השקעות רציתם קרן פנסיה מנייתית [פאסיבית] כשרה? קיבלתם!!!

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אמנם הקרנות המחקות בישראל אינם יכולות להשיג את תשואת המדד המלא מכיון שהם מתכסות בחוזים
חוזים עוקבים אחרי מדד S&P NTR המשיג רק 70 אחוז מתשואת הדיוודנד כך שמראש מדד העקיבה שלהם נמוך ב0.75 מתשואת המדד המלא
הוא משיג תשואה של 0.75% מהמדד, בגלל שמהדיבידנדים יורד מס במקור.
וכל זה זהה בדיוק להשקעה במדד ישירות, והשקעת הדיבידנדים מחדש, כי את הדיבידנדים תמיד מקבלים לאחר ניכוי מס.
ובאמת בחישובים שאני הבאתי החישוב הוא ללא הורדת המס מהדיבידנדים.
כך ששוב, אין פה שום טעויות עקיבה.
ומה האחוז הבודד שלדעתכם בכל זאת נכון
רק זה
אם נמשיך ל2013 גם אם נקבל את ההנחה שקרן S&P יכולה להשיג את תשואת המדד המלא [כ32 אחוז ]

פסגות

משתמש מקצוען
וכל זה זהה בדיוק להשקעה במדד ישירות, והשקעת הדיבידנדים מחדש, כי את הדיבידנדים תמיד מקבלים לאחר ניכוי מס.

רק זה
נראה לי קצת לא הוגן שמגיע אברך ומביא שורה של דוגמאות והמחשות
ומבטלים לו את זה במשפט אחד שדבריו לא נכונים במקום לקחת את הדוג' דלעיל ולהסביר אותם בצורה נכונה
תודה מראש

נערך לאחרונה ב:

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
נראה לי קצת לא הוגן שמגיע אברך ומביא שורה של דיגמואות והמחשות
ומבטלים לו את זה במשפט אחד שדבריו לא נכונים במקום לקחת את הדוג' דלעיל ולהסביר אותם בצורה נכונה
תודה מראש
הוא מביא שם נתונים שהם פשוט לא נכונים.
מה יש פה להסביר?
אפשר לבדוק ולראות זאת.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
וסתם דרך אגב, ברור שכשמשקיעים בקרן מנייתית אז בטווח הקצר אפשר להפסיד והרבה.
ולכן אני שוב ושוב אומרת, שהשקעה סולידית במניות זה לטווח ארוך של מינימום 15 שנה, ולכן כל הנתונים האלו והחשבונות מה קורה אחרי 10 השנים הכי רעות? או מה קורה אחרי 13 השנים הכי רעות?
הם פשוט לא רלוונטיים!!
ועוד לבן אדם שהכניס את כל הכסף בפעם אחת בהתחלה, ולא חיכה לטווח ההשקעה המינימלי, ושבדיוק יצא שהוא הכניס את כל הכסף יום לפני המשבר הכי גדול וכו'.
כי הרי גם לבן אדם שהעביר את קרן הפנסיה שלו לעוקבת אחרי המדד הזה בדיוק יום לפני תחילת המשבר, אז הרי בסוף הוא הרוויח הרבה מאד, כי הוא גם הכניס כסף כשהמדד היה מאד נמוך והכסף הזה עשה תשואה מטורפת.

אברך פשוט

משתמש צעיר

רק זה
הוא מביא שם נתונים שהם פשוט לא נכונים.
מה יש פה להסביר?
אפשר לבדוק ולראות זאת.
אשתדל להתקדם לגופם של דברים
מוסכם על כולם שהתשואה שמוצגת כאן באשכול ובמכלול היא לא מה שהמשקיע מקבל בסוף בגלל שיורד לו חלק מהדיוודנד ירידה שמעורכת ב0.75 תשואה לשנה.
מוסכם על כולם שהתשואה שמוצגת היא ללא חישוב שינוי ערך הדולר על אף שהמשקיע שמשקיע בשקלים ומוציא את ההשקעה בשקלים ניזוק במקרה של ירידה בערך הדולר מדובר על ירידה מתמשכת של כ 18 אחוז משנת אלפיים, [ממוצע של יותר מ0.75 לשנה ]
כך שהתשואה בפועל שהמשקיע בקרן ההשתלמות השיג נמוכה משמעותית מהנתונים הראשוניים
מה שלא מוסכם זה האם קיים פער עקיבה נוסף ומה ההגדרה של פער עקיבה
בנוסף ההשוואה לקרנות כלליות מראה שלפעמים השקעה בSP יכולה להיות גרועה בהרבה אל מול החלופות
מיקדתי את הנושא בהודעות הקודמות על 2000-2015 ו2000-2013 מכיון שאת התמקדת בשנים אלו מול כותבים אחרים ובאתי להאיר שהחישוב כולל זוויות רחבות יותר בהתחשב בשינויי השער קבלת הדיוודנד החלקי והחלופות של הקרנות האחרות
ביטול הדברים בכך שאינם נכונים אינם מעידים על צדק
מצ"ב קבצים על הנתונים הנ"ל לטובת אלו שאינם מתמצאים בהשגת הנתונים
[הדבר היחיד שלא טרחתי להביא זה את ירידת הדולר בשנים אלו מכיון שזה נתון ידוע לכל]

קבצים מצורפים

• תשואות 200-2015.pdf
    KB 158.3 · צפיות: 35
  • תשואות 2000-2010.pdf
    KB 158.2 · צפיות: 31
  • תשואות 2000-2013.pdf
    KB 158.3 · צפיות: 33
  • תשואות 2000-2020.pdf
    KB 159.9 · צפיות: 34
  • תשואות SPברוטן דולרי.docx
    KB 14.2 · צפיות: 33

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אשתדל להתקדם לגופם של דברים
מוסכם על כולם שהתשואה שמוצגת כאן באשכול ובמכלול היא לא מה שהמשקיע מקבל בסוף בגלל שיורד לו חלק מהדיוודנד ירידה שמעורכת ב0.75 תשואה לשנה.
מוסכם על כולם שהתשואה שמוצגת היא ללא חישוב שינוי ערך הדולר על אף שהמשקיע שמשקיע בשקלים ומוציא את ההשקעה בשקלים ניזוק במקרה של ירידה בערך הדולר מדובר על ירידה מתמשכת של כ 18 אחוז משנת אלפיים, [ממוצע של יותר מ0.75 לשנה ]
כך שהתשואה בפועל שהמשקיע בקרן ההשתלמות השיג נמוכה משמעותית מהנתונים הראשוניים
מה שלא מוסכם זה האם קיים פער עקיבה נוסף ומה ההגדרה של פער עקיבה
בנוסף ההשוואה לקרנות כלליות מראה שלפעמים השקעה בSP יכולה להיות גרועה בהרבה אל מול החלופות
מיקדתי את הנושא בהודעות הקודמות על 2000-2015 ו2000-2013 מכיון שאת התמקדת בשנים אלו מול כותבים אחרים ובאתי להאיר שהחישוב כולל זוויות רחבות יותר בהתחשב בשינויי השער קבלת הדיוודנד החלקי והחלופות של הקרנות האחרות
ביטול הדברים בכך שאינם נכונים אינם מעידים על צדק
מצ"ב קבצים על הנתונים הנ"ל לטובת אלו שאינם מתמצאים בהשגת הנתונים
[הדבר היחיד שלא טרחתי להביא זה את ירידת הדולר בשנים אלו מכיון שזה נתון ידוע לכל]
אפשר לראות את הבדיקה המקיפה שעשה @קול מבשר כאן
שבה הוא מראה א. שמדד ה S&P 500 מביא תשואות הרבה יותר גבוהות ממדדי המניות של הארץ.
ב. שרק קרן [נאמנות] מנייתית אקטיבית אחת עשתה תשואה טובה יותר. [שאגב היא לא כשרה]
וברור לכל שמסלולים כלליים כמו שאתה הבאת, אפי' לא מתיימרים להביא תשואות יותר טובות ממדד ה S&P 500.
וזה לאף אחד אין ספק שקרן מנייתית עדיפה ע"פ קרן סולידית.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
כמו"כ מצורף פה השוואה שנעשתה בין מסלולי ההשקעה שבחרת לבין המסלול מחקה מדד S&P 500 של הלמן אלדובי
מאז שהמסלול הזה נפתח עד היום.
אמנם זה רק כ7 שנים, אבל זה גם ייתן לכם איזה שהיא אינדיקציה, להבדלים הגדולים בין השקעה בקרן מנייתי טובה, לבין השקעה במסלול כללי.
1604957114455.png

אפשר לראות שהתשואה במסלולים שמחקים את מדד ה S&P 500 זה יותר מפי 3!! מהמסלולים הכלליים.

