רעיונות לארוחות לתשעת הימים.....

פסק זמן

משתמש רשום
ארוחות קלות...

מרק כתום - משביע ובריא!

פיתה פלאפל ביתי

פיצה ביתית

פיצה על מלאווח (לא בריא, אבל מאוד וטעים!)

תפו"א אפוי

פשטידת אורז, פשטידת ירקות

חציל אפוי/ מטוגן

לחמניות עם סלטים! - גם הילדים אוהבים!

וכמובן הדברים הרגילים: דגים, סויה...
 

sari5659

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י רחליקה;1327422:
כדי לעשות פסטה מוקרמת פרווה / תפו"א מוקרמים
אפשר להרתיח ריץ' עם מים. (נראה לי גם קצת מלח). יש לי מתכון מדויק, אם מישהי תרצה אעלה.
ממש תחליף מוצלח!!
יש לי גם רעיון לשדרוג הנקנקיות סויה -
מטגנים בצל (הרבה למי שאוהב) לבינתים חותכים נקניקיות לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ (בערך)
מטגנים עם הבצל. ומוסיפים הרבה רסק עגבניות, פלפל, מלח, וקצת סוכר.
פשוט מעדן!!! קלי קלות!!! ושדרוג נחמד!
תמיד מסתדר לי עם פירה תפו"א. אפשר להוסיף גם קצת בטטה ומשדרג את הפירה, גם בצבע, גם בטעם!

אפשר מתכון של פסטה מוקרמת פרווה ואולי יש למשהו מתכון של תפוחי אדמה מוקרמים אשמח לקבל תודה
 

michal23

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
מוקרם תפוחי אדמה חלבי - סוף הדרך!!! אפשרי להשתמש באותו טיבול/רוטב גם לפסטה וכדאי קונכיות (זה הכי טעים וסופג את הרוטב ..)
בסיר קטן ממיסים חבילת חמאה , בזיליקום טרי קצוץ דק או קובית בזיליקום קפוא , אגוז מוסקט טרי או אבקה - אם טרי אז 1 מגורד ואם אבקה כפית בערך.. מלח פלפל וחבילת פטריות שמפיניון טריות (לא משימורים) אחרי שהפטריות סופגות את הנוזלים של החמאה והרוטב. מוסיפים שמנת מתוקה 250 גר'
תלוי בכמות של הספגטי אפשר 2 מיכלים של 250 ואז יש מללאא רוטב... :)
וקצת חלב . נותנים לזה לבעבע ואחרי ששולקים את הפסטה לפי הוראות היצרן
שופכים את הרוטב מעל הפסטה אפשר לגרד פרמזן או גבינה צהובה מלמעלה להגשה.
טעייים מאוד!
אפשר לגוון ולהוסיף לרוטב ממרח פסטו או קוביות פסטו במקום בזיליקום וזה גם יוצא מעדן!
 

michal23

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
פסטה מוקרמת בשמנת פרווה ופסטו

מצרכים:
1מיכל שמנת לבישול/שמנת להקצפה-יוצא מעולה עם שתיהן!
1 חב' פסטה קונכיות 2
2 חב' בזיליקום טרי
70-100 גרם צנוברים ניתן להמיר בקשיו/שקדים מלובנים
4-5 שיני שום
1/4-1/2 כוס שמן זית
מעט מלח

הכנה:
1.לבשל את הפסטה לפי הוראות שעל גבי השקית
2.לשים במעבד מזון את הבזיליקום,צנוברים,שום,מלח ולהוסיף בהדרגה את השמן זית
לערבב במעבד עד לקבלת מרקם של ממרח-קיבלתם רוטב פסטו!מתאים לשימוש למה שתרצו
3.לערבב כמות נדיבה מהרוטב פסטו ביחד עם השמנת לבשל מעט על אש נמוכה לצקת על הפסטה ולהקרים בתנור-לא חובה!
יוצא מדהים!!!!!!!
בתאבון!!!
 

michal23

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עשיתי חיפוש בפורום של ארוחות פרווה ומצאתי אשכול מלפני שלוש שנים...
היה בו את המתכון הזה -
שאוורמה" פרוה

מאדים בצל בינוני במחבת עם עט שמן, מוסיפים חבילת טונה.
שופכים בנדיבות פפריקה, פלפל, שום גבישי, גריל דג/עוף, תבלין על האש/שאוורמה.
ממשיכים לטגן ולערבב עד שמקבל צבע שחום.

מגישים עם פיתה, חומוס, סלט וצ'יפס (עדיף אפוי).

בתאבון:p

יש לציין שניסיתי ויצא מדהייים! אני השתמשתי בתבלין שווארמה וזה כלום זמן ואחלה ארוחה!
אגב זה האשכול http://www.prog.co.il/showthread.php?t=76724
 

HGO

משתמש רשום
אני הכנתי היום שקשוקה
בצל שום עגבניות פלפלים וביצים- עם לחם טרי, כלום עבודה, משביע וטעים
 

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אשמח אם מישהי תעלה לכאן מתכון
ללחם כפרי...
תודה!
 

חמישיה

משתמש פעיל
לזניה עם ירקות


  • 12 דפי לזניה
  • 2 פלפלים אדומים
  • 2 קישואים יפים בגודל בינוני
  • מלח
  • פלפל
  • 3 כפות שמן זית
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
רוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 1 כפית אבקת מרק בטעם בצל
  • קופסה קטנה (400 גרם עגבניות מרוסקות) (עדיף מסוג פסאטה – עגבניות מבושלות מסוננות)
  • 4 עגבניות בשלות בגודל בינוני, חתוכות לקוביות
  • מלח
  • פלפל
לשכבת גבינות:


  • 2 קופסאות (500 מ"ל) קוטג'
  • 1 קופסה (250 מ"ל) גבינה לבנה
  • חופן קטן עלי פטרוזיליה, קצוצים
אופן ההכנה:

1. הירקות: חותכים את הפלפל לרצועות עבות ואת הקישוא לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מניחים בתבנית, מזלפים מעל שמן זית, מפזרים מעט מלח ופלפל ואופים בתנור שחומם ל-190 מעלות כ-20 דקות או עד שהירקות מתרככים. מוציאים ומניחים בצד לצינון.

2. הרוטב: בסיר קטן עם מעט שמן זית מטגנים את השום הפרוס על להבה בינונית כדקה, עד שמתחיל להעלות ריח נעים. מוסיפים את אבקת המרק, העגבניות המרוסקות והעגבניות הטריות.

3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כ-20 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

4. שכבת הגבינות: בקערה מערבבים את כל המצרכים, טועמים ומתבלים לפי הצורך.

5. הרכבת הלזניה: בתבנית פיירקס מלבנית (בגודל בינוני) יוצקים מצקת מהרוטב (כדי שהשכבה התחתונה של הלזניה תתבשל באחידות). מסדרים שכבה אחידה של עלי לזניה (שלושה דפים) ומעליה מורחים שליש מתערובת הגבינות. מפזרים מעל 2/3 מהקישואים המבושלים. מרפדים בשכבה נוספת של דפים.

6. מעל דפי הלזניה מורחים 2 מצקות מרוטב העגבניות. מעל מניחים 1/3 נוסף מתערובת הגבינות ומפזרים 2/3 מהפלפלים הקלויים. מרפדים שוב בדפי לזניה. מעל דפי הלזניה מורחים את שארית תערובת הגבינות ואת הירקות שנשארו.

7. מצפים את השכבה האחרונה של דפי הלזניה ברוטב העגבניות.

8. מכסים את השכבה העליונה של הלזניה בנייר אפייה ואוטמים את התבנית ברדיד אלומיניום. אופים בתנור (עדיין על 190 מעלות) כ-30 דקות או עד שדפי הלזניה התרככו.

9. מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה (זהירות אדים) ומפזרים מעל הלזניה את הגבינה המגוררת. מכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה.

10. מוציאים, נותנים לתבנית להתקרר כמה דקות ומגישים
 

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י חלב ודבש;1329417:
איך מכינים מג'דרה?

אתמול הכנתי.
מתכון מנצח!
תוך רבע שעה נגמר הסיר... :)


מג'דרה


בוררים כוס וחצי עדשים ירוקות ומבשלים בסיר עם מים רבע שעה.

בינתיים חותכים 2 בצלים - לא קצוץ מידי. שמים בסיר נוסף שמן ומטגנים את הבצל על אש נמוכה עד שהבצל נהיה שקוף.

בזמן שהבצל מיטגן בוררים 3 כוסות אורז פרסי, שוטפים אותו ומסננים מהמים.

מסננים את העדשים המבושלות מהמים ומוסיפים לסיר של הבצל המטוגן.
מוסיפים גם את האורז השטוף לסיר. מוסיפים 5 ורבע כוסות מים (הכלל הוא: כוס ושלושת רבעי מים על כל כוס אורז).
מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור (בערך כפית לא שטוחה של מלח ורבע כפית פלפל).

מערבבים את כל תכולת הסיר ומרתיחים.
כשהמים רותחים מנמיכים את האש, נותנים ערבוב נוסף וממשיכים לבשל על אש נמוכה.
מבשלים מכוסה עד שהאורז מוכן ומזלג מגרד את תחתית הסיר.

מסירים מהאש, שמים מגבת בין המכסה לסיר ומשאירים מכוסה לעוד 10 דקות.

בתאבון!!!
 

michal23

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י פלאפון;1330531:
אשמח אם מישהי תעלה לכאן מתכון
ללחם כפרי...
תודה!

מצרכים ללחם כפרי


  • 750 גר' קמח לבן
  • 250 גר' קמח מחיטה מלאה
  • 2 ביצים
  • 1 קוביית שמרים (או שקית שמרים מדוללת ב-1/2 כוס מים פושרים וכפית מחוקה סוכר)
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 100 גר' מרגרינה מומסת
  • 1/2 כוס שמן
  • 3 כפות מלח
  • 2 כפות מלח גס
לחם כפרי - אופן ההכנה

בקערה גדולה מערבבים קמח, ביצה אחת ושמרים מומסים. להוסיף מרגרינה, מים ושמן.
ללוש עד לקבלת בצק גמיש.
לכסות במגבת לחה ולהניח כ-20 דקות עד שהבצק יכפיל את נפחו.
ללוש שוב להורדת הנפח ולכסות שוב במגבת עד שיכפיל את נפחו.
להוסיף את המלח הדק ולערבב היטב. לכסות שוב עד להכפלת הנפח.
לחלק את הבצק ל-2 חלקים. להניח בתבנית ולכסות ל-25 דקות.
למרוח את הבצקים בביצה הנוספת, לפזר מעל את המלח הגרוס. להמתין כ-25 דקות נוספות.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-50 דקות.
 

michal23

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
יש כאן עוד מתכון ללחם כפרי שמצאתי...

המתכון הבא הוא חוויה מתקנת. כמעט בלי לישה, בלי עצבים יוצא לכם לחם קל, אוורירי ופשוט נפלא. הסוד הוא להשאיר בצק רטוב מאוד לזמן ההתפחה, ורק לפני האפייה להוסיף עוד קמח. אם יש בבית מיקסר טוב עם וו לישה, יהיה החיים קלים עוד יותר. דרך אגב - השיטה המובאת כאן היא המקובלת על אופים של לחם גורמה בעולם.
500 גרם קמח לבן (נסו מאוד להשיג קמח לחם)
750 גרם קמח מלא
100 מ"ל שמן חמניות
1+3 כוסות מים פושרים
1 קוביית שמרים טריים או 11/4 שקית שמרית
1 כפית מלח
50 גרם סוכר חום
עוד קמח מלא לפי הצורך
+ שמים את השמרים בקערית עם כוס מיס פושרים, מוסיפים כפית סוכר חום ובוחשים עד שהכל נמס. שומרים במקום חם רבע שעה.
+ שמים את כל המצרכים בקערה, יחד עם תמיסת השמרים ומערבבים לקבלת בצק אחיד, דביק ורטוב. מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים שעה וחצי.
+ מוסיפים קמח מלא עד שהבצק לא נדבק לידיים ולשים עד שהבצק אלסטי ולא דביק.
+ צרים 3 כיכרות מאורכות מהבצק ומניחים על תבנית אפיה משומנת. מכסים במגבת ומתפיחים עוד שעה וחצי.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים למדף התחתון תבנית עם מים. בעזרת סכין יוצרים חריצי רוחב על פני הכיכר. ומפזרים עוד קמח על הכיכר.
+ אופים 40 דקות, מוציאים את התבנית עם המים מהתנור, מברישים את הלחמים במעט מים ואופים עוד 10 עד 15 דקות עד קבלת קרום קשה. מצננים לפחות 10 דקות לפני ההגשה.
 

רחליקה

משתמש פעיל
עימוד ספרים
פלאפון / חדוי כנרת / כל מישהי אחרת שיודעת לומר לי
איך מכינים רוטב עגבניות טוב לחצילים???
את יכולה להביא מתכון, או איזה חומרים את שמה??
 

Art Studio

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
רוטב לחצילים:

1 רסק עגבניות, 1 כף סוכר, מעט מלח, פפריקה מתוקה וחריפה, מים.

האמת שהחצילים המטוגנים (קמח, ביצה עם תבלינים) טעימים מאד גם ללא הרוטב, אלא כנשנוש, או בארוחת ערב עם לחם.
 

CS Design

עיצוב | מיתוג | בניית אתרים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
קציצות דגים

יש למישהי מתכון?

אשמח לרעיונות..
 

ari

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
קציצות דג מרלוזה

קציצות שהבררנים שלי אוכלים בשמחה!

1 חב' דג מרלוזה. להפשיר ולסחוט את כל הנוזלים החוצה
1 תפו"א גדול
1 בצל
1 חב' פטרוזיליה טריה. לנקות, לחתוך קצוץ.
- לטחון -
להוסיף: קמח מצה מתובל ב: 1 כפית מלח, 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כפית כמון, 1 כפית שמיר מיובש (התבלין)
5 ביצים

העיסה צריכה להיות דביקה ורכה, אינה נראית כראויה לטיגון אך זה בסדר.
לעשות כדורים ולטגן.
בהצלחה!
 

און קיי

משתמש פעיל
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מתכון ללחם כפרי - קל וטעים במיוחד!!!!!
זמן ההכנה: 5 דק'
(הבצק יכול להיות במקרר עד שבועיים מזמן ההכנה.)

מצרכים:
1/2 6 כוסות קמח
3 כוסות מים פושרים
1/2 1 כפות מלח
1/2 1 כפות שמרים

אופן ההכנה:
יוצקים את המים לתוך קופסת אחסון גדולה
מוסיפים את המלח והשמרים
מוסיפים את הקמח
מערבבים בעזרת כף גדולה (או 30 שניות במיקסר)
עד שמתקבלת עיסה לחה מאד ללא חלקים יבשים
לסגור את הקופסא לא עד הסוף ומתפיחים שעתיים.
לאחר מכן מעבירים את הקופסא למקרר למשך לילה שלם.

מקמחים את הידיים היטב ויוצרים מהבצק כיכר עגולה וחלקה. (להזהר לא ללוש)
מטפיחים למשך 40 דקות, מחממים את התנור על 235 מעלות יחד עם תבנית התנור
+ תבנית קטנה למטה. לאחר ההטפחה מכניסים את הלחם על תבנית התנור אבל הפוכה ובתנית למטה לשים כוס מים, לאפיה של 25-35 דקות כעבור 10 דקות יש להוציא את ניר האפיה ולהמשיך לאפות בזמן שנותר. (זה מה שנותן לבצק העליון להיות פריך)
בהצלחה רבה!!!
(מנסיון, מי שמתחיל עם אפית הלחם לא מפסיק לעשות אותו שוב ושוב...)
 

צבע

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
קציצות טונה:
הרבה מאלה שלא אוהבים דגים מסוגלים לסבול את הקציצות האלה... (אני למשל..)
1-2 גזר מגורר
1-2 קישוא מגורר
בצל מגורר
קופסת טונה בשמן/במים
כמה כפות קמח/קמח מצה/פרורי לחם
2 ביצים
אם הטונה במים - אפשר להוסיף מעט שמן
מלח ופלפל

לערבב ליצור קציצות ולאפות בתנור, כשהקציצות כמעט מוכנות למרוח עליהן מעט שמן מ2 הכיוונים.
אפשר גם לטגן. (פחות בריא)
 

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכתב ע"י Art Studio;1330912:
רוטב לחצילים:

1 רסק עגבניות, 1 כף סוכר, מעט מלח, פפריקה מתוקה וחריפה, מים.

האמת שהחצילים המטוגנים (קמח, ביצה עם תבלינים) טעימים מאד גם ללא הרוטב, אלא כנשנוש, או בארוחת ערב עם לחם.

להוסיף גם טיפה אבקת מרק. (לא לצרוח עלי! זה מוסיף טעם טעים!)
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
לחצילים מתאים רוטב שמבוסס על שום כתוש ומוזהב, רסק עגבניות+מים +תבלינים,
השום מוסיף ניחוח ומאד משדרג את המעדן.
בהצלחה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כט

א מִזְמוֹר לְדָוִד הָבוּ לַיהוָה בְּנֵי אֵלִים הָבוּ לַיהוָה כָּבוֹד וָעֹז:ב הָבוּ לַיהוָה כְּבוֹד שְׁמוֹ הִשְׁתַּחֲווּ לַיהוָה בְּהַדְרַת קֹדֶשׁ:ג קוֹל יְהוָה עַל הַמָּיִם אֵל הַכָּבוֹד הִרְעִים יְהוָה עַל מַיִם רַבִּים:ד קוֹל יְהוָה בַּכֹּחַ קוֹל יְהוָה בֶּהָדָר:ה קוֹל יְהוָה שֹׁבֵר אֲרָזִים וַיְשַׁבֵּר יְהוָה אֶת אַרְזֵי הַלְּבָנוֹן:ו וַיַּרְקִידֵם כְּמוֹ עֵגֶל לְבָנוֹן וְשִׂרְיֹן כְּמוֹ בֶן רְאֵמִים:ז קוֹל יְהוָה חֹצֵב לַהֲבוֹת אֵשׁ:ח קוֹל יְהוָה יָחִיל מִדְבָּר יָחִיל יְהוָה מִדְבַּר קָדֵשׁ:ט קוֹל יְהוָה יְחוֹלֵל אַיָּלוֹת וַיֶּחֱשֹׂף יְעָרוֹת וּבְהֵיכָלוֹ כֻּלּוֹ אֹמֵר כָּבוֹד:י יְהוָה לַמַּבּוּל יָשָׁב וַיֵּשֶׁב יְהוָה מֶלֶךְ לְעוֹלָם:יא יְהוָה עֹז לְעַמּוֹ יִתֵּן יְהוָה יְבָרֵךְ אֶת עַמּוֹ בַשָּׁלוֹם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

רגשות ללא האנשה • אתגר 55

לוח מודעות

למעלה