ריטלין?! דעתכם

להודות ולהלל!

משתמש מקצוען
תגובת מומחה ..
בעיית מיקוד ראייה הינה שם כללי למספר בעיות תפקודיות של העיניים, הקשורות לשיתוף הפעולה ביניהן..
אפשר להתייעץ עם המומחה?
בני עם משקפי מיקוד כבר שנה וחצי ולא ראינו "ישועות" והתקדמות רצינית בבעיות הקריאה.

אמא מותק

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מי מכירה נורלוג טוב מאד שמקבל במאוחדת

אמא מותק

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
תקשיבו עליתי על זה :)

משהו מוכן לאמת לי שת"ת או בית ספר מקבל תגמול על ריטלין :)
או על איבחונים....

מרגיש לי שהילדים של היום
צריכים לשבת כמו בובות
אין מצב של להתמודד

או לשבת יפה ולקרוא יפה
ואו ריטלין

אני עכשיו גם בסוג של פרשה דומה
ילד בן 7 חרוץ הכיתה
קורא מעולה, חוזר על החומר מעולה ב"ה
חברותי,
ולרבה קצת מפריע שהוא מתמרח לו בשיעור
אבל מעיד שהוא גאון וחמוד וילד מתוק..
וצריך להתנהג איתו בחכמה גם במעשי קונדס קטנים..

וטוענים שכדאי שיעבור איבחון
הרופא אומר שאבחון סופו ריטלין - אם אני רוצה...
ולדעתי זה ממש לא קשור

מחפשת איש מקצוע להתייעצות כבר זמן מה

בנתיים בדקנו לו ראייה עם הרחבת אישונים
וגילנו שצריך משקפיים , אולי נראה את השיפור

אמא מותק

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כן גם גאונים צריכים ריטלין זה לא בושה
הבעיה היא שהילדים הללו לא יכולים לשבת שניה בשקט
אל תשכחי שהשנים השתנו החומר לימודי נהיה הרבה יותר קשה מפעם , כמות הילדים גדלה בכיתות, האוכל המתועש גורם להרבה דברים גרועים, המחשב והגירוים גורמים להיות פחות מרוכזים
החיים השתנו לגמרי
לפני כמה עשורים היו הרבה ילדים ברמה בינונית ומטה , היום ילד כזה לא שורד התחרות גדולה מאד

דריבלית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
כן גם גאונים צריכים ריטלין זה לא בושה
הבעיה היא שהילדים הללו לא יכולים לשבת שניה בשקט
אל תשכחי שהשנים השתנו החומר לימודי נהיה הרבה יותר קשה מפעם , כמות הילדים גדלה בכיתות, האוכל המתועש גורם להרבה דברים גרועים, המחשב והגירוים גורמים להיות פחות מרוכזים
החיים השתנו לגמרי
לפני כמה עשורים היו הרבה ילדים ברמה בינונית ומטה , היום ילד כזה לא שורד התחרות גדולה מאד
אם כבר הקפצת
אז הייתי איתו אצל נוירולוג והוא פסל ריטלין
ועוד כמה

יש מצב שזה היה תלוי ממש במורה כמו שחשבנו
כי השנה הרבה שלו ככ מרוצה והוא כותב לנו שהוא מופתע והוא ב"ה מצוין
כי כנראה קיבל דוח מהמורה הקודם :(

מהודר!

סופר מקצוען באינדיזיין!!!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
עריכה תורנית
אם כבר הקפצת
אז הייתי איתו אצל נוירולוג והוא פסל ריטלין
ועוד כמה

יש מצב שזה היה תלוי ממש במורה כמו שחשבנו
כי השנה הרבה שלו ככ מרוצה והוא כותב לנו שהוא מופתע והוא ב"ה מצוין
כי כנראה קיבל דוח מהמורה הקודם :(
"

הגשש

משתמש מקצוען
אם כבר הוקפץ...
ילד ש"קופץ" לו כל הזמן ומקבל הערות, גערות, עונשים וכד' גם אם מצטיין בלימודים תנו לו ריטלין, כל הערה וגערה שנחסכת ממנו זה ברכה, מנסיון.
כן. לפעמים צריך לתת ריטלין בשביל שיישב בשקט. לא כמו בובות. אלא כמו כל ילדים הכיתה ולא לקפוץ כמו איזה הדיוט בראש.
האווירה באשכול נגד ריטלין היא אסון למי שבאמת צריך את זה. תחשבו על כך. חיובי.

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
מיקוד ראיה: לפעמים יש בזה משהו והרבה פעמים זהו 'טרנד' חדש שרופאים רגילים לא מכירים אותו ואין לזה משמעות.
ריטלין : היא תרופה שיכולה להזיק מאוד היות והיא יכולה לגרום לחרדות ועוד תופעות. גם במקרים והוא עזר עדיין אין זה אומר שנכון לתת אותו היות ויתכן ולבעיה של הילד תרופה אחרת היתה עוזרת הרבה יותר טוב וללא החסרונות של הריטלין.
וכדאי ללכת לפסיכאטר ולא לנוירולוג.
וכן כל אחד צריך לדעת מה הוא לא יודע ולמה הוא אינו מוסמך לאבחן.
טעויות גדולות קורות למי שחושב שהוא יודע לאבחן למרות שאין לו תעודה.
מנסיון מר

eladb

משתמש חדש
אפשר להתייעץ עם המומחה?
בני עם משקפי מיקוד כבר שנה וחצי ולא ראינו "ישועות" והתקדמות רצינית בבעיות הקריאה.

יכול מאוד להיות שהאבחנה לא נכונה ויש צורך באבחון פסיכודידקטי. ממליץ בחום על אבחון אצל גיא ברנט יצחקי שהוא גם אורטופטיסט וגם אופטומטריסט. אחד המנוסים שמגיעים אליו מכל הארץ . וחשוב יותר יודע לאמר מתי הבעייה אינה קשורה בראייה ומונע טיפולים ממושכים , מיותרים ולא יעילים.

חושב123

משתמש פעיל
סיפור מטלטל שאני מכיר מקרוב:
בחור כשרוני מבריק וגאון שמשום מה נטה לחיכוכים אין סופיים עם הצוות, מרדנות וחוסר משמעת, הורחק מס' פעמים מהישיבה, כך לאורך שנים הלך והתדרדר גם מבחינה נפשית, היה מרוסק לגמרי חוסר אמון בעצמו ובסביבה וחוסר ערך ודימוי עצמי, עד כדי חוסר חשק לחיות.
לאור כל השנים לא עלה על דעת אף אחד חשד להפרעת קשב, עד שמישהו המליץ להורים לבדוק ואכן קיבל הפניה לטיפול תרופתי, ולאחר שבוע!!! מתחילת נטילת תרופה פשוט חזר ממוות לחיים, בבת אחת הפך להיות מהמצטיינים, כשהוא בוכה על שנים צעירות שחי כמת אך ורק עקב בעיה שיש לה פתרון.
רבותיי!!! טיפול תרופתי לנצרכים לה הוא הצלת חיים פשוטו כמשמעו!!! וזה מסוכן להשתעשע עם כל הרעיונות של "ניתן לו להתמודד ולצמוח וכו'"

אולי מעניין אותך גם...