נוירולוגיתומאיפה הנתונים הללו?
נוירולוגיתומאיפה הנתונים הללו?
אכן מקובל לתת לחרדתיים נוגדי חרדה עם הריטלין (לוסטרל, מנסיון שלי עבד טוב מאוד עם ילד..)אולי כדאי לשלב ריטלין עם תרופה נגד חרדות.
מישהו התנסה עם זה?
נכון, הפרעת קשב פוגעת במישורים שונים של החיים,אני רוצה להגיד לך שגם מי שלא טיפל בהפרעה הקשב עלול להגיע ברבות השנים למצבים של חרדות, דיכאונות ועוד דברים מהסוג הזה.
מי שחושב שהפרעת קשב נגמרת בציונים נמוכים טעות בידיו.
טוב,נוירולוגית
שהייתי נערהטוב,
לא ציינת האם היא מתמחה בהפרעות קשב או נוירולוגית רגילה,
אבל , אחרי נסיון של שנים ופגישה של לא מעט אנשי מקצוע, אני יכולה להרשות לעצמי להגיד שיש מצב שהיא לא מבינה כלום מהחיים שלה!
פגשתי לפחות שניים כאלה, שפשוט לא ידעו כלום על הפרעת קשב , ובלבלו את השכל ...
ולמעשה נוירולוג רגיל לא אמור להבין בזה רק חבל שהם מנסים להראות שהם מבינים בזה.
ויואנס היא תרופה יקרה מאוד , שנכנסה לפני בערך 6 שנים לסל התרופות יחד עם האטנט.
זו תרופה מעולה שעזרה בצורה מטורפת להרבה אנשים שהריטלין היה להם נוראי , והתרופות החדשות מהסוג השני הציל אותם ממש !!
אז להגיד שזו תרופה אגרסיבית ולא עדינה מול הריטלין זה אחד הדברים הכי לא מדויקים ששמעתי ,ויותר מזה , מי שמדבר בצורה מוחלטת על התרופות הללו ברור לי כשמש שאין לו שום מושג בדברים האלה.
כי כל מי שקצת מכיר את התחום יודע , שאין שום מצב חד משמעי .
וזה לחלוטין אינדיבידואלי!
ולהגיד דברים בצורה כזו מוחלטת מעידה על בורות גדולה בנושא ...
לצערי מתוך המחלקה בפסיכיאטרית, מכירה כאלו שהגיעו עם התקף פסיכוטי אחרי ויואנס, לא ניתקלתי בכאלו שהגיעו במצב גרוע כ"כ אחרי ריטלין ודומיו (על אטנט אין לי מידע, אבל הוא דומה יותר לויואנס).אז להגיד שזו תרופה אגרסיבית ולא עדינה מול הריטלין זה אחד הדברים הכי לא מדויקים ששמעתי ,ויותר מזה , מי שמדבר בצורה מוחלטת על התרופות הללו ברור לי כשמש שאין לו שום מושג בדברים האלה.
כי כל מי שקצת מכיר את התחום יודע , שאין שום מצב חד משמעי .
וזה לחלוטין אינדיבידואלי!
ולהגיד דברים בצורה כזו מוחלטת מעידה על בורות גדולה בנושא ...
הם עלולים להגביר נטייה,האם ריטלין וכל התרופות האחרות לקש"ר גורמים לחרדות ודיכאון?
הם רק מגבירים אם יש נטייה?
או שגם זה לא כל תרופה?
תודה מראש לעונים!
א. זה שלא נתקלת כלל לא אומר שזה לא קרהלצערי מתוך המחלקה בפסיכיאטרית, מכירה כאלו שהגיעו עם התקף פסיכוטי אחרי ויואנס, לא ניתקלתי בכאלו שהגיעו במצב גרוע כ"כ אחרי ריטלין ודומיו (על אטנט אין לי מידע, אבל הוא דומה יותר לויואנס).
אכן, לתקוף על תגובה בנושא כזה, אדם שכותב מידע אישי, מעיד על בורות לא מעטה...
(ויש כאלו שקבלו ויואנס לפני הרבה יותר מ-6 שנים, לא ידוע לי אם מיבוא, או רכישה פרטית, אבל זה היה מוכר בארץ הרבה הרבה לפני... אז לא כדאי לכנות אנשים "בורים"... )
שוב.שהייתי נערה
הסתובבתי בין הרבה רופאים, נוירולוגים, מומחי קשב
וניסיתי הרבה סוגי כדורים
מריטלין, לאטנט, ויואנס
ועד לדברים טבעיים
ורפלקסולוגיה
לי אישית, תופעות הלוואי הכי קשות שהיו לי
היו מהויואנס
דיכאון, חוסר תאבון, התפרצויות בכי וכדומה
וכל הרופאים אמרו לנו בצורה חד משמעית
שויואנס זוהי תרופה שהרבה יותר אגרסיבית
ותופעות הלוואי שלה הרבה יותר מאסיביות מריטלין
הרגשתי את זה עלי ולא רק אני אומרת את זה
יש לי כמה וכמה חברות ואנשים שאני מכירה שהתנסו בכל מיני סוגי כדורים
והרוב המוחלט ויואנס היה התרופה שגרמה להם להכי הרבה תופעות לוואי מוקצנות.
קשה עד בלתי אפשרי לבודד גורמים, אבל אם מגיעים כמה וכמה שכתוב בפרוטוקול שלהם ויואנס, ולאורך השנים אף לא אחד עם ריטלין ודומיו, זה אומר דרשני...האם ההתקף היה רק בגין לקחת התרופה?
אולי כן? האם עלי לחשוף תיק רפואי? הבאתי עובדות שראיתי. דיינו.האם את נטלת באחד מימייך את אחת מהתרופות הללו ?
אכן כך, עובדת במקצוע ש"יושב חזק" מאוד על הפרעות קשב ריכוז, ורואה עשרות מקרים בשנה (אני לא רופאה, נכון, אבל מתחככת באוכלוסית הקש"ר הרבה יותר מרופאים..) וותק של כמעט 20 שנה..זאת באמת ההתמחות שלך ותחום הטיפול שאת מטפלת.
אגב, על הרבה תרופות המשפיעות על חלקים מסוימים כתוב שייתכן ויעוררו חרדות או דיכאוןשוב.
יש לא מעט שהויואנס עשה להם ממש רע ויש כאלה שזה הציל להם את החיים.
כנל לגבי הריטלין ...
וזה באופן אישי יכולה להעיד
אבל שוב, לפני הוויכוח על ויואנס או לא ויואנס , הרעיון שלי ממה שרציתי להבהיר
שאין שום תרופה שניתן להגיד עליה חד משמעי שהיא גרועה או לחילופי לטעון שהיא טובה באופן מוחלט.
יש כל כך הרבה משתנים בתוך הסיפור הזה-
שלהגיד על תרופה מסויימת שהיא לא טובה או כן טובה זה פשוט לא מדוייק ולא נכון
ויותר מכך עלול להטעות אנשים . וחבל.
חג הפסח הוא חג החירות ,נשארנו בלי פתרונות
ועם הדיכאונות
אני בייאוש יאושש מכל הנושא המר הזה..
כבר לא יודעת אם להתיאש ..
בלי טיפול מזעזע
עם טיפול מזעזע..
בקיצור
דכאון
אנשים לא מבינים על מה את מדברת, כי זה לא האשכול ההוא.נשארנו בלי פתרונות
ועם הדיכאונות
אני בייאוש יאושש מכל הנושא המר הזה..
כבר לא יודעת אם להתיאש ..
בלי טיפול מזעזע
עם טיפול מזעזע..
בקיצור
דכאון
האם ריטלין ודומיו יכול לגרום לבעיות נפשיות?????????...........................................
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: