יום חמישי.
אני שומעת קולות במטבח.
רכיבים בארון מתווכחים ביניהם.
מתקרבת לארון, מקשיבה.
"הפעם תורי", הקקאו.
"קשקוש, הפעם אני", השוקולד צ'יפס
"אוי באמת, הצחקתם, אני בכלל לא בריב, בכל מקרה אני בפנים", הסוכר הלבן
"מה אתה אומר, מר סוכר לבן, הפעם גם אני בפנים", סוכר חום.
נו, שוין.
אני כבר מכירה את הקולות שלהן. וכבר מזהה אותם. ומבינה כבר מה הם רוצים.
רבים ביניהם מי יזכה לענג אצלינו את השבת.
רכיבי עוגת השוקולד צ'יפס, או רכיבי הבראוניז.
אני מתמהממת.
לא יודעת מה להחליט. לא רוצה לפגוע ברגשותיהם של מוצרים כאלו או אחרים.
רוצה לרצות את כולם.
אבל יודעת שהפעם זו עוגה אחת.
טוב, בסוף לא ממש עוגה אחת.
יצאו 2. כך הוחלט בקבינט השלום. אבל אם כבר שלום, אז מה שלום יש ב-2 עוגות? זה פשוט הפרד ומשול. 2 מדינות ל-2 עמים.
לא. לא שלום.
אז מה עושים?
מלמדים אותם לחיות בשלום בתבנית אחת. ולהעניק זה לזה מהטעמים שלהם וביחד ליצור ישות חדשה של טעמים ומרקמים.
אז זה מה שעשינו
בראונשוצ'יפס
אחרי שהיא היתה מוכנה, נזכרתי בבלונדשוצ'יפס.. שהם בעצם עוגה די דומה, בהיפוך.
המתכון מעט שונה.
בכולופן, בין אם תכינו את אלו ובין אם את הבלונדשוצ'יפס, תקבלו עוגה מעולה!
מתכון לבראונשוצ'יפס:
תבנית חד פעמית ענקית.
לשכבה התחתונה-
4 ביצים
1 כוס סוכר חום- עדיף כהה, אפשר דמררה
1.5 כוסות סוכר לבן
1.5 כוסות שמן
2 כפיות סודה לשתיה
4.5 כוסות קמח
1 חבילה, 300 גרם שוקולד צ'יפס
לשכבה העליונה-
4 ביצים
2 כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו
1 כף אבקת אפיה
1 כוס שמן
1/2 כוס מים
1 ו 1/4 כוסות קמח
הכנה:
מערבבי בקערה את רכיבי השכבה התחתונה.
משטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה
באותה קערה, אין צורך לשטוף, מערבבים את רכיבי השכבה העליונה. רצוי במטרפה כדי שהתערובת תהיה אחידה לחלוטין ללא גושי קמח או קקאו. התערובת אמורה להיות סמיכה אבל נשפכת.
יוצקים מעל לשכבה התחתונה. מורחים על פני כל השכבה התחתונה.
אופים ב 180 מעלות 25 דקות עד שהשכבה העליונה יציבה.
פורסים לאחר קירור.
אני שומעת קולות במטבח.
רכיבים בארון מתווכחים ביניהם.
מתקרבת לארון, מקשיבה.
"הפעם תורי", הקקאו.
"קשקוש, הפעם אני", השוקולד צ'יפס
"אוי באמת, הצחקתם, אני בכלל לא בריב, בכל מקרה אני בפנים", הסוכר הלבן
"מה אתה אומר, מר סוכר לבן, הפעם גם אני בפנים", סוכר חום.
נו, שוין.
אני כבר מכירה את הקולות שלהן. וכבר מזהה אותם. ומבינה כבר מה הם רוצים.
רבים ביניהם מי יזכה לענג אצלינו את השבת.
רכיבי עוגת השוקולד צ'יפס, או רכיבי הבראוניז.
אני מתמהממת.
לא יודעת מה להחליט. לא רוצה לפגוע ברגשותיהם של מוצרים כאלו או אחרים.
רוצה לרצות את כולם.
אבל יודעת שהפעם זו עוגה אחת.
טוב, בסוף לא ממש עוגה אחת.
יצאו 2. כך הוחלט בקבינט השלום. אבל אם כבר שלום, אז מה שלום יש ב-2 עוגות? זה פשוט הפרד ומשול. 2 מדינות ל-2 עמים.
לא. לא שלום.
אז מה עושים?
מלמדים אותם לחיות בשלום בתבנית אחת. ולהעניק זה לזה מהטעמים שלהם וביחד ליצור ישות חדשה של טעמים ומרקמים.
אז זה מה שעשינו
בראונשוצ'יפס
אחרי שהיא היתה מוכנה, נזכרתי בבלונדשוצ'יפס.. שהם בעצם עוגה די דומה, בהיפוך.
המתכון מעט שונה.
בכולופן, בין אם תכינו את אלו ובין אם את הבלונדשוצ'יפס, תקבלו עוגה מעולה!
מתכון לבראונשוצ'יפס:
תבנית חד פעמית ענקית.
לשכבה התחתונה-
4 ביצים
1 כוס סוכר חום- עדיף כהה, אפשר דמררה
1.5 כוסות סוכר לבן
1.5 כוסות שמן
2 כפיות סודה לשתיה
4.5 כוסות קמח
1 חבילה, 300 גרם שוקולד צ'יפס
לשכבה העליונה-
4 ביצים
2 כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו
1 כף אבקת אפיה
1 כוס שמן
1/2 כוס מים
1 ו 1/4 כוסות קמח
הכנה:
מערבבי בקערה את רכיבי השכבה התחתונה.
משטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה
באותה קערה, אין צורך לשטוף, מערבבים את רכיבי השכבה העליונה. רצוי במטרפה כדי שהתערובת תהיה אחידה לחלוטין ללא גושי קמח או קקאו. התערובת אמורה להיות סמיכה אבל נשפכת.
יוצקים מעל לשכבה התחתונה. מורחים על פני כל השכבה התחתונה.
אופים ב 180 מעלות 25 דקות עד שהשכבה העליונה יציבה.
פורסים לאחר קירור.