יש לי 2 מתכונים, לא בטוחה מה הייתי בוחרת. שתיהם מאוד טעימים.
התמונה הראשונה למתכון הראשון והתמונה השניה למתכון השני.
עוגת גבינה בכוסות / 6 כוסות בנפח 150 מ"ל
מפוררים ביסקוויטים ושמים כף בערך בתחתית כל כוס.
למלית -
250 גר' גבינה לבנה
גרידה מלימון אחד - לבחירה
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
או 1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כף מיץ לימון
1 שמנת מתוקה להקצפה
מערבבים גבינה, סוכר, סוכר וניל, לימון וגרידת לימון ומניחים בצד.
מקציפים שמנת מתוקה עד שיציב (נזהרים לא להקציף יותר
מ
ידי כדי שלא תהפוך לחמאה)
מאחדים את התערובות בתנועות קיפול.
ממלאים עד לגובה הרצוי, הכי קל ונקי להשתמש בשקית זילוף.
מקררים לכמה שעות.
למעלה מפזרים מה שאוהבים, זה מה שעשיתי בתמונות:
רוטב אוכמניות ביתי (מוצלח מאוד על כל עוגת גבינה)
2 כוסות אוכמניות טריות או קפואות
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
2 כפות קורנפלור מומסות ב2 כפות מים קרים
1/2 כפית תמצית וניל - לבחירה
בסיר קטן מערבבים אוכמניות, סוכר מים ומיץ לימון.
על להבה בינונית מביאים לרתיחה עדינה.
ממיסים את הקורנפלור במים קרים.
מוסיפים לסיר ומערבבים כל הזמן עד שהתערובת סמיכה ומכסה גב כף.
טועמים ומוסיפים סוכר אם צריך.
מורידים מהאש ומוסיפים את הווניל.
מקררים עד להגשה.
רוטב קרמל מלוח
1 כוס (200 גר') סוכר
90 גר' חמאה חתוכה ל6 חלקים
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
1 כפית מלח
מחממים סיר רחב ושטוח על אש בינונית ושופכים לתוכו את הסוכר בשכבה אחידה.
במקביל מחממים על אש ממש נמוכה את השמנת, נזהרים שלא תגיע לרתיחה אלא רק חימום עדין.
שומרים על הסוכר כל הזמן ולא מערבבים, אם יש צורך מטים את הסיר מצד לצד בתנועות מעגליות.
כשהסוכר מתחיל להינמס ולהיות קצת חום אפשר כבר להיעזר בכף עץ.
ממשיכים לבשל את הסוכר עד שמגיע לצבע קרמלי עמוק.
מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה, מערבבים להמסה.
מוסיפים באיטיות את השמנת ומערבבים כל הזמן, אם נוצרים מעט גושים מחזירים לאש לדקה בערך.
מוסיפים את המלח.
שומרים בקירור, לפני השימוש ניתן לחמם קלות.
קינוחי גבינה בכוסות (כ20 כוסות בגודל 120 מ"ל)
לבסיס:
300 גר' בסקוויטים שבורים גס (בעזרת מערוך)
100 גר' חמאה מומסת
למלית גבינה
500 גר' גבינה לבנה
500 מ"ל שמנת מתוקה
180 גר' אבקת סוכר
2 כפיות תמצית וניל
לקישוט
ריבת חלב, ממרח לוטוס, קרם קרמל או כל מה שאוהבים
מערבבים את הבסקוויטים עם החמאה המומסת ומחלקים באופן שווה בכוסות.
מקציפים את כל חומרי המלית עד לקבלת קרם יציב, להיזהר לא להקציף יותר מידי.
מזלפים באופן שווה על הבסקוויטים
מקשטים בריבת חלב, שוקולד או כל דבר אחר שאוהבים.
מקררים עד לשימוש