רמיזא

משתמש מקצוען
כל הכבוד לכם @מקצועי בלבד ול @אברך פשוט אתם עושים עבודה מדהימה לכולנו, אני עוקב אחרי האשכול ואני בטוח שלא רק אני, ומתנהג בהתאם להמלצות פה, שכרכם הרבה מאוד,

כבוד @אברך פשוט מה ההמלצה שלך לשים את דמי הפנסיה ? לפי מה שהבנתי אתה לא כ"כ ממליץ על זה אפילו לאורך 20 שנה + , אז על מה אתה ממליץ ?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אני עוקב אחרי האשכול ואני בטוח שלא רק אני, ומתנהג בהתאם להמלצות פה, שכרכם הרבה מאוד,
רק מדגישה.
אין לראות בכל מה שכתוב כהמלצה כלשהי, וכל דבריי הובאו לצורך נתינת מידע בלבד.

או כפי שאני חותמת במאמרים שלי.

אזהרה: אני משקיעה חובבת. אינני בעלת רישיון ייעוץ השקעות, או כל רישיון פיננסי אחר. התכנים שאני כותבת אינם מהווים ייעוץ מקצועי, או המלצה לביצוע פעולה בנייר ערך, ואין לראות בהם תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו הייחודיים של כל אדם. כל המסתמך על המידע שאני כותבת מבלי להיוועץ באיש מקצוע, עושה זאת על דעתו ועל אחריותו בלבד.

ובקיצור: לא יועצת, ולא ממליצה, אין לי רישיון ייעוץ.

רמיזא

משתמש מקצוען
רק מדגישה.
אין לראות בכל מה שכתוב כהמלצה כלשהי, וכל דבריי הובאו לצורך נתינת מידע בלבד.

או כפי שאני חותמת במאמרים שלי.

אזהרה: אני משקיעה חובבת. אינני בעלת רישיון ייעוץ השקעות, או כל רישיון פיננסי אחר. התכנים שאני כותבת אינם מהווים ייעוץ מקצועי, או המלצה לביצוע פעולה בנייר ערך, ואין לראות בהם תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו הייחודיים של כל אדם. כל המסתמך על המידע שאני כותבת מבלי להיוועץ באיש מקצוע, עושה זאת על דעתו ועל אחריותו בלבד.

ובקיצור: לא יועצת, ולא ממליצה, אין לי רישיון ייעוץ.
ברור
רק את יודעת יותר ממני.

אברך פשוט

משתמש צעיר
כמו"כ מצורף פה השוואה שנעשתה בין מסלולי ההשקעה שבחרת לבין המסלול מחקה מדד S&P 500 של הלמן אלדובי
מאז שהמסלול הזה נפתח עד היום.
אמנם זה רק כ7 שנים, אבל זה גם ייתן לכם איזה שהיא אינדיקציה, להבדלים הגדולים בין השקעה בקרן מנייתי טובה, לבין השקעה במסלול כללי.
צפה בקובץ המצורף 760170
אפשר לראות שהתשואה במסלולים שמחקים את מדד ה S&P 500 זה יותר מפי 3!! מהמסלולים הכלליים.
הנתונים שהבאת יעזרו מאוד לחדד את הדברים
מוסכם שהקרן של הלמן S&P השיגה בשבע השנים האחרונות תשואה מדהימה של קרוב ל100 אחוז פי 3 תשואה בהשוואה למסלולים הכלליים
כך שלדוגמא משפחת רבינוביץ מביתר שבחרה להשקיע בהלמן 100 אלף ש"ח בסוף 2013 כבר מחזיקה בחשבון ההשקעה יותר מ195 אלף ש"ח בהשוואה לפחות מ130 אלף ש"ח למי שהשקיע במסלולים הכללים ומברכת בכל יום את מי שהמליץ לה על הקרן המדהימה
אבל שאנו בודקים את חשבון ההשקעה של משפחת פרידמן מבית שמש שבחרה להצמד משנת 2000 למדד ומשנת 2014 משקיעה דרך הלמן S&P המצב הרבה פחות מרנין
את כתבת בהודעות קודמות שהתשואה למי שהשקיע במדד ב2000-2020 235 אחוז שזה תשואה יפה מאוד ומתבססת על S&P ברוטו [TR]
בכדי לבדוק את החשבון שלה במדויק נתבסס על הנתונים שהבאת מ7 שנות הפעילות של הלמן ונאלץ לבדוק עד 2014 תשואה שמדמה את הקרן של הלמן ומשנת 2014 נצמד באופן זהה לתשואה של הלמן
בשנים 2000-2014 תשואה ברוטו S&P TR לפי הנתונים שהבאת בהודעות קודמות 64 אחוז
נוריד את ניכוי המס במקור [המכונה ההפרש לNTR S&P ] שהוא יותר מ10 אחוז ס"ה 54 אחוז
נכפיל את התוצאה בירידת שער המט"ח ונקבל 31 אחוז תשואה נטו
דהיינו בשנת 2014 מתחיל חשבון ההשקעות בהלמן עם 131 אלף ש"ח
מכאן מתחיל התשואה המדהימה של S&P שהבאת פי 3 מכל השאר
משפחת פרידמן ממתינה בסבלנות עד שנת 2000 ומוסיפה בשנים אלו כמעט 86 אחוז [התשואה של הלמן בשנים 2014-2020] על נקודת הפתיחה של שנת 2014 ס"ה יש בחשבון קרוב ל244 אלף ש"ח תשואה של 144 אחוז לשנים 2000-2020
זה הרבה פחות מה235 אחוז שכתבת בהודעות קודמות ואפילו פחות מה180 אחוז שיצא לי בהודעות קודמות
[החישוב שעשיתי היה מבלי להתיחס לתשואה בפועל של הלמן שהיא נמוכה מהנתונים היבשים גם לאחר קיזוז מס ומט"ח]
למשפחת פרידמן יש 244 אלף שח נשמע סביר למרות שזה הרבה פחות מ335 אלף ש"ח שכתבו בהודעות קודמות
אבל כשהם בודקים את חשבון ההשקעות של מי שהשקיע בהראל מסלול רגיל הם מגלים שם 360 אלף ש"ח לעומת 244 שיש להם בחשבון
מסקנות
להשקעה במניות [גם דרך מדדים מצוינים] יש חשיבות מכרעת!! לעיתוי הכניסה
יש מי שהשקיע והרויח פי 3 מאחרים
ויש מי שהשקיע 20 שנה ועדין בחסר עצום גם לאחר 7 שנים מהמדהימות שראה שוק ההון
השקעה לטווח של 20 שנה צריכה להמדד ביחס לחלופות ולא ביחס לעצמה
הדברים מקבלים משנה חשיבות בהתחשב בזה שמדד S&P נגע אתמול בשיא כל הזמנים וממילא נשאלת השאה האם המצב עכשיו דומה למי שנכנס ב2013 שעשה את עיסקת הזהב או למי שהשקיע בשנת 2000 שעשה טעות קשה
יש לציין שהנתונים דומים גם למי שנכנס שנה או לשנתיים לפני המשבר של שנת 2000 כך שלא מדובר רק על מי שנכנס ממש ברגע האחרון לפני הקריסה

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
דבר ראשון אני חייבת לציין פה נתון מסוים שאני לא מסתדרת עם הנתונים של גמל נט, בכל החישובים שלהם זה יוצא שונה ממה שכתוב במקומות אחרים.
יש לי השערה מסוימת אבל כל עוד שהיא לא וודאית אני לא רוצה לכתוב אותה.
דבר שני ביחס לנתונים שהבאת וציינת
אתה טוען ששנת 2013 זה בדיוק היה השנה להיכנס למדד ה S&P 500 אבל מי שנכנס בזמנים אחרים בקושי הרוויח.
אז תרשה לי לכתוב לך כמה נתונים.
מי שהשקיע במדד S&P 500 ב08/2008 עד היום סה"כ 12 שנים הרוויח 366% אחרי ניכוי מס דיבידנדים.
והנה התשואה שעשו הקרנות שבחרת באותה תקופה
1605039078890.png

זאת אומרת הפרש של כ280%!!!

ניתן לך עוד דוגמאות
מי שהשקיע במדד S&P 500 ב01/1998 עד היום סה"כ 22 שנים [הוא לא בחר בתאריך של ערב הקריסה, אלא שנתיים קודם] הרוויח 396% אחרי ניכוי מס דיבידנדים.
מי שהשקיע במדד S&P 500 ב01/1995 עד היום סה"כ 25 שנים הרוויח 984% אחרי ניכוי מס דיבידנדים.
מי שהשקיע במדד S&P 500 ב01/1995 עד 01/2015 סה"כ 20 שנים הרוויח 478% אחרי ניכוי מס דיבידנדים.
את הנתונים מהשנים האלו אין בגמל נט לכן לא הבאתי את מה שעשו הקרנות שבחרת בשנים אלו, אבל אין לי צד של ספק שהם לא מתקרבים לתשואות האלו.

אז שוב כשבוחרים את טווח ההשקעה במדד בשנים הכי גרועות שלו ולהשקעה בניות בכלל אז אולי תמצא שהתשואות של המדד די זהות לקרנות הכלליות.
אבל זה די טיפשי להגיד שהמדד הזה לא טוב בגלל שהוא השיג תשואה דומה למסלולים לא מנייתים כשזה רק בתקופה הכי קשה שלו, ובשאר התקופות הוא מביא תשואות הרבה הרבה יותר גבוהות.

עכשיו הלאה
תשואת מדד הS&P 500 TR בדולרים בשנים 12/2013 עד היום זה 107%
ובהלמן אלדובי כיון שמחשבים לפי השקל אז באותה תקופה התשואה היא 95%
כך שסה"כ ההפרש הוא 12% בגלל החישוב בשקל ולא בדולר.
אז תשואת המדד בניכוי דיבדנדים במקור בדולרים משנת 2000 עד היום זה 227%
כך שלהגיד שהתשואה בשקלים זה רק 144% בגלל הירידה בשער הדולר, זה נראה לי מוגזם מאד......

נוריד את ניכוי המס במקור [המכונה ההפרש לNTR S&P ] שהוא יותר מ10 אחוז ס"ה 54 אחוז
כשבודקים כמה הייתה התשואה באמת אחרי ניכוי מס דיבידנדים במקור מגיעים לתוצאה של 57.9%

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
ודרך אגב @אברך פשוט אם אתה חושב שאתה מבין בזה, אדרבה תמשיך להשקיע במסלולי ההלכה הקיימים ותרווה רק נחת.

אברך פשוט

משתמש צעיר
דבר ראשון אני חייבת לציין פה נתון מסוים שאני לא מסתדרת עם הנתונים של גמל נט, בכל החישובים שלהם זה יוצא שונה ממה שכתוב במקומות אחרים.
יש לי השערה מסוימת אבל כל עוד שהיא לא וודאית אני לא רוצה לכתוב אותה.
דבר שני ביחס לנתונים שהבאת וציינת
אתה טוען ששנת 2013 זה בדיוק היה השנה להיכנס למדד ה S&P 500 אבל מי שנכנס בזמנים אחרים בקושי הרוויח.
אז תרשה לי לכתוב לך כמה נתונים.
מי שהשקיע במדד S&P 500 ב08/2008 עד היום סה"כ 12 שנים הרוויח 366% אחרי ניכוי מס דיבידנדים.
והנה התשואה שעשו הקרנות שבחרת באותה תקופה
צפה בקובץ המצורף 760904

זאת אומרת הפרש של כ280%!!!

ניתן לך עוד דוגמאות
מי שהשקיע במדד S&P 500 ב01/1998 עד היום סה"כ 22 שנים [הוא לא בחר בתאריך של ערב הקריסה, אלא שנתיים קודם] הרוויח 396% אחרי ניכוי מס דיבידנדים.
מי שהשקיע במדד S&P 500 ב01/1995 עד היום סה"כ 25 שנים הרוויח 984% אחרי ניכוי מס דיבידנדים.
מי שהשקיע במדד S&P 500 ב01/1995 עד 01/2015 סה"כ 20 שנים הרוויח 478% אחרי ניכוי מס דיבידנדים.
את הנתונים מהשנים האלו אין בגמל נט לכן לא הבאתי את מה שעשו הקרנות שבחרת בשנים אלו, אבל אין לי צד של ספק שהם לא מתקרבים לתשואות האלו.

אז שוב כשבוחרים את טווח ההשקעה במדד בשנים הכי גרועות שלו ולהשקעה בניות בכלל אז אולי תמצא שהתשואות של המדד די זהות לקרנות הכלליות.
אבל זה די טיפשי להגיד שהמדד הזה לא טוב בגלל שהוא השיג תשואה דומה למסלולים לא מנייתים כשזה רק בתקופה הכי קשה שלו, ובשאר התקופות הוא מביא תשואות הרבה הרבה יותר גבוהות.

עכשיו הלאה
תשואת מדד הS&P 500 TR בדולרים בשנים 12/2013 עד היום זה 107%
ובהלמן אלדובי כיון שמחשבים לפי השקל אז באותה תקופה התשואה היא 95%
כך שסה"כ ההפרש הוא 12% בגלל החישוב בשקל ולא בדולר.
אז תשואת המדד בניכוי דיבדנדים במקור בדולרים משנת 2000 עד היום זה 227%
כך שלהגיד שהתשואה בשקלים זה רק 144% בגלל הירידה בשער הדולר, זה נראה לי מוגזם מאד......

כשבודקים כמה הייתה התשואה באמת אחרי ניכוי מס דיבידנדים במקור מגיעים לתוצאה של 57.9%

נשתדל לענות לגופו של ענין למרות ...
נקבל את הנתון שהבאת שהתשואה בשנים 2000-2014 היה 57.9
נעבור לשער הדולר על פי נתוני בנק ישראל שער הדולר בתחילת 2000 היה 4.153 בתחילת 2014 3.471 כך שבהתאמה לשקל הגענו לתוצאה של 132 אלף ש"ח
התשואה של קרן הלמן בשנים שלמות 2014-2020 היא 85.75 אחוז [הפעם מצורף קובץ]
נכפיל 132 אלף ש"ח בתשואה של הלמן והתוצאה 245.2 אלף ש"ח
כך שעל פי התיקון שלך התוצאה גדלה ב1.2 אחוז לתשואה של 145.2 אחוז רחוק מאוד מ235 אחוז שכתבת בעבר ורחוק מאוד מ260 אחוז בהראל
חבל מאוד שאת מסרבת להכיר בתרגיל פשוט שאת רוב הנתונים את בעצמך כתבת
לגבי התשואות שכתבת מסוף 12/13 ועד היום
קשה מאוד להשוות תשואות עד היום מכיון שהיום של הפרסום של הלמן מול המדד היום יכול להיות בהפרש של חודש ויותר לכן מתחילת הדיון התמקדתי בשנים תחילת 2000-2020 שזה תאריך מוגדר
ולשאר הטענות שלך
לא טענתי שהמדד לא טוב ,להפך כתבתי שהמדד מצוין והתשואות בו בחלק ממדידות הזמן הם אפילו פי 3 מהמסלולים הכללים
לא טענתי ש2013 זה השנה שבדיוק בה כדאי היה להכנס למדד,
השתמשי בשנה זו בכדי להמחיש את ההפרש הענק שיש לטובת המדד בתקופה זו בהחלט יש עוד תקופות רבות שההשקעה במדד מנצחת בפער עצום
הדוגמאות הנוספות שהבאת כאמור אינם סותרים את מה שמוסכם על כולם שברוב התקופות המדד מנצח בגדול
מה שאני מדגיש וחוזר ומדגיש הכניסה בחלק מתקופות הזמן יכולה להיות בעיתית מאוד בהשוואה מול חלופות
הדגשנו את הפער שיכול להיות אפילו בתקופה של 20 שנה
ולצורך זה היה צריך להכנס לחשבון מה התשואה בשנים 2000-2020 בקרן מחקה 235 אחוז או 145 אחוז
והמסקנה
הכנסת צבירה בבת אחת לאחר תקופת עליה רצופה במדד עלולה להיות בעיתית
וכל אחד יבחר בניהול הסיכונים שלו ההם זה כדאי
מה שבטוח שהבאת מכלול הנתונים לפני הציבור תורמת להבנת הענין ויכולת ההחלטה, ומשפרת את יכולת ההשקעה ולא להפך.

קבצים מצורפים

• תשואות הלמן הלדובי 2014-2020.pdf
    KB 157.5 · צפיות: 35

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
טוב עשיתי בדיקה פשוטה כמה הרוויח מי שהשקיע בקרן מחקה של הS&P 500 צוברת דיבידנדים, כשההשקעה היא בשקלים. [אחרי הורדת מס דיבידנדים]
אז כך נניח שבתחילת 2020 השקעת 100,000 ש"ח,
אז ב09/2020 זה נהיה 287,945 ש"ח.
שזה משקף תשואה של כ 188%.
עכשיו עדיין לא ברור לי הכל לגבי הנתונים שמובאים בגמל נט.
ולכן אני לא בטוחה שבזמן הזה המסלולים שבחרת עשו יותר תשואה.
וחשוב לשים לב שההשוואה נעשתה כשכל ההשקעה הייתה בפעם אחת ללא הפקדות נוספות באמצע, אבל בהשקעה סטנדרטית דרך קרן פנסיה, השתלמות וכו' שיש הפקדה חודשית אז התשואה של המדד תהיה הרבה הרבה יותר גבוהה.
זה כבר יותר מורכב לחשב את זה בשקלים, אבל התשואה בדולרים לתקופה הזאת זה כ740% מה שייתן לכם אינדיקציה טובה גם לתשואה כשההשקעה היא בשקלים.

בכל אופן אני אסכם בקצרה את דעתי בעניין.
א. כשמשקיעים במדדי מניות זה חייב להיות לטווח ארוך של מינימום 15 שנה. ובפחות מכך יש גם סיכוי להפסיד חלק מהקרן.
ב. כשמשקיעים לטווח ארוך במניות, רוב הסיכויים שההשקעה תניב תשואה הרבה יותר גבוהה מהשקעות יותר סולידיות.
זאת אומרת הגם שייתכן שבתקופה כזאת או אחרת גם של 20 שנה ההשקעה במדד הניבה פחות ממסלול סולידי כלשהו, אבל ב95% מהתקופות ההשקעה במדדי מניות תנצח בגדול השקעות סולידיות בשוק ההון.
וכן אם נבדוק לטווח של 25 שנה ומעלה, אני לא חושבת שתמצאו בשום טווח כזה איזה מסלול לא מנייתי שהניב תשואה גבוהה יותר מהמדד.

[המסלולים שהביא פה @אברך פשוט הם לא כשרים, והמסלולים הכשרים הניבו הרבה פחות תשואה]

שואלת_אבג

משתמש צעיר
עברתי על האשכול ולא הבנתי בערך חצי ממנו,
תכלס בתור מישהי צעירה שצריכה לבחור כרגע מסלול כשר להפקיד את דמי הפנסיה שלה
האם המסלול החדש של הלמן אלדובי מומלץ? או שהברירת מחדל של אלטשולר שחם טובה יותר? או שיש חברה אחרת שכדאי לבחור בה?
תודה

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
עברתי על האשכול ולא הבנתי בערך חצי ממנו,
תכלס בתור מישהי צעירה שצריכה לבחור כרגע מסלול כשר להפקיד את דמי הפנסיה שלה
האם המסלול החדש של הלמן אלדובי מומלץ? או שהברירת מחדל של אלטשולר שחם טובה יותר? או שיש חברה אחרת שכדאי לבחור בה?
תודה
אם את שואלת אותי, אז התשובה ברורה לחלוטין,
שהקרן פנסיה החדשה של הלמן אלדובי היא הקרן פנסיה הכשרה הכי מוצלחת שיש היום לצעירים שלא מתכוונים למשוך את הפיצויים כל כמה שנים. [מה שתמיד ממש לא כדאי]

שואלת_אבג

משתמש צעיר
אם שואלת אותי, אז התשובה ברורה לחלוטין,
שהקרן פנסיה החדשה של הלמן אלדובי היא הקרן פנסיה הכשרה הכי מוצלחת שיש היום לצעירים שלא מתכוונים למשוך את הפיצויים כל כמה שנים. [מה שתמיד ממש לא כדאי]
אני מנסה להצטרף דיגיטלית, והם כותבים לי שדמי הניהול בהצטרפות דיגיטלית הם של 0.05 מהצבירה ו - 1.49 מההפקדה
למשך 10 שנים.

האם זה דמי ניהול טובים או שעדיף להצטרף טלפונית או דרך סוכן ולהשיג דמי ניהול זולים יותר?

ושאלה אחרונה, באיזה אופציה אני בוחרת פה, באמצעית? זה המסלול הכשר?
ומה זה ההערה בכוכבית למטה?

תודה רבה!
1605111202864.png

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
האם זה דמי ניהול טובים או שעדיף להצטרף טלפונית או דרך סוכן ולהשיג דמי ניהול זולים יותר?
דמי ניהול מעולים.
ושאלה אחרונה, באיזה אופציה אני בוחרת פה, באמצעית? זה המסלול הכשר?
כן.
ומה זה ההערה בכוכבית למטה?
שאח"כ תביאי להם אישור מהמעסיק שלך שגם חלק הפיצויים יושקע במסלול הזה.
[לא אמור להיות בזה שום בעיה]

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה