אכן זה יקר למי שכמעט ואין צבירה אבל זול למי שיש כבר צבירה משמעותית וללא הפקדות גבוהות.זה מאוד יקר למי שיש לו צבירה נמוכה.
בברירת מחדל אפשר לקבל יותר זול על ההפקדה.
ולכן כפי שכתבתי שזה תלוי בנתונים האישיים.
אכן זה יקר למי שכמעט ואין צבירה אבל זול למי שיש כבר צבירה משמעותית וללא הפקדות גבוהות.זה מאוד יקר למי שיש לו צבירה נמוכה.
כמה יותר זול אני יכול לקבלזה מאוד יקר למי שיש לו צבירה נמוכה.
לקבל 1% מהפקדה ו 0.22% מהצבירה כולם יכולים לקבל.כמה יותר זול אני יכול לקבל
זה תלוי כמובן בגובה הצבירה שלך לעומת גובה ההפקדה.יש המלצה לאיזו תוכנית פנסיה לעבור בגלל דמי ניהול גבוהים?
הציעו לי:
מגדל:
דמי ניהול 2.5
צבירה 0.15
מיטב ד"ש: (ללא סוכן, אמרו לי שזה לא מומלץ)
דמי ניהול 1
צבירה 0.22
לא אמור להיות, ואם זה קרה זה בטעות.1. לבושתי רק עכשיו, בעקבות בררו הצטרפות של בעלי לקרן, אני חוששת שהמעבר למיטב דש הוא לקרן שהיא לא במסלול הלכה.
הגיוני? מותר להם? (מחכה שנציג יחזור אלי)
אם את משלמת 2.49% אז ככל הנראה הצטרפת למיטב דש ולא להלמן אלדובי.2. כמו כן הם גובים לי דמי ניהולמהפקדה גבוהים באחוז יותר ממה שהיה בהלמן אלדובי, שוב האם זה חוקי? (2.49 אחוז במקום 1.49 אחוז)
יש היום ברוב החברות מסלול כזה כשר.3. האם קיימות עוד חברות שמשקיעות בפניסה בsp 500 במסלול הלכה? בחיפוש בגוגל לא מצאתי
תלוי בנתונים האישיים שלך.4. האם ניתן לקבל דמי ניהול זולים יותר מהנכתב למעלה?
זה סביר ובדר"כ אפשר יותר זול.5. העברתי גם את קרן ההשתלמות שלי למסלול הנ"ל בחברה הנ"ל. שוב כמו בפנסיה גם כאם התאחדו הפעם עם הפניקס, הם גובים לי 0.6 אחוז דמי ניהול, האם זה מחיר סביר?
שוחחתי עם מיטב דש (קרן הפנסיה, אליהם הועסרתי מהלמן אלדובי):לא אמור להיות, ואם זה קרה זה בטעות.
אם את משלמת 2.49% אז ככל הנראה הצטרפת למיטב דש ולא להלמן אלדובי.
ואם באמת הצטרפת להלמן אלדובי, אז אם אין פה איזה נתן שאני לא יודעת, אז זה לא חוקי.
יש היום ברוב החברות מסלול כזה כשר.
פנסיה- אלון מיטב קרן פנסי מקיפה (לפי האתר שלהם, מיטב דש)@רינתי לאיזה מסלול הכסף עבר בקרן הפנסיה?
ולאיזה מסלול זה עבר בקרן השתלמות?
זה לא מסלול השקעה, אלא זה השם הראשי של כל מסלול ההשקעה.פנסיה- אלון מיטב קרן פנסי מקיפה (לפי האתר שלהם, מיטב דש)
בחברת הפניקס קרן ההשתלמות במסלול מחקה מדד S&P 500 הוא עם הכשר מהודר של תשואה כהלכה, למרות שלא קוראים למסלול הזה "הלכה".השתלמות נשאר בsp 500, אבל לא בהלכה
מסלול לבני 50 ומטה? זה מה שרשום לי בדוח הרבעוני (שחבל שרק עכשיו אני טורחת לעיין בו...)זה לא מסלול השקעה, אלא זה השם הראשי של כל מסלול ההשקעה.
תבדקי באיזה מסלול השקעה זה?
בחברת הפניקס קרן ההשתלמות במסלול מחקה מדד S&P 500 הוא עם הכשר מהודר של תשואה כהלכה, למרות שלא קוראים למסלול הזה "הלכה".
וכך זה גם ברוב החברות האחרות.
כדאי לבדוק באתר באיזור האישי.מסלול לבני 50 ומטה? זה מה שרשום לי בדוח הרבעוני (שחבל שרק עכשיו אני טורחת לעיין בו...)
רוב הנציגים לא מבינים כלום בנושא.לגבי קרן ההשתלמות, את זה הנציגה לא טרחה להגיד לי וכבר העברתי למסלול הלכה
זה המסלול, אכן, לצעריכדאי לבדוק באתר באיזור האישי.
אם זה באמת במסלול הזה, אז הוא ללא הכשר, וניתן להעביר למסלול מחקה מדד S&P 500 שם, שהוא עם הכשר מהודר.
אכן כן, ברשות שוק ההון.שאלה אחרונה, במידה ואכן וכך זה נראה, שהפשלה שלהם, גם בדמי ניהול וגם בסוג מסלול
ובמידה ולא יקחו אחריות, יש לי היכן להתלונן עליהם? יש גוף שמפקח עליהם?
כמו למשל בנק ישראל על הבנקים?
עדין מדויק או שחלו שינוים מאז (ההודעה הזאת היא מלפני כשנה...)יש 3 קרנות מנייתיות כשרות.
במיטב דש, בהפניקס, ובמנורה מבטחים.
היום יש גם בכלל, מגדל, הראל, ואינפיניטי.עדין מדויק או שחלו שינוים מאז (ההודעה הזאת היא מלפני כשנה...)
הפניקס זה לא ברירת מחדל.@מקצועי בלבד אפשר קישור לשני הקרנות ברירת המחדל עם ההכשר הפניקס ומיטב דש (מסלול מחכה מדד), מוזר מאוד דמי הניהול שם בשיעור של 0.22% מהצבירה ו-1.00% מההפקדות יחסית גבוה לא ?
אפשר קישור להפניקס ?הפניקס זה לא ברירת מחדל.
קישור למיטב.
קרן פנסיה רק במיטב
israelpension.meitav.co.il
דמי הניהול הם לא הכי נמוכים שרוב האנשים יכולים להשיג.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: