אשמח לשמוע מה לא נכון ומה האחוז הבודד שלדעתכם בכל זאת נכון99% מהנתונים והחשבונות שעשית פה הם פשוט לא נכונים.
אשמח לשמוע מה לא נכון ומה האחוז הבודד שלדעתכם בכל זאת נכון99% מהנתונים והחשבונות שעשית פה הם פשוט לא נכונים.
הוא משיג תשואה של 0.75% מהמדד, בגלל שמהדיבידנדים יורד מס במקור.אמנם הקרנות המחקות בישראל אינם יכולות להשיג את תשואת המדד המלא מכיון שהם מתכסות בחוזים
חוזים עוקבים אחרי מדד S&P NTR המשיג רק 70 אחוז מתשואת הדיוודנד כך שמראש מדד העקיבה שלהם נמוך ב0.75 מתשואת המדד המלא
רק זהומה האחוז הבודד שלדעתכם בכל זאת נכון
אם נמשיך ל2013 גם אם נקבל את ההנחה שקרן S&P יכולה להשיג את תשואת המדד המלא [כ32 אחוז ]
נראה לי קצת לא הוגן שמגיע אברך ומביא שורה של דוגמאות והמחשותהוא משיג תשואה של 0.75% מהמדד, בגלל שמהדיבידנדים יורד מס במקור.
וכל זה זהה בדיוק להשקעה במדד ישירות, והשקעת הדיבידנדים מחדש, כי את הדיבידנדים תמיד מקבלים לאחר ניכוי מס.
ובאמת בחישובים שאני הבאתי החישוב הוא ללא הורדת המס מהדיבידנדים.
כך ששוב, אין פה שום טעויות עקיבה.
רק זה
הוא מביא שם נתונים שהם פשוט לא נכונים.נראה לי קצת לא הוגן שמגיע אברך ומביא שורה של דיגמואות והמחשות
ומבטלים לו את זה במשפט אחד שדבריו לא נכונים במקום לקחת את הדוג' דלעיל ולהסביר אותם בצורה נכונה
תודה מראש
הוא משיג תשואה של 0.75% מהמדד, בגלל שמהדיבידנדים יורד מס במקור.
וכל זה זהה בדיוק להשקעה במדד ישירות, והשקעת הדיבידנדים מחדש, כי את הדיבידנדים תמיד מקבלים לאחר ניכוי מס.
ובאמת בחישובים שאני הבאתי החישוב הוא ללא הורדת המס מהדיבידנדים.
כך ששוב, אין פה שום טעויות עקיבה.
רק זה
אשתדל להתקדם לגופם של דבריםהוא מביא שם נתונים שהם פשוט לא נכונים.
מה יש פה להסביר?
אפשר לבדוק ולראות זאת.
אפשר לראות את הבדיקה המקיפה שעשה @קול מבשר כאןאשתדל להתקדם לגופם של דברים
מוסכם על כולם שהתשואה שמוצגת כאן באשכול ובמכלול היא לא מה שהמשקיע מקבל בסוף בגלל שיורד לו חלק מהדיוודנד ירידה שמעורכת ב0.75 תשואה לשנה.
מוסכם על כולם שהתשואה שמוצגת היא ללא חישוב שינוי ערך הדולר על אף שהמשקיע שמשקיע בשקלים ומוציא את ההשקעה בשקלים ניזוק במקרה של ירידה בערך הדולר מדובר על ירידה מתמשכת של כ 18 אחוז משנת אלפיים, [ממוצע של יותר מ0.75 לשנה ]
כך שהתשואה בפועל שהמשקיע בקרן ההשתלמות השיג נמוכה משמעותית מהנתונים הראשוניים
מה שלא מוסכם זה האם קיים פער עקיבה נוסף ומה ההגדרה של פער עקיבה
בנוסף ההשוואה לקרנות כלליות מראה שלפעמים השקעה בSP יכולה להיות גרועה בהרבה אל מול החלופות
מיקדתי את הנושא בהודעות הקודמות על 2000-2015 ו2000-2013 מכיון שאת התמקדת בשנים אלו מול כותבים אחרים ובאתי להאיר שהחישוב כולל זוויות רחבות יותר בהתחשב בשינויי השער קבלת הדיוודנד החלקי והחלופות של הקרנות האחרות
ביטול הדברים בכך שאינם נכונים אינם מעידים על צדק
מצ"ב קבצים על הנתונים הנ"ל לטובת אלו שאינם מתמצאים בהשגת הנתונים
[הדבר היחיד שלא טרחתי להביא זה את ירידת הדולר בשנים אלו מכיון שזה נתון ידוע לכל]
רק מדגישה.אני עוקב אחרי האשכול ואני בטוח שלא רק אני, ומתנהג בהתאם להמלצות פה, שכרכם הרבה מאוד,
ברוררק מדגישה.
אין לראות בכל מה שכתוב כהמלצה כלשהי, וכל דבריי הובאו לצורך נתינת מידע בלבד.
או כפי שאני חותמת במאמרים שלי.
אזהרה: אני משקיעה חובבת. אינני בעלת רישיון ייעוץ השקעות, או כל רישיון פיננסי אחר. התכנים שאני כותבת אינם מהווים ייעוץ מקצועי, או המלצה לביצוע פעולה בנייר ערך, ואין לראות בהם תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו הייחודיים של כל אדם. כל המסתמך על המידע שאני כותבת מבלי להיוועץ באיש מקצוע, עושה זאת על דעתו ועל אחריותו בלבד.
ובקיצור: לא יועצת, ולא ממליצה, אין לי רישיון ייעוץ.
הנתונים שהבאת יעזרו מאוד לחדד את הדבריםכמו"כ מצורף פה השוואה שנעשתה בין מסלולי ההשקעה שבחרת לבין המסלול מחקה מדד S&P 500 של הלמן אלדובי
מאז שהמסלול הזה נפתח עד היום.
אמנם זה רק כ7 שנים, אבל זה גם ייתן לכם איזה שהיא אינדיקציה, להבדלים הגדולים בין השקעה בקרן מנייתי טובה, לבין השקעה במסלול כללי.
צפה בקובץ המצורף 760170
אפשר לראות שהתשואה במסלולים שמחקים את מדד ה S&P 500 זה יותר מפי 3!! מהמסלולים הכלליים.
כשבודקים כמה הייתה התשואה באמת אחרי ניכוי מס דיבידנדים במקור מגיעים לתוצאה של 57.9%נוריד את ניכוי המס במקור [המכונה ההפרש לNTR S&P ] שהוא יותר מ10 אחוז ס"ה 54 אחוז
דבר ראשון אני חייבת לציין פה נתון מסוים שאני לא מסתדרת עם הנתונים של גמל נט, בכל החישובים שלהם זה יוצא שונה ממה שכתוב במקומות אחרים.
יש לי השערה מסוימת אבל כל עוד שהיא לא וודאית אני לא רוצה לכתוב אותה.
דבר שני ביחס לנתונים שהבאת וציינת
אתה טוען ששנת 2013 זה בדיוק היה השנה להיכנס למדד ה S&P 500 אבל מי שנכנס בזמנים אחרים בקושי הרוויח.
אז תרשה לי לכתוב לך כמה נתונים.
מי שהשקיע במדד S&P 500 ב08/2008 עד היום סה"כ 12 שנים הרוויח 366% אחרי ניכוי מס דיבידנדים.
והנה התשואה שעשו הקרנות שבחרת באותה תקופה
צפה בקובץ המצורף 760904
זאת אומרת הפרש של כ280%!!!
ניתן לך עוד דוגמאות
מי שהשקיע במדד S&P 500 ב01/1998 עד היום סה"כ 22 שנים [הוא לא בחר בתאריך של ערב הקריסה, אלא שנתיים קודם] הרוויח 396% אחרי ניכוי מס דיבידנדים.
מי שהשקיע במדד S&P 500 ב01/1995 עד היום סה"כ 25 שנים הרוויח 984% אחרי ניכוי מס דיבידנדים.
מי שהשקיע במדד S&P 500 ב01/1995 עד 01/2015 סה"כ 20 שנים הרוויח 478% אחרי ניכוי מס דיבידנדים.
את הנתונים מהשנים האלו אין בגמל נט לכן לא הבאתי את מה שעשו הקרנות שבחרת בשנים אלו, אבל אין לי צד של ספק שהם לא מתקרבים לתשואות האלו.
אז שוב כשבוחרים את טווח ההשקעה במדד בשנים הכי גרועות שלו ולהשקעה בניות בכלל אז אולי תמצא שהתשואות של המדד די זהות לקרנות הכלליות.
אבל זה די טיפשי להגיד שהמדד הזה לא טוב בגלל שהוא השיג תשואה דומה למסלולים לא מנייתים כשזה רק בתקופה הכי קשה שלו, ובשאר התקופות הוא מביא תשואות הרבה הרבה יותר גבוהות.
עכשיו הלאה
תשואת מדד הS&P 500 TR בדולרים בשנים 12/2013 עד היום זה 107%
ובהלמן אלדובי כיון שמחשבים לפי השקל אז באותה תקופה התשואה היא 95%
כך שסה"כ ההפרש הוא 12% בגלל החישוב בשקל ולא בדולר.
אז תשואת המדד בניכוי דיבדנדים במקור בדולרים משנת 2000 עד היום זה 227%
כך שלהגיד שהתשואה בשקלים זה רק 144% בגלל הירידה בשער הדולר, זה נראה לי מוגזם מאד......
כשבודקים כמה הייתה התשואה באמת אחרי ניכוי מס דיבידנדים במקור מגיעים לתוצאה של 57.9%
אם את שואלת אותי, אז התשובה ברורה לחלוטין,עברתי על האשכול ולא הבנתי בערך חצי ממנו,
תכלס בתור מישהי צעירה שצריכה לבחור כרגע מסלול כשר להפקיד את דמי הפנסיה שלה
האם המסלול החדש של הלמן אלדובי מומלץ? או שהברירת מחדל של אלטשולר שחם טובה יותר? או שיש חברה אחרת שכדאי לבחור בה?
תודה
אני מנסה להצטרף דיגיטלית, והם כותבים לי שדמי הניהול בהצטרפות דיגיטלית הם של 0.05 מהצבירה ו - 1.49 מההפקדהאם שואלת אותי, אז התשובה ברורה לחלוטין,
שהקרן פנסיה החדשה של הלמן אלדובי היא הקרן פנסיה הכשרה הכי מוצלחת שיש היום לצעירים שלא מתכוונים למשוך את הפיצויים כל כמה שנים. [מה שתמיד ממש לא כדאי]
דמי ניהול מעולים.האם זה דמי ניהול טובים או שעדיף להצטרף טלפונית או דרך סוכן ולהשיג דמי ניהול זולים יותר?
כן.ושאלה אחרונה, באיזה אופציה אני בוחרת פה, באמצעית? זה המסלול הכשר?
שאח"כ תביאי להם אישור מהמעסיק שלך שגם חלק הפיצויים יושקע במסלול הזה.ומה זה ההערה בכוכבית למטה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: