אם זה מרחק של 2 מטר לפחות אין בעיה
ושלא יגידו שאי אפשר לשמור על זה
מניסיון 3 פעמים ביום מינין חצר + מרפסות כשבחצר אין יותר מ19 איש והמרחק ביניהם ענק
הבעיה היחידה היא של החזן ;)

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש משהו שעוד לא מובן לי.
לנגיף הזה עדין אין חיסון. אין לנו שום תרופת פלא שתמנע ממנו הדבקה מחודשת, נכון?!
אז בעצם, אם שולחים ילד קטן לגן, ובמקרה ממש הוא גם נושא את הנגיף עליו, ועל הדרך הוא מדביק את הגננת שלו, והגננת מדביקה את אמא שלה, והאמא את בעלה- נוצרת הדבקה מחודשת, והכל חוזר לנקודת ההתחלה...
אז מה הענין של כל זה?
הכל פועל במין מעגל כזה: הדבקה-סגר-ירידה במס' הנדבקים-חזרה חלקית לשגרה-התפרצות מחודשת--- וחוזר חלילה...
אני לא אומרת שלא שלא נצא מהבית לעולם ועד, אבל זה נשמע כאילו אף אחד לא נתן את הדעת על הענין הזה.
ואני לא מדברת רק על הילדים, שאולי כן מדביקים ואולי לא... אפילו אישה שחוזרת לעבודה, ואין לה מושג שהיא נשאית יכולה לגרום לבלאגן שלם, לא??

ot!

משתמש מקצוען
ציטוט מאשכול אחר וזו התשובה
על פי נתוני משרד הבריאות בימים האחרונים, נראה כי גל ההתפרצות כבר נמצא מאחורינו. ישנה הסכמה בקרב מקבלי ההחלטות שהמהלכים שננקטו השיגו את מטרתם, והמספרים של הנדבקים החדשים, המונשמים והמתים בירידה מתמדת ולפי כך נראה כי ההתפרצות הבאה לא תהיה בשבועיים הקרובים. אך השאלה היא כיצד נוכל להתגונן מול הגל השני אם יגיע חלילה?

בהיערכות לשלב הבא במאבק בקורונה תהיה נטילת סיכונים מסוימת של עלייה בתחלואה. במערכת הבריאות צופים זאת וגם מתחו קו: המדד שהציבו במשרד הבריאות קובע כי אם לא נגיע ל-300 חולים קשים, נמשיך בסיכונים כל עוד הציבור ישמור על הנחיות הריחוק החברתי.

מרכיב חשוב בקבלת ההחלטות הוא רמות הסיכון הפרטיות של האזרחים. מעבר לעמידה בהנחיות משרד הבריאות, כל אחד מהאזרחים צריך להבין מה רמת הסיכון שבה הוא יהיה במקרה שיידבק.

א.ש. אמיתי

משתמש מקצוען
לא יודעת לגבי מחקרים. אבל ברפואה ישראל טובה בהרבה מאד מבריטניה.

בבריטניה אין מערכת ואין בריאות. היא מדינת עולם שלישי בכל הנוגע לטיפול בחולה ברמה הכי בסיסית.

בדיקת דם ? במרחק נסיעה מהאזור.
תוצאות לבדיקת דם? לפעמים המתנה של קרוב לשבועיים. (לא תרביות, בדיקות בסיסיות)
צילום ריאות? צילום אורטופדי? הצחקתם אותי..
משטח גרון? הם אפילו לא יודעים מה זה..
טיפול רוטיני בנשים הרות? ביולדות? - ימי הביניים.
ועוד דוגמאות למכביר.

לא משמועות . מנסיון ומידיעה מכלי ראשון.
גדלתי שם, ילדתי שם וגידלתי שם חלק מילדי.

לשמחתנו ובסייעתא דשמיא גדולה מאד, מילטנו משם בעוד מועד את קרובת משפחתנו היקרה, ששוהה כאן איתנו.
כל שעות הבידוד המתסכלות שהיא חווה, עדיין עדיפות על פני המצאותה במדינה המוזרה הזו בימים טרופים אלו.

וכן, יתכן מאד שיש שם מנתחים או רופאים מומחים לתחום זה או אחר, אבל שרותי הרפואה הבסיסיים לאזרח? נו נו.
כדאי להפריד בין מחקר רפואי, למדיניות של רפואה ציבורית שקימת בישראל, זה שבבריטניה אין שרותי רפואה מפותחים לציבור הרחב לא אומר שהם נחותים גם מבחינה מחקרית (רק כדוגמא, ראו את הבירטיש מדיקל ז'ורנל).

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה